Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3361 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 14 June 2009 - 11:21 PM

Показване на мнениетоVictoria, в Jun 14 2009, 10:04 PM, написа:

Ъъ .. защо се изкривява гръбначния стълб на някои кучета ?
Ето сега видях тази снимка - http://gal.neogen.ro...000647321_l.jpg
на родило женско куче, но съм виждала и други кучета - различни породи/възрасти ...
На лабрадор например изглеждаше доста по зле, заради по-малката козина.
Струва ми се доста неприятно и опасно ?
От какво се получава, нещо за предпазване може ли да се прави (по-малко/повече натоварване ...) ?

Липса на калций, фосфор, витамнин D, минерали и слънчева светлина по време на бременност и кърмене. Намаляването на горните поради бременноста в комбинацията от натежалото коремче довежда до това изкривяване.

#3362 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 08:45 AM

Показване на мнениетоruntime_error, в Jun 12 2009, 10:24 PM, написа:

Показване на мнениетоHelia, в Jun 12 2009, 02:09 PM, написа:

Еееее,трябва ли постоянно да си такъв дървен философ?!Дразниш вече!Нито ще травмираш кучето,нито нищо.Като не ти харесва този метод на обучение си го обучавай по друг начин.То човек не може да изкаже мнение без ти да го опонираш.

И ти ме дразниш ама не ми пука. :ab_041:
Ти пък не допускаш ли, че може да има и другия мнения различни от твоето. Вземи ме убеди, че не съм прав и греша вместо да ми се ерчиш. И да, не ми харесва метода ти и си обучавам кучето по друг, и имам известен успех. Може би ако го пошляпвах, щях да имам по-голям успех но пък и целта ми не е успех на всяка цена.
Целта не управдава средствата ти ! Ей т'ва искам да проумееш. Капиш?

С шамари бих наказвал единствено агресията.

Само ще отговоря на това и млъквам :xc_049: Къде видя да налагам мнението си?В този пост аз не изказвам никакво мнение,освен,че си дървен философ,но това е друга тема.Напротив!Ти постоянно налагаш своето.Дори ти казах да си обучаваш кучето както си искаш.И не съм казала,че това е моят метод.Някъде да споменавам моя метод?Според мен ти дори не четеш потребителите какво пишат,а директно започваш да изказваш (налагаш) мнение,което често не е на място като в този случай.Мисля,че ти трябва да се научиш да уважаваш чуждото мнение и тогава да правиш забележки на другите.Лек ден ти пожелавам.Не мисля да продърлжавам този спор...
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#3363 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 11:54 AM

Търсих из форума отговор на моя въпрос ,но не успях да намеря и затова реших да питам направо тук ...
След като нахраня моето кученце все едно започва да "хълца" .. не знам по какъв начин да го обясна затова реших да питам дали на някой друг му се е случвало,дали да се притеснявам или не е страшно ?

#3364 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2009 - 12:29 PM

Не е страшно. На Бела й се случваше почти винаги, когато беше по-малка, сега вече много рядко хълца.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3365 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 12:34 PM

Чара като беше на 4 месеца хълцаше всеки ден , сега вече почти не хълца ;) Споко .
User's Signature

Качена снимка

#3366 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 12:39 PM

Показване на мнениетоRaffy, в Jun 15 2009, 12:54 PM, написа:

Търсих из форума отговор на моя въпрос ,но не успях да намеря и затова реших да питам направо тук ...
След като нахраня моето кученце все едно започва да "хълца" .. не знам по какъв начин да го обясна затова реших да питам дали на някой друг му се е случвало,дали да се притеснявам или не е страшно ?

Най-вероятно кученцето ти лапа много бързо и това предизвиква хълцането.С какво го храниш?Има ли водичка да пие докато се храни?
User's Signature

Качена снимка

#3367 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 01:06 PM

Да наистина доста бързо се храни!То е почти на два месеца ,храня го с храна от консерви и много малко хляб,като предварително ги забърквам с много малко вода,за да не е много суха храната.
Понякога му давам да яде по малко сирене или кисело мляко.
Допълнително си има водичка естествено :) и винаги след като се нахрани пие доста вода :)

#3368 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 15 June 2009 - 01:14 PM

Показване на мнениетоHelia, в Jun 15 2009, 09:45 AM, написа:

Показване на мнениетоruntime_error, в Jun 12 2009, 10:24 PM, написа:

Показване на мнениетоHelia, в Jun 12 2009, 02:09 PM, написа:

Еееее,трябва ли постоянно да си такъв дървен философ?!Дразниш вече!Нито ще травмираш кучето,нито нищо.Като не ти харесва този метод на обучение си го обучавай по друг начин.То човек не може да изкаже мнение без ти да го опонираш.

И ти ме дразниш ама не ми пука. :ab_041:
Ти пък не допускаш ли, че може да има и другия мнения различни от твоето. Вземи ме убеди, че не съм прав и греша вместо да ми се ерчиш. И да, не ми харесва метода ти и си обучавам кучето по друг, и имам известен успех. Може би ако го пошляпвах, щях да имам по-голям успех но пък и целта ми не е успех на всяка цена.
Целта не управдава средствата ти ! Ей т'ва искам да проумееш. Капиш?

С шамари бих наказвал единствено агресията.

Само ще отговоря на това и млъквам :xc_049: Къде видя да налагам мнението си?В този пост аз не изказвам никакво мнение,освен,че си дървен философ,но това е друга тема.Напротив!Ти постоянно налагаш своето.Дори ти казах да си обучаваш кучето както си искаш.И не съм казала,че това е моят метод.Някъде да споменавам моя метод?Според мен ти дори не четеш потребителите какво пишат,а директно започваш да изказваш (налагаш) мнение,което често не е на място като в този случай.Мисля,че ти трябва да се научиш да уважаваш чуждото мнение и тогава да правиш забележки на другите.Лек ден ти пожелавам.Не мисля да продърлжавам този спор...

Аман ай чети к'во съм писал по-горе, че ми писна от теб.

Цитат

Това е разбирането ми за нещата и не очаквам някой да има моята гледна точка.

Цитат

Всеки е прав за себе си в това дали и как да наказва кучето си.

ТОВА НА НАЛАГАНЕ НА МНЕНИЕ ЛИ ТИ ПРИЛИЧА???

#3369 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 01:17 PM

Raffy,най-вероятно за това хълца.Но може и да преяжда ако му даваш повече храна.Най-добре се консултирай с ветеринарния ви лекар.Хубаво е малките кученца да се хранят по четири пъти на ден по малко :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3370 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 02:14 PM

Вчера бяхме при него,обясних му че се случва винаги след хранене ,той каза ,че било ,защото свиквал още с раздялата от родителите си,което много не ми се вярва,защото става винаги след хранене.
Аз му давам по малки порции,по 4-5 пъти на ден.

#3371 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 02:17 PM

Най-вероятно е от бързото хранене.Наблюдавай го и ако нещо се влоши го заведи пак.Не мисля,че е нещо сериозно.
User's Signature

Качена снимка

#3372 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 03:42 PM

Добре ще го наблюдавам ! Благодаря за отзивчивостта :)

#3373 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2009 - 04:05 PM

Как е народ ... Най-сетне да намеря форуму и да драсна 1 пост :) Вас човек неможе да ви открие ... УУУУ как хубаво се зарадвах като видях познатите "кучкари" :wub: :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#3374 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 11:25 AM

лятото е жешко и има много изсъхналата трева и плевели, които ни пречат на разходките. По тялото му се набиват вякакви гадове и го сърбят жестоко, затова временно преустановихме вело спринтовете из полето. Пазете си кучетата от тия разстения, защото се оплитат в козината и се забиват по кожата, което води до проблеми..

другото което е , че му е адски жега и май не му се тича чак толкова много(ако няма нещо интересно за гонене) и е добре да понамалим натоварването? как да преценя, че е прегрял? горе долу по изражението му се мъча да позная

#3375 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 11:52 AM

Повечето кучета си показват като се изморят.
Лягат за почивка, ходят по-бавно...

Казвам повечето, защото Джек например не показва, че е изморен навън.
Може да дивее 2-3-4 часа на тая жега без признаци на умора.
Приберем ли се обаче спи като заклан.

А нашите разходки се стремя да ги правя възможно най-рано и сравнително късно следобяд, за да не се пържим на тая жега и той и аз..
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3376 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 01:15 PM

И аз и вие знаеме, че на кучето специално нашата порода не и е много "КЕФ" в апартамента, затова варианта с разходките се променя. В случая вътре е страшен мор, но навън хмммм 2 пъти повече. Разходките поне според мен трябва да са солидни час може би два и повече сутрин много рано преди 6 : 30. От ранното ставане се приема, че на "другаря" ще му се доходи преди 10 вечерта, тоест 1 пикане ако има възможност стопанина по обяд няма да му навреди а и на стопанина една разходка за 15 минутки не е вредна. Вечер специално аз разхождам късно примерно към ... 12 - 1 през ноща когато съм сам и е тъмно и студено най вече, но преди това кучката е извеждана най-малко 3 пъти сутринта по обяд и след обяд. Та относно апартамента .... няма оправия единствения + който можеме да предложиме на душичките е студена и прясна вода постоянно :) :wub: :wub: :wub:

Поздрави от моя пес : БАУ БАУ БАУ !
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#3377 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2009 - 02:42 PM

В същност аз знам, че на моите кучета им е кеф вътре, особено през лятото. В случая вътре никак не е мор, но на вън със сигурност е. Кефът на вън е разходката все пак. В 6.30 нямам ентусиазъм да ставам, защото и в 7.30 стават добри разходки. :md_064: Вечер чак в тъмного не ги разхождам, разхождам ги, когато е още светло или по здрач, но не и в тъмно. Когато е тъмно не ги виждам и не ги пускам от повод. Принцип. Иначе кучетата ми имат една или две "междинни" разходки, само за по 10-15 мин. евентуално за "спешни нужди"

Относно прегряването и тренировките на вън, за мен показател е дишането на кучето, а не толкова желанието му за движение. Все пак се охлаждат през устата и трябва "да смогват". И точно защото започнаха да се движат по-малко заради жегите, тези дни правим кратки и леки тренировки с колело, като редувам с ходене и с почивки на сянка с водица, когато не е много жежко разбира се.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3378 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 02:47 PM

huskypower така де аз това имах предвид ... от 6 : 30 до към 8 то при нас има голямоооооо поле голямооооо (с огромни възможности за собствено мнение и непослушание) и непослушанието го игнорираме след 30-40 минутки самостоятелно тичане щуреене и после започваме "обучение" по игнориране на събратята :)))) а вечер .. навик ми е да разхождам в 6 и в 1 :)
Пс: Та не мисля че на "песа" му е лошо ако е разходен 1 път повечко ХИХИХИХИ
User's Signature

#3379 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 02:52 PM

В нашия апартамент е 18-20 градуса, докато навън е 30, та се чудя кое му е мъчението на куче в апартамент. Напоследък тея въпроси около нас зачестиха, явно именно заради името на породата и дебелата козина. Е, на Бела й е далеч по-добре вътре в апартамента, на плочките, отколкото навън на слънцето да се пържи. Дори го доказа на доста хора, след като онзи ден я пуснах да побягаме из поляната, а тя отпраши директно към вкъщи и се паркира пред вратата... Това стана 5 минути след като излязохме сутринта :ab_041: Поне научих, че си знае пътя към вкъщи :ae_085:
Сутрин разходката ни е от 9:30-10ч. до 11-12, че понякога и до 13ч., естествено гледаме да сме на сянка повечето време и да почиваме, а преди разходката поливам госпожицата с вода, също нося вода за пиене за мен и за нея. Следобяд излизаме към 17-18ч., за да си свършим работата, а вечер разходката ни е от 19:30-20:00 доста често до 22.
И да питам, нормално ли е да ака по 4-5 пъти на ден? На всяка разходка върши голямата работа, а сутрин (най-ранната разходка, само за WC, е в 6 сутринта) обикновено я върши 2 пъти. Храним се сутрин и вечер след разходка.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3380 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 02:59 PM

Кучето е научено когато излиза навън да си върши работите. Тоест първо то трябва да се научи, че разходката е (извинявам се) кенеф. Пък после се започва с "екскурзийте" по кварталчето. Ми да нормално е да ходи даже е необходимо да се изходи повече от 1 път. Специално Амбър ходи 2 пъти по малка случвало се е и 3 пъти да ака...... Съвсем нормално а за храна .... хмммм остави кучето да хапва когато иска :) по този начин няма да се храни като невидял пумяр а ще яде бавно и по малко. Както казват диетолози "яж 5 пъти на ден по малко не сутрин и вечер кат прасенце" : ))))) Мисля че всички са на това мнение Нали ?

а и "незнайна" нека ти задам 1 въпрос ... на теб когато ти се доходи до тоалетна какво правиш ? Ходиш нали ? А на кучето .... - стиска. Така че остави го да си върши работата както си поиска и по колкото иска по този начин ще намалиш варианта да ти направи гаф вътре и още повече да ти нервничи и скимти което е гадно.
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни