Dog.bg Форуми : Малтезер /малтийска болонка/

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малтезер /малтийска болонка/

#1 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2014 - 10:32 PM

Здравейте! След една-две седмици ще се сдобия с малтийска болонка.За пръв път ще отглеждам куче. Болонката ще пристигне на възраст около 2 месеца. Понеже имам строго определен бюджет имам въпрос относно сухата храната - pedigree или friskies . Ако някой е ползвал тези марки моля да сподели коя е по-добра и впечетления. Знам , че са икономичен клас храни , но имам ограничение във финансовите възможности. За консервирана храна /мокра/ има също консерви на педигрии,чапи,белкандо и още някакви. Ето линкове за сухата храна:
http://www.emag.bg/h...6/pd/D848XBBBM/
http://www.emag.bg/h...7/pd/DB8RQBBBM/
ще съм благодарен някой да сподели мнения коя е по-добра и дали сте я ползвали.Разбира се няма само тези гранули да яде , ще му давам готвено-пържолки,фенерчета и др.
Ще мина през била и лидъл да видя там какви сухи храни има. Благодаря предварително на всички писали по темата :)

#2 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2014 - 11:17 PM

По-добре го хранете с каквото се храните вие,отколкото с тези боклуци.
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#3 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 30 November 2014 - 04:07 AM

Ако кучето е от развъдник попитайте там каква е най-удачната храна за тази порода особено заради белият й цвят.
Ако не е от развъдник значи не е малтезер.

#4 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2014 - 09:49 AM

Цитат

Ако не е от развъдник значи не е малтезер.

Анчето,що не вземете да се озаптите малко,ясно е че щом няма възможност за по-хубава храна от споменатата,кучето едва ли е от развъдник...и какво? Сигурна съм че 80 процента от хората във форума не са с куче от развъдник.Поне си е направил труда да пита с какво да храни.
Във форума на чухуаха охкате и ахкате по неродословни кучета,защо плюете по останаллите?
Как не Ви домързя да злобеете в 4 сутринта!!??
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#5 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 30 November 2014 - 01:25 PM

И какво лошо има да кажа, че кучето евентуално не е малтезер? Аз тук снимка на куче не видях, за да му се зарадвам.

#6 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 November 2014 - 01:40 PM

Показване на мнениетоdanah, в 29 November 2014 - 11:17 PM, написа:

По-добре го хранете с каквото се храните вие,отколкото с тези боклуци.

Разбира се ,че ще го храня с каквото се храня и аз, имам познати които работят в кухни така че може да му донасят пържолки,кюфтенца и готвено. Ще му варя също. Тази суха храна просто я взимам да има нещо сухо за разнообразие,не че ще я давам редовно.
Кученцето е болонка, незнам за родословие и прочие ама това за мене няма голямо значение. Ето снимка http://prikachi.com/...47/7753947m.jpg

Между другото днес минах през била и лидъл. В билла има от същите две сухи храни,които съм изброил по-горе. Има и по 500гр,така че не е казано да зема 15кг. За начало ще пробвам с педигрии джуниър от 500гр да не зимам голям пакет ако не иска и без това да го яде.
На опаковката на педигрии видях,че има повече месо и други неща от колкото тази на фрискас.

#7 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 30 November 2014 - 02:33 PM

Тези две храни неструват и има голяма вероятност да оцветят бялата козина до ръждиво-оранжево на места. По-добре отдели повече средства за храната ще ти се възстановят парите. От тези храни акат миризливо, козината няма да е в добро състояние и ще хвърляш повече пари за добавки и козметика вместо в качествена храна :md_064:
Махни снимката по-добре, защото е линк към сайт за продажби.

#8 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2014 - 03:14 PM

Хубаво е да вземете поне среден клас храна, за да се избегнат бъдещи проблеми както са ви съветвали с косъма или дори здравословни. Реално погледнато ако на месец храната му струва 30 лв. (не знам на каква цена са кучешките храни) всеки ден ако заделяте по 1лв ще му уредите храната за месеца. Аз съм студентка и бюджета ми също е доста ограничен .. за целта направих касичка и там слагам на ден по 1лв. ако имам излишни стотинки слагам и тях. Но не пропускайте ден в който да не слагате 1лв. дори предния ден да сте сложили повече... ако е възможно естествено..и не пипайте паричките който остават така ще си помагате сам ако ви се наложи да ходите на ветеринар или просто за да му купите някоя играчка. Аз си направих тази програма и доста ми помага. Дано ви е от полза :)
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#9 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 November 2014 - 07:34 PM

Какво ще рече среден клас храна? Педигрии и фрискас като гледам относно цената не са много икономичен клас. А и в моя град няма голямо разнообразие от марки основно тези икономичните - педигри,фрискас,дарлинг,чапи и още някакви.Имам любопитство относно храната Belcando puppy gravy ама и цената е добра.
Четох някъде,че ако в храната има пиле козината може да пожълтее - това вярно ли е ? И има ли значения какво месо ще съдържа храната? Дали птиче,агнешко или друго?

#10 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 November 2014 - 08:24 PM

Показване на мнениетоBorisIvanov, в 30 November 2014 - 07:34 PM, написа:

Какво ще рече среден клас храна? Педигрии и фрискас като гледам относно цената не са много икономичен клас. А и в моя град няма голямо разнообразие от марки основно тези икономичните - педигри,фрискас,дарлинг,чапи и още някакви...

Прегледайте храните в този сайт: http://www.zoofast.bg/-c-23.html . Доставката е малко тромава, но цените са сравнително добри и чакането си струва.
Имайте предвид, че по хипермаркетите асортимента за животни е на нискокачествени храни. Хубавите са в специализирани магазини и сайтове.
А ако ще храните с готвено, следете да няма подправки в тях - сол, черен и червен пипер са доста вредни за кучетата. За по-силните да не говорим. Пържолки и кюфтенца няма лошо, но АКО НЕ СА овкусени.
Наблегнете на качествената храна, защото тя ще ви спести доста проблеми в бъдеще. Болонката колко да яде?! А при качествената гранула дневната дажба ще е стотинки. Само за справка - сравнете дневната дажба на Педигри и тази на някоя по-скъпичка храна. Ако искате ще ви спестя ровенето - за 50кг-мово куче една евтина храна е 1.200кг. дневна дажба, качествена гранула - 400гр. Сам оставям да си направите изводите.
И последното, на което искам да ви обърна внимание - кучето не се нуждае от разнообразие в храната. Може да давате цял живот хубава гранула без притеснения или угризения, че любимеца ви няма да е задоволен. Важното е кучето да е щастливо и качествено нахранено.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#11 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 November 2014 - 09:51 PM

Примерно суха храна Bosch puppy и Bosch junior lamb&rice,junior mini. Какво ще кажете за тази струва ми се добра апак и е бюджетен вариант? Някой взимал ли е от нея ?Трябва ми някаква подобна да има и за малко до 12месеца хранене и после за след 12месеца възрастно на същата марка и модел.

#12 Потребителят е офлайн   Physalis Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 November 2014 - 10:15 PM

Bosh е много по-добър вариант от колкото фрискас и педито, в Зоофаста 14кг пъпи про план беше скоро около 70лв, досега храня само с нея и съм доволен. Също към гранулите давам кисело мляко и варено яйце. Мнението ми е ако можете да правите колкото се може по-малко компромиси с храненето на кучето докато е малко. Успех.

#13 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 December 2014 - 07:39 PM

Да апак по цена е колкото педигрито. Какво ще кажете за тази насока ,към която съм се насочил аз: До 12-18месеца храня с Bosch Junior lamb&rice , а след това с Bosch Adult Mini lamb&rice.

#14 Потребителят е офлайн   asito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2014 - 09:44 PM

3 кила куче,не виждам колко много храна ще яде месечно,че да не му купите роял канин примерно.Ако беше едра порода разбирам.Но за разлика 20лв и по-малко месечно,по-добре го хранете с хубава храна.

#15 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 December 2014 - 11:25 PM

http://www.zoofast.bg/-p-12602.html
Има и таблица възраст/грамаж и ще си изчислиш за колко време ще ти стигне.
Според мен най-добрия и най-икономичен вариант в дългосрочен план :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2014 - 08:03 PM

Спирам на Bosch junior lamb&rice , после Аdult Mini lamb/rice. Тази храна ми се вижда среден клас и доста по-добра от педигрито. Нямам възможност за скъпи храни-над60лв/15кг. Нека поне да му осигурим среден клас /по-качествена/ храна каквато е Бош. Между другото питах собственика с каква храна го е хранил до сега - с педигри джуниър и паучове. Иначе за мене не е проблем да го храня с педигри - в сайта разликата е 10лв горе-долу с боша апак и в била го има педигрито. Така ,че мисля 10лв повече ама да е по-качествено.

#17 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2014 - 08:42 PM

Хубаво е да се закупуват храни от вет. клиника или от специализирани магазини. В Била, Лидъл, Кауфланд и др. вериги храните за дом. любимци са нисък клас.
Според мен първо трябва да се сметне колко максимум може да заделяте на месец за храна, и после за тези парички да видите най добрата храна която да му осигурите. А от написаното от вас разбирам че максимума на месец ви е 60 лв. (извинете ме ако греша нещо). Кученцето е малка порода следователно и ще хапва малко не съм на ясно с марките храни за малките породи, но един пакет от 15кг го яде моята овчарка за 25 -30 дена, което си е цял месец (близо). Вашия дребосък за един месец 15кг не може да ги изяде, следователно не може да изяде 60лв. месечно. Според мен можете да му уредите доста добра храна за 30-40лв на месец. :rc_036:
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#18 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 December 2014 - 09:32 PM

Показване на мнениетоBorisIvanov, в 02 December 2014 - 08:03 PM, написа:

Спирам на Bosch junior lamb&rice , после Аdult Mini lamb/rice. Тази храна ми се вижда среден клас и доста по-добра от педигрито. Нямам възможност за скъпи храни-над60лв/15кг. Нека поне да му осигурим среден клас /по-качествена/ храна каквато е Бош. Между другото питах собственика с каква храна го е хранил до сега - с педигри джуниър и паучове. Иначе за мене не е проблем да го храня с педигри - в сайта разликата е 10лв горе-долу с боша апак и в била го има педигрито. Така ,че мисля 10лв повече ама да е по-качествено.

А защо не пробвате първоначално с по-малка разфасовка, 3кг. например?
Първо - за проба как ще се отрази БОШ на кучето
Второ - да добиете представа "колко харчите", за да си предвидите бъдещите разходи за манджата.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 December 2014 - 11:47 PM

Взимайки по скъпа храна разбита за месеца ще ти идва на полвина по-малко от предвидените за месеца.Т.е голям чувал би трябвало да му стига за близо 2 месеца. :ba_025:
Не,че те агитирам,но ако се спреш на Акана има разфасовки от по 6,8кг :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   BorisIvanov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 December 2014 - 05:42 PM

Разбира се ,че ще поръчам първо малка разфасовка. Очаквам да пристигне Bosch Junior lamb/rice.Ще видя дали ще я хареса кучето , ако да като я изяде поръчвам 15кг , ако не мислим друг вариант . Също така искам да кажа ,че с кучето продавача ми дава и 1кг педигри джуниър (2х500гр) :d.
Между другото видях,че и на Josera са изгодни. Малко по-скъпи от Боша. По конкретно разгледах моделите Josera Minisbest и Josera Miniwell. Някой ползвал ли е тази марка и доволен ли е? И дали е по-добра от Боша?

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни