Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4121 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2009 - 10:23 AM

Споко , и моята Чара така правеше първата седмица , после като се изпишка и се изака и давам много гранули и я хвала много и тя разбра каква и е първата работа като излезнеме ;)
User's Signature

Качена снимка

#4122 Потребителят е офлайн   SaintLucifer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 07:18 PM

Здравейте!

Ще си взимам хъски, мъжко, но преди не съм имал куче и нищо не разбирам, прочетох цялата налична информация в http://dogtime.com/ , http://www.siberianh...foundation.org/ , но ми се струва недостатъчна, пък и искам практически съвети, нищо не става само с теория. Ето ги и въпросите ми:
1. Кога да изведа кученцето за пръв път, колко трябва да е голямо?
2. Каква каишка да му купя? Казват да взема някаква тип "душач", но ако случайно го дръпна без да искам, няма ли да му стане нещо, особено като е мъничко?
3. Каква храна да му взема? Ясно, за бебета, ама някакви марки може ли да препоръчате, понеже четох, че имали много чувствителни стомахчета като малки.
4. Как да го науча да не се изхожда в апартамента? На някой места пише да не се удря, на други пише да се удря, кое е вярното? Самото възпитание как става, не искам кучето ми да се вре много-много като имам гости или пък да си слага главата на масата и пр.
5. Тичам по 5 километра на ден, като взема кучето. то ще тича с мен, това достатъчно ли е за да е здраво и да не беснее из къщи?

#4123 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 12 November 2009 - 08:34 PM

Всичко това за което питаш го има из форума ама нали си готован,а на мен ми се занимава да ти помогна ще ти напиша моето мнение за твоите въпроси ab_041.gif
1. Кога да изведа кученцето за пръв път, колко трябва да е голямо?
отг. като го заведеш на ветеринар да му слагат ваксини доктора евентуално ще ти каже че след 1-2 седмици след 3-тата ваксина(слага се на мин 3 месечно кученце) може да излиза на вън и да има контакт със други животни главно кучета.
2. Каква каишка да му купя? Казват да взема някаква тип "душач", но ако случайно го дръпна без да искам, няма ли да му стане нещо, особено като е мъничко?
отг.от кожена го метална-общо взето каквато искаш.Ние сме с кожена от 2 месечна възраст,скоро ще ни утеснее и ще я сменяме,но и аз като тебе не мога да си избера от големия избор на пазара...аз не бих сложила душач на куче което никога не е слагало нашийник защото при първата разходка наистина може да се удуши ако не е свикнало с повода и каишката си.
3. Каква храна да му взема? Ясно, за бебета, ама някакви марки може ли да препоръчате, понеже четох, че имали много чувствителни стомахчета като малки.
отг.Според възможностите всеки си преценява.Аз съм давала Фрискес джуниър(казват че не е хубава)за тези пари може и по-добра.После минахме на Kenel's favorite (аз съм доволна),сега и давам Josera (немска е и от нея съм доволна)до сега ня е бях чувала и виждала по магазините,но вносителя ми я препоръча.Може и да му готвиш само за него,но изисква повече време.
4. Как да го науча да не се изхожда в апартамента? На някой места пише да не се удря, на други пише да се удря, кое е вярното? Самото възпитание как става, не искам кучето ми да се вре много-много като имам гости или пък да си слага главата на масата и пр.
отг.Слагаш вестника на земята в банята и се молиш да го уцели.При мен уцели от първия път.Според мен докато свикне да пишка във банята(това не означава да го затворите там) трябва да ограничите пространството на което може да минира,защото като му дойде зора на кучо да му е близо банята иначе няма да устиска.
5. Тичам по 5 километра на ден, като взема кучето. то ще тича с мен, това достатъчно ли е за да е здраво и да не беснее из къщи?
отг.Мисля че едно хъски ще е много щастливо да тича със стопанина си 5 км всеки ден(ама не от първата разходка)!Евала за това и аз в гимназията тичах по 3км ама сега ...."няма време"... ae_085.gif
Надявам се да съм помогнала.Както написах по-горе прочети форума и ще намериш най - подробно отговори на всички въпроси ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4124 Потребителят е офлайн   SaintLucifer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 08:50 PM

Благодаря ти много за бързия отговор, много ми помогна, само не разбрах, какво ще го накара да уцели вестника, а не килима ми?

#4125 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 09:01 PM

1. Някои ветове казват 2 седмици след втора ваксина, други 5-10 дни след трета...
2. Ние бяхме с нормален платнен нашийник в началото...но го изяде гадта и минахме на душач откъм 5тия месец. В момента редувам душач и нормален нашийник...от душача няма толкова полза вече, защото се кротна, но е по-удобен в котешки ситуации и извънредни кучешки.
До колкото помня обаче Бела на незнайната е с душач от съвсем малка и не виждам да се е издушила. Ама ако се постараеш в душенето и с нормален нашийник можеш да успееш. Тоест-не, няма да удушиш малко куче с душач.

3.
Каквато на кучето се отразява добре(това не винаги значи, каквато му харесва). Ние до първата година бяхме с високи класове-юкануба, про план, хилс, в момента го храня със среден клас гранули и готвено.
Бебетата наистина имат чувствителни стомаси, така че не си прави експерименти дали яде това или онова.(и заради кучето и заради себе си:Р)

4.
Бебе куче не може да стиска много, в случая с Джек, ако го отглеждах в банята(стаите са така разпределени, че банята се пада доста далеч, а преди нея има достатъчно пътеки за опикаване), можеше и да се изхожда там, обаче той не пребиваваше в банята и пикаеше като разпран и нямаше шанс да стигне до там без да опикае и оака живота си(моят също). Не знам как го правят това тия бебета, но имам чувството, че като количестно ихвърлят повече от пораснало куче :D
Ии...ние направихме друго. Махнахме килимите. След като видяхме, че кучето ги счита за тоалетна. Махнахме и пътеките в коридора. Сложихме вестници и пелени за възрастни. Вестници почти навсякъде в моята стая, защото до 4 месечна възраст той предимно там си стоеше. Като на определено място сложих и пелени(по-лесно се чисти с тях). Като поотрасна малко почнах да ограничавам пространството с вестници и така докато накрая не останаха вестници само на едно място(или пелени).
Не, килимите не ги върнахме, докато не спря да пикае вкъщи.

5.
Нали не мислиш от първа разходка да изтипосаш кученце да търчи 5км?
Иначе за сравнително поотраснало и голямо вече куче ще е супер да бягате заедно.

6. Може ли да попитам от къде ще взимаш хъски?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4126 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 09:28 PM

xael е права - Бела от бебе е с душач, пък още не се е удушила никъде (не е като да не прави опити де, ама вече почва да се вслушва в разума в мое лице и да изпълнява чат-пат "Редом").
Ето и едно кратко списъче с въпроси и отговори, което може да ти помогне тук.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4127 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 12 November 2009 - 09:30 PM

Цитат(SaintLucifer @ Nov 12 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ти много за бързия отговор, много ми помогна, само не разбрах, какво ще го накара да уцели вестника, а не килима ми?

Ами ще хвърляш боб... ab_041.gif Майтапа на страна,незнам при мен стана лесно,не че не е пикала и ачкала и на други места,но като начало както казва xael махаш всички килими и слагаш вестници навсякъде,и постепенно кучето приема вестника като WC и намаляваш вестниците и накрая остават само в банята.Като видиш че ще ака или пиша (има си издаващо поведение-започва да се върти и да насочва дупето като оръдие) хващащ скорострелно и нежно и бягаш без да падаш в банята(внимавай да не изпусне по пътя много е възможно).Като свърши работата там където трябва - го погалваш с гален глас го бравосваш и може да го наградиш с лакомство.Като пишка където не трябва- веднага на местопрестъплението може да му се скараш-със строго НЕ(без да го биеш или натриваш носа в пишуто).Ако е минало време след инцидента няма да разбере за какво му се караш.Не очаквай да схване от първия път,доста ще упикае и усмърди докато се научи,но пък за сметка на това ще си вземете голям сладур с който няма да има скучни дни.Успех,ще ти е нужен нагърбваш се с голям товар и пишкането ще ти се стори най-малкия пробем :) ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4128 Потребителят е офлайн   SaintLucifer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 09:50 PM

Цитат(xael @ Nov 12 2009, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
6. Може ли да попитам от къде ще взимаш хъски?

От братовчед ми, той има мъжко, чифтоса го с женско, родиха се 4 малки, едно мъжко три момиченца, би трябвало преди края на ноември да е при мен. Ще разпитвам и него, но все пак искам да видя повече мнения.
Вижте тук ми обясняват, че не трябвало да слагам вестници и памперси, защото щяло да се научи да пикае само на тях.

#4129 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 12 November 2009 - 09:56 PM

Е нали целта е да пикае на тях а не из цялата къща ab_041.gif Нека го наречем така всниците и памперсите са помощно средство за стопанина и малкото кученце.То е като малко дете неможе да стиска много в началото защото яде често и пие водичка често. Вместо през ноща да омаже цялата къща е хубаво да пишка на пелената :-) поне според мен.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4130 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 09:58 PM

Ето малко материал за четене:
http://forum.dog.bg/-t16697.html
http://forum.dog.bg/-t1964.html
http://forum.dog.bg/-t5699.html
http://forum.dog.bg/-t3785.html

Ако Ви се чете още:
http://forum.dog.bg/-t10875.html
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#4131 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 November 2009 - 10:00 PM

Има капки за накапване на мястото на което искате да пишка.Не знам дали действат не съм ползвала.Идеята е да свикне да пишка на едно място,а като свикне да ходи в банята естествено нямаш нужда от вестници.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4132 Потребителят е офлайн   SaintLucifer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:01 PM

Цитат(North face @ Nov 12 2009, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Е нали целта е да пикае на тях а не из цялата къща ab_041.gif Нека го наречем така всниците и памперсите са помощно средство за стопанина и малкото кученце.То е като малко дете неможе да стиска много в началото защото яде често и пие водичка често. Вместо през ноща да омаже цялата къща е хубаво да пишка на пелената :-) поне според мен.

Да, но няма ли реална опасност да свикне да пикае вътре и след като махна памперсите и вестниците? Предстои ми преместване до края на годината и в новия апартамент всички стаи са с много скъпи килими, пътеките в коридора ще ги прежаля, ама килимите са чипровски в едната стая, персииски в другите две и паркет в кухнята, мисля че се досещаш какво ще стане, ако малкия сладур се изходи на някой от тях...

Благодаря отново на всички за отговорите и полезните съвети.

#4133 Потребителят е офлайн   SaintLucifer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:06 PM

Цитат(TokioHotel @ Nov 12 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Искам да те попитам и да ми отговориш честно - искаш куче, избрал си порода и всичко и вариантите са ти от роднина/познат или от магазин/развъдник, кое ще избереш, имайки предвид анархията позволена от всички контролни органи във всички сфери на обществото, като знаеш, че месото, което ядеш най-вероятно не е месо, ще дадеш ли пари, за куче, което най-вероятно няма да е кучеТО?

#4134 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:24 PM

Цитат(SaintLucifer @ Nov 12 2009, 10:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, но няма ли реална опасност да свикне да пикае вътре и след като махна памперсите и вестниците? Предстои ми преместване до края на годината и в новия апартамент всички стаи са с много скъпи килими, пътеките в коридора ще ги прежаля, ама килимите са чипровски в едната стая, персииски в другите две и паркет в кухнята, мисля че се досещаш какво ще стане, ако малкия сладур се изходи на някой от тях...

Благодаря отново на всички за отговорите и полезните съвети.

Да бе ab_041.gif ab_041.gif
Те наще кучета само в апартаментите пикаят, ама ние си траем за да залъгваме още хора в кучкарската секта и да им съсипваме скъпите килими.

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4135 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:24 PM

Струва ми се, че ще се повтори историята с килима за 700 лева...
Искаш куче - ами, погрижи се да няма какво да съсипе, щом вещите са толкова важни. Все пак няколко месеца без килими е по-добре, отколкото да ги опикае, нали така? Това е малко кученце, няма да разбере какво се иска от него веднага, а и не всеки път ще успява да стигне навреме до мястото за пишкане. Подготви се, че може да те чакат и месеци наред с парцала след него, докато се научи да пишка навън. Ако мислиш, че няма да имаш нервите - по-добре не взимай куче, котките се приучават за ден-два :)
И не взимай кутре на по-малко от 45 дни и без първа ваксина!!!
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4136 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 10:25 PM

Гледам ,че някой беше повдигнал темата за изхождането навън .. та и аз нещо имам проблем с Рафи .. изхожда се навън,по няколко пъти даже  ab_041.gif вече дори си вдига и крака като пишка  af_089.gif обаче продължава в същото време да си се изхожда и вкъщи.Да го изчакам ли сам да се усети каква е работата или да се опитам да му обясня как стоят нещата ?  smile.gif

#4137 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:30 PM

Цитат(Raffy @ Nov 12 2009, 10:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам ,че някой беше повдигнал темата за изхождането навън .. та и аз нещо имам проблем с Рафи .. изхожда се навън,по няколко пъти даже  ab_041.gif вече дори си вдига и крака като пишка  af_089.gif обаче продължава в същото време да си се изхожда и вкъщи.Да го изчакам ли сам да се усети каква е работата или да се опитам да му обясня как стоят нещата ?  smile.gif

Извеждаш го през 15 минути ако трябва, до седмица свиква да прави нещата само навън :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4138 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:38 PM

Цитат(SaintLucifer @ Nov 12 2009, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(TokioHotel @ Nov 12 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Искам да те попитам и да ми отговориш честно - искаш куче, избрал си порода и всичко и вариантите са ти от роднина/познат или от магазин/развъдник, кое ще избереш, имайки предвид анархията позволена от всички контролни органи във всички сфери на обществото, като знаеш, че месото, което ядеш най-вероятно не е месо, ще дадеш ли пари, за куче, което най-вероятно няма да е кучеТО?

Между зоомагазин и развъдник има огромна разлика. Предишното ми куче и сегашното ми куче са от развъдници. А да не говорим, че в България има развъдници, които внасят кучета от най-качествените развъдници за хъскита в света. Лично аз съм си избрала порода и развъдник, от който ще си взема куче, когато имам условия за тази порода. Даже и за родителите на кученцето съм мислила.
А разликата в цената на кученце от съсед и от развъдник не е толкова голяма при хъскитата-няколкостотин лева. При другите породи достига до хиляди, но въпреки това си взех от развъдник.

http://forum.dog.bg/-t29897.html Най-отдолу има снимка на куче от междусъседско развъждане и на хъски от развъдник.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#4139 Потребителят е офлайн   SaintLucifer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:48 PM

Цитат(TokioHotel @ Nov 12 2009, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Между зоомагазин и развъдник има огромна разлика. Предишното ми куче и сегашното ми куче са от развъдници. А да не говорим, че в България има развъдници, които внасят кучета от най-качествените развъдници за хъскита в света. Лично аз съм си избрала порода и развъдник, от който ще си взема куче, когато имам условия за тази порода. Даже и за родителите на кученцето съм мислила.
А разликата в цената на кученце от съсед и от развъдник не е толкова голяма при хъскитата-няколкостотин лева. При другите породи достига до хиляди, но въпреки това си взех от развъдник.

http://forum.dog.bg/-t29897.html Най-отдолу има снимка на куче от междусъседско развъждане и на хъски от развъдник.

При положение, че съм виждал и майката и бащата, страхотни кучета, имам роднинска връзка с човека, няма да ме хване на къс пас, защо защо защо по дяволите бих избрал да си го взема от някой си, който виждам за пръв път и вероятно няма да видя за втори?
Дай ми смислен отговор. Ще се довериш на магазина/развъдника(да, не е едно и също, но са външни хора и в двата случая) или на близък човек?

#4140 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 10:55 PM

Ами аз лично ще се доверя на проверен развъдник. Той човека, ако ще и баща да ти е, откъде знае какво има на кучето назад в родата, може да има пудел, НОК, коли, и баш в твойто кученце да се предаде :) Затова куче с родословие = куче от порода, в случая хъски. Куче без родословие = непородисто, в случая "хъскиподобно". Поддържането на връзка с развъдчика е нещо, което зависи и от теб, аз и досега поддържам връзка с развъдчиците на Бела.
И още нещо - изследвания правени ли са на тея кучета, преди да бъде заплодено женското? 'Щот и това играе роля и точно то може да те "хване на къс пас", мхм. Случай такива бол. Днес четох за кученце на 4 месеца, което скимти и вие, дори докато лежи... От болка. Тааа, избирай внимателно.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема