Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#461 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2007 - 09:20 PM

Здравейте на всички във форума :). От 2 месеца имам вълнисти папагалчета - мъжки и женски, вече свикнаха с обстановката и с идването на пролетта започнаха и да се ухажват :), но ми се струва, че тя може би има някаква кожна болест - около човката като че ли има малко оголена кожа, и искам да питам дали е нормално ( при мъжкия не е така ) и ако не - да ми препоръчате някой добър ветеринар, при който да ги заведа. Благодаря ви предварително :) .

P.S. аз съм от Пловдив

#462 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 06:45 PM

b)

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#463 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 07:09 PM

sikeiros добре дошъл/дошла в форума за съжаление лично аз по този проблем не мога да ти помогна но не се отчайва има такива разбирачи тук така че е въпрос на време да получиш отговор .Един от тези разбирачи е и Ники който е побликувал горната снимка-Ники много са готини да не са твой l)

#464 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 07:13 PM

Тц .Аз с вълнягите съм приключил отдавна. cl) Но на sikeiros не мопга така да помогна ,но може би ще съм от полза ако сложи снимка ,та да видим за какво става въпрос 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#465 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 10:30 PM

здрасти, успях да ги снимам по-отблизо за около 20 минути и 120 кадъра bl), мъжкия е по-спокоен, но като ги приближа тя се изнервя и подлудява и него, та снимките са малко размазани, пък и са правени с телефон. мисля че се вижда горе долу за какво става въпрос и вече съм сигурна че е някаква кожна болест, защото и на него започва като че ли да му се появява същото, така че наистина ще съм ви много благодарна ако ми препоръчате някой ветеринар. s)

Прикачени файлове

#466 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 10:31 PM

ето я и само нея

Прикачени файлове

#467 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 09:16 AM

Много са готини
r)

#468 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2007 - 07:24 PM

здравейте пак, този път ще искам съвет от някой с повече опит в дресирането на папагалите :) . Та въпросът е, че от 2-3 дни насам моите проклетници не мога да ги прибера в клетката, а навън е вече топло и искам да си проветрявам като хората, но те се прибират, ядат и след това пак си излитат навън. Мъжкия е станал извънредно нахален и само я подстрекава към размирици и вече почна да ме ядосва ouu. Като се приближа да им затворя вратичката и той ял - неял щом ме види и веднага каца на изхода проклетника и тя - след него да не изпусне нещо. Сега съм вързала вратичката с конец и ще ги дебна b) стискайте палци и ако някой е имал подобен проблем много ще се радвам да ми каже как да се оправям с тях, защото не мога през ден да вися с конеца и да им правя засади dribble а искам да си продължават да си летят из стаята

#469 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2007 - 07:57 PM

мойто папагалче още от първия ден се научи да си влиза и излиза и по цял ден е пуснато навън,като трябва да я прибера я насочвам към клетката и се прибира,не обича да я хващам с ръце.запомни къде са кацнали угаси лампата да стане тъмно в стаята за да не виждат и с една кърпа ги хвани и ги сложи в клетката ама гледай да е подебела да не те ухапят,щото попринцип всички папагали хапят

#470 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2007 - 08:29 PM

Те си влизат и много добре знаят кое къде е, обаче мъжкия нещо е изкукал и като се наяде пак си излиза и не ми дава въобще да затворя, а допреди 2 дена нямаше никакви проблеми. Иначе аз още като ги взех и го хванах него и бая ме накълва bash така че скоро пак няма да опитвам с голи ръце r). Мерси за идеята с кърпата, но мисля че пак ще ми е много трудно понеже те кацат на прозореца на щората най-отгоре и има шанс да се пребия в тъмното докато ги стигна l) . В тази връзка искам да ви питам - четох че са доста любопитни и обичат да гризат разни неща а моите простаци хич не се интересуват какво има - излизат си и си кацат върху щорите и там си гукат и се пощят и не искат да разглеждат из стаята какво друго има.

#471 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2007 - 10:22 PM

Сигурен на4ин е /но стресира птицата/ с голям 4ер6ав бавно бавно се доближава6 и тряс веднага ги хва6та6 едно по едно
но много внимаваи за6тото е рисковано !

#472 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 11:03 AM

Благодаря за съветите, снощи успях да ги издебна да влезнат и ги затворих super best вързах с конец вратата и като са вътре дърпам конеца и ги затварям b) иначе и аз не искам да ги стресирам допълнително като ги гоня из стаята, въпреки че ме ядосаха и малко ми остана да тръгна след тях. Искам и друго да питам - опитвам се да ги пообуча поне малко и вече ми ядат от ръката victoryVVV но женската е доста по-плашлива от него и като изкълве това което е пред нея вместо да мръдне малко напред започва да ми кълве ръката ама така кълве че чак сълзи ми избиват bl) а не сме

#473 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 11:06 AM

без да искам го изпратих недовършено :) та както казвах - не смея да си дръпна ръката да не ги плаша и никак не ми е забавно, не съм си представяла че толкова силно кълват. Сега се чудя нарочно ли го прави или много я е страх да се приближи още малко, а той няма никакви проблеми, даже ми каца и на ръката докато яде, а тя - отдалече отдалече. та исках да питам как да я отуча ако е възможно да спре да ме кълве защото ми харесва да ядат от ръката ми а нейното хапане направо не се издържа :)

#474 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 08:29 AM

да ви споделя - птичките ми са болнички s) снощи ги заведох на лекар и се оказа че имали краста - тая тапанарка така ми ги е продала ама аз като не разбирам много и като ги гледам че са свежи и си играят и не ми е минало през акъла че са зле. мъжкия е развил и инфекция и снощи беше много зле, направо изглеждаше че умира, бихаму инжекция и сега са на антибиотик и ще им мажа човките с 1 лекарство, стискайте палци да оздравеят

#475 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 09:15 AM

О, дано се оправят горкичките! А тия в зоомагазините - нямам думи NNN . Да не говорим, че сигурно всички останали птички също са болни и се мъчат! s)
Пожелавам бързо оправяне!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#476 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 02:19 PM

s) здравейте!И аз също имам вълнисти папагалчета-Кико и Бела,но от 2 дни женската има разстройство и е малко клюмнала.Купихме я преди 10 дни и изглеждаше съвсем здрава.Някой имал ли е подобен проблем?Не смятам да ходя на ветеринар, защото тези около нас не са лекували папагали.Ако можете помогнете ми

#477 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 02:23 PM

Здравейте аз за парви пат сам тук.Имам две валнисти папагалчета,но вчера ги пуснах и едното както беше на пердето и се дранна в прозореца слизайки и почна да се барше от земята и видях,че имаше крав.Опитах се да го избарша,но не ми даде,но веднага го вкарах в клетката.Иначе си яде.Много ви моля да ми помогнете!!!!!!!!!!

#478 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 02:35 PM

Цитат

Здравейте аз за парви пат сам тук.Имам две валнисти папагалчета,но вчера ги пуснах и едното както беше на пердето и се дранна в прозореца слизайки и почна да се барше от земята и видях,че имаше крав.Опитах се да го избарша,но не ми даде,но веднага го вкарах в клетката.Иначе си яде.Много ви мол
я да ми помогнете!!!!!!!!!!

мисля,че трябва само да промиеш раничката с малко спирт,за да не се инфектира

#479 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 02:46 PM

е да ама не ми дава

#480 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 02:48 PM

а другият ми папагал седи само така кака да го кажа настрахнал нещо такова дане би да е защото до мен има печка която работи

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни