Моля ВИ ПОМОГНЕТЕ
Публикувано: 13 November 2006 - 10:55 PM
Купихме си голдън ретрийвър женски на 42 дни с поставена ваксина на 30-ти октомври. Първите дни животинката се чустваше много добре, похапваше храна за бебенца от РОЯЛ КАНИН в комбинация с домашно приготвена супичка от ориз и кайма. След първата седмица кученцето започна да се залежава и да изхожда все по-рядки изпражнения. Предният понеделник започна да повръща и вечерта го заведохме на лекар. Поставиха инжекция с Ранитидин, Бусколизин, дадоха и бариева каша и ни казаха да отидем сутринта пак на преглед. На сутринта забелязахме, че кученцето е гризало от касата на едната врата и в изпражненията имаше парченца от дърво. Отидохме в клиниката и веднага поставиха система. Два дни Киара бе на системи, а в петък се почуства по-добре. Прибрахме си я в къщи и я хранихме ден и половина с лечебна Хумана. В интерест на истината кученцето имаше апетит и самичка поемаше храната и водата. В събота махнаха абоката от лапичката и животинчето живна и прояви апетит. Хапна си от домашна супичка от ориз и пилешко, но продължаваше да има растройство със следи от кръв. В неделя от клиниката ни препоръчаха да и дадем сурова телешка кайма. Купихме месо, смляхме го дадохме около 40 г смесено с много малко хляб, тя си похапна малко и следобед всичко започна от начало. Днес цял ден не е яла нищо, давам и Хумана със спинцовка през един час по 5 мл, деган, ранитидин, сулфагванедин, ентерол, бусколизин и въпреки кученцето повърна пак и продължава с растроиството. Това лечиние ни го препоръча друг ветеринар. Киара става все по-зле и след 2 минутна игра ляга и не става поне два-три часа. Между временно в края на седмицата трябве да поставиме и втората ваксина.
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!!
Имаме две малки деца на 5 и 8 годинки и ако стане нещо с кученцето.......??? А Киара е прекрасна и я взехме с огромно желание!!!!!
Ако някой може да помогне със съвет или знае лекарски кабинет, където имат опит моля дайте ни координатите им.
Публикувано: 13 November 2006 - 11:07 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 13 November 2006 - 11:43 PM
През лятото имах подобен случай с бебе йорки на 2 месеца. Но освен симптомите, които описвате имаше и силно разстройство. Оправи се с ентеро ензим.
Внимание!!! Не съм лекар и не давам съвет, просто споделям личен опит, но мисля че си струва да се консултирате с Вашия лекар в тази посока.
Публикувано: 14 November 2006 - 12:22 AM
Публикувано: 14 November 2006 - 08:27 AM
1. От къде е купено кучето - зоомагазин, борса... частно лице (т.е. директно от "мама")? - Съдейки по ранната ваксина, вероятно: зоомагазин, но може и да не съм права.
2. Сигурно ли е, че ваксината изобщо е правена? Това може ли да се провери с някаква степен на гаранция? (и когато е направена, било ли е вече отбито кучето... или не?)
3. Има ли идея какво е яло кученцето ПРЕДИ да бъде взето?
4. Сетили ли са се докторите (и имат ли възможност) да вземат кръв... да погледнат изпражненията под микроскопа?
Т.е. в кой град се намира това голдънче? Ако е в София - марш незабавно не само на системи, но и на биохимия, а с чиста!!! найлонова торбичка, надяната на ръката като ръкавица, може да се вземе проба от изпражненията... още по-добрият вариант - с хирургическа стерилна ръкавица, която се сваля "наопаки" от ръката и става като торбичка. Ако е в някое малко градче... първо да се питат докторите има ли къде да се направи такова нещо.
Пак в София или големите градове могат да се потърсят "бързи тестове" за гана, парвовироза... хубаво е да се отхвърлят такива диагнози.
---
Иначе: при разстройство И повръщане, както казаха и докторите, системите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!!!; кучето, дори ако пие самичко вода, не я задържа в себе си и се обезводнява... и губи сили само от това.
Ако животното е от зоомагазин/борса: има шанс да е било болно преди самата продажба, но да са му слагани препарати за потискане на признаците... честичко се случва; кучето живва за 5-6 дни, колкото да бъде продадено и после болестта се развихря отново... Ако като малко кучето е хранено с боклуци, е напълно възможно да прави някакви остри гастро-състояния, без това да е заразно заболяване...
И, което също не е невъзможно, цялата тази дандания може да бъде ОТ ГЛИСТИ някакви - изпражненията просто непременно трябва да се погледнат за яйца... силното опаразитяване с глисти МОЖЕ да даде такава клиника и МОЖЕ да убие кученцето на бърза ръка, виждала съм такива случаи със собствените си очи...

Публикувано: 15 November 2006 - 02:43 PM
Снощи вечерта заведохме Киара за снимка и за съжаление се оказа, че има язва. Повърна два пъти в клиниката тъмноръждиво и лекарите я оставиха при тях. Веднага я сложиха на системи. Цяла нощ не е повръщала и днес сутринта сама започна да поема някаква каша (мисля, че казаха ентеро ензим ), която те са и дали. Казаха, че има шанс да се оправи.
Бихте ли ми казали дали има някакво лекарство от типа на АЛМАГЕЛ за животните?
Нормално ли е ако днес и утре тя не повръща, да се дава консервирана храна за животни с повъщане и диария?
На въпросите:
1. Изпражненията бяха като тъмнокафява вода с много силен и неприятен мириз ( на развалени яйца ).
2. Кученцето живее в София и е купено от Търново чрез зоомагазин. Не е влизало в магазина, защото я взехме направо от автобуса, с който престигна.
3. От магазина твърдат, че е хранено с домашна храна и е било вече отбито от майка си. Много се съмнявам, че е хранено добре, защото мой познат си купи едното от братчетата и те също имаха проблеми с диария в продължение на една седмица.
4. По време на първия ни престой в клиниката на Киара и поставиха инжекция за обезпаразитяване и след това в изпражненията нямаше нищо и продължава да е така.
5. Когато взехме кученцето ни дадоха паспорт, в който е отбелязана дата на ваксинация, лепенка, подпис и печат на зоотехника, който я е направил.
6. Снощи попитах дали е необходимо да се направи микробиология на изпражненията и да и се вземе кръв. Отговориха ми, че това не е наложително. Да настоявам ли?
Благодаря Ви още веднъж за бързите отговори и очаквам вашите коментари! r)
Публикувано: 15 November 2006 - 03:32 PM
Лекуваха го с антибиотици-не си спомням какви,а баща ми му даваше именно Алмагел-човешкото лекарство.За жалост не си спомням точната доза и т.н.,но със сигурност не му навреди-даже напротив-баща ми беше убеден,че именно това му помогна да преодолее кризата...
пожелавам успех!
Публикувано: 15 November 2006 - 05:59 PM
Публикувано: 15 November 2006 - 09:22 PM
Току що се върнах от клиниката. Отново поставих въпроса за микробиология на изпражненията и кръвна карина, но ми отговориха, че това не е нужно, защото от вчера поставят на Киара два антибиотика ( за съжаление забравих листа с имената на лекарствата в клиниката ) за премахване на възпалението в червата. Киара бе много живичка и прояви голям интерес към мен, жена ми и сина ми. Казаха ми, че не е повръжала цял ден, четири пъти самичка е яла от ентерофермена и само веднъж се е изходила и то много малко ( за съжаление пак с много лоша миризма за която казаха, че се дължи на възпалението ).
Много се притесняваме, че не поема през устата нищо от типа на АЛМАГЕЛ за предпазване на стомаха от солната киселина. До колкото знам ЗАНТАГ намалява киселинноста на стомашния сок, но АЛМАГЕЛ предпазва самата лигавица.
Греша ли?
Д-р Коджабашев, парвовирозата лекува ли се? Ако е това заболяване как може да сме се заразили? Защо на рентгеновата снимка се вижда голямо възпаление на стомашната лигавица? Как може да остановим със сигурност дали е това заболяване? Извинете за многото въпроси, но сме много притеснени s) .
Публикувано: 15 November 2006 - 09:29 PM
Кученцата продавани в зоомагазини, за съжаление, често се разболяват от парво. Нищо, че не е минало през магазина. Там, от където идва е доста по-лошо от зоомагазин, от там си носят и болестите.
Ако е парво - каква е вероятността да се оправи - нека кажат лекарите тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 November 2006 - 09:58 PM
Цитат
Абсолютно- 99 %. Не изключвайте и гана.Има и бързи тестове за двете .Не губете време с тези алмагели и т.н. Хиперимунен серум ,имуностимулатори и симптоматично лечение за диарията повръщането и каквото има там.Казаха ли как е сърцето му?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 15 November 2006 - 10:34 PM
Д-р Николай Боянов

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 15 November 2006 - 10:45 PM
Цитат
... че Е парво.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 November 2006 - 07:39 AM
Благодаря Ви за поста. Кученцето се лекува в клиника Св. Антим, а не в домашни условия. Не знам защо сте останали с това впечатление. Въпросите ми са може би еднотипни, защото до снощи почти никой не ми отговори на тях. Снощи получих няколко лични съобщения и вече ми е по-ясно. Днес ще настоявам по-сериозно за микробиологоя и кръвна картина.
В интерес на истината лекарите са особено внимателни и мили към мен и към Киара, но до снощи никой не спомена, че може да става въпрос за парвовироза или глисти. Межди другото след поставена инжекция против глисти трябва ли да се пият и хапчета? Ако трябва какво да кажа на лекарите? Не искам да ги обидя или засегна.
Не се съмнявам в компетентността на лекарите от клиниката, просто търся други странични мнения.
А отностно АЛМАГЕЛА - питам, защото в казармата получих силен гастрит и така ме лекуваха. r)
Публикувано: 16 November 2006 - 09:22 AM
чети тук:
anigen.tralalabg.com