Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5181 Потребителят е офлайн   tdR- Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2010 - 12:31 AM

Показване на мнениетоMeto, в 21 August 2010 - 10:49 PM, написа:

Прекалявате със нападките! Човека явно търси куче пазач, а хъскито тази професия не я работи! Трябва да му кажете евалла, че се е отказал преди да си вземе пале. Нали знаете, че има и такива? "- О какъв поглед", "- Като вълк е!", "Ще си вземо такова да пази двора". Историята знаете със какъв край свършва нали?

Така е, има ги и такива хора ,за жалост. :wa_048:

#5182 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 August 2010 - 12:38 AM

Да не говорим, че тукашните ловджии ми ги искат за лов на свине ?!?!?! :eg_033: Идиоти бол само да има кой да им се връзва!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5183 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2010 - 04:48 PM

Близо до нашият блок, има къща, където е вързано хъски на къс синджир, и е толкова кално, че му липсва всичко бяло.
Хора, всякакви..

#5184 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 11:06 AM

КАК СЕ ВАДИ КЪРЛЕЖ ??? :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#5185 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 12:02 PM

Мажеш с мазно(или когато вадиха кърлеж от мен лекарката ми каза следващия път да мажа с ацетон)
Обратно на часовниковата стрелка.
И внимаваш да не оставиш някоя част на кърлежа вътре.
Гледаш и да не го стискаш много за корема като го вадиш.
Илиии...вет. За по-сигурно.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5186 Потребителят е офлайн   aik_dani Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 01:26 PM

искам да ве попитам удачно ли е да водя аик в парка първо една приятелка ми каза че неиното куче имало 3 кърлежа второ има някои хора който пускат кучутата си а те хапят :eg_033:

#5187 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 01:50 PM

Сам решаваш къде да водиш кучето.
Аз лично избягвам места с много кучета. Но за жалост ми се налага да минавам през едно за да стигна до гората където пускам Джек...иии минаваме страшно бързо и транзитно през него.
Защото за мен много кучета = много пуснати кучета = много дразнещи стопани, които смятат че имат пълен контрол над кучето си. А Джек само чака някой да го предизвика и веднага скача, особено ако и Арвен е с него. Тогава си се чувстват като в мини глутничка и не си поплюват. А единия е видял, че другия е в напечена ситуация веднага се притича на помощ.
Така два пъти ме е хапало мен куче, докато разтървавам Джек и "контролираното" куче и поне 3 пъти е имало поражения върху Джек от такива добри животинки.
А колко пъти съм се карала с хора, които ми обясняват как трябвало да си пускам спокойно кучето, а в същото време тяхното е настръхнало като разярен таралеж срещу Джек.

Но няма измъкване от такива стопани и такива кучета.
А от кърлежите...никакво спасение. :dry:
User's Signature

#5188 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 01:57 PM

Показване на мнениетоxael, в 23 August 2010 - 10:07 AM, написа:

Мажеш с мазно(или когато вадиха кърлеж от мен лекарката ми каза следващия път да мажа с ацетон)
Обратно на часовниковата стрелка.
И внимаваш да не оставиш някоя част на кърлежа вътре.
Гледаш и да не го стискаш много за корема като го вадиш.
Илиии...вет. За по-сигурно.

Аз искам да поправя тази информация!!!!

За съжаление последните две години имах много ЛОШ опит с кърлежи, а общината ще ми говори за наморници......
Та вече и в БГ имаме доста болести пренасяни от кърлежи, мои кучета са боледували от три: Бабезиоза, Ерлихиоза и още една....
И трите се отнасят само за кучетата, почети винаги са с фатален край и фронтлаин не работи ама изобщо! Можете да си намерите инфо в нета относно болестите, но те унищожават тромбоцитите и кучето започва да кърви отвкякъде.

Та за ваденето на кърлежите, никога не ги мажете с нищо!!! Забития кърлеж диша от към дупето, когато го намажете с нещо вие го задушавате и той умира докато е забит в кучето и точно тогава изпуска всички сокове и склюки. Т.е. ако въпросния кърлеж е заразен то по този начин абсолютно сигурно заразявате и кучето.
Аз ще препоръчам ваденето да е само с пинсети за кърлежи- много са удобни а за въртенето- все тая, въртиш докато не се пусне(т.е. 2-3 оборота), не е добре да дърпате за да не остане главата или суботче....

Та това е от мен, внимавайте много след разходки разглеждайте кучетата си, независимо с какво са обезпаразитени.
User's Signature

IcyLand siberians

#5189 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 August 2010 - 11:39 PM

Кърлежите винаги съм ги вадила сама, с обикновена пинсета... не мажа с нищо, просто го хващам и започвам да върта, но никога не се е пускал кърлеж от въртенето... Правила съм по 7, 8 оборота и кърлежа си стои...
Ако остане случайно главата (което се случи веднъж с един наистина гигантски мутирал кърлеж! Чисто черен и голям колкото нокътя на палеца ми- не, не преувеличавам! Качена снимка Сега ме е яд, че не съм го снимала )... та тогава мажа мястото с йод. Така ми каза доктора тогава като му звъннах по спешност. Главата, която беше останала стоеше като огромна топка гной на пипане, като намазах с йод след час и половина нямаше и следа от нея.

#5190 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 09:43 AM

Наскоро ми каза опитен ловджия да слагам ацетон-напоявам малко памуче,натискам за секунди кърлежа и изчаквам до 5 мин.Или е паднал сам,или е напуснал кожата и леко го отстранявам само с пръсти,като внимавам да не го спукам,да не ме пръсне в очи,уста,по някоя моя малка раничка по кожата,ако съм одраскана случайно.После го пускам в чашка с малко спирт да го довърша и накрая-в канализацията,убедена напълно,че не е вече жив.Арес после не третирам с нищо,но се замислям дали да не обработвам местото след това с йод за профилактика.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5191 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 12:32 PM

Благодаря ви много ! В главата ми се зароди нов въпрос. И така Тара не е много едричка,а нейните братя и сестри са бая по големи от нея, Когато ме срещне някой и ме пита все дали е на 4 месеца, като кажа на колко е и те ме гледат все едно... Та аз си я харесвам така, но незнам дали ще порасте още и дали мога да направя нещо по въпроса. Когато я взехме тя беше с една нейна сестра и сестра и беше два пъти по голяма от нея. С тях имаше още едно куче което също изглеждаше добре, хората ни казаха, че тя ядяла най-малко защото другите две и взимали храната като по големи и тя ядяла останките. Според мен затова е мъничка защото не се е хранила като бебе както трябва. Ние я взехме на 6 месеца, вече беше сменила зъбки и когато я заведохме на вет той каза, че заради това всичкият калции е отишал в зъбите и тя има лек рахит. Взехме калции и витамини и хубава храна и тя се оправи, за 3 месеца беше друго куче. Сега пак и даваме витамини взех и и бирена мая онзи ден да я пробваме( на опаковката пише по две капсули 3 пъти на ден, според мен е много, как трябва да и давам? може ли по 4 един път на ден или да следвам какво пише на опаковката). Какво мога да направя, че да стимулирам разтежа и мислех си когато ходим на разходка да не вървим само ми да тичаме основно сутрин и вечер мисля, че това ще е полезно за нея(а и за мен :smile: ). До каква възраст ще расте и ще развива костната си система?
User's Signature

Качена снимка

#5192 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 01:49 PM

Бирена мая давам по 4 бройки на ден, всяка когато се сетя...
Растат мисля до година и 2, 3 месеца. Не съм сигурна... Вероятно Тара е изтърсачето в кучилото... Мерила ли си я? Колко сантиметра е при холката? Да не би пък братчетата и сестричетата й да са от гигантските "хъскита", които средностатистическия българин смята за Нормални Хъскита Качена снимка а Тара просто да се е побрала в стандарта? И нас ни питат на колко месеца сме...

#5193 Потребителят е офлайн   angeLs_ Икона

Публикувано: 24 August 2010 - 02:27 PM

Показване на мнениетоelena19, в 21 August 2010 - 06:54 PM, написа:

Показване на мнениетоangeLs_, в 21 August 2010 - 02:59 PM, написа:

ммм.. почвам доста да размислям дали да си взема хъски .. много са красиви, но пък не вършат никаква работа освен да ходят на разходка :mellow: .. май отново ще заложа на немската овчарка :happy: ..или на друга порода .. мерси все пак :ae_085: :ab_041:

Извинявай,ама ти какава точно работа искаш да върши-да пере,чисти и готви ли?

ами извинявай обаче аз живея в къща с двор и ни трябва куче, което да пази .. а не да ми е само за украса .. не ме разбирайте погрешно аз обожавам животните и се грижа добре за тях .. но хъскито не е за мен.. не ме нападай след като незнаеш за какво става въпрос !

#5194 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 02:41 PM

Хубаво е, че си се осъзнал/а навреме Качена снимка
Вземи си БОК щом искаш да пази... остава ти да можеш да се справиш с темперамента им Качена снимка

#5195 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 02:52 PM

Или някое от улицата с териториална агресия!Правейки това ти получаваш следните бонуси. Кучето ти ще е 100% Оригинално същество (трудно ще се намери друго като него). То вече ще има ка1ества на пазач. На теб ти остава само да контролираш агресията му само на дадена територия (двора) на други места да е социализиран. И естествено много да го обичаш. Казвам го това защото точно това правя аз :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5196 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 03:19 PM

За да съм на 100% сигурна това значи от тук до тук нали ? Или?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5197 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 04:44 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 24 August 2010 - 03:24 PM, написа:

За да съм на 100% сигурна това значи от тук до тук нали ? Или?

Асо не се лъжа трябва да е от холката до земята . . . т.е надолу, а не към опашката!
User's Signature

Качена снимка

#5198 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 04:47 PM

Дам, от холката до земята, може и от земята до холката...

k1champion, холката е това, което си обозначила на предницата на кучето. От там мериш до земята колко е високо кучето.

#5199 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 05:01 PM

На мен не ми изглежда особено ниска по снимките, но те често заблуждават. А специално Таричка има супер детско излъчване и затова хората могат да се бъркат така.
Арвен изглежда доста по-висока от снимките си, а тя едвам избута 51см и малко в холка и 15-16 кг. (и между другото не е изтърсак, първото родено в кучилото момиче също е високо колкото нея, така че не разчитайте на това кой е изтърсака на кучилото)
Джек пък изглежда ужасно дебел(понякога), а е 22килограма в наядено състояние и всъщност яде доста по-малко от това което трябва да изяжда, защото е лигава госпойца.
User's Signature

#5200 Потребителят е офлайн   Mirkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 August 2010 - 05:43 PM

Здравейте на всички този въпрос е задаван със сигорност ако може да ме препратите на тема в която е обсъждан а ето го и него : Какво използвате против бълхи и кърлежи ?:ae_085:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни