Хондропротектори?
Публикувано: 01 December 2006 - 07:52 PM
Колкото до въпроса за едностранната дисплазия - отговорът на Красен е може би добър. В материалите на Син Кръст, както Вабанк по-горе посочи, пише, че степента на дисплазия се оценява по по-засегнатата става.
Не разбирам желанието ви да изкарате кучето ми по-малко дисплазно. И на мен би ми се искало, но след две мнения, които напълно се припокриват, би било просто налудничаво да продължа да мисля, че нещата могат да са по-добри. Ще потърся, разбира се, още няколко мнения, но смятам, че лекарите в България са достатъчно компетентни и не е необходимо да пращам снимката до Австрия или Сърбия. Не виждам какво преекспониране виждаш, Дара, в една тема, в която питам как да си лекувам кучето. Ясно ми е защо не ти харесва да коментирам, че е дисплазно - камъни в градината на близък твой човек. Но аз тук не коментирам от кого съм взела кучето, не коментирам състоянието на родителите на кучето ми - искам помощ, а тя далеч не се изразява в това, да оспорваш диагнозата и да ми казваш, как било при Б1, когато кучето е със степен Д на двата крака!
Мил, извинявай, не си ме разбрала. Разбира се, че ще поискам още няколко мнения и много благодаря за таблицата.
Сега ще направя отчаян опит да прекратя безсмисленото обсъждане и да попитам, ако някой знае - Какво мога да направя за дисплазното си куче, за да забавя процеса на "изхабяване" на ставата и появата на куцота. За момента кучето е в перфектно състояние. Да го подложа на операция, да давам хондропротектори, да го ограничавам от тичане, да си го оставя да тича, колкото си иска - КАКВО???? Извинявам се, че настоявам, но се плаша от различните мнение, които чувам. Досега съм питала петима доктора и на нито един мнението не съвпадна с това на някой негов колега. ouu

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 01 December 2006 - 08:05 PM
Публикувано: 26 December 2006 - 12:02 AM
Цитат
А как се определя дозата?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 December 2006 - 11:02 AM
Цитат
Оххх, много бих искала да облекча ако е възможно живота на моя дядка. И сега се движи, но доста трудно, по стълбите се носим. Убедена съм, че това ще му позволи да се движи по-свободно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 26 December 2006 - 12:33 PM

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 26 December 2006 - 04:38 PM
Публикувано: 26 December 2006 - 05:07 PM
Цитат
Мерси Теди, ще се консултирам и с вет w)

Публикувано: 21 April 2008 - 12:09 PM
Публикувано: 06 June 2008 - 03:06 PM

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 07 June 2008 - 09:16 AM
Изменения настъпват ако операцията е направена по-късно, когато има увреда вече на хрущялната тъкан от изменената конгруентност....
Личния Вет ще ви изпише хондропротектори, на пазара бол и то комбинирани, също и диета с всички мастни киселини ( jd-диетата на Хилс храните)
...Иначе може и хондропластика да се направи или вътреставни инжекции с хондропротектори...120 лв обаче е 1 доза, а трябва поне две на става, но ефектът е голям и бърз и траен......и други разни такива още варианти...
Зависи колко голям фен е стопанинът...!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 11 June 2008 - 10:59 AM
Публикувано: 11 June 2008 - 12:09 PM
Ако е като "зелка", значи не са приложими във вашия случай....
Страхувам се, че нямате много голям избор вече, освен обезболяващите и противовъзпалителните.
Пуснете ни някоя снимка....Ако има възможност за един шейвинг (заглаждане на хрущяла) и инжекции в ставата с хиалуронова киселина. Това е.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница