Публикувано: 14 February 2010 - 03:12 PM
Пробвай с различни неща, само гледай да не са нитратни. В крайна сметка ако купуваш качествена храна не е задължително да ядат плодове и зеленчуци.
Аз да се оплача от едната ми хубавица Чоки. За новата година ми боледува втори път... и никой не може да разбере от какво. Живее в отлични условия /до колкото могат да бъдат такива в апартамент разбира се/ - качествена храна, на топло е, чистя клетките поне веднъж дневно, водата се сменя всеки ден /лятото дори по два пъти/, пускам ги да летят... абе уж разбирам от вълнисти папагали и имам самочувствието, че знам как да се грижа добре за тях. Единственият симптом, че нещо не е наред е, че е накокошинена. Иначе е жизнена, яде, крещи, подскача, има нормални изпражнения, няма секрети.... всичко освен бухналата перушина е наред. Заведох я при ветеринари, на които вярвам и знам, че мога да разчитам.... хората ми дадоха антибиотик и ми казаха да й капя ехинацея във водата. Шест дни беше на този режим януари, няколко дни по-късно се оправи..... и сега пак е бухнала..... и айде пак на ветеринар, ама не може да се разбере какво й има..... нормално имат и други симптоми, а тя си е добре. Сега само капя ехинацея във водата, а пък ще видим какво ще стане. Имах за кратко съмнения за паразити по перушината, но няма..... гледах я внимателно /не, че въобще има от къде да ги хване/, а и останалите три щяха да прихванат, те обаче са си добре. Та ако някой има идея каква може да бъде мистериозната причина за бухването, ще се радвам да сподели.