Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1591 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 09 February 2010 - 09:17 AM

Това, че е едро пилето не означава, че е мъжко ab_041.gif При мен девойките са доста по-едрички от мъжа.
Восковицата има тепърва да се дооцветява и може да продължи със синьото и да се окаже момче или да покафенее и да се окаже момиче... рано ви е още за определяне на пола. /на две от момичетата ми и до днес периодично им се появяват сини петънца по роговицата, но основно стана кафява/
User's Signature

Качена снимка

#1592 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2010 - 11:23 AM

Да, така е, съгласна съм. Аз имах един папагал, който беше купен за женски, доста по- едър беше от мъжкия, с кафява восковица и голяма глава... впоследствие се оказа, че е мъжки. А сега на мъжкия, който имам, периодично му се сменя цвета на восковицата, ако не бях го виждала "в действие" wub.gif , още щях да се чудя какъв е.... Напоследък е доста трудно да определиш, въпрос на селекция ли е, не знам.
На мен по стойка, по излъчване, така да се каже, ми прилича на мъжко. Не че съм голям експерт, просто съм имала доста папагали, затова си "казвам" мнението...
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1593 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 09 February 2010 - 01:53 PM

Ами сега тъкмо ще чакаме с нетърпение да дойде времето, когато gngpaint ще ни покаже по-зрели снимки на Поли и ще видим какво ще се окаже af_089.gif Аз и до днес говоря за Жожи и Чоки в мъжки род заради измамни младежки роговоци.
User's Signature

Качена снимка

#1594 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Икона за мнението  Публикувано: 11 February 2010 - 09:22 PM

Не съм сигурна Палома каква е.Вече е на 3 години и восковицата и все още не се е оцветила напълно.Взехме я за женски папагал.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1595 Потребителят е офлайн   lollyp0p Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 10:24 PM

Цитат(ZviariK @ Jan 30 2010, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не се притеснявай... може и да не иска да се прибере сам веднага, ама като огладнее едно хубаво ще се върне в клетката.В краен случай /ама наистина трябва да е краен, защото е голям стрес/ на тъмно по-лесно се хващат папагалите. Преди да го пуснеш провери внимателно затворени ли са добре всички врати и прозорци.
За храната.... аз плодове и зеленчуци давам само ако са ми ги донесли приятели от село, иначе не рискувам заради нитратите. Намокрен хляб и моите много обичат. С кашкавал не рискувам, защото е солен и мазен и не е твърде полезно /но не е фатално ако е в малки количества/.
Понякога вземам няколко семенца от просо и ги слагам в саксийка, която поливам всеки ден.... след около седмица излизат зелени стръкчета, които са им много вкусни.

Здрасти!
Абе да ви кажа имам чувството,че ако ги оставя така могат да си умрат гладни....страх ли ги е какво голям зор вийдам с хващтането пак и ги стресирам така като ги гоня ud_009.gif .....На 3-4 ден ги пуснах,но си стоят на климатика и не мардат какво ли не пробвах.....Предния ми се качаве на рамото а тия малки"идиотчета" ab_041.gif нещат....Кажете нещо...Гледам хората,които имат по 2 си ги пускат стоят си по столовета по раменете им а моите неискат...незнам защо немогат да свикнат а не ми се що постоянно да са затворени....Свикнали са си двамата и като ги пускам не слизат на доло.....като им смяням водата и им слагам храна пак хварчат свиркам им пея им но..... eg_033.gif
Моля да ми кажете нещо ефикасно ab_041.gif да свикнат по бързо...
Предварително благодаря

#1596 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 February 2010 - 10:56 AM

До колкото знам първо трябва да си купиш само един папагал,по възможност мъжки,който да свикне с човешкото присъствие и след известно време да му вземеш женска.Ако двата папагала се вземат едновременно може да останат плашливи.Когато имаш един папагал и му вземеш женска той престава да обръща толкова внимание на хората.Поне така се получи при Коко,преди си казваше името,мъкнеше щипки и т.н.,но когато взехме Палома вече не прави такива неща,обръща внимание само на нея,пощят се,Коко храни Палома в човката и други подобни,но и много често се кълват. ea_103.gif Не сме имали проблеми с прибирането,те доброволно си влизат в клетката,пускаме ги почти всеки ден.Имахме проблем когато донесохме Палома вкъщи.Пуснахме я в клетката,но тя се изплаши,изхвърча,влезе в спалнята и се скри зад един шкаф.Опита да излезе,но се закачи за нещо и си скъса опашката. dry.gif За радост вече си има нова ae_085.gif
По принцип къде отиват като ги пуснеш? smile.gif
User's Signature

#1597 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 02:01 PM

искам да ви помоля за нещо ab_041.gif купихме бебешки дрънкулки за играчки на Коко но той не ги доближи какво да направя be_107.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1598 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 February 2010 - 10:48 PM

Естествено е когато папагалчетата са две да не свикват с човешката близост. Без значение по пола на папагалчето то се социализира по-лесно, когато е само. Имам четири папагалчета и само едно успях да социализирам що годе, но в момента, в който другите се изплашат и то литва от ръката ми. Преди имахме една папагалка, която пък не можехме да изгоним - кацаше ни по главите, раменете, в храната.... дори си е потапяла главата в халбата ми с бира..... това е - когато е е едно търси компания, без значение перната или човешка, но когато има пернато приятелче папагалчето предпочита да общува с него.
Относно ирачките..... никак не е задължително папагалчето да проявява интерес към тях, няма какво да се направи по въпроса.
User's Signature

Качена снимка

#1599 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 04:04 PM

Аз изчаках доста преди да се похваля-папагалчето ни оцеля.И не само-има навика да се "кара" на детето като вика. ab_041.gif
Проявява голямо любопитство към нас,но е още много плашливо.
И...може и да сме сбъркали пола.Бях сигурна,че восковицата му е кафява.Но,уви,аз съм само график-явно цветовете не са моята стихия-почна да ми лилавее,а някой път ми се струва,че си е направо синя.

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1600 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 February 2010 - 06:35 PM

kitana, много се радвам af_089.gif
За пола, защо не пуснеш една снимка да видим дали някой ще познае?
User's Signature

Качена снимка

#1601 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 06:44 PM

Ако знаеш ние колко сме щастливи.Мъника е голяма скица. wub.gif Понякога ни "говори" така ,както правеше с приятелчето си.
За съжаление нямам с какво да го снимам.Ще се опитам да намеря и ще постна снимка за идентификация. :)
Не обича ни ябълка,ни банан,ни морков.Яде си само купешката храна...Как да му привлека вниманието към плодове и зеленчуци?

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1602 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 13 February 2010 - 07:00 PM

Цитат(kitana @ Feb 13 2010, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако знаеш ние колко сме щастливи.Мъника е голяма скица. wub.gif Понякога ни "говори" така ,както правеше с приятелчето си.
За съжаление нямам с какво да го снимам.Ще се опитам да намеря и ще постна снимка за идентификация. :)
Не обича ни ябълка,ни банан,ни морков.Яде си само купешката храна...Как да му привлека вниманието към плодове и зеленчуци?

Честито ново папагалче ae_085.gif Нашите и до днес не обичат никакви плодове и зеленчуци освен краставица.Често им даваме врабчови чревца(вид растение)
User's Signature

#1603 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 14 February 2010 - 03:12 PM

Пробвай с различни неща, само гледай да не са нитратни. В крайна сметка ако купуваш качествена храна не е задължително да ядат плодове и зеленчуци.
Аз да се оплача от едната ми хубавица Чоки. За новата година ми боледува втори път... и никой не може да разбере от какво. Живее в отлични условия /до колкото могат да бъдат такива в апартамент разбира се/ - качествена храна, на топло е, чистя клетките поне веднъж дневно, водата се сменя всеки ден /лятото дори по два пъти/, пускам ги да летят... абе уж разбирам от вълнисти папагали и имам самочувствието, че знам как да се грижа добре за тях. Единственият симптом, че нещо не е наред е, че е накокошинена. Иначе е жизнена, яде, крещи, подскача, има нормални изпражнения, няма секрети.... всичко освен бухналата перушина е наред. Заведох я при ветеринари, на които вярвам и знам, че мога да разчитам.... хората ми дадоха антибиотик и ми казаха да й капя ехинацея във водата. Шест дни беше на този режим януари, няколко дни по-късно се оправи..... и сега пак е бухнала..... и айде пак на ветеринар, ама не може да се разбере какво й има..... нормално имат и други симптоми, а тя си е добре. Сега само капя ехинацея във водата, а пък ще видим какво ще стане. Имах за кратко съмнения за паразити по перушината, но няма..... гледах я внимателно /не, че въобще има от къде да ги хване/, а и останалите три щяха да прихванат, те обаче са си добре. Та ако някой има идея каква може да бъде мистериозната причина за бухването, ще се радвам да сподели.
User's Signature

Качена снимка

#1604 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 22 February 2010 - 09:34 AM

Да кажа, че си имаме диагноза вече и ще се лекуваме. Хубавицата е лепнала някаква микоплазмоза, по всяка вероятност от гнездото на врабчета над терасата към стаята ми.... тъкмо от там им проветрявам. Та да знаете, че и проветряването може да бъде опасно.
User's Signature

Качена снимка

#1605 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 05:52 PM

Микоплазмозата е заболяване което е породено от микоплазмени бактерий(микоплазми). Микоплазмите са бактерий които нямат клетъчна стена, следователно неможе да се лекуват с антибиотици от рода на Пеницилина. Какъв антибиотик ти предписаха?

User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1606 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 05:56 PM

Цитат(gngpaint @ Feb 13 2010, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Feb 13 2010, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Честито ново папагалче ae_085.gif Нашите и до днес не обичат никакви плодове и зеленчуци освен краставица.Често им даваме врабчови чревца(вид растение)

Най-нитратните зеленчуци са краставиците поради голямото съдържание на вода от около 90% в доматите нитратите се съдържат в листата както и при салатата и там са нитратни. Преди консумация на потенциално нитратни зеленчуци и плодове е хубаво да се накиснат за около час или два във вода така съдържанието на нитрати намалява и се растваря във водата и са почти 100% чисти от нитрати или във количества които не са вредни :)
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1607 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 22 February 2010 - 05:58 PM

Не помня как се казва, у дома е антибиотика, но на самата опакова пише, че се дава при микоплазмоза. Ветеринарят също ме предупреди, че не става със стандартните антибиотици. Схемата ми за сега е за над месец /с почивки, разбира се/.
User's Signature

Качена снимка

#1608 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 06:04 PM

Как третираш папагала с антибиотика. Внимавай защото микоплазмозата е зоонозно заболаване т.е. предава се от животно на човек и обратното ограничете контактите с птицата колкото е възможно мийте си рацете постоянно, гледайте част от екстраментите и перата да не попадат на трапезата и поддържайте висока хигиена. Неговото лечение е малко по продължително и по трудно но се лекува :) има и летален край но на 80% е лечимо
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#1609 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 22 February 2010 - 07:39 PM

Докторът ми каза, че може другите папагали да се заразят и затова купих нова клетка за Чоки и я преместих в другия край на стаята, по негова препоръка. За мен не каза, че е опасно. Хигиена поддържам до толкова, че всеки ден чистя клетката и стаята и водата се сменя /в нея слагам и антибиотика/. Ако съм имала да се заразявам...... то вече е станало, защото съм я целувала.
User's Signature

Качена снимка

#1610 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 08:30 PM

Ще сменяш водата като се испие антибиотика не всеки ден
User's Signature

Цитат

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема