Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 07 January 2009 - 11:27 PM
Публикувано: 07 January 2009 - 11:32 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 09:03 AM
Публикувано: 08 January 2009 - 07:35 PM

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 08 January 2009 - 07:40 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2009 - 11:14 AM
Публикувано: 09 January 2009 - 11:17 AM
Цитат
При мен се роди едно от осем с различни очи и едно със синьо а другото му око е шарено.Предполагам,че е така,защото дядото(по бащина линия) е с различни очи.Изчетох доста литература,но никъде не видях да пише,че се предават гени от дядовци и баби на малките кученца на очите и окраската.Пише винаги за наследствените гени от родителите.
Публикувано: 09 January 2009 - 11:17 AM
Публикувано: 09 January 2009 - 11:18 AM
Цитат
Цитат
При мен се роди едно от осем с различни очи и едно със синьо а другото му око е шарено.Предполагам,че е така,защото дядото(по бащина линия) е с различни очи.Изчетох доста литература,но никъде не видях да пише,че се предават гени от дядовци и баби на малките кученца.
То е логично, не е нужно да го има написано.
Публикувано: 09 January 2009 - 11:35 AM
Цитат
Рано е още да излиза.Занимавай се с кученцето.Играйте си,вземи му играчки.Нека си тича,но вътре.Това на този етап му е достатъчно.Все пак е бебе и бързо се изморява ;)
Публикувано: 09 January 2009 - 12:50 PM
Цитат
мда. без понятия, като наследственост и генетика нещата не се получават.

JulyVell Siberians
Публикувано: 09 January 2009 - 01:07 PM

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 09 January 2009 - 02:18 PM
Цитат
Цитат
Цитат
При мен се роди едно от осем с различни очи и едно със синьо а другото му око е шарено.Предполагам,че е така,защото дядото(по бащина линия) е с различни очи.Изчетох доста литература,но никъде не видях да пише,че се предават гени от дядовци и баби на малките кученца.
То е логично, не е нужно да го има написано.
Абе много логични неща има,ма са написани за хъскитата в Клуб за северни кучета.Всевъзможни варианти при окраска,маска,очи,но винаги само за родители.
Все си мисля,че е необходимо да се споменат някой често срещани наследствени варианти и от дядовците и бабите.Макар че ще трябва да е толкова обширно,та едва ли някой би разбрал.
При мен,раждането на 3 бежави кученца(още 3 черни и 2 сиви) определям,че бабата(по майчита линия) е чисто бяла.А дали е така,божа работа.