Dog.bg Форуми : Doggy Deluxe - Убиха кучето ми в хотел за кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Doggy Deluxe - Убиха кучето ми в хотел за кучета Моля за съвет Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Юнона Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2014 - 11:37 AM

Здравейте, от години чета в този форум, но никога не съм писала коментари. Регистрирах се днес, за да споделя голямата си болка и да помоля за съвет. Две седмици се чудя какво да правя и как да се справя с отчаянието и потреса... Място не си намирам. Ще се опитам да бъда много кратка:
Пет години бяхме щастливи собственици на прекрасен йоркширски териер. Това лято за първи път ни се наложи да потърсим хотел за кучета. Избирахме дълго и внимателно и поверихме Инди на хотел близо до Пловдив, за който прочетохме само положителни отзиви. Когато отидохме да го видим, бяхме очаровани от отношението на собственичката и от обстановката там - хубаво зелено дворче, големите кучовци са отделно от малките (докъм 10 кг), няма клетки и т.н.
Оставихме кучо на 23 август и спокойно отидохме на море. Съгласно практиката си, собственичката пускаше във ФБ снимки и клипчета на гостуващите в хотела кучета, между които и нашето. Изглеждаше добре, играеше си, бяхме спокойни и доволни. На 25-ти сутринта ни се обадиха, че е "починал"...
Веднага се изстреляхме от Ахтопол, пристигнахме в хотела за кучета. Обяснението беше, че сутринта бил добре, играел си, но по едно време паднал край пътечката и не дишал. Правили му изкуствено дишане, закарали го и на ветеринар, но той само констатирал смъртта. Можело да е инфаркт, инсулт и т.н. Ние казахме, че със сигурност държим да знаем точната причина за смъртта, защото кученцето ни беше в перфектно здраве. Вечерта, когато разглеждах телцето, видях малка рана от ухапване близо до устата... По съвет на нашите ветеринари на следващия ден отидохме за аутопсия в Клиниката за дребни животни към Тракийския университет в Ст. Загора. Резултатите бяха категорични - животното е убито от друго животно. Има ухапна рана, но смъртта е настъпила в резултат на асфиксия. Серия вътрешни кръвоизливи показват, че любимото ни кученце е умряло в големи мъки.
Връчихме на собственичката на хотела копие от протокола за аутопсията. Тя беше много тъжна, сподели, че работи от 5 години, досега и ухапано куче не е имала... Не можела да разбере как се е случило това.... Обеща да ни съдейства с каквото може ?!?!
Всеки, който е виждал йорки, знае колко са нежни и крехки, спокойно могат да бъдат убити от друго куче с тегло 8 кг например.
Боли ме страшно много.... Обвинявам се непрестанно, че го оставихме там.
Мисля, че вината на собствениците е голяма - оказа се, младата жена съвсем сама се грижи за всички кучета (капацитетът на хотела е 12-13 кучета), а освен това гледа и детето си. От време на време и помагал мъжът и, каквото и да значи това "от време на време". Със сигурност, когато кучетата са пуснати, трябва да има постоянен надзор...
Със собственичката на хотела си писахме по ФБ, тя обеща да пусне някакъв пост, посветен на Инди... За мое огромно изумление видях само снимка на душичката ми с ангелски крилца и някакъв текст, гласящ колко е тъжно да загубиш приятел и как винаги ще помним доброто мило кученце. Нито дума за вина, извинение и каквото и да е от този род. Заболя ме ужасно.

Моля, посъветвайте ме какво да правя? Как бихте постъпили вие? Какво да направим, за да няма повече ненавреме минали по моста на дъгата кученца? Как да съдействаме да се засили контрола над хотелите за кучета?

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 September 2014 - 11:52 AM

Ако имате подписана от вас и от собственичка на хотела декларация или приемно-предавателен протокол бих отишла да ги съдя за морални и материални щети. Да е за урок на всеки хрантутник, решил че като направи клетки и има поляна може да направи хотел за кучета без нужната квалификация. Тази дама не знае ли че дребните кучета по време на разходка трябва да се разхождат с другите дребсита и че не винаги животните си допадат и трябва да ги пуска на двора много внимателно и избирателно? Или си е помислила че то така става - имам къща с двор и ливада, окосяваме тревата и аре събираме непознати помежду си кучовци срещу пари?
Не става така.
Аз бих се обърнала към съда. Не за друго - ще се проточат години, и пари няма да видите, но да им е за урок. Не може просто така да играеш с живота на хората и кучетата им...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#3 Потребителят е офлайн   Юнона Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2014 - 12:15 PM

Нямаме декларация, нито приемо-предавателен протокол. Все пак имам предостатъчно доказателства, че кучето е било там и е починало там.
Собственичката впрочем доброволно каза, че ако решим да я съдим, щяла да ни съдейства по всякакъв начин, каквото и да значи това.
Не искам да я съдя, защо? Адвокатът ми казва - за имуществени и неимуществени вреди... Колко струва обичта, доверието, колко струват сълзите на децата ми, моите... Колко струват самообвиненията на майка ми, че не е добре здравословно и за първи път тази година не можа да поеме грижата за Инди?

Търся гласност за случилото се, за да се засили контролът върху тези хотели, защото сега май няма никакъв. Искам да предпазя други хора от това, което ни се случи на нас.

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 September 2014 - 01:16 PM

Ако търсите гласност - кажете и името на хотела и помолете собственичка да разкаже честно къде е пускала кучето и с кого за да е ухапано и защо е причинена асфиксия? Друго не виждам какво можете да направите, щом не желаете и да ги съдите.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2014 - 01:50 PM

Странна смърт.. Кучетата рядко се убиват по-между си. Разгледайте внимателно кучетата който са били с него по време на престоя му, вижте половете им. Преценете дали кученцето ви е било доминантно или не, дали е възможно да е ухапано от друго животинче в градината. Друг е въпроса къде е била тя за да не забележи, че кучето се задушава? Със сигурност е имало нещо което или премълчават или не са видели а ако не са видели са виновни след като гарантират на стопаните че всичко ще е наред ...
Съжалявам за загубата ви!
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#6 Потребителят е офлайн   Юнона Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2014 - 03:27 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 September 2014 - 01:16 PM, написа:

Ако търсите гласност - кажете и името на хотела и помолете собственичка да разкаже честно къде е пускала кучето и с кого за да е ухапано и защо е причинена асфиксия? Друго не виждам какво можете да направите, щом не желаете и да ги съдите.

Да, права сте, едва сега осъзнавам, че търся гласност, а не съм казала името на хотела... Казва се "Доги делукс", намира се близо до Пловдив, над с. Брестник. Работят от 2009 г.

Имах тази сутрин доста неприятен разговор по ФБ със собственичката на хотела - единствената ми молба беше да признае какво са допуснали и да вземе мерки това да не се повтаря. В отговор на това тя просто свали всички снимки на Инди, както и клипчетата му от ФБ профила на хотела. Ние обаче навреме направихме принт скрийнове, свалили сме и клипчетата, така че във всеки един момент мога да докажа всяка своя дума.

#7 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 06 September 2014 - 07:07 PM

Четейки темата мислех да пиша да заснемете страницата, защото съвсем скоро няма да има и помен от снимките на йоркито в хотела. Добре, че сте се сетили.
Пълно безхаберие от страна на собственичката на хотела. Кучето е страдало и сигурно е квичало от болка, а те се правят, че го намерили случайно паднало и умряло от естествена смърт. Трябва да бъдат затворени и разследвани и от данъчни.

#8 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2014 - 07:29 PM

То хубаво да имаш хотел за кучета, в който да няма клетки и заграждения, но ето какво се случва при недостатъчен контрол от страна на собственика. Иначе много потребители тук чак припадаха, как другите хотели били кучкарници и само тези със свободно разхождащи се кучета ставали. Ето какво става. При такъв режим трябва ежесекунден контрол да се осъществява, как е възможно при 12-13 кучета? И аз съм си давала кучето в един прехвален във форума хотел от същия тип - голяма грешка, че и собственичката яко ми се накара като си вземах ошашавената животинка, че бил невъзпитан и пречел на останалите кучета. Това не са мебели да ги подредиш едно до друго и да мируват. Те даже не са и малки деца да ги заиграеш с нещо и да им обясниш да не се бият. Много съжалявам за загубата Ви, за съжаление съм скептична относно съдебно разрешаване на случая. Добре е, че поне тук споделихте и се надявам собственичката, която пише тук да изкаже и своята гледна точка по случая.

#9 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 September 2014 - 08:47 PM

Много се чудех дали да пиша тук, но все пак ще се оставя и своето мнение.
Не оправдавам неадекватното отношение на собственичката на хотела. За мен грешката й е, че не е постъпила етично и е прикрила истината, както не е поела и отговорност за случилото се.
Но ...
Инциденти се случват постоянно и това, че е пострадало куче /не, че е оправдание/, но може да е било нещастен случай. Може кучето да е излязло от ограждението си или по-голямо куче по някакъв начин да е влязло при него. Всичко е могло да се случи и сценария да е всякакъв. Човекът е за това - да предвиди и прецени кое как да се разходи, но все пак човека не е машина и не е безгрешен. Просто искам да помислите и върху тази страна на нещата.
Грешката е другаде. А истината я знае само собственичката на хотела.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#10 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2014 - 08:58 PM

Разбира се че може да се случи. когато работиш с живи същества, които отгоре на всичко не могат и да говорят може да се случи абсолютно всичко. Въпросът е там, както показват и двете теми, че към изграждането на хотели се подходи без грам мозък в главата. Тоест не се подхожда като към отговорна услуга срещу пари, а ей така, някакви мадами се събуждат един ден и си викат на акъла:
- Бре аз защо не събирам тук кучета срещу заплащане?
При такъв начин на мислене процента на трагедиите и грешките ще се покачи до 90% процента вероятност.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 11 September 2014 - 09:10 PM

Освен всичко, въпросът опира до етиката и морала на "хотелиера".
Ясно е, че който е отворил хотел, разчита на печалбата, защото както знаем: безплатен обяд няма. Любовта към животните тук не е фактор. Фактор е качество, отношение, доверие.
Виж последното се гради с години ...
В тази тема просто изказах и своята гледна точка. Не търся диалог или конфронтации.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2014 - 09:21 PM

Всеки в двете теми си изказва мнение, аз също просто разсъждавам на глас. След много разговори и четене по темите преди години, направих следния извод: към хотел за кучета трябва да се подхожда с бизнес-модела на мисленето. Нормален персонал, нормални условия, дали ще е целогодишен хотел - на някои животни им трябва топлина в боксовете им, не всяко животно издържа на дворно отглеждане особено зимата, дали помещението би издържало на това и още страшно много моменти. Или човек може да осигурява този род услуги само от май до септември (примерно?). Колко хора ще са задействани в това, какъв е капацитета на мястото, колко пари ще са вложени в хотела, кои ще са чистачите-гледачите и т.н. Санитарни условия и норми, пространство, ветеринарна помощ (да не дава господ, но това е абсолютно първоначално и задължително) и още много моменти.

Може би хората като прочетат двете теми ще се замислят че хотел за кучета изобщо не е шега работа, да събереш на едно място животни срещу пари... дано.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 11 September 2014 - 09:45 PM

Ами явно трябва да изпадна в откровения - кучето ми за своята близо 12 годишна възраст никога не е посещавало хотел. Единствено преди 3 години бе за 5 дни при сестра ми и то, защото жестоко си навехнах крака, а на мен разчиташе и 8 месечното ми дете, мъжа ми беше в чужбина в същото време. За хотел не съм мислила, просто защото за мен това е опция NON GRATA и ако не беше сестра ми, щях да си куцукам с двамата по разходки. Никога до тогава и след това не сме се делили. Море също посещавахме единствено всички заедно с кучаната
Това, което искам да кажа е, че не можеш да си оставиш животното на хотел и да не помислиш за рисковете. Дори при перфектни условия, кучето се сдухва и се отразява на цялото му съществуване.
Просто като си давате животните по хотели, мислете и за минусите. Все пак живеем в Бг. Тук е страната, където могат да те съдят и въпреки вина, да не те осъдят.
Хотелиери ще има още много. Това ти Фурия и аз, не можем да контролираме. Много хора се издържат от това и няма лошо в това. За това има конкуренция, наложени имена и спрямо името - малка сигурност, нищо повече. А пред такива като този хотел и този от съседната тема, много хора ще прибегнат до следващия.
Добрите хотели се знаят, но инциденти могат да се случат и при тях. Просто трябва да се знае, че гаранция няма никъде. Това ми бе и идеята за включването.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2014 - 09:57 PM

Аз съм оставяла на хотел, когато ми се е налагало и просто нямаше кой да гледа животното, но предпочитах да го правя минимално, инак оставях на приятели кучкари - естествено че ги зареждах с храна и пари, то пък не можеш да натресеш едно животно на човек като някаква даденост срещу едното си "Мерси". Гледахме на почивките да намираме хотели където допускат с кучета, инак отказвахме и да пътуваме в чужбина, и най-реномирани хотели.
Честно казано най-спокойно ми беше когато кучето бе с нас)))

Да, вярно е че хотелите като вид услуга тепърва ще ги има повече, но дано не по този криворазбран начин както е описано в двете теми. Дано някоя русокоска като се събуди и си каже на акъла "Я, какво пък толкова, аз нали обичам животинките" да се замисли дали може да поеме такава отговорност.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   WhiteDog Икона

• Interests:Кинология, обучение на кучета

Публикувано: 12 September 2014 - 10:07 PM

Горкото кученце... Много съжалявам :(
В България не можеш да се довериш на хотел за кучета...
User's Signature

Love dogs

#16 Потребителят е офлайн   Юнона Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 October 2014 - 09:16 PM

Показване на мнениетоWhiteDog, в 12 September 2014 - 10:07 PM, написа:

Да, не можем да се доверяваме на такива хотели.... Оказа се, че хотел "Доги делукс", където загина нашето кученце, работи вече повече от 5!! години НАПЪЛНО НЕЗАКОННО! Имаме официален отговор от Областната дирекция на БАБХ, че няма такъв регистриран хотел. Направили са проверка по нашата жалба и са установили, че това е обикновен частен дом, в който очевидно се приемат домашни любимци, без обаче да са спазени каквито и да било изисквания и без да са осигурени условията, които гарантират безопасност на животните.
Пълна наглост е да рекламираш нелегален бизнес, но от "Доги делукс" го правят непрекъснато!!
Отрицателните отзиви на ФБ страницата не бяха изгодни на собственичката на "хотела" Милена Милчева и тя я закри. След което отвори нова, но оформена като обикновен профил. Това обаче е в разрез с правилата на ФБ (не може да има бизнес профил, може само личен) и по тази причина профилът бе закрит служебно от ФБ. Но и това не я спря - отскоро т.нар. хотел "Доги делукс" има нова страница: https://www.facebook...Deluxe1?fref=ts
Припомнят, че Коледните празници наближават и домашни любимци ще се приемат само с резервация... Моля Ви, хора, проверявайте старателно на кого поверявате скъпите си същества... Моля Ви!!!

#17 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 October 2014 - 10:20 PM

Показване на мнениетоЮнона, в 10 October 2014 - 09:16 PM, написа:

Показване на мнениетоWhiteDog, в 12 September 2014 - 10:07 PM, написа:

Да, не можем да се доверяваме на такива хотели.... Оказа се, че хотел "Доги делукс", където загина нашето кученце, работи вече повече от 5!! години НАПЪЛНО НЕЗАКОННО! Имаме официален отговор от Областната дирекция на БАБХ, че няма такъв регистриран хотел. Направили са проверка по нашата жалба и са установили, че това е обикновен частен дом, в който очевидно се приемат домашни любимци, без обаче да са спазени каквито и да било изисквания и без да са осигурени условията, които гарантират безопасност на животните.
Пълна наглост е да рекламираш нелегален бизнес, но от "Доги делукс" го правят непрекъснато!!
Отрицателните отзиви на ФБ страницата не бяха изгодни на собственичката на "хотела" Милена Милчева и тя я закри. След което отвори нова, но оформена като обикновен профил. Това обаче е в разрез с правилата на ФБ (не може да има бизнес профил, може само личен) и по тази причина профилът бе закрит служебно от ФБ. Но и това не я спря - отскоро т.нар. хотел "Доги делукс" има нова страница: https://www.facebook...Deluxe1?fref=ts
Припомнят, че Коледните празници наближават и домашни любимци ще се приемат само с резервация... Моля Ви, хора, проверявайте старателно на кого поверявате скъпите си същества... Моля Ви!!!

Eто една от причините да помолим мод на този раздел, да промени заглавието по-горе така, че в него да влиза Doggy Deluxe - Хотел За Кучета, за да може Google да отрази тази тема при търсене и да препраща заинтересованите към нея.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Юнона Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 October 2014 - 07:48 PM

Показване на мнениетоЮнона, в 10 October 2014 - 09:16 PM, написа:

Eто една от причините да помолим мод на този раздел, да промени заглавието по-горе така, че в него да влиза Doggy Deluxe - Хотел За Кучета, за да може Google да отрази тази тема при търсене и да препраща заинтересованите към нея.

Много моля модераторът да допълни темата с името на "хотела" - важно е да предпазим хора и животни от фатални грешки! Освен това собствениците се оказаха нагли същества, които не познават съвест и срам. Държат се все едно нищо не се е случило и все едно бизнесът им е напълно редовен.. Редовно пускат реклами в Интернет и се притеснявам, че с идването на Коледа може да им се доверят много хора и отново да се случат неприятности - така, както е било и миналата година, когато са допуснали болонка да изчезне от хотела им... Не е намерена, разбира се. И всъщност не се знае изчезнала ли е, или се е случило нещо друго... Собствениците на кучето се свързаха с мен, след като дадох гласност на нашия случай.

#19 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 14 October 2014 - 09:09 AM

Безкрайно съжалявам за загубата ви не спирайте да давате гластност на случая публикувайте и в други форуми и в бг.мама там има голяма йорки общност !!!
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни