Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#221 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2007 - 01:26 AM

Знаех си аз, че нашата малка щуротийка (Лори) ще направи някоя дивотия с това "говорене". Научил се е да подсвирква, както свиркаме на кучето. bl) Добре че ни е чувал през вратата, та имитацията му е по-тихичка, иначе щеше да я побърква горкичката. А малкият, с неговото чувство за хумор, предложи да го научим да вика: "Айра, ела ме изяж!" (Айра е кучето). b) Аз като имам време само му повтарям името и "Лори е добра птичка!", обаче това се случва доста рядко, та не знам как ще се развият нещата... А пък имам идея да му пускам записи на баща му, който пее много мелодично. Те се чуват през коридора, но най-вече като включат по-силните звуци, но ако му пусна запис в стаята ... bl) ще видим.
Malcolm, ако не си ги пускал досега, има вероятност дълго да не се сетят да излязат. И още един съвет - по-добре ги пускай, когато навън се застъмва. Така, когато решиш да ги прибираш, може да фиксираш къде са, да изгасиш лампата и да ги хванеш (ще трябва на 2 етапа), без да се гоните из цялата стая и да умират от страх. А, да, и да те хапят! Извинявай, ако прекалявам със съветите!!! s)
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#222 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:03 AM

Ооо, няма проблем, аз съм отворен за съвети. Аз така като ги изпуснах ги хванах, като загасих лампата, но наистина някой много яко хапят. Мъжкия нямаше проблем, хванах го, не успя да ме захапе, прибрах го, но женската като я впи тая човка oleeee добре че не беше много остър клюна й, че щеше да ми пусне кръв. И явно и беше много удобен палеца ми, и вкарвам я аз в клетката, пускам я, но тя упорите и седи с човка ме захапала, после ми стоя червено на пръста 2 дена bl) .

#223 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 03:50 PM

Snowy ,синия папагал ли е женският ти?Защото ако е ,ама и другия да е - моята е много мъничка bl)
А за цветята аз у нас едва ги опазвам заека ги опасва пък и стария ми папагал ядеше аз му давах ,обче спрях.
Хахаха Malcolm случката ти ми е позната ,така ми висеше папагала на пръста и не пуска.Кръв ми потече и той като усети ,че не е вампир още и кръвта не му харесва и туп пусна се.Ама на пръста ми дупка имаше a) a) О и да ви питам лошо ли е да подрежа крилата.Какво мислите по въпроса с подрязването?

Поздрави! victoryVVV cheers

#224 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:08 PM

Да, синята е женската - Рика. Сега като погледнах пак снимката, изглеждат по-големи, отколкото са в действителност, защото са снимани много отблизо. Иначе са си нормална големина, Лори е същият. r) Относно цветята, аз си мислех (много, много отдавна, преди да загубим една двойка заради това), че те си имат някакво "шесто чувство" и усещат кои растения са полезни, кои не за тях. Да, ама не! Явно толкова отдавна са откъснати от естествената си среда, че зависят вече изцяло от човека. И някои стайни растения не им понасят. Виж, за зайците не знам.
А защо искаш да им подрязваш крилата? Това съм виждала да се прави на големи папагали, които лятото свободно се разхождаха в градината на едно заведение, за да не излетят. Но домашни вълнисти папагалчета не знам защо да се подлагат на тази операция bl) ???
Поздрави!
User's Signature

#225 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:49 PM

Подрязването се прави за да не може да лети, а ако искаш да го пускаш примерно я си го представи как си подскача вече безволно и уморено опитвайки се да излети?

В къши ситуацията е следната, мъжкия е до вратата ми, аз я заключих, за да не мине някой с вратата през него, а и за да не избяга. Женската си е в клетката и вече не знам кога ще излезе, като вратичката е отворена.

Много ли е опасно когато излети да се блъсне? Горкият много се паникьоса и се блъсна 2 пъти в прозореца и 1 път май се спря в стената s) (много засилка беше набрал и докато се плъзгаше по земята за да спре се блъсна? Моля за по бърз отговор, защото ми се струва, че се удари по главата и сега си стой на земята, макар че може да е защото е уплашен, но просто наблюдава всичко наоколо и не мърда много много s) .

#226 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:54 PM

Моят бърз отговор: може да е получил мозъчно сътресение, но по-вероятно нищо му няма, ще се оправи след малко. НОООООО, Блинки сега ми казва за един вълнист папагал, който след удар в огледалото останал на място. Дано нямаш този гаден късмет!!! Нашите са се блъскали в стени и прозорци до степен на приземяване след силния сблъсък и след малко се оправяха, продължаваха да летят. Но това е само, докато опознаят стаята, най-вероятно следващия път ще са вече наясно кое къде е. Но ако имаш голямо огледало, може да му хвърлиш нещо отгоре, да не стане някоя беля все пак! bl)
User's Signature

#227 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:59 PM

Еми той след удара продължи да лети и след втория, но реши да се приземи и нали ти казвам какво стана, а сега си се разхожда, до преди малко си оправяше перушината и така, май си е добре. Даже женската е по - стресната от него и не знам как ще я накарам да излезе, но той се обърка излезе, докато им сменях храната, не знам защо точно тогава, като е отворена вратата постоянно.

#228 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 05:09 PM

Добре! 1super Те все пак имат доста здрава черепна кутия. А за да я накараш да излезе женската, опитай да я примамиш с някакво лакомство, ако вече знаеш нещо особено, което много й харесва, кракер например... Ако не иска, остави я! Ще й стане интересно и ще излезе в някой момент. За да я стимулираш обаче към "откривателство", може да сложиш една кацалка, която стърчи от вратичката навън. Ако ли не - само тя губи от тази ситуация, следващият път да не е такъв инат b) .
Поздрави!
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 05:34 PM

Ми аз си мисля мъжкия цяла вечер да откривателства (много яка думичка), а на нея като и е отворена вратичката да излиза сама. Даже си мислех да я хвана и да я изкарам, но няма смисъл, сега ако иска, ако не не!

#230 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 06:11 PM

За подразяването само питах.А за това ,че се целуват какво да правя.....да ги пробвам ли на пролет или...охх незнам

#231 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 06:36 PM

Мойте не се целуват и вече просто не знам!

#232 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:39 PM

ПОМОЩ МОЛЯ ВИ!!! ДНЕС МОЯТА Я ПУСНАХ ДА ПОЛЕТИ И СЕГА ЗАБЕЛЯЗАХ ,ЧЕ ГОРЕ НА КРИЛЦАТА НА РАМЕНЕТЕ ИМА ПЕТНА КРЪВ
СЕГА СЕДИ В ЕДНА КУТИЯ ЗА ДА СЕ УСПОКОИ
МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ cry2

#233 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:41 PM

СЕГА Я ИЗПУСНАХ
НЕ МИРЯСВА ПОМАГАЙТЕ МОЛЯ КОЛКОТО МОЖЕТЕ ПО-БЪРЗО

#234 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:50 PM

Здравей! Петната нямаше ли ги, когато я пускаше да лети, нещо не разбрах съвсем, наранила ли се е или нещо мъжкият я е "съветвал" преди това? Ако още кърви, хвани я внимателно и с памуче, натопено в спирт задръж така, докато спре кръвта! Аз ще съм на компютъра целият следобед, ако има нещо, обаждай се! Не я стресирай излишно, в кутията на тъмно ще умре от страх, ако я затваряш де, не разбрах много добре какво правиш
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:00 PM

Ами тя излетя от кутията беше вътре само кацнала да се успокои без да ме вижда.Не беше с кървави крила преди това.А докато летеше никъде не се е удряла.Само много летя из къщи ,но нищо друго.Ще се опитам да погледана има ли повече кръв.Тя се успокои и влезе в клетката сега се пощят с мъжкия.Но не ми дава да я пипам ,ще опитам отвън да я снимам тя много обича телефона ми така че.......дано успея ,та да ви покажа.
Пробвах ,но не се вижда,закрива се от перцата отгоре и гледам ,че се пощи там ,погледнах и виждам като поддига перата с клюн ,че има много кръв!!!!!!!!!

#236 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:05 PM

Накукушинил се е трепери......помагайте моля вииииииии cry2 cry2 cry2 cry2 cry2 cry2

#237 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:07 PM

Ох, не знам какво да те посъветвам... Явно се е наранила на нещо в стаята, ако кръвта е спряла да тече и се съсирва, не я закачай. Случвало се е и нашите да се наранят и да има капки кръв, но засега нищо страшно не е ставало, заздравява...Обаче ако още кърви, НЕПРЕМЕННО притисни местенцата с памуче! Но щом си чисти и подрежда перцата, по-скоро сте "прескочили" проблема. Дано да е така!!! super best
Поздрави!
User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:09 PM

А за спирта ,той е от по-силните и не ми се ще ,то на мен ми става лошо като го ползвам ,та на пилето..... s) s)
Тя си скубе перата на рамото ,поне така изглежда....дърпа ги (перата) и не ми дава да я пипна ...уффф cry2 cry2 cry2 cry2 cry2 cry2 cry2 cry2
Ами няма нищо ,ако прескочи трапа (малко банално ,но..) ще е хубаво....,че не ми се губи още едно пиле преждевременно.Няма нищо благодаря за съвета все пак.

#239 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:14 PM

За спирта, ако мислиш, че е много силен, добави в една чашка малко водичка, но малко все пак...Може би се опитва да си почисти перцата от кръвта, не й е комфортно. Преди малко сме писали едновременно, треперенето може би е от шок, или от болка, не я закачай, стига да не кърви още. Ако мъжкият й досажда, извади го от клетката временно, да си почине тя на спокойствие. Друго за съжаление не се сещам. s)
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:19 PM

Ами църкат си и тя си хапва сега.Изглежда е добре.Но наистина мъжкия малко и пречи ,но него аз не мога да го пипам ,много силно кълве ,а пък и прави хаос в клетката ,бута Дейзи пък тя нали е наранена за сега сама се оправя ,ако се затегне положението ще се намеся cheers
Дано ,дано ,дано да е добре...........а за спирта ,мисля че спря кръвта ,ако видя нещо ще сложа ....точно до нас има вет ,но не разбира от папагали ,гледа в енциклопедиа и ме е страх при него ....само инжекций знае да бие a) a) само дупчи заека ми ,пък Дейза няма да издържи с неговитъе големи дози - НЕ!!!Само мога да се надявам да не oo (гушне просото)

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни