Dog.bg Форуми : Тоса ину

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тоса ину

#41 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2006 - 10:29 AM

Цитат

Който се интересува мога да му пратя по-вече "инфо" на ЛС за породата.

Защо сега пък лично?! Не отвори ли темата,че да могат всички да се запознаят с породата?

#42 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2007 - 08:14 PM

хаиде хора пишете за тази порода изглежда страхотна кажете за характера обича ли да е сред хора,лесно ли се обучава на послушание,доминантни ли са,трудно ли се гледат, обичат ли да тичат или са мързеливички,добре ли се разбират с други кучета.И кавото още се сетите но ако може на бг или англииски шото други езици незнам и ко може много снимки
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   bullmastiffan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 12:12 AM

Здравейте.Страшно съм заинтригуван от тази порода,много бих искал да имам такова куче.Горд собственик съм на Кас,чудесен булмастиф,но много искам по възможност да му намеря другарче тоса ину,ако някой може да ми помогне,ще съм му много благодарен r) r) r) r)

#44 Потребителят е офлайн   tosainu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 June 2007 - 11:37 PM

Здраво пријателу,
Ако те интерсува ова порода,Тоса-ину,погледни моја веб страна на
www.tosadog.com

#45 Потребителят е офлайн   tosainu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 08:05 AM

Цитат

Здраво пријателу,
Ако те интерсува ова порода,Тоса-ину,погледни моја веб страна на
www.tosadog.com

Eден млад мужјак,9 месеци стар,Ето..от одгајивачи из Полска,продава се.Контакт телефон +381 64 89 86 203 Зоран

#46 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 03:33 PM

Никой ли от вас не притежава представител на тази уникална порода  :( доста умряла темичка,ще ми бъде приятно да се включат повече любители и собственици.
Наистина са прелестни кучета ...  :wub: Влюбена съм!
Малко снимки изровени от нета да видите за каква красота и гордост става въпрос.

Черна Тоса  :wub:
Качена снимка

Качена снимка

--------------------------------------------------------------------

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Вижте го не е ли величествен?! Такава гордост и строг поглед,пленява ме определено  :blink:
Качена снимка

И малко сладки бебешки снимки
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   tosainu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 03:23 PM

Две малки ку4ета,5 месеци се продават от Србија.Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   stanley73 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 May 2009 - 06:34 PM

Здравейте вземах си куче TOSA INU Търся други колеги с тази порода за обмяна на опит и съвети.Благодаряви предварително.Пишете ми или званнете на 0896697421 или 0886885886.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#49 Потребителят е офлайн   katq699 Икона

• Interests:moite interesi sa alqski malamut tosa inu i kane korso

Публикувано: 27 September 2009 - 10:34 PM

Цитат(stanley73 @ May 6 2009, 04:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте вземах си куче TOSA INU Търся други колеги с тази порода за обмяна на опит и съвети.Благодаряви предварително.Пишете ми или званнете на 0896697421 или 0886885886.

imam dve takiva m1jko na 6 meseca i jensko na tri

#50 Потребителят е офлайн   stanley73 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 08:21 PM

Цитат(katq699 @ Sep 27 2009, 09:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(stanley73 @ May 6 2009, 04:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>

imam dve takiva m1jko na 6 meseca i jensko na tri

Дай кординати кадето можем да те открием. ab_041.gif smile.gif tb_195.gif af_089.gif ae_085.gif

#51 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 October 2009 - 09:46 PM

Я качете малко снимки да ги видим вашите убавци

#52 Потребителят е офлайн   tosainukennel Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Kinologija

Публикувано: 23 March 2010 - 09:08 PM

Драги приајатели,

"Хидео кеннел" от Србија има малки ку4ета рождени на 13.02.2010 година.Повеч на наша веб страна:www.tosadog.com

#53 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучетата
Публикувано: 01 July 2010 - 06:52 PM

Показване на мнениетоredy, в 26 July 2006 - 03:07 PM, написа:

Има ли някой , който се интересува от тази порода.

Аз се интересувам от тази порода и искам да попитам позволяват ли да се отглеждат в България кучета от тази порода защото искам да си взема...и искам да попитам трудно ли се убочават на команди напримерно седни легни ела тук ... :md_064: :wb_052: :wb_052:
User's Signature

Живей, че после няма да те има, часовника отдавна ще е спрял. Живота винаги си взима, това което ти е дал.

#54 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2010 - 07:07 PM

Tosa Inu

История
Япония, тъй като четиринадесети век , е един дълъг списък от породи , използвани в бой. В провинция Кочи е направено да се присъедини към Шикоку - Кен някои кучета със Западните през 1872 г. като булдог , mastiffs през 1874 г. , немски оръжие през 1876 г. и някои много датчани през 1924 година. Някои са използвани и Св. Бернар и Бул Териер - около 1912 година. По този начин това състезание е създаден с войнствен капацитет впечатляващо, по-силна и по- твърди. Името идва от град Tosa на остров Шикоку . Тя е официално призната от FCI през 1982 година. Не са много чести извън Япония .
Също така е наречена Tosa - Кен или Tosa просто .

Удобства
Морфология , класифицирани като тип молоси . Важно е да се куче на голям размер в неговия външен вид , който комбинира достойнство , сила и елегантност с здрава конструкция .
Главата му е масивна .
Опашката е много силен корен, изтънява към върха , е в очакване да достигне до колената .
Окото е доста малка и червеникаво- кафяв. В израз на достойнство и самостоятелно в съзнание.
Ушите са сравнително малки , по-скоро тънки , и по-ниските части висящи надолу бузите .
В горната част на черепа е широка, на синусите са назад с един тъп ъгъл правото носа (стоп ). В муцуната е тъп и квадратни . Челюстите са силни.
Любим цвят е червен и горещ товар , се допускат бели петна на червен фон или червени петна на бял фон или на наклон базирани червено. Косата покриващо тялото е здраво и много плътен, има гуша по шията.
Външните полови белези трябва да бъдат здрави и ясни .

Характер
Той е смел и се определя куче, много внимателни към желанията на своя господар и чувствителни към тона на гласа му . Защитни и лоялни . В Япония в правилата за борба с кучето е имало изискване , че те се биха в мълчание , което доведе до тази порода svilippare една изключително спокойна и търпелива . Интелигентни, общителен , гъвкав и лесен за обучение.
Той е много привързан към семейството и е запазено с непознати , но ще приема на драго сърце , ако те са въведени в тяхната среда правилно.
И двамата мъже и жени са отлични контролни органи .
Общоприети добри деца, но с оглед на техния размер не е препоръчително да ги оставите сами, без надзор на възрастни . Въпреки че податлив на обработка със собственика си и семейството си агресивен характер правят доста опасни , ако нерегистриран. Обикновено са агресивни с връстниците си и господстващо срещу кучета от същия пол . Ако се използва от най-ранна възраст може да получи заедно с всички други животни.
Понасят много добре на болка и умора.
То не е порода за начинаещи.

FCI СТАНДАРТ

Височина:
- Мъжете най-малко 60 cm .
- Жените най-малко 54 cm .
Тегло:
- Мъжете най-малко 37,5 кг
- Жените най-малко 30 кг.

Багажник: Високо холката , добре развита. Обратно права и компактен . Страните са широки и мощни , с подчертана задница . Ребрата са добре извити . Коремът твърди и леко прибран .
Главата и муцунатаГорната част на черепа е широка, на синусите са назад с един тъп ъгъл правото носа (стоп ). Муцуната е средно дълга. Челюстите са силни.
TruffleТя трябва да бъде голяма и винаги черен.
ЗъбиТя трябва да бъде пълна , стабилна, ножицовидна захапка. Зъби големи и силни , по-специално на кучешки зъби .
Шия: Твърди , мускулни и широка.
УшиТе са сравнително малки , по-скоро тънки , и дъното останалата част на бузите .
ОчиЕ доста малък и червеникаво- кафяв. В израз на достойнство и самостоятелно в съзнание.
Изкуство: Отпред прави и не е много висок, но силна. В Глезени са леко наклонени , но твърди и силни. Крака и затворени със силни пръсти и големи групи, ноктите твърди и силни. С добре маркирани задната мускули, коленете и краката са умерено ъгли , но винаги трябва да бъде силен. В задния фута съответстват приблизително на фронта.
Рамо: наклонена .
Походка: Ходът е енергичен и широк израз темперамент и сила.
Мускулатура: Добре маркирани, особено в задната част.
Опашка: Много силен корен, изтънява към върха . се извършва надолу и трябва да достигне до колената .
Кожа: еластична и съвсем отделени от тялото . Гуша под шията форма.
КосаТрудно е и обхваща тялото в много гъста .
Цветове любимци: Любим цвят е червеникаво натоварване и горещите точки на белите е разрешено на червен фон или червени петна на бял фон или на наклон базирани червено.
Най-често срещани грешки: подливен , надхвърляне , Крипторхизъм , Monorchidism , много нелоялна система на зъби , без зъби , светлина муцуна , слаби кости , леко неправилното разположение на зъбите , цвят на кожата не е позволено от стандарта , стандартни мерки , походката неточна, дефектни отзад, кратко предмишницата , Така характер , агресивно , дълго лице , ушите подадена зло торта опашка, къса опашка , носа ясно , ясно око.

Библиография
http://it.wikipedia.org
http://www.agraria.it
http://www.tosa-inu.com

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени файлове

User's Signature

Живей, че после няма да те има, часовника отдавна ще е спрял. Живота винаги си взима, това което ти е дал.

#55 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2010 - 07:56 PM

:wub: Ето снимки и на бебоци :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 01 July 2010 - 10:11 PM

В Дания тази порода е вече забранена :dry:
http://forum.dog.bg/..._0&#entry839141
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#57 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2010 - 12:43 PM

Показване на мнениетоgngpaint, в 01 July 2010 - 10:16 PM, написа:

В Дания тази порода е вече забранена :dry:
http://forum.dog.bg/..._0&#entry839141

А във БЪЛГАРИЯ ме интересува забранена ли е може ли да се отглеждат в българия кучета от тази порода ако някой знае да пише МОЛЯВИ
:wb_052: :wb_052: А доколкото знам да забранили са ги в Дания :eg_033: ..според мен :ea_103: НЕ е правилно да ги забраняват смисъл ти може да искаш да си го отглеждаш не за бои а за пазач или за верен приятел ..напримерно :dry: :dry:
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 July 2010 - 12:53 PM

Насочете се към друга порода. Този порода не е за случайни хора, които нямат опит и си харесват породи по снимки, мислейки че всяко едно куче е лесно за възпитание. Това не е играчка.

#59 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2010 - 02:01 PM

[quote name='dog.bg' date='02 July 2010 - 12:58 PM' timestamp='1278067991' post='839385']
Насочете се към друга порода. Този порода не е за случайни хора, които нямат опит и си харесват породи по снимки, мислейки че всяко едно куче е лесно за възпитание. Това не е играчка. Гледай сега ас имам опит със възпитаването на куче възпитавала съм ДОГО АРЖЕНТИНО които пак стават за бои за лов.... тъй че и със това куче сте се справя но ас ще си копувам чак след 3 години и ас това куче искам и това сте си взема независимо колко е трудно за убочейние и т.н четох че се подчиняват на стопаните и са силно привързани към тях и че се поддават на дресировка тъй че няма да има проблем ако си взема
:eg_033: :eg_033: Много се ядосах като прочетох написаното от теб зная че кучето си иска грижи и всеки си преценява ас съм си преценила че сте мога да се справя и зная че кучето не е играчка възпитавала съм куче с много по труден характер тъй че и с него ще се справя ас си го взимам за верен приятел привързана съм към точно тази порода и това съм решила
:dry:
User's Signature

#60 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 July 2010 - 05:40 PM

Много добре си се орентирала към порода... Както казва Уди Алан в един филм "Хората винаги ще ти казват какво да правиш. Съгласяваи се с тях казвай че са прави но прави каквото искаш"
Относно дали са забранени в България естествено че не. В България има регистриран развъдник за Тоса Ину намира се в Добрич http://www.tosa-inubg.com/

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни