Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2541 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2009 - 09:12 AM

http://Абе скапани бебета ... Нямам търпение да си направя едно истинско и да го разкарам това, че ми лази по нервите. Grin Те и истинските реват, не слушат, цапат, акат и мирише  Wink Че и после ще трябва да го водиш на плуване и английски. Пък и разкарването като те изнерви е по-трудно ... Най-добре плюшено  kiss Или гумено, да не пуска косми  Grin

решението е, на двора или на терасата! ^_^

#2542 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2009 - 09:16 AM

jimmyfisher ,от това,което чета в постовете ти само едно не ми става ясно - защо си си взел куче тогава?!След като всичко ти пречи и те дразни за какво ти е?
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2543 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 22 January 2009 - 12:25 PM

Спасих му живота, а пък и докато беше болен беше много спокоен.  ;D
Цялата история е че го взех от един зоомагазин в Русе, където грам си нямаха идея, че на животните на сила няма как да им даваш в устата. А въпросното куче не беше яло редовно поне 2 седмици. Та като се върнах тук в София му запазих час обаче той още първата вечер получи някъв гърч и направо на денонощния на Анимо в Младост. Там го хоспитализираха, щото след като му направиха кръвна картина се оказа, че все едно мъртво куче. И така. Обаче като се оправи тоя звяр след 2 седмици, всичко живо пропищя от него. Лае постоянно като не е доволен и не позволява да го пипат. В интерес на истината, вече е доста по кротък, но щото се намесиха лявата и дясната, за щастие вече минахме на методи хапане и дърпане за врата, че с шамарите са едни сръдни. Абе добре е кучето, не се оплаквам толкова колкото не съм доволен от доминиращите му черти. Аз по принцип съм силен доминант още от малък и заради това ме дразни, че някой друг се опитва да ме действа. Но за вбъдеще(2-3 години) ще пусна обавя тук да му намеря стопанин, щото като завърша ще се махам от Българи, а пък на родители и приятели не мога да разчитам.
Бих се радвал и ако някой в форума изяви желание да го гледа лятото, но това ще го пиша в друга тема.

#2544 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 01:50 PM

Всяко начало е трудно jimmyfisher Примири се, май си си намерил майстора  ;D Първата и основна грешка която правим е, че не се информираме за породата към която сме се насочили, аз също останах неприятно изненадана от нрава на малкото пале, с нетърпение очаквах да и паднат острите зъбки, дори ми е идвало да им помогна, колко ръкави на дрехи изпокъса  :rolleyes: ръцете ни все още имат белези, толкова скандали сме имали заради съсипани вещи, мъжът ми беше подивял от нея, искаше да и намирам нови стопани, аз го излъгах, че уж съм намерила и той не я пусна  ;D справихме така да се каже, ние свикнахме с нейния нрав, а и вече е по улегнала, дълги разходки, много игри, и вкъщи е послушна  ;)
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#2545 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 01:59 PM

странна птица си ти джими  :blink:
гледай си го, пък плановете за бъдещето, заминавания, стопани и тн. си ги остави за когато им дойде времето  ;)
че то и аз една я мислих преди да завърша, тя друга стана, пък и още не е сигурна (: живот

по-важното е винаги
другарче да имаш до себе си  :blink:

#2546 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 02:08 PM

Радвам се, че поне не съм единствения, чието пале не слуша! Отказах се - не мога да я науча да ходи до тоалетна на 1 място. Купихме й специални капки, които се накапват на хартия и уж ги привличали да пикаят и акат там (струват 10лв.за 1 малко шишенце) - никакъв ефект. Да си върши работата, където си иска, но, живот и здраве, започнем ли да излизаме навън и свърши ли си работата в къщи ще яде пердах! Купихме й специално кошче - като хралупа да спи вътре - тя влиза там за да се бие с постелката, но не и да спи. А уж все си търси някъде да се скрие и да заспи. Въпрос на време е да овършее цветята, пердетата, мебелите, килима и т.н. Направо е едно зверче! И наистина, който реши, че иска Хъски - добре е да се запознае с характера на това животно, за да не съжалява. Аз не съжалявам (знаех за непокорния нрав и ината), защото е страшно красива и много й се радвам, но понякога наистина ме ядосва. Преди нея имахме пуделче - това беше най-умното куче, което съм виждал. Изпълняваше команди, които чува за първи път - не знам как го правеше. 1-2 години преди да умре(от старост), имах чувството, че разбира абсолютно всичко, което й говориш.

Имам един въпрос - как стоят нещата с препарати за почистване на под(теракот). Могат ли да навредят на кутрето по някакъв начин? Поради честата употреба на пода като тоалетна той заприлича на нищо - не смеем да ползваме препарат.
User's Signature

Качена снимка

#2547 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2009 - 02:44 PM

незнам , но според мен този човек не иска животинката , как ще я бие и какво е това кучето се оправи ама като влязаха в действие лявата и дясната ?!
User's Signature

Качена снимка

#2548 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 January 2009 - 03:35 PM

Ако това, което jimmyfisher пише  е истина (щот ми се струва, че преиграва), но ако е така, то на психо-кучето, което ще се получи ще е малко трудно да му се намери дом след време.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2549 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 04:35 PM

Малко полезна информация за кокалите преди някой отново да е казал колко невероятно полезни са:
(гепнато от тема "защо не трябва да се дават кокали" в ротвайлер подфорума)

Цитат

Мисля, че се бъркат и смесват няколко отделни проблема с даването на кокали.
Първият: раздробяването им на остри частици (основно при тръбните кости и при тези от патица, гъска, заек, дивеч...) - въпросните "иглички" могат да се забият на произволно място по пътя, от хранопровод през стомах или някъде в червата. И хоп - станала белята...
Вторият: меки, твърди или някъде в средата, разгризаните на дребни парчета кокали се "натъпкват" в червата и, тъй като не подлежат на смилане от организма, си минават в почти "девствен" вид. По която причина възниква шанс в някоя чревна врътка да се "пресоват" и да образуват тапа. Оттам - ни напред, ни назад... червото не може да се разшири, за да мине нататък тапата и тя засяда. И хоп - станала белята...
Третият: кучето да глътне по-голямо парче кокал, което изобщо не може да влезе в червата и/или засяда някъде по пътя, понеже е голямо. И хоп - станала белята... а ако парчето е и по-ръбесто, може да съчетае запушването с разкъсване на черво, за да стане картинката по-хубава.
Подчертавам - няма значение дали кокалът е суров или сварен/печен и т.н. Рано или късно белята може да се случи, като колкото по-малко трениран е организмът на кучето да "прекарва" кокал през храносмилателната система, толкова по-голяма е вероятността да стане беля. Което е и причината кучета, които цял живот да папкали кокалена диета, да са живи и здрави - организмът е изумително нещо, може да прекара през червата какво ли не, включително чорапогащници, найлонови торби в количества и т.н.
НО: От такива неща се УМИРА.
С други думи: при всеки кокал влязъл в устата на кучето все едно хуквате да пресичате средно-натоварена улица, без да се огледате. Може да ви бутне кола, може и да не ви бутне. Ако ви бутне, може да се отървете само с натъртване и уплах, може и да влезете в болница... може и да останете на място.
Така и с кокала: може да не причини неприятности. Ако причини, може да се размине само с повръщане, може да се стигне до операция... може и да не изкара кучето до операцията.

Впрочем: РАЗРЕШЕН е само онзи кокал, който е "играчка" и кучето не може да си отхапе от него. Тоест: огромен телешки кокалак примерно, за стъргане и лигавене. Друг е въпросът, че подобен кокал прави невероятно мазало из къщи, все едно дали е суров или сварен.
И пак впрочем: градска легенда е, че яденето на кокали (т.е. втвърдяването на изпражненията до "болезнено акане") е начин да си изцеди кучето аналните жлези. Истината е, че те или са разположени "правилно" и се изцеждат сами при изхождане, емоционално напрежение и т.н., в резултат от свиването и отпускането на мускулите на ректума и твърдостта на изпражненията няма общо с това... или са разположени "неправилно" (дълбоко) и движението на мускулите не спомага за изхвърлянето на съдържанието им, в който случай ПОНЯКОГА се натрупва повечко вещество в жлезата. Има и кучета с "плитки" жлези, които "цвъкат" при най-лекото движение на мускула, но това е отделен случай.
Самото възпаление на аналната жлеза е съвсем друга песен - то се получава, ако в торбичката на жлезата попаднат бактерии; разположението на торбичката и изхода на жлезата няма нищо общо с това, жлезите могат да се възпалят дори и при кучета с много "плитък" изход... макар че, разбира се, "дълбоките" жлези, които се самоизцеждат по-трудно, дават по-голям шанс за развитието на зловредните бактерии.
Тъй или иначе, "запичането" от кокали освен болка при изхождане и дори разраняване на ануса, полезен ефект не може да предизвика.

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2550 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 04:50 PM

ама като влязаха в действие лявата и дясната ... да какво е това и мен ме дразни някой пат Анук особенно когато го вкарам в банята и не се изпишка там а още щом стъпи на килима и оп... и аз го ударих веднъж малко по-силно ,но от инстинк защото ме ухапа неочаквано...
User's Signature

Качена снимка

Човек се учи от грешките си,а умният човек от своите и от грешките на другите!

#2551 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 04:52 PM

xael  мерси за извадката от ротвайлер форума :) много е полезна  ;)

[shadow=red,left]НИКАКВИ КОКАЛИ !!!! (ОСВЕН КОЖЕНИ)[/shadow]
User's Signature

Качена снимка

#2552 Потребителят е офлайн   damyan86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 05:39 PM

имам един малко странен въпрос: Как да претегля моя "звяр"  ;D , но в домашни условия, че не става само при доктора  :blink: . Само там стои кротък, вкъщи няма шанс да стои на едно място!  :rolleyes:
User's Signature

Just Do It!!!  Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 05:49 PM

ами ако имате кантар качваш се на него без кучето гледаш клко кг. си и после се качваш с кучето и пак гледаш :)  после  малко математика и става  ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#2554 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 05:56 PM

Ми качваш се, мериш се ти, после го гушваш и така. И при нас няма шанс в къщи да го меря по друг начин.Да не говорим сега като е 26 кг как го вдигам едвам едвам   ;D
User's Signature

Качена снимка

#2555 Потребителят е офлайн   damyan86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 06:12 PM

малееее, уж не съм блондин, но не се сетих  ;D ;D ;D Мерси много  :P :P ;)
User's Signature

Just Do It!!!  Качена снимка

#2556 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 07:59 PM

:( защо опашката ни не е рунтава  :( Все се надявам на чудо ама уви , а колко много исках  :(

Ето снимки

#2557 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 09:03 PM

Божа работа може и да стане :)  а родителите му с какви опашките са ?  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 09:43 PM

Цитат

Божа работа може и да стане :)  а родителите му с какви опашките са ?   :blink:

Те са ОК . Всичко им е на ред . Моля развъдчиците да се изкажат с дългогодишната си практика . Има ли ли са такъв подобен случай с прекрасните им Хъскита . Те просто изглеждат перфектно .  :blink: Мама и тати на моя Зевс са много  красиви кучета дори видях и дядото който е № 1 . А мойто  :'( .......дали е още малък не знам или ме гони параноя но е по вехтичък . Въпреки че си го обичам каъвто си е .  :blink:

#2559 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 09:56 PM

Еми до колкото знам тва е май от тва че е вътре ако не греша много са така с къс косъм ма знам че има и такива с по дълъг и пак се гледат вътре ддз я го изкарай 1 месец навън  ;D (базикам се) ;)

#2560 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 22 January 2009 - 10:17 PM

Цитат

Ако това, което jimmyfisher пише  е истина (щот ми се струва, че преиграва), но ако е така, то на психо-кучето, което ще се получи ще е малко трудно да му се намери дом след време.

Не се притеснявай така като гледам улицата е гостоприемна към всички. А й това, че съм го ударил 2-3 пъти не мисля, че много му е навредило, щото той и без това си е смотан. А и как да му покажа, че съм господаря като по друг начин не ставаше. Между другото преди седмица бях на Витоша с него и с една немска овчарка, която ми е приятел от преди 2 лета. Стопанката на кучето е момиче, което тежи колкото него и се сещаш какъв глас може да нададе, така че въпросното куче е почти без възпитание дори и да е имал потенцяла на дедектив. Та немския идеот, на който моето добиче му беше до коляното му се звереше ужасно, щото не е свикнал в негово присъствие да има друг обект на вниманието. И така на два-три пъти на Лени вратлето беше потърпевшо, но без последствия, докато не се вклиучих аз.
Тъй като още преди години като ходехме на плаж с овчарката имах опит с нея, просто и се нахвърлих започнах да я душа и от тогава Лени има огромен респект към мен. За това, че не е лошо да се вкарва физическа сила при възпитанието, защото при някой доминанти просто изпускаш конците, както се е и случило при момичето с овчарката.
Не мисля, че кучето ми е психически увредено от няколко шамарчета, но сега е послушен на макс и гледа да ми се хареса във всичко. А е само на 4ри месеца.
Надявам се някой "природо защитници" да не са обидени от поведението ми.
П.П.:От там от където е тръгнала нашата цивилизация от поречието на Шумер и Акад, хората по онова време още преди да опитомят прасето и кравата, за храна са използвали кучета, така че нека да не изпадаме в подробности за 2 шамара

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни