Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1161 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 May 2008 - 06:45 AM

еми ако комшийката ги е гледала у вас незнам може да са се стреснали от нея,а ако са били у нея може да е от новото място..btw папагалите ти имат ли 1 година?защото някои хора знаят,че тогава започват да се размножават.. при моите и половин година им стига ,но всеки папагал си е различен..А имам и два други мн са хубавички жълт мъжки и бяла женска и уж са двойка целуват се и постоянно са заедно и реших че ще имам жълти бебета .. да ама не  :blink: пет месеца си седяха и си чуруликаха осамотени в една клетка и гнездо си имаха и пак нищо..
User's Signature

Качена снимка

#1162 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 10:30 PM

Еми у нас ги гледа комшийката а Чочо е на 5 години а Клара на 3 мисла че стана вече .

#1163 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 07:13 PM

еми.. незнам,а пък аз все още немога да проброя малките папагалчета колко са :( женската постоянно е в гнездото.. иначе имат пухчета вече.
User's Signature

Качена снимка

#1164 Потребителят е офлайн   moonrise Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 10:48 PM

Помощ, помощ, помощ!
Много съм развълнувана, преди малко открих в клетката на вълнистите ми папагалчета яйце, снесено на дъното. Изплаших се, че ще го счупят и го изкарах от клетката със салфетка - не съм го пипала с ръце. Какво да правя? Да го върна ли в клетката? Имам гнездилка - :) май така се казваше, но тя е празна - не са я напълнили с пух, а ситния талаш го изхвърлят. Да сложа ли яйцето вътре?
Благодаря предварително!

#1165 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 08:42 AM

ха странно на мен изван гнездото само веднъж са ми снасяли,защото им го махнах..явно не ти харесват гнездото.нямам представа какво трябва да правиш сори  :(
User's Signature

Качена снимка

#1166 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 08:45 AM

[quote author=iorito link=topic=6139.msg402556#msg402556 date=1210660970]
ха странно на мен изван гнездото само веднъж са ми снасяли,защото им го махнах..явно не ти харесват гнездото.нямам представа какво трябва да правиш сори :( ако можеш да качиш снимка на гнездото или да го опишеш да видим дали е в него проблема ще е добре  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   moonrise Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 12:47 PM

Преди малко ходих до зоомагазина, откъдето си бях купила едното папагалче и от там ми казаха, че най-вероятно щом женската го е снесла на дъното на клетката, а не в гнездилката, яйцето е неоплодено. А аз наистина не съм виждала мъжкия да се катери на женската. За всеки случай купих още един вид гнездо, такова което се закача вътре. Другото е от типа, който е за закачане отвън. Сега има избор и ако не и харесва старото, може да влезе в новото. И сега ще чакам.
Мерси на iorito, за бързия отговор!

#1168 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 11:11 PM

e да нормално е да е неоплодено  :blink: а гнездото,което ти е за закачане отвън дървено ли е или от онези с решетките?
ПС извинявам се за самоцитирането си  ;D
User's Signature

Качена снимка

#1169 Потребителят е офлайн   moonrise Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 12:19 PM

Не, не е дървено, от пластмаса е. Странното е, че мъжкото папагалче почти постоянно е вътре. Бях се притеснила че е болно и затова се крие, но е много жизнено, хапва си и изглежда много добре. Явно си му харесва вътре и затова аз изобщо не махам гнездото от клетката, може да го има като къщичка. Бях му сложила вътре ситен талаш, но той го изхвърли. И само си почуква отвътре и рови. Странно пиле  :blink:

#1170 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:09 PM

еми да ти кажа не е странно по принцип ри мен мъжките започват да влизат първи  :blink: ама тази пластмаса не съм виждала такова гнездо
User's Signature

Качена снимка

#1171 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2008 - 02:06 PM

iorito ,как е твоето птиче царство?Растат ли малките?Колко станаха на брой пернатковците?

#1172 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 09:44 PM

еми sky, не съм ги брояла..а малките незнам защо от горещината ли или не ми умряха три..едно от които беше вече дори и с перушинки и сега има четири почти пораснали и три малки .
User's Signature

Качена снимка

#1173 Потребителят е офлайн   lufjivotnite_xD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 07:00 PM

Хех.. Здравейте .. Като гледам тука повече са писали,а и аз си търсех някав такъф форум за папагалите!Ем така и аз мисля да си взема такова пищящо същество,но по късно.Сега ми предстоят по важни неща ама след около 2 седмици ще се сдобия и аз с вълнисти папагали...Ам така трябва да съм подготвена и ще ви питам няколко неща които ме интересуват :)
Може ли да живее ако е самичко? Ама тоя въпрос малко не е необходим щото аз много време не прекарвам вкъщи и така... на него ще му е скучно затова най-добре да са две.
Ноктите необходимо ли е да се режат?
Може ли папагалчето да се къпе примерно под душа със собственика си ..? хахах xD Илии... не е добре да се мокри
Колко пъти седмично е необходимо да им чистя... или всеки ден ?!?
А колко пъти седмично трябва да ги пускам да летят?
Ще се радвам да ми отговорите скоро!Аз останалото го прочетах в други сайтове.. даже вече и клетка си имам!Гледала съм вълнисти папагалчета преди.Бяха на едни познати и бяха при мен 2 седмици.Страшно са милички,а не предатели и злобни съшества като хората...Незнам колко ще ми се гледат след време,но си знам,че ще ми останат най-добрите френдчета... :meche:

#1174 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 08:11 PM

мм здрасти :) предварително честито за папитата дано не ти омразнат скоро  ;D сегамм по въпросите по принцип може да си живее само ама трябва да си през повечето време при него значи добре си прецинила да са две да си чуруликат тамм
въпрос 2 - ноктите мисля ,че не е задължително да се режат освен ако не пречат на птичето(аз от 20 папагала някъде само на едно муги режа),но трябва мн да внимаваш защото мн шават  :blink:
3 - папагалчето може да се къпе със собственика си стига да има достатъчно желание(което при моите липсва) и трябва преди това да е било наблизо до такава пусната вода за да не се стряска(разбира се не да го сложиш с кледката под чешмата  ;D) но ако искаш да ти се къпят папагалите по подходящо е да им сложиш ваничка..
4-хубаво е да чистиш често, но предполагам,че два папагала няма да правят кой знае колко боклук за да чистиш всеки ден..
5-мм за това незнам аз моите нямам мн възможност да ги пускам просто няма да мога да ги прибера после ,но при мен имам едно и то си е почти постоянно пуснато

това са моите отг :) и др да отговарят  :P

Сега  малко за моите малчовци :samodovolen: петте на младата двойка пораснаха мн обаче неискаха да излизат от гнездото и се принудих да ги извадя "насила" защото вече летят..едното от тях си го гледам в моята стая  :P казва се Бетовен :meche: галено - Бето  :blink: горкото само подивява започва да св блъска в клетката и се търкаля насам натам и за това през повечето време е пуснато а като го прибирам и се опитвам да го хвана ми каца на главата .. за другите нямам какво да кажа няма нищо ново при тях ето го Бето 
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 01:37 PM

хора помагайте  плс бето започна да си тръска главата и да плюе просо  :o от какво може да е?
User's Signature

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   lufjivotnite_xD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 03:23 PM

Ей мерси,че ми отговори...Предполагам няма да ми омръзнат и през първата година много ще им се кефя. :yahoo:Важното е да свикнат с мен и да не са някой бъзльовци,но и страха не им пречи да си живеят...Много ми се иска поне едното да влиза с мене по душа ;D ;D ;D,но ще трябва да проуча повече дали ще е хубаво за папагалчето!?!Ваничка имам,а и до колкото знам много сладко се къпят.А до летенето из апартамента ми се иска да ги пускам често а и предполагам,че като огладеят сами ще се приберат.
Твоя Бето е мн сладък,но съм начинаеща и немога да ти помогна.Може да се е задавило или... незнам :(
Ам имам и още няколко въпроса към вас ;)
Задължително ли е да има в клетката пясък?Продава ли се в зоомагазините?!Иначе не се сещам от къде мога да взема чист пясък...
Какво не е добре да яде папагала?Преди година временно гледах 2 вълнисти папагалчета и като хапвах нещо женската се допираше до решетките,надничаше,пищеше...Осетих се,че и тя иска да опита и и подадох парче чипс а тя лакомо го нападна.Изобщо не се замислих дали е добре да яде чипс...Давах и и ябълка,но до колкото знам папагалите обичат ябълки.
Ам а някой ще ми препоръча ли и някой зоомагазин в Сливен.Там ще съм около месец и най-вероятно ще трябва да си взема сладурите от сливен

#1177 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 08:41 PM

мм на Бето нищо му няма просто е приял напоследак яде като  :prase: и мн се движи и фарка насам натам може би за това..апосле се оправи и му изсипах едни маниста да си играем малко  ;D мн е шантав ама немога да улуча момента кога да го снимам ..по някой път си гони опашката..друг път седи на пръчката,но във вертикално положение  :blink: иначе още го е страх от мен.  :kisel:
  за пясъка аз преди им бях слагала,но наскоро напълно изключих..служеше им там за воденищките ли какво беше трябва скоро да им сложа и така де незнам дали е задължително но е желателно  :blink: по магазините не сам търсила защото ми донесаха някакво чувалче с пясък незнам от къде..потърси сигурно има. ябълка е полезно но да не е от магазина заради нитратите  :blink: за чипса мисля ,че не е добре да даваш ,защото нали уж и за хората е вредно пък какво остава за тях..обикновени бисквити ще е по-добре . айде бу от мен :)
User's Signature

Качена снимка

#1178 Потребителят е офлайн   Doggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2008 - 08:21 PM

От днес и аз съм притежател на такова красиво животинче казва се Поли :) скоро и снимки

#1179 Потребителят е офлайн   Doggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2008 - 10:25 PM

А как да разбера пола му :)

#1180 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 07:26 AM

Doggie на колко месеца или години е? абе хора защо преди да започнете да питате не прочетете малко няма да ви навреди  ;) каква хууубава голяяма тема имаме,а вие..
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема