Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5261 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2010 - 10:21 PM

Забравих да допълня, че от време на време зеницата на едното око е по - широка от зеницата на другото.

#5262 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2010 - 12:36 AM

Показване на мнениетоkonsa, в 06 October 2010 - 03:33 PM, написа:

Аз да попитам имам Хъски на 2 години...и се разгони след колко дни трябва да я пусна на мъжки...

Събота срещу неделя, само ако е пълнолуние
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#5263 Потребителят е офлайн   Husky_lover Икона

Публикувано: 08 October 2010 - 11:30 AM

А аз искам да попитам защо при пълнолуние ? :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#5264 Потребителят е офлайн   Husky_lover Икона

Публикувано: 08 October 2010 - 11:31 AM

А аз искам да попитам защо при пълнолуние ? :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#5265 Guest_konsa_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 October 2010 - 06:20 PM

Ма ти добре ли си бе събота срещу неделя...нещо си спал на течение май !

#5266 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2010 - 11:35 PM

Показване на мнениетоkonsa, в 08 October 2010 - 04:25 PM, написа:

Ма ти добре ли си бе събота срещу неделя...нещо си спал на течение май !

Ти, уважеми господин умников, след като спиш само на затворен прозорец.......защо задаваш тъпи въпроси и защо искаш да заплождаш, да ти искара 5кученца х 200лв ........абе що ли се занимавам с теб :eg_033:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#5267 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 12:05 PM

Показване на мнениетоkonsa, в 09 October 2010 - 10:06 AM, написа:

Във форумът не се псува и е за предпочитане да се пише грамотно. Чия майка какво направила....на ЛС-та.
Също така във форумът не се толерира нерегламентираното развъждане-->малко вероятно е някой да ти отговори сериозно.
За въпросите ти-има си ветеринари, които би следвало да знаят кога се запложда кучката, има си и тестове, които се правят за да се разбере кога е "най-готова".
Има си и 1000 проблеми, които могат да се появят по време на раждането или по време на носенето. Но за това отново си има ветеринари.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5268 Потребителят е офлайн   рекса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 12:30 PM

аз пьк да разведря малко страстите...някьде бях чела или чула не се сещтам сега, че на любимеца си трябва да покажеш кои командва .така та на скоро реших да покажа на моета рекса кои командва .сутрин аз спя сладко а тя както винаги е от горе ми с тактиката шок и ужас .то хапане ли не щтеш,близане дьрпане бутане еееееее пречерня ми и реших да я захапя за ухото.и го направих с пьлното сьзнание и чиста сьвест......очаквах че това щте я спре....оле да бяхте видели физиономията и само....та тя направо изтрештя от кеф...едни дрьпнати на зат уши едни ококорени очии една зинала уста пред лицето ми....не се стьрпях и започнах да се треса от смях под юргана.....не искам да си го помислям че тя или ме има за себеподобен или не ме отчита като господар ха ха ха пишете си и вашите смешни преживявания с вашите любимци.

#5269 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 October 2010 - 12:53 PM

рекса, бих казала, че кучето ти е господарят вкъщи... не е смешно...

#5270 Потребителят е офлайн   рекса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 01:03 PM

благодаря tali работя по вьпроса.......но все пак ми е доста смешно направо щте подна от смях.....

#5271 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 08:49 PM

Ха ха-Рекса,наистина разведри обстановката подир...несайдисаната още драгонамка. :md_064: Това с ухото дава ефект,ама...захапи като да си перфорираш билетчето в градския транспорт-яко!Иначе на хъски трудно им увира тиквата и всичко за тях е
'ура!",щом им обръщаш внимание.Моят синковец много се клатеше на каката,кога бе в мощен пуберитет.Качва я и направо я бута.Аз и казах да го захапе,тя леко и нежно го захапа и естествено-"яяяяя,обръща ми се внимание".И реши да повтори упражнението,а аз и казах,че докато не покаже,че го е заболяло, тя да не пуска захапката,Е,каката го гризна почти до кръв,нашият изненадано изскимтя,слезе и повече не се сети да и се качва.Сега идва моя ред да ви призная греха си.По повод това му клатене,аз го излекувах с....капак от тенджера по главата му.Просто,защото готвех,той ме гепи изненадващо отзат и не можех да се извърна и да докопам ухото му,а трябваше да действам.И капака така или иначе бе в ръката ми.Прецених колко да ми е силата,че да не остане идиотче,да разбере и повече да не се пробва,и с един премерен удар се приключи.Да уточня:не съм го възпитавала от бебе,а го взех на година и четири месеца.Но набързо му стана ясно кой откъде и как е.Относно сутрешната атака от тип "атом отгоре"-немската ми овчарка ми я прилагаше всяка сутрин,докато накрая не ми писна и проста размахвах яростно ръце,без да си отварям още очите и ако я нацеля-неин си проблем.За няколко дена и светна,че все така ще е и...се кротна.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5272 Потребителят е офлайн   addicted2you Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 08:38 PM

Здравейте на всички хъсоманяци, имам една питанка към вас.След няколко дена ще ми подарят хъски което е на 3 годинки и въпроса ми е дали ще свикне с мен и семейството ми, допитах се до познати и приятели и всеки ми казва различно.Искам да чуя и вашето мнение, какво мислите по въпроса.Благодаря предварително.
User's Signature

Dogs feel very strongly that they should always go with you in the car, in case the need should arise for them to bark violently at nothing right in your ear.

#5273 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 October 2010 - 09:04 PM

Ще свикне и още как. Само, че няма да подходиш към него като бебе, което токущо открива какво е туй свят. Надявам се, че сегашното му семейство го е научило поне на някоя друга команда. Това ще е плюс за теб иначе ще ставате на кълбета :af_089: .
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5274 Потребителят е офлайн   addicted2you Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 09:15 PM

Да това е другият проблем, жената която го е гледала каза че няма достатъчно време за кучето а пък и то не подлежало на дресировка, знае само "НЕ" нищо повече.Имам и още едно въпросче, ако може.Не мисля да го пускам от повода поне докато не свикнем заедно, защото тя ми обясни че е много своенравно и много много не слуша и другото което ще мога ли изобщо да го дресирам (знам че ще отнеме много време,и имам огромно желание обаче, дали че стане) :wf_039:
User's Signature

Dogs feel very strongly that they should always go with you in the car, in case the need should arise for them to bark violently at nothing right in your ear.

#5275 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 09:32 PM

Показване на мнениетоaddicted2you, в 10 October 2010 - 08:43 PM, написа:

Здравейте на всички хъсоманяци, имам една питанка към вас.След няколко дена ще ми подарят хъски което е на 3 годинки и въпроса ми е дали ще свикне с мен и семейството ми, допитах се до познати и приятели и всеки ми казва различно.Искам да чуя и вашето мнение, какво мислите по въпроса.Благодаря предварително.

Да,ще свикне,но му дай няколко месеца.От самото начало не му позволявайте волности-да се качва по легла,да чака от масата да му се даде.Дори като влизате,той да е след вас.Работете първо за авторитет и после-да ви обикне.Докато не се споите,не рискувайте да го пускате без повод на открити места,че като нищо ще духне колкото и да го викате.Приеме ли ви като лидер,почва и да Ви следва,да Ви слуша,колкото може хъски да слуша.Важно е полът,кастрирано ли е,какви навици е имал преди.Попитайте как го викат,знае ли специфичен сигнал за повикването.Лично аз в началото,когато осинових в мощен пуберитет моя питомец,си поставих за цел да прекарвам максимално време с него и то-в разходки.Крака не ми останаха първите 1-2 месеца,но го прибирах буквално изтощен и с изразходвана енергия.След което му давах почивка малко ( на себе си също) и го почвах с команди.Работех и научените вече и нови,които мислех,че ще са полезни после.Постоянно се занимавах с него,за награда получаваше лакомство и игри.Може да се опита да ви противоречи,дори и да оголи зъби,ако не желае да се подчини-в никакъв случай не го оставайте то да надделее,особено отначало.Не показвайте никакъв страх от него-какво като ви ухапе,това ще е предупреждение,но и вие го поставете там,където трябва да бъде-строго,категорично и после,ако е слушал-дайте му обич и ласки.Да ви предупредя-те са находчиви,проницателни,намират винаги начин нещо да откраднат,пролука да се шмугнат и избягат,а най-вече-да изиграят и най-коравосърдечния човек с чар,физиономии,стойки и чалъми,само и само да си изпросят лакомство или игра.Сякаш им е ясно,че са невероятно красиви и наподобяват меки плюшени играчки за гушкане и спекулират с това,докато не се усетите как ви работят и ви правят на две стотинки.Понякога имам чувството,че моят ме чете като отворена книга и знае дори по-добре от мен навиците ми и езика на тялото ми.Успех и не се притеснявайте да питате всеки,който може да ви даде съвет.Както и да четете-тук има много полезна информация.
User's Signature

#5276 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 09:48 PM

Показване на мнениетоaddicted2you, в 10 October 2010 - 09:20 PM, написа:

Да това е другият проблем, жената която го е гледала каза че няма достатъчно време за кучето а пък и то не подлежало на дресировка, знае само "НЕ" нищо повече.Имам и още едно въпросче, ако може.Не мисля да го пускам от повода поне докато не свикнем заедно, защото тя ми обясни че е много своенравно и много много не слуша и другото което ще мога ли изобщо да го дресирам (знам че ще отнеме много време,и имам огромно желание обаче, дали че стане) :wf_039:

Подлежи и още как,но тя нито е имала време,нито волята,за да го вкара в пътя.Времето за дресировка е същото,което ще е за признаването Ви на лидер.Ще се изненадате колко е интелигентно и възприемчиво това животно.Но тук въпросът е:ДАЛИ ЩЕ ИСКА ДА ВИ СЕ ПОДЧИНИ!?Ще го направи само,ако е мотивирано.Ще си мисли-"този иска нещо от мен,но в замяна на какво?".Казах ли ви,че са хитри като стадо лисици и само по един път се лъжат?Проникнете в него,отгадайте кое му е интересно,кое го мотивира и го използвайте като средство при дресировката.След НЕ,работете над ЕЛА.Строго и спокойно.Хъски може да прави на инат,ако демонстрирате прекомерна доминация,или да ви се качи на главата,ако сте мекушав и го глезите само.Направете го свой приятел,който да ЖЕЛАЕ да ви слуша.Той ще иска свой периметър,вие покажете,че също имате такъв и всеки да уважава другия.И в случай,че ви забегне,не го гонете панически,а само спокойно вървете подир него,сякаш се разхождате нехайно,и чакайте да мине някой покрай него,за да го помолите да го хване.При мен това е действало,понеже Арес е контактен,но понякога иска да ме разиграва и бяга,щом го доближа.Затова и рядко го пускам да тича свободно,освен в клетката за кучета.Ако е мъжкар и не е кастриран,обучението му ще е доста по-трудно.Но-няма невъзможни неща.
User's Signature

#5277 Потребителят е офлайн   addicted2you Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 10:29 PM

Ариел, много благодаря за изчерпателните отговори който ми дадохте.Кучето е женско не е кастрирано, и не е имало малки до сега.Мисля да го кастрирам, защото не искам да стане някоя беля а и не го взимам за да го използвам за разплод.Имам огромно желание и съм чела доста неща за тази порода, но сега като дойде момента да си взема и ме хваща голям страх дали ще се справя.Имам доста свободно време за разходки и мисля да постъпя като вас, ще Ви пиша отново когато красавицата вече е при мен и ще кача снимки.Наистина много Ви благодаря!
User's Signature

#5278 Потребителят е офлайн   рекса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 10:32 AM

ха ха ха ариел....то си е точно така трудно му увира тиквата ...абе не знам ама доста интересни животинки са...но в никакьв случаи не са глупави както казват някои...не не не направо са си хитри лисани...наскоро като стана земетресението ...да се смея ли или да бягам по стьлбите...беше пьрва кипра пред вратата ха ха ха

#5279 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 02:50 PM

Преди всичко трябва да усетите най-точния момент за да насърчавате едно поведение и да коригирате друго. И никога да не спирате с обучението.
Аз от известно време забелязвам, че съм започнала да изпускам Джек, тъй като се стигна до един момент, в който той спря да ми прави проблеми, когато е пуснат, слуша когато го викам и си казах "Край...това е...най-накрая направих нещо значимо с това животно", е да, ама това самоубеждение доведе до цялостно замразяване на обучението и някои неща ще трябва изцяло наново да му ги припомням. Понеже свикнахме да сме все по горите, пуснати и вилнеещи наляво-надясно...и най-важното....в повечето случаи сами или с добро познатите ни кучета и хора, с които се засичаме, ходенето на повод отново ни е станало проблем, както и воденето между много хора. Първите 10-15 минути му е кеф, после като разбира че тия хора не са дошли само него да гледат, почва да му писва и се изнервя.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5280 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 04:01 PM

Ариел, много добре обяснено!
Само ще си позволя да дfбавя, когато кучето дайде в дома ви, не го пипайте, не му говорете и не го закачайте, за да може спокойно да усети дома, това важи за всички членове и му покажете докъде се простира свободата му, тоест къде може да ходи свободно и къде -не . . .
Това са прекрасни , интелигентни кучета, които винаги са готови за нови неща . . . стига да има правилната ;отивация, определено ще може да се научи на всичко независимо от възрастта си, но както бе казано не я оставяйте нито за миг без контрол и не си мислете, че ако веднъж не й направите забележка за нещо, това не е проблем . . .
Желая ви успех и ни дръжте в течение за вашите взаимоотношения, аз лично ще се радвам да следя процеса . . .
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема