Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 21 October 2008 - 11:49 AM
Не си мислете, че в гаража е напълно защитено или му е удобно, приятно и т.н.
Моят съвет е, ако искате да отгледате здраво, красиво и енергично куче, бихте издържали и повече от 20 дена. :viking:
В гаража има инструменти, остри предмети,буболечки, МИШКИ, ОТРОВА.... :Бляк!: Това е малко животинче! Гаража не е подходящото място за голямо куче, камо ли за едно БЕБЕ.
П.с. Който има куче, да се грижи за него...

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 21 October 2008 - 02:50 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 03:17 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 05:26 PM
Във форума се включват и развъдчици от чужбина, което е вариант и за внос..., но там не знам как стоят нещата, предполагам е по-сложно, и нормално по-"солено" (аз и тука не съм много запозната де, ама... :P )
П.с. Добро решение! Поздравявам те! ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 21 October 2008 - 05:51 PM
Цитат
Аз имах такъв проблем, но го разреших, като го пуснах на двора... Можете сами да прецените, дали да го пуснете или не... Много хора казват, че 2 седмици след 2 ваксина може да се пуска кучето навън... Аз мойто го пусках и нищо не му стана, но да знаете, че трябва неотлъчно да сте до него, защото лапват всичко, което има странен вид, а това за тях е всичко...
Публикувано: 21 October 2008 - 08:03 PM
Цитат
Щом сте решили да го гледате категорично извън къщата, да бяхте взели някое улично куче! Те са свикнали да са навън, но поне ще получат повече грижи и може би обич... Погрижете се кучето да не е само, поне през по-голямата част на деня...
Публикувано: 21 October 2008 - 08:46 PM
Цитат
Цитат
Щом сте решили да го гледате категорично извън къщата, да бяхте взели някое улично куче! Те са свикнали да са навън, но поне ще получат повече грижи и може би обич... Погрижете се кучето да не е само, поне през по-голямата част на деня...
neznainata Защо смяташ, че кучето, ако не е в къщата, то трябва да е улично. Мойто си живее в двора и мога да ти се аргументирам на тезата си, че "куче в двора, е много по-добре от куче в апартамент или къща"...
П.П.: Стига опреквахте хората, а им дайте съвети... Всеки се учи...
Публикувано: 21 October 2008 - 09:10 PM
Цитат
Аргументацията ти ще ми бъде интересна. Плюсове, минуси, в чия полза ... такива неща
Аз мисля, че и двете имат предимства и недостатъци за едната и другата страна, но ми е интересно чуждото мнение по въпроса. От едно известно време наблюдавам едни такива доста неприятни в моите очи неща, които се случват с кучетата гледани в дворовете, и явно това е масово явление. Други хора обаче изглежда намират тези неща да нормални.
Та ще ми е интересно мнението ви.

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 October 2008 - 09:30 PM
Цитат
Къде съм казала, че само уличните кучета могат да живеят навън? Но да се вземе едно бебе, за да се гледа навън... при това само?! Това за мен е леко безотговорно. Когато поотрасне, едва ли ще има проблем да бъде само навън, но още като кутре? По друг начин стоят нещата с уличните кучета - те там са родени, там растат - с мама, с братчета/сестричета, с други улични кучета - не са сами... Това имах предвид.
И на мен ще ми е интересно да се аргументираш. Ако обичаш, би ли го направил?
Публикувано: 21 October 2008 - 09:48 PM
Публикувано: 22 October 2008 - 07:53 AM
Например наскоро разбрах за човек отказал се от хъскито си защото разрушило тотално апартамента му. Ама защо се е стигнало дотам...доколко е бил контакта на това куче с други кучета, време за разходка и т.н. няма да коментирам по лесния изход е да се откажеш :blink:
Публикувано: 22 October 2008 - 08:35 AM
Естествено двора трябва да е обезопасен за кучето, както казва LeRoKaL.При това в този двор да има място за свободно движение на кучето, т.е. то да не е вързано на синджир. :-
Мисля, че наистина въпроса опира до това как човек си гледа кучето, а не до това къде го гледа. ;)
При мен лично Тара се чувства добре и в апартамента, където я прибирам надвечер, за да си е с нас, и на двора в къщата, където е на свобода и се изживява като стопанка и пазач. ;D Котка не пропуска да мине, без да се изправи на оградата и да я прогони с гръмовен лай. ;)
Има си място за спане, къщичка, купички за храна и вода и място за естествените си нужди и на двете места.
И в блока и в къщата си има един куп почитатели, които всеки ден й носят лакомства,идват да й се радват,да я галят...и въобще тя като госпожицата на квартала е обградена с много внимание и обич.А бабите от блока, като я пробирам казват: "Ето идва красивото куче". :namigam:
Публикувано: 22 October 2008 - 10:58 AM
А случая, който North Face описва... Мисля, че всеки би трябвало да проучи кое как стои с въпросната порода, която е избрал, преди да реши да си вземе куче :) И да проучи как би могъл да предотврати въпросните поразии вкъщи, навън и т.н.
Публикувано: 22 October 2008 - 02:42 PM
в събота и аз се сдобих с една сладурка от любимата порода . Казва се Буда и е на 2 месеца :) имам въпрос към вас - значи от 4 дни е вкъщи ии до сега не е показвала някакви особени магарий и най-вече не е дъвкала мебелите ами си играе с играчките си.. въпроса ми е дали е възможно да не прояви интерес към мебелите или тепърва ще започне да ги гризе?
Мерси много :)
Публикувано: 22 October 2008 - 02:52 PM
Като остава сама, все ще "изобрети" нещо ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 October 2008 - 05:09 PM