Малтезер /малтийска болонка/
Публикувано: 29 November 2014 - 10:32 PM
http://www.emag.bg/h...6/pd/D848XBBBM/
http://www.emag.bg/h...7/pd/DB8RQBBBM/
ще съм благодарен някой да сподели мнения коя е по-добра и дали сте я ползвали.Разбира се няма само тези гранули да яде , ще му давам готвено-пържолки,фенерчета и др.
Ще мина през била и лидъл да видя там какви сухи храни има. Благодаря предварително на всички писали по темата :)
Публикувано: 30 November 2014 - 04:07 AM
Ако не е от развъдник значи не е малтезер.
Публикувано: 30 November 2014 - 09:49 AM
Цитат
Анчето,що не вземете да се озаптите малко,ясно е че щом няма възможност за по-хубава храна от споменатата,кучето едва ли е от развъдник...и какво? Сигурна съм че 80 процента от хората във форума не са с куче от развъдник.Поне си е направил труда да пита с какво да храни.
Във форума на чухуаха охкате и ахкате по неродословни кучета,защо плюете по останаллите?
Как не Ви домързя да злобеете в 4 сутринта!!??

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение
Публикувано: 30 November 2014 - 01:25 PM
Публикувано: 30 November 2014 - 01:40 PM
danah, в 29 November 2014 - 11:17 PM, написа:
Разбира се ,че ще го храня с каквото се храня и аз, имам познати които работят в кухни така че може да му донасят пържолки,кюфтенца и готвено. Ще му варя също. Тази суха храна просто я взимам да има нещо сухо за разнообразие,не че ще я давам редовно.
Кученцето е болонка, незнам за родословие и прочие ама това за мене няма голямо значение. Ето снимка http://prikachi.com/...47/7753947m.jpg
Между другото днес минах през била и лидъл. В билла има от същите две сухи храни,които съм изброил по-горе. Има и по 500гр,така че не е казано да зема 15кг. За начало ще пробвам с педигрии джуниър от 500гр да не зимам голям пакет ако не иска и без това да го яде.
На опаковката на педигрии видях,че има повече месо и други неща от колкото тази на фрискас.
Публикувано: 30 November 2014 - 02:33 PM

Махни снимката по-добре, защото е линк към сайт за продажби.
Публикувано: 30 November 2014 - 03:14 PM

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 30 November 2014 - 07:34 PM
Четох някъде,че ако в храната има пиле козината може да пожълтее - това вярно ли е ? И има ли значения какво месо ще съдържа храната? Дали птиче,агнешко или друго?
Публикувано: 30 November 2014 - 08:24 PM
BorisIvanov, в 30 November 2014 - 07:34 PM, написа:
Прегледайте храните в този сайт: http://www.zoofast.bg/-c-23.html . Доставката е малко тромава, но цените са сравнително добри и чакането си струва.
Имайте предвид, че по хипермаркетите асортимента за животни е на нискокачествени храни. Хубавите са в специализирани магазини и сайтове.
А ако ще храните с готвено, следете да няма подправки в тях - сол, черен и червен пипер са доста вредни за кучетата. За по-силните да не говорим. Пържолки и кюфтенца няма лошо, но АКО НЕ СА овкусени.
Наблегнете на качествената храна, защото тя ще ви спести доста проблеми в бъдеще. Болонката колко да яде?! А при качествената гранула дневната дажба ще е стотинки. Само за справка - сравнете дневната дажба на Педигри и тази на някоя по-скъпичка храна. Ако искате ще ви спестя ровенето - за 50кг-мово куче една евтина храна е 1.200кг. дневна дажба, качествена гранула - 400гр. Сам оставям да си направите изводите.
И последното, на което искам да ви обърна внимание - кучето не се нуждае от разнообразие в храната. Може да давате цял живот хубава гранула без притеснения или угризения, че любимеца ви няма да е задоволен. Важното е кучето да е щастливо и качествено нахранено.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 30 November 2014 - 09:51 PM
Публикувано: 30 November 2014 - 10:15 PM
Публикувано: 01 December 2014 - 11:25 PM
Има и таблица възраст/грамаж и ще си изчислиш за колко време ще ти стигне.
Според мен най-добрия и най-икономичен вариант в дългосрочен план

Публикувано: 02 December 2014 - 08:03 PM
Публикувано: 02 December 2014 - 08:42 PM
Според мен първо трябва да се сметне колко максимум може да заделяте на месец за храна, и после за тези парички да видите най добрата храна която да му осигурите. А от написаното от вас разбирам че максимума на месец ви е 60 лв. (извинете ме ако греша нещо). Кученцето е малка порода следователно и ще хапва малко не съм на ясно с марките храни за малките породи, но един пакет от 15кг го яде моята овчарка за 25 -30 дена, което си е цял месец (близо). Вашия дребосък за един месец 15кг не може да ги изяде, следователно не може да изяде 60лв. месечно. Според мен можете да му уредите доста добра храна за 30-40лв на месец.

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 02 December 2014 - 09:32 PM
BorisIvanov, в 02 December 2014 - 08:03 PM, написа:
А защо не пробвате първоначално с по-малка разфасовка, 3кг. например?
Първо - за проба как ще се отрази БОШ на кучето
Второ - да добиете представа "колко харчите", за да си предвидите бъдещите разходи за манджата.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 December 2014 - 11:47 PM

Не,че те агитирам,но ако се спреш на Акана има разфасовки от по 6,8кг

Публикувано: 04 December 2014 - 05:42 PM
Между другото видях,че и на Josera са изгодни. Малко по-скъпи от Боша. По конкретно разгледах моделите Josera Minisbest и Josera Miniwell. Някой ползвал ли е тази марка и доволен ли е? И дали е по-добра от Боша?