Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 30 December 2008 - 10:30 PM
Aми за такива ми ги продадоха ;DКазаха ми,че са мъжко и женско и ги бяха оставили при един приятел :blink:Обаче той забравил да пита кое е мъжкото и кое женското и само гадаехме кое какво е ;DБлагодаря за отговора сега вече знам кое е момчето ;)Обаче той нещо започна да го раздава побойник малко,много често бие женската,това нормално ли е?И нужно лие да ги разделя?Не че се бият постоянно,но през 2-3 дена като побеснеят и хвърчат перушини :rolleyes:А пък понякога се пощят и си раздават целувки :wub:
Публикувано: 01 January 2009 - 11:23 PM
мм по- добре е вече папагалчето.. отделих го от другите давам му и рибено масло надутото спадна и не е червено вече.. пък и почна да свиква крещи си от време на време.. знам, че не е мн хубаво така да си гадая кво му е обаче в момента просто нямам възможност да го заведа на вет.. не живея в град, а докато отида ще умре от студ.. надявам се да се оправи.. :blink: а между др за много години!! ;D
Публикувано: 02 January 2009 - 12:15 AM
Честита нова година на всички! iorito,мн. се радвам за пилето, дано да се оправи по-скоро! Ама щом си крещи,значи работата върви на добре... ;D

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 07 March 2009 - 04:30 PM
Здравейте, искам да запитам вашите вълнисти папагали как ги размножавате, защото и аз имам една двойка вълнисти които си ги взех октомври и сега им направих къщичка, но женската не проявява интерес към нея само насила я вкарвам и тя после излиза, въобще не е заинтересована от нея, но пък след два дни като се прибирам вечерта от работа двете папагалчета бяха станли като кълбета толкова много бяха настръхнли, незнам от какво, сега пак си изглеждат както преди. Тази нощ се събуждам от пърхане като полудели из клетката, светнах им да се поуспокоят и пак легнах. На сутринта забелязах че има 4 или 5 големи дълги пера от мъжкия папагал, но като го гледах от начало не разбрах от коя част са се отскубнали и въоще как е станало, но после ги пуснах да полетят из стаята и той не можеше да лети и каго го погледнах тези пера са били от дясното му крилце, как е станало това недоумявам при положение че толкова месеци живеят в тази клетка, а сега не може да лети все едно някой му ги е изтръгнал. Дали ще му пораснат нови пера на крилото?И Сас ще стане номера със снасянето на яйцата хич не ми е ясна. Иначе винаги женската е била по активната страна от към любовните им игри, все тя посяга да го целува и тя го пощи, а той като паметник. Може ли някакъв съвет?
Публикувано: 12 March 2009 - 05:36 PM
Black Heart, в Dec 25 2008, 08:41 PM, написа:
Здравейте,днес си взех две вълнисти папагалчета :yahoo:Мъжко и женско,много са красиви,само че има един проблем.....незнам кое е мъжкото и кое женското
Може ли някой да ми каже някой белег(ако има тъкъв)по,който се познават
Благодаря ви предварително и весело прекарване на празниците :yahoo:

Здравей,
Значи принципно какъв пол са папагалчетата се познава по нослетата им. На мъжките вълнисти нослетата са им сини, на женските - розови. Но ако са бебета, цветовете на нослетата им не са достатъчно наситени, но с времето цвета ще стане ярко син или розов.
Иначе аз гледам вълнисти папагалчета от 5 години, като сегашния ми е от 3 години и половина вкъщи. Гледам го само него, понеже го държа в клетка само през нощта, като през деня си лети из апартамента и има много неща, с които да не занимава и не му е скучно. Дори се "такова" с въженцето на щората

Друго, което забелязвам във форума, е че доста хора молят за съвет при някакви проблеми с папагалчето тук във форума. Най-добре при някакви опасения и симптоми веднага да се заведе на ветеринар. Обмяната на веществата при папагалите е изключително бърза и състоянието на птичето може да се влоши за броени часове. Лошото е, че доста малко ветеринари въобще разбират от птици... Всички се специализират в кучета и котки, където разбираемо има повече работа и съответно повече пари. Горещо мога да препоръчам др. Велев, основател и председател на Националния клуб за цветни канари, като освен това и развъжда канари и вълнисти папагалчета. Кабинета му се намира в София, зад БИЛА-та на бул. България.
http://stefani.zoohi...8687&SiteID=587
Публикувано: 30 March 2009 - 03:28 PM
Здравейте, аз миналата година се бях засилила да си правя волиера за папагалите на двора, но не стана, защото не си бях лятото у дома, както и да е- сега мисля да ги изкарам навън. И естествено имам въпроси, ако може някой да ми отговори ще съм му много благодарна.
1 От коя страна на волиерата трябва да има стена?
2 Трябва ли да има плътен покрив над цялата волиера?
3 Коя е най-подходящата мрежа и с какви размери дупки да е?
4 Какви растения са най-подходящи?
5 С какво мога да обработя дървото, което да не е отровно за малките сладурковци?
6 На коя посока е най-добре да гледа предната страна на волиерата?
7 Ако реша да ги оставя зимата навън, какви условия трябва да им създам?
8 Могат ли вълнисти папагали да съжителстват с корели или с какви други видове могат да съжителстват?
8 Ако на някой са му попаднали някакви чертежи или нещо подобно може да ги сподели.
Извинявайте за многото въпроси, но искам всичко да направя като хората. А и още нещо- искам да съм 100% сигурна, че вътре няма да влезе някое недоброжелателно животно (има къртици, белки, порчета, катерички...). Ако се сещате разни съвети извън въпросите- споделяйте ще са от полза! Благодаря предварително.
1 От коя страна на волиерата трябва да има стена?
2 Трябва ли да има плътен покрив над цялата волиера?
3 Коя е най-подходящата мрежа и с какви размери дупки да е?
4 Какви растения са най-подходящи?
5 С какво мога да обработя дървото, което да не е отровно за малките сладурковци?
6 На коя посока е най-добре да гледа предната страна на волиерата?
7 Ако реша да ги оставя зимата навън, какви условия трябва да им създам?
8 Могат ли вълнисти папагали да съжителстват с корели или с какви други видове могат да съжителстват?
8 Ако на някой са му попаднали някакви чертежи или нещо подобно може да ги сподели.
Извинявайте за многото въпроси, но искам всичко да направя като хората. А и още нещо- искам да съм 100% сигурна, че вътре няма да влезе някое недоброжелателно животно (има къртици, белки, порчета, катерички...). Ако се сещате разни съвети извън въпросите- споделяйте ще са от полза! Благодаря предварително.
Публикувано: 17 June 2009 - 10:58 AM
сия, много късно обръщам внимание на поста ти. Още ли се интересуваш?
Искам да се похваля! Гаргите ми най-накрая харесаха къпането....бях се отчаяла, че нямам вълнисти папагали, а котки под прикритие
Всяко лято голям проблем с това къпане - не искат и не искат .......в резултат на което периодично ги пръсках с пулверизатор /в следствие на което се сещате се какви мили чувства се пораждаха у тях към мен/. Преди няколко дни си седя в стаята, уча и хвърлям подозрително по едно око към клетката, защото бяха съмнително тихи ........ и какво да видя
Нашите седят и се търкат в поилките. Зарязах ученето и бегом към зоомагазина за ваничка ..... най-накрая си имам къпещи се папагали
Искам да се похваля! Гаргите ми най-накрая харесаха къпането....бях се отчаяла, че нямам вълнисти папагали, а котки под прикритие

Публикувано: 25 June 2009 - 10:35 AM
Купени. А от тези незнам дали ще има поколение
Мъжкият ми постоянно се рови и катери и се чудя дали не му е малка клетката. Забравих - и постоянно яде. А женската само седи на пръчката и яде от време на време. А когато се ударят или мъжкия се закача, почва едно цвърчене

~