Dog.bg Форуми : Миризма след първо разгонване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Миризма след първо разгонване

#1 Потребителят е офлайн   buttinsky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2014 - 11:46 AM

Здравейте,

Кучето ми се разгони за пръв път през юли тази година. Кървенето продължи цял месец почти и след това около 10 дни продължихме да я пазим. Не е имало случай да я изтървем, та да имам притеснения, че може да е бременна.

Вече е минал повече от месец от тогава, а доста мъжкари продължават да я душат и да се опитват да я скачат. Или поне тези, които са в зряла възраст. Това прави разходките из кучешките градинки доста проблемни, тъй като винаги се намира по някой кандидат-зет. Явно продължава да им мирише.

Прави ми впечатление, че някои цицките на кучката също сякаш са подути. Особено онези, които са в долната част към задните крака стоят леко увиснали, но не виждам да изтича нещо от тях. Всъщност наистина не знам как трябва да изглеждат при неразгонен и небременен женски лабрадор...?

Някои познати с кучета започнаха да ме плашат с фалшива бременност. Но се чудя възможно ли е да се получи при толкова младо куче.
Според вас имам ли повод за притеснение?

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 September 2014 - 12:02 PM

Заведете я на лекар да я прегледа,напълно възможно е да прави фалшива бременност,но това ще прецени вета след обстоен преглед.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 24 September 2014 - 12:52 PM

Понеже кучето се разгонва за първи път сега ще има много осезателно нарастване на млечните жлези и вулвата. А дали е само естествена промяна в кучето или начало на мнима бременност ще прецени ветеринаря.
Не стискайте, масажирайте или друго дразнене на млечните жлези. Нормално е да мирише повече.

#4 Потребителят е офлайн   buttinsky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2014 - 12:57 PM

Благодаря ви момичета!
И на мен ми направи впечатление, че по време на разгонването доста се беше подула и вулвата й. Сега вече не е така, но само нещо млечните й жлези по-изразени ми се струват. Ще последвам съвета ви за ветеринар при първа възможност.

#5 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2014 - 02:49 PM

Подкрепям мнението, че покрай първото разгонване всичко отшумява значително по-бавно в сравнение със следващите.Относно мераците на мъжкарите-посъветвайте се с ветеринари за спрей, който намалява "аромата" на феромоните на женската, докато не стихнат.Такива се използват и по изложби, когато трябва в такъв период женската да излезе на ринга-за да не дразни мъжките представители.Наскоро гледах едно филмче, където пък се ползваше обратното- спрей с женски феромони за привличане, но дали наистина има....що да не?! При фалшива бременност може да се промени поведението на женската- да почне да си събира играчките в леглото си и да си ги пази ревностно.Прочетете повече за това състояние, ако решите.Не искам да Ви плаша, но след непрекъснати и безконечни разгонвания още от първия път на женско куче на мои познати, накрая по съвет на ветеринаря го кастрираха.Тогава се касаеше за объркана яйчникова функция и предпоставки това да дове до пиометра и други усложнения в репродуктивната и система.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6 Потребителят е офлайн   buttinsky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2014 - 03:09 PM

Здравей Ариел,

Не съм забелязала такъв тип поведение в кучето. Съвсем нормално се държи. Играчките даже идва да ми ги носи да си играем с тях.
Кастриране така или иначе планирам в скоро време. А за идеята за спрея благодаря! Ще разпитам дали може да се намери такова решение.

#7 Потребителят е офлайн   shmotz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2014 - 07:44 AM

Моята се разгони за първи път началото на юли първия ден на морето :ab_041:/, на 6 месеца и половина. Разгонването ни протече по почти същия начин...да не говорим, че мъжкарите ни закачаха до началото на този месец. Вече всичко е нормално. Това ми е първото женско куче и напълно те разбирам какво ти е на разходка, но пък ние с това разгонване станахме много послушни и привързани :ae_085:

...и все пак, както са те посъветвали горе, при първа възможност при ветеринар. Моят ме посъветва да си записвам как протичат разгонванията.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   gumarson Икона

Публикувано: 09 October 2014 - 11:05 AM

Това са съвсем нормални неща!

#9 Потребителят е офлайн   buttinsky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2014 - 10:48 AM

Ветеринарят каза, че е фалшива бременност в някакъв лек вариант. Каза, че ще отмине скоро и мисля, че има подобрение.

#10 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611

Публикувано: 10 October 2014 - 11:42 AM

По-малко храна, повече разходки и минимално пипане на цицките, само колкото да проверите дали започват да се отпускат.

#11 Потребителят е офлайн   BlossomStar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2014 - 07:46 PM

Мисля да се възползвам от тази тема. Кучето ми бе качено за малко и четох по въпроса, но не разбрах. Може ли да има оплождане без заклещване? Иначе сега ще я водя на ветеринар и ще питам и там. Също не съм записала кога и дойде цикъла, та има ли начин да разбера кога мога вече да я пускам? Вече не тече по земята, но до колкото знам това май не е баш критерий, а е супер неудобно. Освен, че сега я извеждам супер набързо, защото нямам къде, почна и да пишка вкъщи :/

#12 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611

Публикувано: 19 December 2014 - 01:53 AM

Може и без заклещване да стане заплождане зависи колко време са били в близост и дали женската е била готова. А кога да я пускате свободно трябва да прецените вие понеже някой женски правят много дълго разгонване, други по-кратко.

#13 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 11:01 AM

За себе си имам един изпитан начин да проверя доколко женската би пуснала на мъжкаря по време на разгонването си.Както седи спокойна на краката си, погалвам задницата и по посока опашка и ако опашката я заметне и остави в странично положение, значи все още ще дава на мъжко куче да я качи.И докато прави така, изобщо не рискувам да я пускам в мъжка компания да си играе.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни