Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4901 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2010 - 07:20 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 27 May 2010 - 10:05 AM, написа:

Хора собственици на хъски, имам едни голям въпрос който ме гложди от няколко месеца :dh_188: Колко от вас си пускат кучетата свободно когато се разхохдате в парка, гората, алейките без да има друго куче с което да си играе?Улиците и уживените места не ги броя за тях е ясно.И колко от тези кучета вървят що годе близо до стопанина си и се обръщат от време на време да следят къде е и когато се е отдалечил тичат към него?А не да избират те маршрута и да се налага ти да вървиш след тях.Зина не я пускам в селото дори и на поляните извън него, страх ме да не хукне към оживената част и да изяде някоя кокошка.Или да хукне след минаваща каруца или да види и чуе отдалечено стадо кози и да се затича към тях?Просто вече незнам как ще реагира, не искам да имам проблеми със съседите както и имам някакъв ГОЛЯМ страх че ще хукне без посока след някаква миризма и никога повече няма да я видя.Незнам основан ли е този страх или е защото постоянно чета обяви за загубени хъскита.С Нира нямам такъв проблем вярвам и безпрекословно, а и тя не се интересува много от кокошките.Дори и да се забави зад някой ъгъл изчаквам я на 200-300 метра ако не идва по команда и след малко я виждам как тича със все сила към мен.Никога почти не е била вързана на повод при разходките.Предпочита да стой в краката ми и около мен когато сме на страшно и непознато място ( например половин метър висока трева )....
Незнам какво да правя дали да я пускам или не... мечтая си за спокойна разходка с кучета на която не се налага да ме влачат или да гледам и тръпна за всяко движение когато е пусната да играе с друго куче.Знам че няма как да е кротка като Нира понеже е хъски, но ми се иска поне да мога да я пусна на поляната и да знам че ще ме следи с поглед и ако се отдалеча повече ще дотича уплашена къде съм.Моля дайте съвети за изработване на доверие от моя страна спраямо Зина....много много ми се ще да се разхождам и тя до мен да си припка.
Дали има определени места и обстоятелства в които е по безобасно да я пусна и да не се загуби? До такава степпен се притеснявам че нямам си и идея как би реагирала на една такава разходка понеже до сега не е пускана да се разхожда сама без да има други кучета с които да играе и да задържат интереса и на полянката....

Много обичам местата без хора и животни,и коли, разбира се, защото Неро е 100% пуснат!!!Затова чакам в петък(утре) да завали, за да се изплаши народа и да ми освободи Борисовата, че вече се ядосвам . . . :P Още от малък , съвсем случайно, го свикнахме да чака, да се оглежда за нас и тн . . .Дори когато е на каишка и примерно баща ми изостане, без да му казвам каквото и да било, той сам се сеща се огледа и ако не го види спира и чака, като се появи-тръгва . . .Освен това, когато "кривне от правия път",т.е не върви от страната, от която трябва, го викам по име и само с жест с ръката си му посочвам къде го искам и той директно си отива, така изпреварваме и хората, които се движат много бавно по тротоара и ни бавят! :md_064: Освен това почна да изпълнява командата "спри" или "стоп" почти на 100%, дори като види други кучета преди да отиде при тях, най-вече ако не ги познава, се затичва и спира, за да ме изчака и аз да приближа и чак тогава отива.И дори тогава разбира от "Спри"!!!
Ето какво правя аз за изграждане на доверие: Рискувам!
Не пусках Неро в самото начало на Борисовата градина, а чак като стигнем алеите,за да не хукне след куче, защото конната база е там, ние обичаме големи и бързи животни, добре, че са дресирани,и не реагират с ритници и подобни, защото като реши да ги гони ми побелява косата докато го настигна и хвана, но един ден си казах "Защо не, мога да тичам, макар и не толкова бързо, ще го хвана, ако стане нещо", така се успокоявам! И Неро беше свикнал да не е пуснат и да ме дърпа докато тичаме през гората, и когато го спрях уж за нещо и без да усети го пуснах, той се изстреля напред и като разбра, че не ме дърпа и аз не съм на другия край се спря и се обърна към мен, буквално, смаян, това е физиономията, която никога няма да забравя, пълен шок!!! Аз се усмихнах и с весел тон му казах "давай напред" . . .с тази команда никога не е имал проблем. :ab_041: Беше най- щастливото куче тогава! И страховете ми не се оправдаха, защото той продълаваше да спира и да ме чака, дори се скрих зад едно дърво :r_181: и като не ме видя хукна в посоката, от която дойдохме, за да ме търси(ест не съм се крила дълго, не съм злоупотребила). Рискувах и се оказа, че кучето заслужава, така му повярвах , повярвах и на себе си.
Друго нещо е тичането, той не е глупав и знае че не съм толкова бърза като него, но въпреки това му харесва, че тичаме заедно, така правят членовете на глутницата- заедно във всичко - така научихме комадната "Хайде да тичаме"! Много му харесва да влача след себе си каишката по земята и металната й част да трака в асфалта и той да я гони . . . много му харесва да гони разни неща, това го забавлява до побъркване! Тук отварям скоба (внимателно да не се самоспънеш с каишката, аз го направих и паднах, но пък хубавото тук е, че Неро дойде да види дали съм добре и да ме нацелува за успокоение)! Тичай, радвай се на кучето и първо ти трябва да му покажеш, че му имаш доверие, за да почне и то да ти има (никога не съм го подвеждала и не съм задавала команда, в която не е имало смисъл и не е било за негово добро да изпълни, и мисля, че и той го усеща ). . . Освен това играем и в къщи, не винаги мога да го пускам било то заради сърдити баби или кучета, които се заяждат, и затова като се приберем играем на терасата . . . това също е важно според мен . . .

Довери се на Зина, това че е дива и щастлива не е недостатък . . .!

Сега като се сетих можеш да заместиш някое куче . . . сигурно знаеш как се причакват и се дебнат . . . затичай се към нея и можеш да викаш или нещо такова, ама радостно и на игра, подбутвай я и я закачай, увлечи я в игра, ако те хапе, то ще е леко и е в рамките на нормалното, те така играят . . . Малко въображение, кучетата ни са прекалено интелигентни и динамични за обикновена, лежерна разходка!!! Извинявам се за дългия пост, дано не е било отекчително . . .

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#4902 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 08:45 PM

Показване на мнениетоsevi8912, в 27 May 2010 - 06:02 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 27 May 2010 - 11:04 AM, написа:

Показване на мнениетоsevi8912, в 27 May 2010 - 11:19 AM, написа:

здравейте искам да ви помоля за помощимам сибирско хъски на 3 месеца не иска да се храни всякаква храна пробвах на какво може да се дължи това препоръчайте ми нещо за апетит или някой добър лекар от пловдив.благодаря ви предварително

Малко ще е нахално от моя страна, но все пак ще рискувам.

Какви храни си пробвал? Гранули? Домашно приготвени работи? Какво е общото състоянието на куч? Енергичен ли е или ленува? Въобще ли не яде или яде много малко (което не те задоволява теб визуално)?

пробвала съм всякакви кучешки храни консерви и гранули на роял канин и други марки но не се получава в момента яде само варено пилешко месо яде много пясък и заради това го водим с наморник а е на 3 месеца понякога яде много малко а това не ме задоволявя визуално игрив е ленува само когато му е топло

Значи 99% няма проблем. Куч се праи на ударен и се глези. Аз също имам един такъв глезльо, който до ден днешен си прави гладни стачки, но не му личи! Даже от както смених храната настигна лакомия си брат и по ръст и по килограми. Процедирах стандартното "строго контролирано хранене". Давам храната чакам 10 минути ако не яде дигам. Началото го бях подмамил със кисело мляко (държа да отбележа че млякото е домашно), но и този номер не издържа дълго. Е тогава си беше и малък и се притеснявах, че гладната стачка ще му създаде проблеми и го глезех, но вече не. На седмица 1-2 пъти си гладува профилактично останалото време хрупа. Ако мислиш, че проблема не идва от каприз няма нищо лошо да идете до ветеринар за профилактичен преглед и консултиране.

Относо пускането без повод. Аз го правя редовно само, че извън града. Там където най близкия път е поне на 500 метра. Няма голяма полулация от живи същества и да ги има са далеч от нас. Хем тичат на воля, а и дразнителите са на достатъчно далчено растояние и ме слушкат и тичат към мен. Естествено ние все още се награждаваме при добре изпълнена команда. :af_089:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4903 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 10:52 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 27 May 2010 - 08:05 AM, написа:

Хора собственици на хъски, имам едни голям въпрос който ме гложди от няколко месеца :dh_188: Колко от вас си пускат кучетата свободно когато се разхохдате в парка, гората, алейките без да има друго куче с което да си играе?....

Аз си пускам кучетата. Много хора ги пускат и същевременно много хора не ги пускат.
Хората и кучетата са различни, различно се справят и реагират в ситуации, имат изградена различна връзка, за това не гледай много от другите - това което е проработило при тях, може да не проработи при теб. Довери се на собствената си интуиция. Ако прецениш, че риска е голям, не я пускай. Това не е въпрос на смелост, а до реална преценка. Ти си познаваш кучето по-добре от всеки друг, знаеш поведението и реакциите й, знаеш дали можеш да ги предвидиш или не, дали ще те послуша или не ...
Ако искаш да я пускаш, чака те много работа с нея. До каква степен ще услеете, зависи от вас двете.
Аз съм от хората, които обичат да ходят с ръце в джобовете, не да съм вързана за куче. Пускам кучетата да тичат, викна ли ги, идват, всеки с особеностите и номерата си, които добре познавам. Но не взимай пример от мен, преди да сте готови наистина да го правите. Ванеса беше куче, което не можеше да се пуска от повод. Дълго време "страдах" с нея, дълго време стисках зъби, около година не я пусках от повод, много ми беше трудно, защото не бях имала хъски с такъв характер и темперамент преди. Много ми тежеше това, направо мъка. Но успях да постигна дори неочаквано добър резултат, надминаващ очакванията ми в тази насока. Днес хората казват, че съм и промила мозъка. Важното е да намериш подход към кучето си и като една китайска капка да настояваш на своето. Ако прецениш, че не се справяш, дръж я вързана и я разхождай колкото можеш повече, пускай я само в добре заградени пространства. Не предприемай излишни рискове. С хъски, често се случва така, заради собствената му безопастност и за безопастността на другите, трябва да е на повод.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4904 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 27 May 2010 - 11:34 PM

Благодаря на всички за изчерпателните и различни отговори!
Тали хареса ми идеята за дългото въже и наистина сега в жегата е много по послушна.Много бих искала да постигна това което Flawless има със своето куче, но ще ни трябва повече време и работа, но както Huskypower е написала всяко куче е различно и аз трябва да си я познавам най-добре.За сега мисля че не мога да и се доверя напълно...защото преди няколко сдмици в морската беше пусната да играе с други кучета на поляната - дивя и скача 3 часа и към края едни питбули се скараха и всички кучета хукнаха кум тях съответно и Зина.После забрави да се върне и реши да се разходи сама из местността, изправи ми се косата!!!Добре че се спря на една полянка да души едно хъски и собственика на другото куче я хвана ...Притеснението ми е че тя когато чуе или види нещо интересно се затичва към него без значение дали хвърчи или бяга
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4905 Потребителят е офлайн   Rosica83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 11:52 AM

Здравейте!Първо искам да се извиня ако не е тук мястото,от многото четене изгубих предствава кое къде,вярно-грешно...Нора има растройство,отново,не е както при вируса който прекара наскоро с отпадналост,жизнена си е в кондиция,хапва :))колкото и дадем и НЕОТКАЗВА ВСИЧКО КОЕТО НАМЕРИ-мравки,сливи,листа,хартия,клечки......каквото се сетиш,вечно гладна и ненаситна(храня я с джуниър на белкандо-400грама на 4 приема)казвам не на лапането на др неща,карам се викам,вадя от устата каквото видя-(страхувам се че има неща които не виждам като ме няма и хареса да клюкари на терасата :)))свише и падат разни благинки,благодарение на възпитаните ни съседи,я фас ,я кутия от цигари,трохи космарлъци,....това са неща които съм виждала)страхувам се че има и такива които не виждам и тя успява да си изяде на спокойствие.Док.твърди че е от това че лапа това онова.Моите притеснения са че има дни когато сме 24ч.заедно и я следя но пак...Откакто сме заедно акото и варира м-у имаща форма купчинка каша и вода.Проблема е че според мен трябва да е по твърдо от това което е в най-добрите случаи и расъждавам от какво може да е,и необходимо ли е лечение,мъж ми и док.са ме обевили за хипохондричка и не ме вземат насериозно..а аз мисля че не е нормално-сряда вечер водааа четв.сутрин не храних и мъж ми отиде да сподели с док-след като разбира че е в кондиция и с апетит реяшава да не и дава антибиотик и го саветва на глад24ч,1 активен въглен,след 2 ч 2 бусколизина или вечерта само ориз с една идея сол и нищо др.Ориза не го яде едва издържа на глада,ходи до ОО 2пъти,що годе сносно на вид черничко благодарение на въглена и решихме че е добре и захранихме с нейната си храна,но тази сутрин пак-каша,не вода но каша.Незнам какаво да правя?!
Извинявам се за дългия,и предполагам не много смислен пост,ще се радвам хора с опит да ме посъветват,нямам опит и описвам неща които си мисля че са важни ,но се съмнявам да не пропускам нещо!!

#4906 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 28 May 2010 - 12:10 PM

Моя съвет е да вземете " коппроба " ( демек проба от акито )да се изследва за изоспори примерно ( много са досадни )и други подобни и така ще се определи и правилното лечение, невярвам разстройството да е само от това,че лапа разни буклучета.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4907 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 28 May 2010 - 07:31 PM

Така е. Coccidiosis / isospora могат така да ти подредят кучето, че да се усетиш за какво става дума чак след кървавата диария и повръщането. Това действа на вътрешноклетъчно ниво и е инфекциозно, сериозно и опасно. Често може да не е съпроводено с диария, а просто понякога с кръв. И докато куч е игрив, можеш лесн о да се залъжеш, че всичко е ок...
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4908 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 11:36 AM

Спайк сутринта ми открадна закуската
8 пържени филии, приготвени с 5 яйца
може ли да му стане нещо?

#4909 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 02:16 PM

Здравейте :) Въпросът ми може да е много глупав, но ме е страх да пусна Тара да си играе с друго куче. До сега не съм го правила и изпадам в паника да не и стане нещо, да не се сбият, не мога да различа кога си играят и кога ще се сбият, напаво като чуя ръмжене и ми настръхва косата. Някой би ли ми дал някакви насоки :)Така искам да тича и да си играе с другите кучета и тя така жално ги гледа, направо ми се къса сърцето, но си ме е страх и незнам дали е основателно или не :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4910 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 29 May 2010 - 10:44 PM

Ако знаеш че можеш да си я хванеш после според мен няма проблен да я пускаш да играе с други кучета, то това им е най яко на децата :ab_041: Пък и не вярвам да нападне друго куче, щракането със зъби както и оголването им и ръмженето е нормално за играта.Просто трябва да внимаваш другото куче да е дружелюбно и настроено за игра понеже хъскитата си играят доста грубо.Зина играе и се наиграва най-добре с друго хъски, но може и с по малки и по големи да тича :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4911 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2010 - 03:38 AM

:smile: незнам дали ще успея да я хвана, несъм от най-бързите, но трябва да пробвам пък като видя зор ще тичам и по бързо от нея предполагам. Значи няма да се плаша като ръмжи и се зъби
User's Signature

Качена снимка

#4912 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 May 2010 - 08:31 AM

Показване на мнениетоk1champion, в 29 May 2010 - 12:21 PM, написа:

Здравейте :) Въпросът ми може да е много глупав, но ме е страх да пусна Тара да си играе с друго куче. До сега не съм го правила и изпадам в паника да не и стане нещо, да не се сбият, не мога да различа кога си играят и кога ще се сбият, напаво като чуя ръмжене и ми настръхва косата. Някой би ли ми дал някакви насоки :)Така искам да тича и да си играе с другите кучета и тя така жално ги гледа, направо ми се къса сърцето, но си ме е страх и незнам дали е основателно или не :dh_188:

Здравей,грешна тактика си подела, кучето има нужда от игри, хапане ако щеш и от ръмжене така то прави своите социални контакти ако няма такива контакти кучето става много " диво " и изнервено.Ако те е страх да я пускаш и неможеш да я контролираш води я с разтегателен повод така поне ще може да си играе с другите кучета с твоя помощ.
Все някога може да се скара с друго куче но нали ти си там, стопаните на другото куче...ако стане нещо веднага ще вземете мерки.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4913 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 30 May 2010 - 10:54 AM

Забелязала съм, че обикновено мъжки с мъжки кучета се карат взаимно, както и женски с женски. Но, това: в по-зряла възраст сякаш. Ако имаш възможност, направете си приятелчета, за които със сигурност знаете, че няма да има проблем да си играят и се засичайте по разходките заедно. Хубаво е да си играе колкото се може повече, както и да й се радват колкото се може повече хора, за да се социализира.
Спомням си, веднъж дойде един румънец с едно кученце, няколко месеца по-голямо от моята Ериан. Стопанинът на животното ме попита дали хапе. Обясних му, че никога досега не е хапала, не хапе, не е агресивна и е много добричка. Ери се опита да я подгони, за да си играят, но другото животно изпадна в някакъв безумен стрес - започна да скимти и буквално да "пищи", вречи, квичи... все едно някой му съдира кожата. Ери, респективно, започна да подскача още повече наоколо, да прескача животинчето и да го дърпа за горната част на врата. Нея много кучета я дърпат за горната част на врата и подскачат над нея, но тя никак не се плаши, напротив даже- играе. Стопанинът се разкрещя, че "Е не виждаш ли, че хапе. ХАПЕ!", взе си кучето на ръце и започна да го милва и утешава. Опитах се да му обясня, че чрез това милване толерира страхливото поведение на кучицата си и че тя изобщо не е социализирана, а би трябвало да бъде (беше доста по-голяма на възраст от моето куче). Но за него всяко куче, което иска да играе, ХАПЕ. Качена снимка

Като извод - куче не се милва, гушка и утешава в такива ситуации, колкото и да е уплашено.
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4914 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2010 - 11:01 AM

ох, ми тогава ще действаме :) Ние сме от Плевен, ако има някой от там във форума и е с малко куче и има желание за разходки и игри може да каже. Благодаря Ви много за съветите ! :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#4915 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 02:12 PM

Гложди ме любопитството за един въпрос, на който вероятно могат да ми отговорят Huskypower или North Face...
На какво се дължи получаването на чисто бели хъскита и практически възможна ли е появата на едноцветно куче в друг цвят?

#4916 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 29 May 2010 - 02:21 PM, написа:

Кучето задължително трябва да играе, да общува, а вие с времето ще се научите кое е просто игра и кое -не! Но заради вашите страхове не можете и не е редно да лишавате кучето от полагащото му се!!! Както каза някой по-горе дори и с дълъг повод като начало пак е по - добре!
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#4917 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 07:14 PM

Показване на мнениетоSpikes, в 29 May 2010 - 11:41 AM, написа:

Спайк сутринта ми открадна закуската
8 пържени филии, приготвени с 5 яйца
може ли да му стане нещо?

Дам,на другата сутрин ще е подреден пак пред печката за поредната порция и трудно ще го върнеш към гранулите,ако е на това.Не го храни до вечерта и очаквай от пърженото леко разстройство,което не е задължително обаче.И си имай обица на ухото-хъски са големи крадци на лакомства.Вдигай нависоко,или крий във фурната храната,да не я докопа зад гърба ти.Другото е да го научиш-дебни го с нарочно сложена храна на удобно за него място и му издавай команда да не пипа храната.Трябва да се научи дори да няма никой в стаята,че тази храна не е в купичката му и съответно не е за него.Моя още е в процес на усвояване.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4918 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 09:50 PM

Разстройството си го получи, а проблеми с гранулите няма.
По принцип не краде, взима само ако е хляб
Майка ми го учеше на такива глупости като малък, както и хранене от масата, та сега се опитвам да го отуча.

#4919 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 10:44 PM

Здравейте, и аз имам няколко въпроса. Моя бебо е на 50 дни, до сега си беше чисто беличка, без нито едно тъмно петънце, но сега забелязвам по краищата на ушите, около муцунката и очите, че започва да добива кафеникъв отенък. Та въпроса ми е колко може да потъмнее, дали ще си стане цялата кафява или само на главичката? Също така виждала съм Хъскита с едно синьо и едно кафяво око, а моята е с едно светло синьо и едно тъмно сиво, почти черно оче. Ще й се променят ли или така ще си остане? Знам, че въпросите ми са за далечното бъдеще, но всякакви 'Разбирачи" ми казват едно или друго, затова реших да се поинтересувам.
User's Signature

Качена снимка

#4920 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2010 - 11:17 PM

До колкото съм запознат очите могат да сменят цвета си. При нас в еднот око имаше една малка кафява точка, а сега 1/5 от окото е покрито с тази кафява "точка". За украсата и тя може да се промени, но не и фрапиращи цялостни промени.

П.С. Не знам на куч какво ще му се смени или няма, но съм сигурен в едно. Тази физиономия ще си остане същата! :be_107: :dog:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни