Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 01 May 2007 - 08:31 AM
Ами аз им правя кълнове от смеската, която хапват суха, в нея има много видове семена. Иначе може само от просо, само овес или каквото там искаш, но основно от видовете, които са в храната за вълнисти папагали. Не знам дали ще им стане нещо, ако им сложа покълнала леща например, но не смея да пробвам.

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 01 May 2007 - 01:19 PM
Цитат
Цитат
П.С.- Е сега тези семки дето са седяли 24 часа да ги давам ли или да седят ощт 48 без вода само с изплакване?
Ето нагледна картинка как и по колко се прави.
А за къпането, да, вълнистите също обичат да се къпят, сега през зимата - по-рядко, но през лятото може и всеки ден. Единственото условие е да няма течение. Отговарям тук, за да не преплитаме темите, все пак някои имат само вълнисти, някои само амадини, а някои щастливци - от всичко по много b) .
А, да! За малко птички е най-удобно цялата процедура да се направи в бурканчета от детско пюре, да не ви заема много място. Всъщност като се сложат 3 бурканчета в 3 последователни дни, става застъпване и когато първите кълнове са готови и изядени, слагате отново, а на другия ден второто бурканче бива изядено и заредено и така се завъртат... 1super
ето за покълналите семена от Snowy
Публикувано: 01 May 2007 - 01:52 PM
Цитат
При мен стария се научи да ми каца на ръката r) .А за говоренето - всички могат b) ,но при едни е важно щом след като се измътят и позакрепнат веднага да се отделят от родителите и да не чуват птичи "говор" , само човешки.Иначе при други става от самосебе си. l) Между другото днес забелязах в магазина докато купувах,че имаше бременна женска bl) bl) ,почудих се дали да взема - получавам бонус -още пиленца ,но как ще се оправям ,как ще мътят???Пълна скръб съм в това отношение .....не взех cl) и между др беше доста едра женската и имах чувство ,че всеки момент ще ги снесе bl) bl) ,а там нямаше място къде ,нито мътилник ,нито нищо dribble ,само още няколко папагала единият от които е вече мой другият е от друга клетка w) drink
Ще има снимки и ВЪПРОСИ :) bgflag
ПОЗДРАВИ! victoryVVV victoryVVV
Ще има снимки и ВЪПРОСИ :) bgflag
ПОЗДРАВИ! victoryVVV victoryVVV
по какво се разбира,че женската е бременна.Нещо не мога да схвана
Публикувано: 01 May 2007 - 04:10 PM
ето така изглеждаше папагалката преди няколко дни
Прикачени файлове
-
______38_084.jpg (20.12K)
Брой сваляния: 114
Публикувано: 01 May 2007 - 04:12 PM
тоав е снимка от днес
Прикачени файлове
-
070501_165857_1.jpg (23.49K)
Брой сваляния: 122
Публикувано: 02 May 2007 - 09:07 PM
По принцип те на 2 месеца вече са напълно пораснали, включително опашката. Така че ако е било на 6 - нормално е да му е вече дълга опашката. Колкото до големината, май и при тях има някои по-едри, други са по-лекички и дребни, това донякъде зависи и от размерите на клетката, в която се гледат. Ако имат възможност за свободен полет, няма опасност да затлъстеят и оттам да се разболеят от други разни неща. А има и генетичен момент.
Колкото до ноктите, режат се, когато израстнат прекомерно. Но ако за кацалки използвате клонки от дървета, с различен диаметър, ноктите се изтъпяват сами и няма нужда от подрязване. Ако обаче са тъничките фабрични кацалки - ножица, но ако има нужда, тогава ще обяснявам по-подробно как точно r) .
sky, много се радвам, че пилето изглежда много по-весело! w)
Колкото до ноктите, режат се, когато израстнат прекомерно. Но ако за кацалки използвате клонки от дървета, с различен диаметър, ноктите се изтъпяват сами и няма нужда от подрязване. Ако обаче са тъничките фабрични кацалки - ножица, но ако има нужда, тогава ще обяснявам по-подробно как точно r) .
sky, много се радвам, че пилето изглежда много по-весело! w)

Публикувано: 02 May 2007 - 10:50 PM
Благодаря за информацията, Snowy.Незнаех,че толкова бързо достигат размерите на възрастните .А птичето ми днес изглежда съвсем здраво,доста по-жизнено е и се интересува от всичко в клетката.Дано да е оздравяло напълно.Сега се чудя дали наистина е женско,защото прочетох,че до 12мес. възраст не е съвсем ясен пола.А и восковицата и е розоов-лилава,а не кафява.Но в крайна сметка ще си проличи някой ден.А най важното е ,че с мъжкия се разбират много добре-непрекъснато се пощят и хранят един друг, и не се бият.
.
.
Публикувано: 03 May 2007 - 07:27 AM
Според мен си е 100 %-ва госпожица. По принцип до 3-я месец става ясен полът на пилето, на 12 вече са достатъчно зрели, за да се размножават. (Стига да не е като пилето на Малкълм, което най-неочаквано си "хвърли" цвета на восковицата и отдолу излезе белег за противоположния пол b) ). За съжаление сайтът, към който бях дала линк за подробна информация, нещо не ми се отваря s) , ще се наложи някой ден да седна и да препиша статията (имам я на книжка). Дотогава - ще си помагаме взаимно кой с каквото знае и е пробвал. А че се пощят и харесват е чудесно! Браво на тях и само добри новини да има! super best

Публикувано: 03 May 2007 - 12:39 PM
Sky, да ти кажа много добре сте направили че не сте ги взели оттам, да заразно е, болестта се причинява от миниатюрни акари, които съответно доста лесно се предават и плъзват по птиците които са в контакт с болното папагалче. Отвратително е според мен да се продават така горките птички и се получава че почти насила ги разболяват като ги държат заедно. За съжаление явно така е в България, като няма една свястна организация да ги окастри тия идиоти. Оказа се че моята женска освен крастата човката и расте накриво и след време ако не се изпили няма да може да яде s) сега чакам да порасне още малко и ще я водя на ветеринар да и я изпили.