Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5401 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2010 - 11:51 PM

Показване на мнениетоicyland, в 26 November 2010 - 08:53 AM, написа:

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 25 November 2010 - 09:40 PM, написа:

Направо съм побесняла...понеже известно време не бях в България мойте "отговорни" братовчеди са изпуснали имунизацията на Дия..при нея въпроса е малко сложен,понеже я взех на 4м стопаните на майка й не й бяха правили никаква имунизация,отведох я на ветеринар и той й сложи две имунизации и каза след месец да я заведа за третата...но понеже заминах за два месеца за Гърция с уговорката,че братовчедите ми ще я заведат на имунизация....те са го забравили...когато се прибрах онзиден ги питах и те да отведохме я сичко точно,какво се оказа зимам аз паспорта и гледам няма лепенка за имунизация от там звъня на ветеринара и то не никой не я е довеждал...направо откачих...има ли проблем,че ще я направя с два месеца закъснение,защото....просто незнам какво ще ги направя ако стане нещо с кученцето ми!

До колкото разбирам сега е поне на 5-6 месеца, защо не попиташ ветеринаря си да и сложи направо годишна ваксина, без да се слага третата- така или иначе е изпусната а кучето е попораснало.

За повечето схеми на ваксиниране (или поне аз за друга не се сещам в момента), третата е т.нар. годишна ваксина.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5402 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 08:41 PM

Здравейте :) Понеже незнам къде другаде да попитам пиша тук. Отсега се извинявам,ако не е правилното място :) Една приятелка е решила да си купува хъски и един човек и предлага http://pics.data.bg/...a1789/dsc02723/ тези кученца от ляво второ и третото,който са черни. Обяснява че са чистокръвни,ще и даде радословия и т.н. и ги продава за 100 лв. Ясно ми е че не са чистокръвни,но тя си е решила че е така и не ме слуша.Та на мен ми стана интересно има ли такива разцветка при хъскитата,черни с малко бяло,защото аз съм чела за породата,но никога досега не съм виждала такова куче?
User's Signature

Качена снимка

#5403 Потребителят е офлайн   aik_dani Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 10:21 AM

аик е вече на 8 месеца :ab_041: и много искам да го срещна с други от неговата порода вярвам че не съм единствената която го иска затова предлагам на всички потребтели които живеят на около да се оговорим и да се срещнем :dog: дори само един потребител да се заинтересува може да ме потърси на скайпа ми danityyy09 ПО ВСЯКО ВРЕМЕ :smile:

#5404 Потребителят е офлайн   aik_dani Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 10:42 AM

такъв беше преди

мод: Тук не е фотагалерия!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5405 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 29 November 2010 - 12:02 PM

здравейте, искам да попитам накой до сега имал ли е проблем с бъбреците на хъскито ,пиелонефрит, и ако да то какви бяха признаците му и как се оправи ?
водих го на лекар ,но днес е малко по-зле

#5406 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 29 November 2010 - 02:34 PM

Да ви кажа,че с ваксините всичко е наред,няма проблем със закъснението...сега само трябва да се регистрираме в общината и всичко ни е изрядно....а да попитам(малко гнусен въпрос),вашите северняци хапвалили са си ако?! Вчера Дия си мезна от едно и аз и се скарах веднага...после си михме устъчката,че миришеше....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5407 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 06:45 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 29 November 2010 - 11:07 AM, написа:

здравейте, искам да попитам накой до сега имал ли е проблем с бъбреците на хъскито ,пиелонефрит, и ако да то какви бяха признаците му и как се оправи ?
водих го на лекар ,но днес е малко по-зле

Не съм имала подобен проблем, и се надявам да нямам, но ми се струва, че след като е било на ветеринар, кучето трябва да е по-добре, а не по-зле, затова смятам, че след като няма подобрение трябва да го заведеш на втори и ако трябва на трети ветеринар!!! И го направи колкото се може по-скоро!
User's Signature

Качена снимка

#5408 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване

Публикувано: 30 November 2010 - 12:03 AM

Искам да попитам от къде да взема бирена мая....нали тя се даваше като добавка към храната или се бъркам нещо?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5409 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2010 - 02:47 AM

От аптеката не е скъпа малката опакожка е около 3 лева, а голямата 7 нещо такова, на нас ни се отразява много добре на козината Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5410 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване

Публикувано: 30 November 2010 - 03:12 PM

Благодаря,а както е написано в опътването ли да я давам или?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5411 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 04:57 PM

В опътването е като за хора--> не давай както е в опътването. Давай по 1-2 таблетки на ден.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5412 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 05:50 PM

Ние се храним по 2 пъти на ден и на хранене и давам по 1 не им се мръщи хрупка си ги:)
User's Signature

Качена снимка

#5413 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 05:11 PM

Колко часа е нормално на ден да спи 8 месечно куче? Защото моето става в 11-11.30 и после заспива към 1 до 4 (следващата й разхока) после пак спи към 10 пак излиза и после спи цяла нощ.Верно е че праз деня не винаги съм си вкъщи но ми се струва мнооого сън това
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5414 Потребителят е офлайн   anna sara i rado Икона

Публикувано: 02 December 2010 - 05:13 PM

здравейте. много ми е трудно за първи път отглеждам куче.имам я от една седмица хъски на три месеца е.много е игрива,но я гледам в апартамент.Най-голямата ни трудност е да се научим че в къщи не трябва да се вършат природните нужди.Помогнете ми моля как да я науча,защото дори и когато се изходи навън си оставя и за вкъщи.а и на мокета го прави а е много трудно да се чисти всеки път.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ! ! !

#5415 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 06:18 PM

На три месеца да ходи да пишка и ака само навън е все едно да караш бебе да ходи до тоалетна....няма да стане.
С времето ще започне да си върши нуждите навън. И на нея не й кеф да пикае там, където живее, но не може да стиска достатъчно още.
До 6-7-8 месец вече няма да имате този проблем, евентуално ще се появява само с много напечени ситуации.

За сега мога да препоръчам само-дебнете я. Като почне да се върти и да си търси място я грабвате и веднага навън. Ще схване накрая, че там се върши всичко. Това включва и ходене навън посред нощите...1-2-3, ако я хванете че се върти...бягате по пижами да си върши работата.
А докато не свикне да ходи само навън-вкъщи слагайте пелени от аптеката за възрастни и/или вестници по пода.
User's Signature

#5416 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 03 December 2010 - 10:01 AM

Повечето кучета се ориентират много бъзро да пишкат в тоалетната заради миризмата от канала. Дори и ние да не я усещаме те я усещат. И с вестниците е същото поне при мен беше така сякаш имат афинитет само на хартия да пишат и акат. Ако няма вестник ходят там където имат спомен за последния вестник, за това се постарайте да я научите само на едно място. Аз и бях сложила на Зина вестник в банята и вестник в стаята в която спи естествено на нея и беше по-лесно да пишка в стаята къде ще се разкарва до банята. После като махнах вестника от там много трудно свикна че само в банята трябва. Сега живее на вън в клетка и излиза само сутрин и вечер, а когато съм си в къщи и през деня защото има нужда от 100% надзор когато е пусната из двора. Още не можа да стиска на 100% :dry: сутрин (в 7 часа я пускам) винаги е пикала и акала в клетката, а вече сме на година и половина....Вечер когато се прибера същата работа (18 часа) . Само когато съм си в нас през деня мога да я уловя да не си върши работата там. Не мога да я разбера явно не знае че можа да стиска по-дълго от 5 часа... И съм като някоя миячка сутрин и вечер с кофите вода...Аз си мисля, че грешката ми е там че докато израстваше нямаше човек с нея нон стоп за да и се кара когато ходи на неправилното място, но това си е моя грешка и я осъзнавам :dh_188:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5417 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 10:09 AM

Мда истината е , че ако има постоянно присъствие на човек много по лесно се учи.Ние докато беше бебе бяхме винаги до нея и на всичко се научи за дни.И сега почти винаги има човек в къщата, може би за това нямаме проблеми.Щом стана поспалана като нас.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5418 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 10:34 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 03 December 2010 - 09:06 AM, написа:

Аз си мисля, че грешката ми е там че докато израстваше нямаше човек с нея нон стоп за да и се кара когато ходи на неправилното място, но това си е моя грешка и я осъзнавам :dh_188:

Не мисля, че това е проблема. По-скоро си е до куче. Никой не е стоял нон стоп с Джек докато беше бебе и докато растеше, но той вкъщи няма начин да се изпусне.Най-демонстративно си застава на вратата и почва да скимти, ако е на зор. Няма значение какво му става в корема. По едно време се опитвах да го науча да ходи на терасата, ако има зор през нощта, обаче резултатът беше, че се въртя половин час и пак се върна да ми скимти на главата.
User's Signature

#5419 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 11:07 AM

Показване на мнениетоxael, в 03 December 2010 - 07:39 AM, написа:

Не мисля, че това е проблема. По-скоро си е до куче. Никой не е стоял нон стоп с Джек докато беше бебе и докато растеше, но той вкъщи няма начин да се изпусне.Най-демонстративно си застава на вратата и почва да скимти, ако е на зор. Няма значение какво му става в корема. По едно време се опитвах да го науча да ходи на терасата, ако има зор през нощта, обаче резултатът беше, че се въртя половин час и пак се върна да ми скимти на главата.

При нас е същото. Няма бани, няма тераси - те си искат навънка да си вършат работите! Най-гадно ми е през нощта - който от двамата има зор, застава до главата ми и лекичко с мокър нос ме побутва, ако не реагирам пак и пак и пак и естествено аз ставам! Мъжът ми никога не го тормозят, защото знаят, че при мен номера минава! :smile:
Ахак като беше малък, вършеше нещата на вестници в банята, която стоеше отворена непрекъснато, независимо дали сме в къщи или не. Там се беше научил и никога не се изпусна другаде в апартамента!
Ник дойде по-голям при нас и не се е налагало да слагам вестници, само гледах да ги разхождам по-честичко, защото просто си беше все пак малък и не можеше да стиска дълго време! Сега ако им се наложи да стоят и 10ч. сами - няма проблем, стискат, чакат и знаят, че прибера ли се - веднага излизаме! :be_107:

#5420 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 03 December 2010 - 01:41 PM

Показване на мнениетоxael, в 03 December 2010 - 09:39 AM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 03 December 2010 - 09:06 AM, написа:

Аз си мисля, че грешката ми е там че докато израстваше нямаше човек с нея нон стоп за да и се кара когато ходи на неправилното място, но това си е моя грешка и я осъзнавам :dh_188:

възможно е, тя много добре разбира че не е правилно, да го прави там.Случвало се е да се изпусне секунди преди да я пусна и естествено се скарвам и Зина веднага се шмугва виновно в къщичката си, дори и да не съм я хванала на местопрестъплението и се карам (но не винаги,а май трябва) и по реакцията и личи, че е гузна за това и разбира за какво и се карам. Абе хъскито си е много умно животно просто има неща които много трудно можеш да го накараш да направи ако то неиска. Трябва да се намери кое го мотивира и кое не, при нас мотивацията да дойде при мен е когато държа парцал за дърпане или котка в скута си :ab_041: Храна в никакъв случай не я блазни...дори и най вкусното нещо. По скоро е много любопитна за всичко наоколо. Но мотивация за да я накарам да стиска за сега нямам.Ако имате някакви предложения...съм отворена за съвети.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема