Внимание! Хотел за кучета в Шумен
Публикувано: 11 September 2014 - 08:28 PM
Без никакви документи могат да ти продадат примерно кучето и после да ти кажат, че е избягало или че изобщо не е било при тях!
Та по темата за Шуменския хотел:
Едно време една моя много любима учителка казваше така: ,,Кой знай, кой не знай, седнал табла да играй."
Госпожо Радославова, вярно е, че няма лоша реклама, но това Вашето си беше живо самоубийство! Радвам се, че ,,бизнесът" Ви ще ,,умре" още преди да се е ,,родил" за да няма страдащи хора и животни!
П.п Докато съм писала, жената продължава да ,,твори":
,,DREMI MI TA MI PUKA , CHE NYAKOY SI ISTARVAL VAKANCIYATA "
Публикувано: 11 September 2014 - 08:42 PM
Проблема с тези хотели е същия който преди години възникна с регистриране на развъдници - хора с пълна липса на самореализация започнаха да регистрират развъдникови приставки по схемата мъжко с родословие + женско с родословие = на приплод с родословие и до там. Майната й на селекцията - важно е получаване на приплода, майната й на породата - важните са парите. Практически, същото е и с тези измислени хотели: персонал няма, разбирания за санитарни норми - нулеви. Ами като е стара дървена съборетина и от късо стане пожар - колко животни могат да изгорят живи? Ами ако има ухапване на насекомо, от което алергично куче нощем се издуе и умре? Ами ако неправилно се извеждат комбинирани по времето на една и същата разходка животни и няма гледач, който знае как да ги разтърве правилно в един търкал? Ами ако оградата е символична и за нула време някое животно я прескочи и избяга, или изкопае дупка и чао, няма да го намериш? Ами ако животното лапне камък-пръчка и то заседне в гърлото, кой може да му го извади или къде е най близкия лекар?
Хората изобщо не се замислят над това. Всичко изглежда толкова лесно от страни, голяма работа - хотел...

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 September 2014 - 08:43 PM
Нищо, липсите, които имате са си за Вас и за хората около Вас. Важното е, че се даде гласност и на този случай. Не вярвам здравомислещ човек да Ви повери любимеца си. Това е единственият плюс от цялата простотия, с която заливате темата.
Публикувано: 11 September 2014 - 09:02 PM
LUKCHE, в 11 September 2014 - 06:59 PM, написа:
Извинявайте, има ли шанс да започнете да пишете на кирилица, а не на шльокавица?
И давате ли си ясната сметка каква лоша услуга с вашите истерии на латиница с вашия речник вършите на въпросната Нери Радославова? Ще я прочетат тази тема други хора и такова лошо име ще излезе на даден хотел, че не проумявам - нима не го разбирате?
ПС: моля модераторите да не изтриват темата, само да поразчистят тинейджерския спам на малкото Лукче. Темата може да предупреди някои стопани къде НЕ трябва да си дават кучета.

Публикувано: 11 September 2014 - 09:19 PM
Е, дойдохте си на думата. Нямаше смисъл толкова време да се сдържате
Сигурно се чувствате по-добре сега, но това не променя същността ви, .... разбрахме що за стока сте още в началото

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 11 September 2014 - 09:29 PM
Трудно ми е да повярвам, че някой, който иска да развива бизнес би се държал по толкова отвратителен начин.
Дори и да е такъв, най-малкото ще се опита да го прикрие. Не знам.
Публикувано: 11 September 2014 - 09:34 PM
давам ти пример с друг род дейност, но със същия начин на мислене, една мадама тръгва да става стилист и фризьор, работи извънредно зле, няма талант, има само огромни амбиции и надути цени. Като има недоволни клиентки, започва да ръси глупости по техен адрес, вместо да работи над собственият си подход и да се упражнява. Така им е сглобен мозъка на тези хора - който не разбира техните величества, този е лош, или завижда, или тъп, или други тям епитети.
Хайде, с косата на хората е лесно, по-добре да са фризьорки, а не хотелиерки.
Тъжна история, тъжна.

Публикувано: 11 September 2014 - 09:40 PM
Furia_S, в 11 September 2014 - 09:02 PM, написа:
Извинявайте, има ли шанс да започнете да пишете на кирилица, а не на шльокавица?
И давате ли си ясната сметка каква лоша услуга с вашите истерии на латиница с вашия речник вършите на въпросната Нери Радославова? Ще я прочетат тази тема други хора и такова лошо име ще излезе на даден хотел, че не проумявам - нима не го разбирате?
ПС: моля модераторите да не изтриват темата, само да поразчистят тинейджерския спам на малкото Лукче. Темата може да предупреди някои стопани къде НЕ трябва да си дават кучета.
О, не, темататрябва да стои! Все някой решил да остави кучето си там може да я прочете предварително и да си спаси животинката.
Хубаво си мислех, че снимките ще изчезнат безследно и затова прикачих в моя пост скрийншот на поста с крадените снимки на лабрадори.
Не знам с алкохола ли прекали или си е такъв ежедневния речник на госпожата

Pr07o7yp3, в 11 September 2014 - 09:29 PM, написа:
Трудно ми е да повярвам, че някой, който иска да развива бизнес би се държал по толкова отвратителен начин.
Дори и да е такъв, най-малкото ще се опита да го прикрие. Не знам.
Не и давайте идеи

Публикувано: 11 September 2014 - 09:48 PM
Споко, Анче! Няма се усети!
Ето още:
http://www.shmoko.bg...ws=3848&pagec=0
Публикувано: 12 September 2014 - 05:05 PM
Чл. 76. Собственикът или управителят на пансион за животни е длъжен да осигури:
1. безопасността на всяко животно, настанено в пансиона;
2. надзор и грижи за животните от квалифициран персонал;
3. воденето на документация по чл.100;
4. всекидневно хранене, поене на всички животни;
5. преглед на животните преди настаняването им;
6. високо ниво на хигиена в обекта;
7. бърза и подходяща помощ от ветеринарен лекар на животните, когато е необходимо;
8. осигури връзка със собствениците на животно, когато забележат че животното е болно или наранено;
9. план за действие при извънредни ситуации;
10. договор за ветеринарномедицинско обслужване на животните с регистрирано ветеринарно лечебно заведение.
11. спазване на изискванията на чл.9, т.13.
Чл. 100. (1) Собственикът или управителят на пансион водят дневник, в който се вписва следната информация за всяко животно, прието за настаняване:
1. име на животното
2. телефон и адрес за контакт със собственика или с лицето, което го представлява
3. описание на животното, включващо:
а) пол
б) порода
в) цвят
г) възраст
д) данни за състоянието му при пристигане
е) отличителни особености
ж) данни за постоянната идентификация на животното, където е приложимо или номера на микрочипа
4. дата на приемане
5. предполагаема дата на напускане
6. предполагаем час за настаняване/напускане
7. данни за медицински и диетични нужди, изисквания по отношение на къпането и на грижите за козината
8. всякакви нашийници, каишки или принадлежности, внесени с животното
9. ваксинационен статус
10. лечение за дирофилариоза (кучета)
11. име и телефон за контакт с ветеринарният лекар на кучето
12. всякакви промени в поведението на кучето по време на престоя в обекта.
(2) Дневникът се съхранява в продължение на най-малко 3 години от датата на последното вписване и се предоставя на контролните органи при проверка.
Публикувано: 12 September 2014 - 09:15 PM
LUKCHE, в 11 September 2014 - 11:04 PM, написа:
Ако желаете да пишете във форума прочетете правилата!
МОД
Мод. , защо не оставяте подобни мнения наяве???????????????
То ако ги пренебегваме кога ще се научим,че в общуването има правила?
Аз държа ( ако може въобще ) да възстановите коментара на Лукче,та да го чете не само цяла България,но да мога да го пратя на колегите и учените,с които съм в контакт......
А тя ( пак за Лукчето става дума,която и да е ) ако ще да си дава и оставя кучетата и при дядо Мраз!!!!!!!!!!!!!
Нецензурирани изречения нямат място във форума и няма да бъдат възстановени!
Мод

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 12 September 2014 - 09:32 PM
Бискит, в 12 September 2014 - 05:05 PM, написа:
Чл. 76. Собственикът или управителят на пансион за животни е длъжен да осигури:
1. безопасността на всяко животно, настанено в пансиона;
2. надзор и грижи за животните от квалифициран персонал;
3. воденето на документация по чл.100;
4. всекидневно хранене, поене на всички животни;
5. преглед на животните преди настаняването им;
6. високо ниво на хигиена в обекта;
7. бърза и подходяща помощ от ветеринарен лекар на животните, когато е необходимо;
8. осигури връзка със собствениците на животно, когато забележат че животното е болно или наранено;
9. план за действие при извънредни ситуации;
10. договор за ветеринарномедицинско обслужване на животните с регистрирано ветеринарно лечебно заведение.
11. спазване на изискванията на чл.9, т.13.
Чл. 100. (1) Собственикът или управителят на пансион водят дневник, в който се вписва следната информация за всяко животно, прието за настаняване:
1. име на животното
2. телефон и адрес за контакт със собственика или с лицето, което го представлява
3. описание на животното, включващо:
а) пол
б) порода
в) цвят
г) възраст
д) данни за състоянието му при пристигане
е) отличителни особености
ж) данни за постоянната идентификация на животното, където е приложимо или номера на микрочипа
4. дата на приемане
5. предполагаема дата на напускане
6. предполагаем час за настаняване/напускане
7. данни за медицински и диетични нужди, изисквания по отношение на къпането и на грижите за козината
8. всякакви нашийници, каишки или принадлежности, внесени с животното
9. ваксинационен статус
10. лечение за дирофилариоза (кучета)
11. име и телефон за контакт с ветеринарният лекар на кучето
12. всякакви промени в поведението на кучето по време на престоя в обекта.
(2) Дневникът се съхранява в продължение на най-малко 3 години от датата на последното вписване и се предоставя на контролните органи при проверка.
И къде остана опитът свързан с психологията на поведението??
Какво ще правим след като у нас никой нарекъл себе си кучешки хотелиер няма нищо общо с отглеждането на кучетата,тяхната ежеднена нужда от минимум информация и поддържане на менталната дейност???????
Само заради отношението ми към една млада дама и любовта й към кучето,за което плаща грешни пари се възпирам да не пусна специална тема за един наричащ себе си професионален хотелиер,треньор и развъдчик човек.
Само ще спомена един парадокс : хората работещи като гледачи и помощници са по-близки с нашето куче от него?!?!
Правете си изводите колко разбира господинът от кучешко поведение..........

Публикувано: 12 September 2014 - 09:42 PM
starrkopf, в 12 September 2014 - 09:15 PM, написа:
МОД
Аз държа ( ако може въобще ) да възстановите коментара на Лукче,та да го чете не само цяла България,но да мога да го пратя на колегите и учените,с които съм в контакт......
А тя ( пак за Лукчето става дума,която и да е ) ако ще да си дава и оставя кучетата и при дядо Мраз!!!!!!!!!!!!!
Мод
Уважаеми Мод.,
аз съм човек ненавиждащ простотията във всичките й форми,но моля Ви възстановете или оставяйте ( дори и с цената на съкращения и многоточия ) коментарите на такива герои ,за да ги четат обикновените хора и стопани и да знаят към кого ,защо или не да се обръщат в подобни ситуации.
Надявам се,че ще се съгласите с мен и ще дадем гластност на такива зоо защитници и природолюбители ???

Публикувано: 12 September 2014 - 11:14 PM
starrkopf, в 12 September 2014 - 09:15 PM, написа:
МОД
Мод
И аз мисля, че нашите мнения губят смисъл когато липсват мненията, за които се изказваме.
Може би просто напишете нещо от рода "Нецензурен пост! Редакция МОД" или каквото решите, но все пак да не се окастря напълно темата точно от мненията, които коментираме. Нека се вижда, че е имало разюздан език макар и с редакция, за да може всеки нов потребител четящ темата да не се чуди за какво си лаем и за какво се възмущаваме.