Dog.bg Форуми : агресия от ротвайлер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

агресия от ротвайлер Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Deian Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2015 - 08:44 AM

Здравейте, ще пусна нова тема защото съм нов.

Имаме ротвайлер на 55 дена. Гледаме го в апартамент. АЗ не разбирам много от кучета, жена ми е по в част, но имам следното питане.

Кучето е доста игриво, като се върнеме от работа направо полудява от кеф, скача, опитва се да лае, носи обувки, сменя тапети...

Но ми се струва, че постоянно се опитва да хапе, не стиска, не е болезнено, но пък на мене ми е странно да е непрекъснато с нещо в устата.

Та въпросът ми е как да го отучавам от тоя навик? С пошляпване с ръка, с вестник, с някакви наказания...?

Благодаря

#2 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2015 - 09:39 AM

Никой не бие, пошляпва или наказва бебе на два месеца защото плаче, например, защо смятате, че е нормално да го правите с кученце на 55 дни? Разбирам, че не разбирате от кучета, но все от някъде сте чувал, че те лаят, нали? Качена снимкаПоведението му е нормално, бебе е, играе му се. Обръщайте му повече внимание, разбирам, че стои почти цял ден само. Отделете време и контактувайте с него! Качена снимка

P.S. Когато имате куче трябва да се примирите с доста неща, ако искате да сте заедно. Моя е на 3 години и все още носи обувки и чехли като се прибираме, толкова е сладко :)

Успех с мъника, ще се нагодите.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Deian Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 January 2015 - 11:12 AM

Благодаря за меннието. Значи да си го оставиме да хапе така ли? Защото само с приказки не става.

Показване на мнениетоanela, в 29 January 2015 - 09:39 AM, написа:

Никой не бие, пошляпва или наказва бебе на два месеца защото плаче, например, защо смятате, че е нормално да го правите с кученце на 55 дни? Разбирам, че не разбирате от кучета, но все от някъде сте чувал, че те лаят, нали? Качена снимкаПоведението му е нормално, бебе е, играе му се. Обръщайте му повече внимание, разбирам, че стои почти цял ден само. Отделете време и контактувайте с него! Качена снимка

P.S. Когато имате куче трябва да се примирите с доста неща, ако искате да сте заедно. Моя е на 3 години и все още носи обувки и чехли като се прибираме, толкова е сладко :)

Успех с мъника, ще се нагодите.

#4 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2015 - 11:32 AM

Добре, ще повторя отново. Играйте с кученцето, обръщайте му внимание. Като хапе ръцете ви, дайте му играчка и играйте с нея, измислете си ваши си игри и се забавлявайте заедно. Има доста изписано за това в темите за възпитание на малкото куче, може и там да погледнете. И не се притеснявайте, наистина докато са малки са малко досадни с хапането (а и зъбките са остри), но всичко ще мине като порасне. Но не е добра идея да биете пале, което просто иска любов и внимание, поне аз така смятам.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Deian Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 January 2015 - 12:01 PM

Благодаря :)

#6 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2015 - 06:15 PM

Здравейте, Deian.
Разбира се, че не бива да оставяте кученцето си да Ви хапе - нито Вас, нито което и да е друго човешко същество. В момента кутрето Ви е бебе - то опознава света, пробва се, учи се кое е разрешено и кое не, кое е допустимо и кое недопустимо. Имайки предвид, че, когато порастне, ротвайлерът си е доста голямо, масивно и силно куче, трябва да започнете с изграждането на връзка помежду Ви и възпитание от най-ранна възраст. Под възпитание не разбирайте бой с вестник - това е отдавна отречен и неефикасен начин за възпитание. Разбира се, тук във форума има доста теми, по отношение възпитанието, както и много подготвени хора, с високо ниво компетенции във възпитанието и психологията на кучето, които, биха Ви дали доста добри и полезни съвети.
Та, обратно на хапането - много е вероятно Вашето кутре да е започнало смяна на зъбки, което, също като при човешките бебета, е свързано със сърбене на венците. В този период кученцето иска да издъвче целия свят, ако може. Не му позволявайте в никакъв случай да го прави с Ваш и ръцете Ви, защото, ако го формира като вреден навик, трудно ще го промените в последствие. Най-простият метод е, когато кученцето Ви хапе по ръцете, да му кажете строго "Не", след което да му подадете в устата играчка и да го погалите. Така общо взето му казвате, че хапането на ръце е укоримо, а гризането на играчки е позволено. Естествено, необходими са повторения, докато го усвои, но пък Вие със сигурност знаете, че трябва да сте зареден с много търпение, докато мине бебешкия период на кучето ви :)
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2015 - 06:21 PM

Аз имам друг въпрос какви са тези заглавия "агресия от ротвайлер" ? Как бебе на 55 дена проявява агресия? Според вас бебе (човешко) на 2 месеца може ли да бъде агресивно, глупаво или да ви прави на пук ? Хора с кучетата е същото.. та то е бебе...
Те първа са му излезли зъби и има естествена нужда да гризе. После тези зъби ще паднат и ще започнат да излизат други и то ще търси къде да си чеше венците. Друг е въпроса че кучетата (ако и това не знаете) нямат ръце ! Те използват устата си за тази цел .. с нея опознават околната среда, чрез нея се хранят, а чрез хапането ви хващат за ръка. Поради малката си възраст не могат да преценят, че това може да ви навреди затова вие трябва да им покажете кое е лошо и кое добро. Щом ви боли не го удряйте заместете ръката си с някоя играчка и го залъжете. Когато поотрасне и реши да ви хване за ръка можете да му кажете едно по силно НЕ и да прекъснете играта. Уверявам ви кучетата не искат никому да навредят просто хората не се интересуват как се гледа куче!!!!!
Още по интересно ми е защо някой, който не разбира елементарни неща за кучета си взима не само куче но и куче от тази порода.
Щом ще взимаш куче първо трябва да се информираш още повече че си взимаш куче от порода с по труден характер.
Щом си взел куче а не си се информирал то почвай да се ровиш и да четеш не чакай на готово да ти се сервира всичко. Иначе кучето ще ти се стори в тежест!
И започни да гледаш на него като на нещо хубаво то не яде хора щом си го искал положи усилия. Поне прочети за елементарните неща, да можеш да задоволиш нуждите му! Щом не ти се занимава да обогатиш опита си в тази насока не ми е ясно защо си си взел кученце.
Ще се радвам да отговориш на моите въпроси защото по тях няма пусната тема, а ми е интересно да прочета отговорите и не приемай коментара ми като забележка. Пиша с най- добри намерения.
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#8 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 29 January 2015 - 07:51 PM

Показване на мнениетоDeian, в 29 January 2015 - 08:44 AM, написа:

Здравейте, ще пусна нова тема защото съм нов.

Имаме ротвайлер на 55 дена. Гледаме го в апартамент. АЗ не разбирам много от кучета, жена ми е по в част, но имам следното питане.

Кучето е доста игриво, като се върнеме от работа направо полудява от кеф, скача, опитва се да лае, носи обувки, сменя тапети...

Но ми се струва, че постоянно се опитва да хапе, не стиска, не е болезнено, но пък на мене ми е странно да е непрекъснато с нещо в устата.

Та въпросът ми е как да го отучавам от тоя навик? С пошляпване с ръка, с вестник, с някакви наказания...?

Благодаря

Когато е нарушена нормалната комуникация между кучетата ( отсъствие на мама поради различни причини и завръщането й ) ,след събуждане , преди и по време на игрите ,хапането е част от техният репертоар . Все пак кучетата хапят ,защото са кучета и това правят най-добре ...
Дали едно хапане е във връзка с изучаване свойствата на предмети , заради трупането на опит във връзка с регулиране ( след време ) силата му , или заради защита - това са различни неща .
Не желая да смятате ,че Ви укорявам ( защото тук пространствен съвет почти не може да се даде заради многото специалисти ,които веднага ще тръгнат да допълват или критикуват ) ,но след като имате въпрос ,постарайте се да опишете поведението не само на кученцето си ,а и вашето - т.е. на всички членове на семейството .
Доколкото разбрах ( а Вие ще кажете дали наистина е така ) бебето през деня стои само у вас ?
Мога да си представя какво изпитва и какви " бели" върши ,тогава питането Ви поне що се касае до хапането е неоправдано ... Бих се замислил ако бяхте написал ,че то е много добро ,че нищо не е похабено или изядено и при появяването Ви "комитетът по посрещането " е семпъл откъм емоции ... , но иначе поведението му е напълно в унисон със състоянието му - посреща Ви едно стресирано животинче ,опитащо се чрез скачането върху Вас , чрез носенето на чехли и накрая чрез хапането да изрази радостта си и да опита да понижи нивото на стрес в организма ..
ОК , Вие какво правите при среща с близък приятел или скъп човек - нима не изразявате бурно радостта си ? Или какво щяхте да направите ако живеехте в гората и веднъж годишно при Вас идваше някой приятел на гости ? Каквито радости и тревоги ни обземат ,същите са и при кучетата .
Разликата е там ,че те не могат да виждат напред в бъдещето за да знаят ,че след раздялата ,любимите им хора пак ще дойдат .
Някой преди мен беше написал ,че е недопустимо нашето куче да ни хапе ... По смисълът на самото действие е така ,но погледнато от гледна точка на една игра - това е част от тяхната връзка с ( другите кучета ) нас ,затова играта е приятна докато зъбчетата му не Ви причинят болка . Усетите ли я ( ако въобще се решите да играете така ) имитирайте поведението на "ухапаното " братче като издадете висок стон - опитът е затова : да научи бебето Ви как ,кога и колко силно да хапе ... Иначе то няма как да добие опит ...
Друга точка от питането : лошо е едно бебе да стои с часове само ,но ако можете осигурете човек,който да е снего , а ако не можете има няколко лесни упражнения, чрез които да му покажете ,че самотата не е убийствена . Вярно , време ще Ви е нужно докато то схване същността на оставането вкъщи ,но кое нещо не го изисква ...
Наказанията не работят като "възпитателен" метод просто защото помежду си кучетата не се наказват . Има много успокояващи сигнали ,които можете да използвате и със сигурност те ще бъдат разбрани от бебето ,отколкото дори лекото потупване с ръка или вестник ...
Моят съвет е : дайте възможност на дребосъка да излее емоциите си ,когато се приберете , Вие също засвидетелствайте обичта си към него като клекнете и заедно се радвате един на друг . После станете ,тръгнете към стаята където обикновено седите - то ще Ви последва . Тогава го похвалете и му дайте награда - малка хапчица .. Не е толкова трудно да се изгради контакт с кучето - трудно е да му покажем ,че разбираме всяко негово поведение и сме в състояние да реагираме адекватно ... А що се отнася до моментите на " настойчивост " и хапане - пренасочвайте вниманието му като смените позата на тялото си или му дадете предмет,който ще снижи почти мигновено нивото на възбуда .
И последно : искате ли да си обясните дадено поведение на кученцето си , съотнасяйте го към нашето човешко и си представете как Вие бихте реагирал ...
Ето няколко снимки ,а който желае да коментира : агресия или игра ...Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#9 Потребителят е офлайн   tai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията