Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4841 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 May 2010 - 10:38 AM

Показване на мнениетоk1champion, в 04 May 2010 - 11:09 PM, написа:

Показване на мнениетоsangrea8, в 04 May 2010 - 11:00 PM, написа:

Показване на мнениетоk1champion, в 04 May 2010 - 10:19 PM, написа:

Здобихме се изненадващо с Хъски :dog: :wub: , много добро и умно момиче, то е живеело с още 2 кучета и не са му давали да яде, и понеже са му избили новите зъбки и доктора каза, че са дръпнали всичкият калций и има лек рахит. Даде ни калции и ни каза да и даваме варени зеленчуци и яйца заедно с другата храна, но все пак се притеснчвам и чета навсякаде, искам да се оправи напълно. Мислч да и вземем витамин Д, да ви питам дали да взема от аптеката или си има специален за кучета, даите ми и нчкои дръг савет .... :dh_188: :dry:

може витамини -има едни наричат ги рибено масло червени перлички,но така без да знаеш каква доза вит Д недей ,питай ветеринар
постепенно ще се оправи няма да е веднага :dog:

И аз на това се надявам, ще положим всички усилия. Надявам се да получа още савети :smile:

Моя ветвринар ми препоръча да давам човешки Са + витамин Д 500mg .Опаковката е еднo бялo бурканче с червено по етикета и са 60 табл. около 6 лв.Зина докато растеше и давах това и нямам оплаквания.1 табл. на 10 кг на всеки 3 дни-ако даваш в понеделник следващото хапче е в четвъртък.Но това е мнение на моя вет.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4842 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 10:48 PM

Калций без изследвания не е добра идея да се дава. Има си рискове и от повишената доза витамини...
За капките за очи - аз съм слагала на Бела, никакъв проблем нямах. Казвам да стои мирна, отварям очето и капвам.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4843 Потребителят е офлайн   Radosav1990 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 May 2010 - 01:03 AM

Ще ви за дам 1 глупав въпрос е може само за мен да е глупав но може и да си е глупав :D Както и да е Ако си земеш куче от друга държава на какър език може да учите изпълнението на някои команди като седни,лягай,и др такива ?

#4844 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 May 2010 - 01:08 AM

:zz_217: ... на всеки един език, та дори и на измислен от теб... Може да ги учите и само жестови, не гласови...
Защо не прочетеш темите за обучение на кучето?

#4845 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 07:44 AM

Показване на мнениетоRadosav1990, в 09 May 2010 - 01:08 AM, написа:

Ще ви за дам 1 глупав въпрос е може само за мен да е глупав но може и да си е глупав :D Както и да е Ако си земеш куче от друга държава на какър език може да учите изпълнението на някои команди като седни,лягай,и др такива ?

Ей,в този ранен неделен час направо ме накара да избухна в смях и да събудя къщата.Но браво,че питаш,макар и да знаеш,че рискуваш да те хванем за мезе.Тали ти е дала отговора.Надявам се следващите ти въпроси да са след като малко си попрочел(а) за обучението и отглеждането на куче.Успех!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4846 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 10:14 AM

Ти можеш да му говориш на български, но мисля, че кучето ще ти говори на китайски.

#4847 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 May 2010 - 11:00 AM

Хаха, и аз се посмях :ab_041: У нас имаме кучета от Румъния,Франция,Палма де Майорка и един родом от Коста Рика и всички се обучават и свикват на български език :flagbg: и то без проблем.
Преди всичко е важен контакта,който изграждаш с кучето.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4848 Потребителят е офлайн   Radosav1990 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 May 2010 - 07:52 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 09 May 2010 - 10:05 AM, написа:

Хаха, и аз се посмях :ab_041: У нас имаме кучета от Румъния,Франция,Палма де Майорка и един родом от Коста Рика и всички се обучават и свикват на български език :flagbg: и то без проблем.
Преди всичко е важен контакта,който изграждаш с кучето.

От кой развъдник в Палма де Майорка "Ciukci" Ли ?

#4849 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 May 2010 - 09:15 PM

Да, Ciukci даже скоро очакваме да станат две мадамите от този развъдник :be_107:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4850 Потребителят е офлайн   Radosav1990 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 May 2010 - 09:59 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 09 May 2010 - 08:20 PM, написа:

Да, Ciukci даже скоро очакваме да станат две мадамите от този развъдник :be_107:

Ахам казва ли са ми че са едни от най добрите в европа може би и аз от там ще си купя но все още ми е рано.

Казаха ми че да патуваш с куче в самолет е било много скъпо и много разправи с документи а с кола е нямало такива разправий и сега разпитвам да видим иначе си харесах 2-3 кучета от тоя развъдник.

#4851 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 07:40 AM

С малко куче не излиза толкова скъпо. Особено ако пътува с придружител, а не като карго.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4852 Потребителят е офлайн   Decoy Икона

Публикувано: 11 May 2010 - 12:34 PM

Здравейте на всички,въпроса ми е следния:Как да науча хъскито си да ме тегли с ролерите тъй като в повече от случаите просто си върви до мен и не иска да ме дърпа.Никога не съм я учил да варви до мен.Аз я пускам да варви напред тя се спира и ме изчаква...Очаквам предложения :)

А и домарзя ме да търся из форума ако има вече такава тема...затова ако има сори :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#4853 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:48 PM

Показване на мнениетоDecoy, в 11 May 2010 - 10:39 AM, написа:

Здравейте на всички,въпроса ми е следния:Как да науча хъскито си да ме тегли с ролерите тъй като в повече от случаите просто си върви до мен и не иска да ме дърпа.Никога не съм я учил да варви до мен.Аз я пускам да варви напред тя се спира и ме изчаква...Очаквам предложения :)

А и домарзя ме да търся из форума ако има вече такава тема...затова ако има сори :wb_052:

Ех ,че кеф . Де и моя да вървеше така . Постоянно трябва да му напомням къде да се движи . Ами как да я научиш ? Пробвай да и хвърлиш нещо да го гони с команда "напред" примерно и после награждавай и т.н. Ако не стане обади се да ти дам моя ...гарнтирано ще литнеш :md_064:

#4854 Потребителят е офлайн   Decoy Икона

Публикувано: 11 May 2010 - 01:50 PM

хвърлям ,тръгва и като стигне се спира...освен да вържа едно кокалче на една пръчка и да го просна пред нея ,белкем тръгне да ме дърпа с мисълта ,че ще го стигне...някога :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#4855 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 May 2010 - 02:18 PM

Бързо ще разбере, че с дърпане няма да го стигне и ще ти спретен такъв номер, че иде си нямаш! ;)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4856 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 11 May 2010 - 03:18 PM

Показване на мнениетоMeto, в 11 May 2010 - 02:23 PM, написа:

Бързо ще разбере, че с дърпане няма да го стигне и ще ти спретен такъв номер, че идея си нямаш! ;)

Аз съм на мнението на МетоКачена снимкаА и нормално да се спира - забелязала съм, че хъскито е генерално доста интелигентно животно - не можеш да го разиграваш лесно, като му мяташ разни пръчки, топки и неща, чакайки то да се бъхти, без ти реално да си играеш с него и да участваш в това. На третият път му става тъпо и спира да го прави...
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4857 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 10:15 PM

Имам еднин въпрос на който мн. се дразня всички хора и многознаеши ми викат ,че трябва да е с наморник щяло да ухапе хората и някакви такива и на приятели е така а хич не искам да го мъча така той си е добричък и мил.и Също излизали някакви таива закони? вашите кучовци с наморник ли са?
User's Signature

Качена снимка

#4858 Потребителят е офлайн   Radosav1990 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 May 2010 - 11:46 PM

Показване на мнениетоhusko, в 12 May 2010 - 09:20 PM, написа:

Имам еднин въпрос на който мн. се дразня всички хора и многознаеши ми викат ,че трябва да е с наморник щяло да ухапе хората и някакви такива и на приятели е така а хич не искам да го мъча така той си е добричък и мил.и Също излизали някакви таива закони? вашите кучовци с наморник ли са?

Ако не се е нахвърлал на хора и животни без причина тогана не слагай не е препорачително но в противен случай ще е по добре ще си спещиш проблеми и то доста иначе се срещат сякакви умници не им обръщай внимание

#4859 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 09:01 AM

Показване на мнениетоRadosav1990, в 12 May 2010 - 11:51 PM, написа:

Показване на мнениетоhusko, в 12 May 2010 - 09:20 PM, написа:

Ако не се е нахвърлал на хора и животни без причина тогана не слагай не е препорачително но в противен случай ще е по добре ще си спещиш проблеми и то доста иначе се срещат сякакви умници не им обръщай внимание

Имам следния съвет-ама и към двама ви-тук е форум,а не Гугъл-там си потърсете каквото не ви е ясно и ако не го намерите или искате коментар по него-пишете и питайте тук.За намордниците е писано-просто сядаш,ровиш се и четеш.Защото на някои вече им писва едно и също да отговарят.Радо-опитвай се поне малко да си поправяш грешките при писане-толкова ли е трудно?!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4860 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 15 May 2010 - 07:32 PM

Хора помагайте!!!Ето с такъв гребен четкам Зина, но си мисля че не е добър.На врата с него е много трудно само горния слой козина сресва, а отдолу си остава степцана.За гърба нямам проблем, но искам нещо което да получавам пухкав резултат.Сега особено когато сменя козината, вчера и оставих едно плешиво петно или по скоро там най-лесно падна.Останалото трудно ще сваля с този гребен.Съмнявам се да не е почнала да се скубе достатъчно защото от където дръпна излизат космарлаци.Четка ли е по-добре и каква?Гребло ли?Нямам си и идея....моля по опитните в бранша да дават съвет,ако може и снимка ще е най-лесно.Визирам хората които ходят по изложби и подготвят кучетата си за тях, защото го правите много добре :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245