Dog.bg Форуми : Хондропротектори?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хондропротектори?

#41 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 December 2006 - 07:52 PM

Таблицата, за която Дара говори е правена с много повече точки. По системата, с която Грита е оценявана, максималният брой точки, като сбор за двете стави е 60 - оттам идва объркването.
Колкото до въпроса за едностранната дисплазия - отговорът на Красен е може би добър. В материалите на Син Кръст, както Вабанк по-горе посочи, пише, че степента на дисплазия се оценява по по-засегнатата става.
Не разбирам желанието ви да изкарате кучето ми по-малко дисплазно. И на мен би ми се искало, но след две мнения, които напълно се припокриват, би било просто налудничаво да продължа да мисля, че нещата могат да са по-добри. Ще потърся, разбира се, още няколко мнения, но смятам, че лекарите в България са достатъчно компетентни и не е необходимо да пращам снимката до Австрия или Сърбия. Не виждам какво преекспониране виждаш, Дара, в една тема, в която питам как да си лекувам кучето. Ясно ми е защо не ти харесва да коментирам, че е дисплазно - камъни в градината на близък твой човек. Но аз тук не коментирам от кого съм взела кучето, не коментирам състоянието на родителите на кучето ми - искам помощ, а тя далеч не се изразява в това, да оспорваш диагнозата и да ми казваш, как било при Б1, когато кучето е със степен Д на двата крака!
Мил, извинявай, не си ме разбрала. Разбира се, че ще поискам още няколко мнения и много благодаря за таблицата.

Сега ще направя отчаян опит да прекратя безсмисленото обсъждане и да попитам, ако някой знае - Какво мога да направя за дисплазното си куче, за да забавя процеса на "изхабяване" на ставата и появата на куцота. За момента кучето е в перфектно състояние. Да го подложа на операция, да давам хондропротектори, да го ограничавам от тичане, да си го оставя да тича, колкото си иска - КАКВО???? Извинявам се, че настоявам, но се плаша от различните мнение, които чувам. Досега съм питала петима доктора и на нито един мнението не съвпадна с това на някой негов колега. ouu
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#42 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2006 - 08:05 PM

http://www.labbies.com/dysp2.htm

ето ви още няколко метода за опредляне на степен на диплазия. wink

#43 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 December 2006 - 12:02 AM

Цитат

Събирайки мнения, приятелка ми препоръча Флексодон А. Дава го на възрастната си немска овчарка с артрит за облекчаване на болките. Друга приятелка го ползва като лекарство за хора - също ми го препоръча (то си е човешко...). Но си е скъпо... Ако ще го даваш само за месец да речем - за преодоляване на криза - вероятно ще е приемливо.

А как се определя дозата?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#44 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 02:20 AM

Бушка, за съжаление това е въпрос, на който ние така и не намерихме отговор... ouu
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 11:02 AM

Цитат

Бушка, за съжаление това е въпрос, на който ние така и не намерихме отговор... ouu

Оххх, много бих искала да облекча ако е възможно живота на моя дядка. И сега се движи, но доста трудно, по стълбите се носим. Убедена съм, че това ще му позволи да се движи по-свободно.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#46 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 12:33 PM

Наистина много съжалявам, че не мога да ти помогна. Единственото, което ми хрумва е да видиш каква е дозата за човек, делиш на килограмите и после умножаваш дозата на килограм по килограмите на кучето. Но пак ще получиш дозата, която би следвало да получава примерно 20 килограмов човек, не куче. Имай предвид и, че такива неща се дават около час след хранене, за да не дразнят така силно стомаха на кучо.
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 26 December 2006 - 04:38 PM

Теди,ако има нестабилност на ставата никакви хондропротектори няма да помогнат.За целта направи тестът на Ортолани и виж дали е положителен.Целта на всички операции е да се повиши стабилността и конгруентността на ставата,именно нестабилността довежда до артрит.

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2006 - 05:07 PM

Цитат

Наистина много съжалявам, че не мога да ти помогна. Единственото, което ми хрумва е да видиш каква е дозата за човек, делиш на килограмите и после умножаваш дозата на килограм по килограмите на кучето. Но пак ще получиш дозата, която би следвало да получава примерно 20 килограмов човек, не куче. Имай предвид и, че такива неща се дават около час след хранене, за да не дразнят така силно стомаха на кучо.

Мерси Теди, ще се консултирам и с вет w)
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   en4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 12:09 PM

След като кучо се позакрепи след операцията /скъсани кръстни връзки/, дойде ред за проблема с колената му като цяло. Търся съвет, кое средство /храна, добавки, лекарства и т.н./ е най-подходящо за възстановяване на хрущяла. По време на операцията са изразяли доста и сега трябва да се помогне на процеса. Последното което ми препоръчват е Бомазил...., обърках се от информация и варианти

#50 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 03:06 PM

Ето още един вет-препарат. http://www.richter-p...les/Page513.htm
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#51 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 07 June 2008 - 09:16 AM

....При операция на скъсана кран. кол. връзка не се засяга изобщо хрущялът на ставата.
Изменения настъпват ако операцията е направена по-късно, когато има увреда вече на хрущялната тъкан от изменената конгруентност....
Личния Вет ще ви изпише хондропротектори, на пазара бол и то комбинирани, също и диета с всички мастни киселини ( jd-диетата на Хилс храните)
...Иначе може и хондропластика да се направи или вътреставни инжекции с хондропротектори...120 лв обаче е 1 доза, а трябва поне две на става, но ефектът е голям и бърз и траен......и други разни такива още варианти...
Зависи колко голям фен е стопанинът...!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#52 Потребителят е офлайн   en4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2008 - 10:59 AM

Ами да........предполагам, че проблема дойде точно от направената късно операция........и то не защото аз, в лицето ми на стопанина не съм достатъчно "фен", а поради изобилието на "компетентни" ваши колеги...........което вече няма значение. Та проблема за съжаление е и на двата крака......цитирам "хрущяла беше като нацъфтяла зелка".......разбирайте го както искате, но кучето което е само на 3 и 1/2 години и е с доста напреднала артроза, дори аз дето не съм специалист му напипвам деформираните колена. В момента пие /за 3 месечен период/ всеки ден Бомазил, в дозировка според килограмите му, след което ще се прави контролен преглед. Аз, повярвайте ми съм нещо много повече от "фен", просто бих дала всичко да му осигуря едно нормално и безболезнено ежедневие, но съгласете се-все пак не съм лекар и няма как да съм информирана за всичко. Бихте ли обяснили какво е хондропластика?!? Споменавали са ми за подмяна на ставите, за същото ли иде реч, защото поне това което са ми казали е, че не се правят тук такива операции. И какъв е ефекта от тези инжекции? Меко казано, съм ужасена от прогнозата, как ще му се втвърдят ставите и няма да може да ходи и ще изпитва болка...............

#53 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 11 June 2008 - 12:09 PM

Има няколко метода за хондропластика приложими по-скоро при лезии, отколкото при различни -фити.
Ако е като "зелка", значи не са приложими във вашия случай....
Страхувам се, че нямате много голям избор вече, освен обезболяващите и противовъзпалителните.
Пуснете ни някоя снимка....Ако има възможност за един шейвинг (заглаждане на хрущяла) и инжекции в ставата с хиалуронова киселина. Това е.
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#54 Потребителят е офлайн   en4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2008 - 12:21 PM

Вече съм останала без коментари..........но и Вие сте поредния който изказва мнение, че общо взето няма кой знае какво, което може да се направи. Ще се опитам утре да кача снимки....

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни