Според мен е нормално.Това се дължи на подкосмите,когато се скубят това излишно се премахват,
за да може козината да порасне,което кучето поддържа козината както си му е реда.Понеже козината се сменя няколко пъти в годината зависи от условията на климата.За мое щастие Макс иам по малък кожух от вашите кучовци,понеже забелязвам че имат по-големи кожуци,и това създава големи проблеми с козината като започват да се скубят.Казвам лелее ужас " не искам да се патя заради косата ми"

@bezmalvniq Според фенотипа си и стандарта на породата хъскитата имат двупластов кожух. Космената покривка е двойна - подкосъмът е
силно изразен, трудно "пропуска" студ и вода. Иначе как ще оцелеят на Севера? Затова са нормални и "големите кожуси". Обикновено познати с чистопородни кучета сменят козината два пъти годишно (но все пак предполагам, че си е до куче). Първо сменят подкосъма, а
после, свалят и по-дългия косъм. Т.е. те "не се премахват излишно, за да може козината да порастне", а това си е цикличен процес. Това е нормален процес и не знам с какви проблеми го свързваш, освен ако с козината не пада заедно и кожата, де...
@Tali - гледах, че в темата за храненето
North Face споменава за бирената мая и споделя на едно място, че понякога наблюдава при някои от своите кучета просто по-бързо наддаване на тежестта (мисля, че го е писала на втората или третата страница от темата). Но за друго не съм чувала...
Като се замисля, тя е права, понеже наскоро наблюдавах как персийската котка, която лочи бирена мая при майка ми, е станала абсолютно гюле

А беше скелет.