Здравейте,
Обръщам се към всички, които имат опит в осиновяването на бездомни кучета.
Нямам опит с кучета, цял живот котки отглеждам, но имам огромното желание да прибера у дома кучето, което живее пред блока и ми се ще това да стане при минимален стрес за нея. Тя е на 6-7 години, много е добричка, но доста дистанцирана, ако мога така да се изразя. Кой знае какво е преживяла миличката.
От известно време полагам грижи за нея – хранене, обезпаразитяване, лечение (два пъти я удря кола), галим се, говорим си. Изградила е някакво доверие към мен (стига да не давам лекарства

), но въпреки всичко спазва дистанция. Идва при мен, когато тя пожелае, въпреки че върти опашка радостно като ме види и ако стана прекалено обгрижваща я, се отдръпва. Няма начин да я накарам да влезне вкъщи доброволно, дори и с храна. Тя дори и във входа не иска да влиза. След второто удряне от кола, за радост без особени последствия, я прибрах да пренощува у дома. Доста се стресира милото, въпреки болката в крачето, стоя половин час права и тежко дишаща, но пък после си спа до сутринта. Даже и с котката ми не влезнаха в конфликт тогава, така че надявам се да се спогодят. Варианта да я вкарам вкъщи е отново на ръце, въпреки че това ще я стресира. И после как да процедирам с извежданията и с всичко останало в новата обстановка. Тя няма да се даде да я водя с повод най-вероятно и следващото прибиране пак ще траябва да е на ръце, ако ми даде да я хвана разбира се. Моля ви, дайте ми съвети. Знам, че ще е трудно и ми е нужно голямо търпение, но толкова ми е на сърце това животинче[/font][/size][/font][/size]