Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 15 February 2007 - 09:14 PM
Ми от Свети Валентин едва ли са прихванали нещо от мен, защото аз бях в толкова лошо настроение и ми беше толкова гадно, че по скоро трябваше да се избият ако бяха гледали мен, а неще не са влизали в стаята, но това няма голямо значение, сега се надявам, че ще продължат така да се разбират.
Публикувано: 15 February 2007 - 10:14 PM
Какви са тези кълнове?
Браво ,Malcolm,дано се помирят тия твойте бунтовници! 1super
bl)
Поздрави!
Браво ,Malcolm,дано се помирят тия твойте бунтовници! 1super
Цитат
Леле нещо яко съм се разлигавил днес
bl)
Поздрави!
Публикувано: 16 February 2007 - 05:20 PM
l) Еми кълновете ми не се сештам как да ти го обесня щи кажа как стават:
В съд с вода изсипваш някякви семена /леща,ориз,жито и др./за 24 часа.
След това ги измиваш с хладка вода и ги слагаш в стъклен,съд който похлупваш с чиния за 48 часа /2 дена/.
Чувал съм,че папагалчетата много ги обичат пък и са много богати на витамини.
В съд с вода изсипваш някякви семена /леща,ориз,жито и др./за 24 часа.
След това ги измиваш с хладка вода и ги слагаш в стъклен,съд който похлупваш с чиния за 48 часа /2 дена/.
Чувал съм,че папагалчетата много ги обичат пък и са много богати на витамини.
Публикувано: 16 February 2007 - 05:33 PM
Само едно допълнение към казаното от Snufy: През тези 48 часа семената трябва да се промиват отвреме навреме със студена вода, за да не замиришат на лошо, т.е. - да не започнат да мухлясват...Два пъти на ден е достатъчно, ако е много топло в стаята -3 пъти. Пилетата ги обожават!Белият ориз не става, защото зародишите са му оронени при почистването на люспата. Най-добре от самата храна на птичките да се вземе и от нея да им се приготвят кълнове. dribble victoryVVV

Публикувано: 16 February 2007 - 08:55 PM
Ама как да им "покажа" ,че е за ядене ,смисъл - най -често те се страхуват от всичко ново в клетката s)
Публикувано: 16 February 2007 - 10:28 PM
Хммм ще пробвам ,пък и щом казвате ,че ги обичат - явно ще ги привлече някак bl) r)
Публикувано: 17 February 2007 - 11:59 AM
Добре ,в крайна сметка какво да слагам?-семена от храната или....леща,ориз...или мешано...или отделно bl) bl)
Публикувано: 17 February 2007 - 12:29 PM
Ок отивам да кисна 1super ,че тия семена сами няма да се сложат в купата с вода l) айде чаУУУУУУУУ