Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 06 July 2009 - 10:50 PM

Публикувано: 06 July 2009 - 11:17 PM

Публикувано: 07 July 2009 - 10:22 AM
Идън отказа окончателно гранулите и сега мисля да почна да му варя пилешко месо и вътре да прибавям и от гранулите. Знам, че лятото е нормално да се мръщи и да не му се яде много, но все пак е мъник и трябва да се храни добре, за да порастне.

Публикувано: 07 July 2009 - 05:27 PM
xael, в Apr 6 2009, 06:04 AM, написа:
Таблица с приблизителните размери на сибирското хъски по време на растежа му. Всички кучета растат и се развиват различно. Мъжките по правило са по-едри
възраст тегло височина
(месеци) (кг) (см)
2м / 4-6 / 32-34
3м / 7-9 / 37-39
4м / 11-12 / 41-44
5м / 15-16 / 46-49
6м / 16-19 / 49-52
Израстнало мъжко куче - от 53.5 до 60 см и от 20.5 до 28 кг
Израстнало женско куче - от 50.5 до 56 см и от 15.5 до 23 кг
Публикувано: 08 July 2009 - 10:50 AM
Когато Райа беше малка доктора каза, че мога да я изкарвам за по 10-на минути навън. Не било проблем. Е, изкарвах я. Когато беше вече на 3 месеца разходката траеше вече около 30 минути.
Не съм имала проблеми заради малките разходки като малка, освен, че хората питаха куче ли е или мечка панда

Но и тогава не знаех, че трябва да се чака третата ваксина.
От тук всички ще ти кажат да чакаш да мине третата ваксина. По- добре е за кученцето.
Публикувано: 08 July 2009 - 11:25 AM

Публикувано: 08 July 2009 - 11:49 AM

Публикувано: 08 July 2009 - 01:18 PM
Може да пробваме с Hill's и ако и нея не иска.. ще почна да му готвя.
Тежи около 2кг и 200 г и мисля, че е доста слабичък, ама с тоя инат..

Публикувано: 08 July 2009 - 02:12 PM
Относно ваксините - всеки лекар знае, че кученцето може да излиза на вън 2 седмици след ВТОРАТА ваксина. Останалото са приказки и основно параноя. Кученце, което не е ваксинирано не трябва да излиза на вън (т.е. да ходи по земята) дори и за 5 минути. Такова кученце, дори трябва да бъде пазено да не лапа и ближе обувките, с които ходите на вън тъй като то още няма имунитет и те са потенциален рисков фактор за него.
Кученце на 38 дена е още малко, за да бъде отделено от майка си. Това трябва да става най-рано седмица след тази възраст, когато вече първата ваксина е сложена, а с нея и микрочипа в повечето лучаи.

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 July 2009 - 02:37 PM

Публикувано: 08 July 2009 - 02:59 PM

От 1 януари тази година по закон е задължително всяко куче да има микрочип. Това е така да се каже още една "инжекция" за кученцето, с която се вкарва подкожно микрочипа. Той е голям колкото оризово зрънце. Процедурата трае секунда. Някои кученца дори не го усещат, други изквичават, но докато квикнат и чипа е вече сложен. Разчитането на микрочипа става със специално устройство. Микрочипа в същност представлява идентификационен номер, който е написан и в паспорта на кученцето. Когато отидете за първа ваксина, тогава можете да сложите и чипа, а може и малко по-нататък - както ви посъветва лекарят.

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 July 2009 - 05:04 PM
Кученцето постоянно скимти не знам дали е нормално понеже още не е свикнало с обстановката или защото скоро сме го отделили от майка му и братята и сестрите му но се притеснявам не ни оставя да спим по цели нощи и цял ден, събужда ни през около час.
Той е на 37 дни игриф е и иска да хапе всичко което види! Молбата ми е към тези които се занимават с развъждането на породата а въпросите ми са по колко пъти на ден трябва да се храни по колко трябва да му се дава, трябва ли да има храна постоянно или да му направим режим 2-3 пъти дневно по примерно 60грама гранули или нещо от сорта??
Прочетох нещо за задължителен микрочип каква е цената с поставянето нещо оринтировачно???
Ето и снимка на сладура който реших да кръстя Макс!!
Публикувано: 08 July 2009 - 06:08 PM

Кученцето поне до 45 ден трябва да е с майка си. Сега е нормално да скимти ден два и ще свикне. кученцата на тази възраст не обичат да остават сами. Което не значи, че не трябва да го оставяш. трябва да свиква от малко.
Храненето трябва да е поне 5 пъти на ден. Човекът, от който си го взел би трябвало да ти е казал основните неща поне за храненето и за това, с какво е хранено до момента и с какво да се храни. Иначе според мен е безотговорно така да се дава кученце.
Трябва да направиш режим на кученцето и да разпределиш така храненията, че да даваш първото ядене рано сутрин и последното късно вечер. Храна не трябва да има постоянно. Щом се нахрани, ако е останало нещо се вдига.
Цената на микрочипа ще ти я каже доктора, при който го заведете да ви го постави, можеш да го попиташ предварително, за да имаш готова сумата.

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 July 2009 - 06:14 PM
daydreaming, в Jul 8 2009, 02:13 PM, написа:

Смесвай гранулите с пилешко варено на ситно нарязано и малко ориз. можеш да добавяш по нещо, варено яйце, малко настърган кашкавал, извара ... импровизирай. Второто важно нещо е, като видиш, че не го яде да не се втурваш да му предлагаш други неща, защото то само това чака. Другият вариант е да разгледаш темата за натуралното хранене и да си направиш няколко рецепти.

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 July 2009 - 06:31 PM
Благодаря още веднъж и за да ви се отблагодаря ще ви пратя още няколко снимки!!!
Публикувано: 09 July 2009 - 04:01 AM
Моето е Макс (хъскито на последните 3 снимки) обърнете внимание на бялата шарка на главата и по-точно лентата която продължава от челото до врата нормално ли е да е толкова голяма или с течение на времето и смяната на козината ще изчезне и шарката ще стане както на повечето снимки които има в интернет?
Питам за да мога да знам дали са ме излъгали!!