Миризма след първо разгонване
Публикувано: 24 September 2014 - 11:46 AM
Кучето ми се разгони за пръв път през юли тази година. Кървенето продължи цял месец почти и след това около 10 дни продължихме да я пазим. Не е имало случай да я изтървем, та да имам притеснения, че може да е бременна.
Вече е минал повече от месец от тогава, а доста мъжкари продължават да я душат и да се опитват да я скачат. Или поне тези, които са в зряла възраст. Това прави разходките из кучешките градинки доста проблемни, тъй като винаги се намира по някой кандидат-зет. Явно продължава да им мирише.
Прави ми впечатление, че някои цицките на кучката също сякаш са подути. Особено онези, които са в долната част към задните крака стоят леко увиснали, но не виждам да изтича нещо от тях. Всъщност наистина не знам как трябва да изглеждат при неразгонен и небременен женски лабрадор...?
Някои познати с кучета започнаха да ме плашат с фалшива бременност. Но се чудя възможно ли е да се получи при толкова младо куче.
Според вас имам ли повод за притеснение?
Публикувано: 24 September 2014 - 12:52 PM
Не стискайте, масажирайте или друго дразнене на млечните жлези. Нормално е да мирише повече.
Публикувано: 24 September 2014 - 12:57 PM
И на мен ми направи впечатление, че по време на разгонването доста се беше подула и вулвата й. Сега вече не е така, но само нещо млечните й жлези по-изразени ми се струват. Ще последвам съвета ви за ветеринар при първа възможност.
Публикувано: 24 September 2014 - 02:49 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 24 September 2014 - 03:09 PM
Не съм забелязала такъв тип поведение в кучето. Съвсем нормално се държи. Играчките даже идва да ми ги носи да си играем с тях.
Кастриране така или иначе планирам в скоро време. А за идеята за спрея благодаря! Ще разпитам дали може да се намери такова решение.
Публикувано: 25 September 2014 - 07:44 AM
...и все пак, както са те посъветвали горе, при първа възможност при ветеринар. Моят ме посъветва да си записвам как протичат разгонванията.

Публикувано: 10 October 2014 - 11:42 AM
Публикувано: 18 December 2014 - 07:46 PM
Публикувано: 19 December 2014 - 01:53 AM
Публикувано: 23 January 2015 - 11:01 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Вход

Горе
Цитиране +