Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4361 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2010 - 07:29 PM

Да и ни сащо и там да те повечето са така smile.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#4362 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 06 January 2010 - 08:21 PM

Мисля, че е едно да обичат да ги чешеш по коремчетата, но аз говорих за гъдел ;) Например, ако гъделичкаш пухчетата по лапичката, започва да я си я дърпа и става още по-игрива и немирна ab_041.gif Може и това да не е гъдел, но само по себе си, ми стана интересно - кучетата имат ли гъдел... Надявах се Хъскипедията да се включи ag_204.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4363 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 08:21 PM

Само 1 бърз въпрос: по колко пъти на ден се даваше бирената мая, при положение, че Идън е на почти 8 месеца ?

Иначе въпроса за гъдела е наистина много интересен. Идън реагира по същия начин. А в класическата Уикипедия, има доста забавна информация за кучешкия смях:

Кучешкият смях е близък до нормалното тежко дишане. Но при сонографски анализ на това тежко дишане е открито, че то варира и има честотните характеристики на смеха. Когато така записаните звуци на кучешки смях бъдат възпроизведени пред кучета в пансион, те се разиграват, социализират се и нивата на стреса им намаляват.

При направено проучване върху 120 кучета от пансион на възраст от 4 месеца до 10 години са пускани записи на кучешки смях. Симптомите на стреса се изразявали в тежко дишане, ръмжене, отделяне на слюнка, бавно ходене, лаене, треперене, нападателни движения, седене, лежане, игриви подскоци и др. Резултатът от пускането на кучешкия смях бил положителен, като се наблюдавали повече махане с опашка, близане на лицето и други добронамерени действия. Според учените е възможно пускането на кучешки смях да успокоява кучетата и може би да спомага осиновяването им

User's Signature

Качена снимка

#4364 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 08 January 2010 - 02:44 AM

QUOTE (daydreaming @ Jan 7 2010, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само 1 бърз въпрос: по колко пъти на ден се даваше бирената мая, при положение, че Идън е на почти 8 месеца ?

Иначе въпроса за гъдела е наистина много интересен. Идън реагира по същия начин. А в класическата Уикипедия, има доста забавна информация за кучешкия смях:

Кучешкият смях е близък до нормалното тежко дишане. Но при сонографски анализ на това тежко дишане е открито, че то варира и има честотните характеристики на смеха. Когато така записаните звуци на кучешки смях бъдат възпроизведени пред кучета в пансион, те се разиграват, социализират се и нивата на стреса им намаляват.

При направено проучване върху 120 кучета от пансион на възраст от 4 месеца до 10 години са пускани записи на кучешки смях. Симптомите на стреса се изразявали в тежко дишане, ръмжене, отделяне на слюнка, бавно ходене, лаене, треперене, нападателни движения, седене, лежане, игриви подскоци и др. Резултатът от пускането на кучешкия смях бил положителен, като се наблюдавали повече махане с опашка, близане на лицето и други добронамерени действия. Според учените е възможно пускането на кучешки смях да успокоява кучетата и може би да спомага осиновяването им

Еее, daydreaming - много интересна информация wub.gif Пък аз реших да попитам Huskypower за това тропане с крачето, когато галим домашните си любимци по коремчетата. Тя казва, че кучето прави "моторче". Драскаш два пъти по коремчето и то "пали моторчето" ab_041.gif В заключение установих, че си имам Дракон с Харли Дейвидсън! От вчера насам, все още ме напушва странен и идиотски смях при мисълта zz_214.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4365 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 09:50 AM

Хаха това с моторчето ми е много смешно ,но пък е верноо ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#4366 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 08:07 PM

Имам следния въпрос:нормално ли е кучо да почне да се скубе по това време-най-вече подкосмието пада само като почна да го галя,а налегна ли го с четката-събирам на ден материал за чифт терлици.Няма голи петна иначе и се скуби предимно по хълбоците-т.е. пада му предимно мекия"пух".Не е боледувал,не съм му променяла хранителния режим или нещо друго.Два месеца след лятото косъмът му бе здрав и лъскав и сега-пак.Ужас!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4367 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 January 2010 - 09:11 PM

[quote name='Ариел' date='Jan 9 2010, 07:07 PM' post='745622']
Имам следния въпрос:нормално ли е кучо да почне да се скубе по това време-най-вече подкосмието пада само като почна да го галя,а налегна ли го с четката-събирам на ден материал за чифт терлици.Няма голи петна иначе и се скуби предимно по хълбоците-т.е. пада му предимно мекия"пух".Не е боледувал,не съм му променяла хранителния режим или нещо друго.Два месеца след лятото косъмът му бе здрав и лъскав и сега-пак.Ужас!
[/quo

Голяма част от моите кучета така яко се скубят сега,че направо ми се реве....по принцип не е нормално ама то с тези температурни промени...януари +17 градуса wacko.gif ud_009.gif
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4368 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2010 - 11:06 PM

Според мен е нормално. Различните кучета имат различен цикъл на смяна на козината. Също така, по мои лични наблюдения смяната на късъма не зависи главно от температурата, поне в нашите географски ширини.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4369 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 January 2010 - 11:31 PM

Ми какво да кажа, времето ли е, друго ли е ....но моите от 4 години насам сменят козина вместо по два пъти годишно по четири, особено лятото един път в началото, после в разгара на лятото пак нещо свалят, после есента и някой и в тези зимни месеци редовно всяка година пак си сменят кожужа.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4370 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 11:54 PM

Според мен е нормално.Това се дължи на подкосмите,когато се скубят това излишно се премахват, за да може козината да порасне,което кучето поддържа козината както си му е реда.Понеже козината се сменя няколко пъти в годината зависи от условията на климата.За мое щастие Макс иам по малък кожух от вашите кучовци,понеже забелязвам че имат по-големи кожуци,и това създава големи проблеми с козината като започват да се скубят.Казвам лелее ужас " не искам да се патя заради косата ми" ud_009.gif ab_041.gif

#4371 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 January 2010 - 01:27 AM

По- добре да не беше казвал нищо, bezmalvniq ab_041.gif И без това нищо се не разбра...

И аз имам питане. Днес ходих до зоомагазин и стана въпрос за бирената мая. Собственикът (който има чихуахуа, стаф, йорки и БОК- шампиони) каза, че на едното му куче, не помня кое имало проблеми с пикочното си не знам си какво заради бирената мая и в момента е на инжексии. Малко чудно ми стана, тъй като целия форум ползва бирена мая, та да питам някой има ли оплаквания?

П.П.
взехме други, наливни хапчета за апетит, подобни на витаминки... съдържащи много неща, включително калций. Не помня име, немски били.

#4372 Потребителят е офлайн   azaleq Икона

Публикувано: 10 January 2010 - 01:37 AM

iskam da popitam neshto za malkite huskita,oba4e ne znam kade i kak.bihte li mi pomognali,zashtoto za parvi pat vlizam tuk i vsichko mi e palna indiq(taka da se kaje)

#4373 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 January 2010 - 01:46 AM

QUOTE (bezmalvniq @ Jan 9 2010, 11:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен е нормално.Това се дължи на подкосмите,когато се скубят това излишно се премахват, за да може козината да порасне,което кучето поддържа козината както си му е реда.Понеже козината се сменя няколко пъти в годината зависи от условията на климата.За мое щастие Макс иам по малък кожух от вашите кучовци,понеже забелязвам че имат по-големи кожуци,и това създава големи проблеми с козината като започват да се скубят.Казвам лелее ужас " не искам да се патя заради косата ми" ud_009.gif ab_041.gif

@bezmalvniq Според фенотипа си и стандарта на породата хъскитата имат двупластов кожух. Космената покривка е двойна - подкосъмът е силно изразен, трудно "пропуска" студ и вода. Иначе как ще оцелеят на Севера? Затова са нормални и "големите кожуси". Обикновено познати с чистопородни кучета сменят козината два пъти годишно (но все пак предполагам, че си е до куче). Първо сменят подкосъма, а после, свалят и по-дългия косъм. Т.е. те "не се премахват излишно, за да може козината да порастне", а това си е цикличен процес. Това е нормален процес и не знам с какви проблеми го свързваш, освен ако с козината не пада заедно и кожата, де... ab_041.gif

@Tali - гледах, че в темата за храненето North Face споменава за бирената мая и споделя на едно място, че понякога наблюдава при някои от своите кучета просто по-бързо наддаване на тежестта (мисля, че го е писала на втората или третата страница от темата). Но за друго не съм чувала... ud_009.gif
Като се замисля, тя е права, понеже наскоро наблюдавах как персийската котка, която лочи бирена мая при майка ми, е станала абсолютно гюле wub.gif ab_041.gif А беше скелет.
User's Signature

~Athanna

#4374 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 10:36 AM

Цитат(Athanna @ Jan 9 2010, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bezmalvniq @ Jan 9 2010, 11:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

@bezmalvniq Според фенотипа си и стандарта на породата хъскитата имат двупластов кожух. Космената покривка е двойна - подкосъмът е силно изразен, трудно "пропуска" студ и вода. Иначе как ще оцелеят на Севера? Затова са нормални и "големите кожуси". Обикновено познати с чистопородни кучета сменят козината два пъти годишно (но все пак предполагам, че си е до куче). Първо сменят подкосъма, а после, свалят и по-дългия косъм. Т.е. те "не се премахват излишно, за да може козината да порастне", а това си е цикличен процес. Това е нормален процес и не знам с какви проблеми го свързваш, освен ако с козината не пада заедно и кожата, де... ab_041.gif

@Tali - гледах, че в темата за храненето North Face споменава за бирената мая и споделя на едно място, че понякога наблюдава при някои от своите кучета просто по-бързо наддаване на тежестта (мисля, че го е писала на втората или третата страница от темата). Но за друго не съм чувала... ud_009.gif
Като се замисля, тя е права, понеже наскоро наблюдавах как персийската котка, която лочи бирена мая при майка ми, е станала абсолютно гюле wub.gif ab_041.gif А беше скелет.

Мн добре знам за кво става въпрос.Това,че има ралика не всички хъскита имат дебели кожуци,зависи дали е от стандартната или не.Понеже при Макс малко козина се скубе,направо му е шубе, и обича да стой на студено. ab_041.gif Той казва "Ако ми падне козината ела да ме топлиш" ab_041.gif af_089.gif Баси хумора

#4375 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 10:38 AM

Цитат(Tali @ Jan 9 2010, 11:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
По- добре да не беше казвал нищо, bezmalvniq ab_041.gif И без това нищо се не разбра...

И аз имам питане. Днес ходих до зоомагазин и стана въпрос за бирената мая. Собственикът (който има чихуахуа, стаф, йорки и БОК- шампиони) каза, че на едното му куче, не помня кое имало проблеми с пикочното си не знам си какво заради бирената мая и в момента е на инжексии. Малко чудно ми стана, тъй като целия форум ползва бирена мая, та да питам някой има ли оплаквания?

П.П.
взехме други, наливни хапчета за апетит, подобни на витаминки... съдържащи много неща, включително калций. Не помня име, немски били.

Ех ТАЛИ,за моето чувтсво за хумор няма спирачка,както при диванената. ab_041.gif Ще разбереш за намека,треа да се научиш да се смееш от моите шеги " не искам да се патя заради косата ми" ea_103.gif ae_085.gif

#4376 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 January 2010 - 11:41 AM

Ти си оправи писането, хумора го остави на страна! md_064.gif

#4377 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 12:17 PM

Цитат(Tali @ Jan 10 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Мн ли съм зле с писането,малей треа да ходя на курс за правописни грешки ab_041.gif .Между другото се казвам Гани ae_085.gif

#4378 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 January 2010 - 01:22 PM

QUOTE (bezmalvniq @ Jan 10 2010, 12:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (Tali @ Jan 10 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Мн ли съм зле с писането,малей треа да ходя на курс за правописни грешки ab_041.gif .Между другото се казвам Гани ae_085.gif

Тя имаше друго предвид, не правописа.
Колкото до правописа, той показва просто идентификацията ти като човек. Много хора си формират впечатленията по правописа (преди време те предупредих). Не ги вини за това. Аз не ползвам активно писмен български от около пет години, в главата ми има наблъскани още 4 други езика и въпреки това, не правя кой знае колко колосални грешки, заради честото четене. Т.е. нещата са навързани ae_085.gif Когато често четеш правилен език, правописът не ти излиза лесно от главата. Но когато често четеш объркания език на другите, това е вредно.

П.С. Извинявам се за спама.
User's Signature

~Athanna

#4379 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 02:08 PM

Цитат(Athanna @ Jan 10 2010, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bezmalvniq @ Jan 10 2010, 12:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Tali @ Jan 10 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Тя имаше друго предвид, не правописа.
Колкото до правописа, той показва просто идентификацията ти като човек. Много хора си формират впечатленията по правописа (преди време те предупредих). Не ги вини за това. Аз не ползвам активно писмен български от около пет години, в главата ми има наблъскани още 4 други езика и въпреки това, не правя кой знае колко колосални грешки, заради честото четене. Т.е. нещата са навързани ae_085.gif Когато често четеш правилен език, правописът не ти излиза лесно от главата. Но когато често четеш объркания език на другите, това е вредно.

П.С. Извинявам се за спама.

ae_085.gif Може и правилно да съм подведен относно писането,ама карай.Следващия път ще чета както треа,че ми иде да се поправям за грешките си. ab_041.gif db_046.gif .Вече ми е писнало от курсови работи,камо ли имам правописни грешки или прочие. dh_188.gif

#4380 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Хъскита
Публикувано: 11 January 2010 - 08:49 PM

Колко време е нужно на хъскито ми, за да свикне с разходките и вече редовно да излизаме на разходки?
Днес я изкарах отново, но много се дърпа (днес беше третият ден, откакто започнах да я изкарвам).
Плаши се и от хората.
Всеки ми казва, че ще свикне, но кога?
Какво трябва да направя, за да върви заедно с мен?

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни