Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 21 January 2011 - 12:20 AM
Публикувано: 22 January 2011 - 12:02 PM
Бих желал да попитам дали е разумно и хигиенично да се слагат памперси на бебета хъски, за да се избегне опишкването на целия апартамент :)
Аз съм малко против, заради козината и опашката.. но пък сестра ми говори с разни нейни познати, които са гледали малки кученца и повечето казаха, че са го правили.
БлагоДаря предварително :)

It`s better to burn out than fade away..
Публикувано: 22 January 2011 - 12:21 PM
Публикувано: 22 January 2011 - 12:50 PM
Както сам съм вметнал във post-a с въпроса ми - и аз не харесвам идеята и не съм казал, че ще направя нещо подобно.. нито пък съм казал, че не мога да чистя на кученцето или че не мога/искам да се грижа за него.
Просто споделям нещо, което съм чул и ми беше интересно дали наистина има такава практика.
Питам защото съм начинаещ и искам да се науча. Това определено не означава, че не полагам грижи..
Не с лошо, моля!

Публикувано: 22 January 2011 - 03:18 PM
Може да са имали предвид памперси-пелени за възрастни хора, които са много удобни за малки кучета, защото попиват бързо и се разтилат по пода, да не цапа и пода.
Публикувано: 22 January 2011 - 04:09 PM
За момента ползвам кухненска хартия - и тя попива добре :) Само дето малкото много обича да яде като я разстеля по пода :P

Публикувано: 25 January 2011 - 02:18 PM
-взех кученцето вчера, женско е на 2 месеца и 10 дни казва се Хера има 2 ваксини и е обезпаразитена 2 пъти, нормално ли е като остане сама да скимти всякаш плаче?
-живее в къщичка 5 на 5 някаде и за сега не се нялага да я вразвам но като я варжа и почна да я разхождам вие какво ще препорачате каква кишка да използвам?
-веч казах големината на кучето по колко пъти дневно да го храна?
-и видях във форома, че им се дава бирена мая да давам ли и на моето куче

хъскито е красиво куче
Публикувано: 25 January 2011 - 02:46 PM
ApOlOgIzE, в 25 January 2011 - 11:23 AM, написа:
-взех кученцето вчера, женско е на 2 месеца и 10 дни казва се Хера има 2 ваксини и е обезпаразитена 2 пъти, нормално ли е като остане сама да скимти всякаш плаче?
-живее в къщичка 5 на 5 някаде и за сега не се нялага да я вразвам но като я варжа и почна да я разхождам вие какво ще препорачате каква кишка да използвам?
-веч казах големината на кучето по колко пъти дневно да го храна?
-и видях във форома, че им се дава бирена мая да давам ли и на моето куче
По първия въпрос - скимти, защото скоро е отделна от майка си и братчетата и сестричетата. Старай се да не я оставяш сама, нека се чувства сигурна при теб, всяко едно твое напускане ще е тежко за нея. Първите няколко дни така ще е.
Втория - навън ли живее? Разхождаш я? До третата ваксина кучето не трябва да излиза навън и да има контакт със каквито и да е животни, пък камо ли с мръсна среда. Оставете кученцето вътре при вас, изкарвайте я навън само за пишкане и акане, но да е на двора ви (предполагам сте в къща) и то за кратко. Вземи най-обикновенна каишка, но пак казвам да се разхожда след 3тата ваксина. Иначе първоначално на разходките ще се дърпа, ще хапе каишката, ще скимти, вие, абе няма да й е комфортно, но ще се свикне.
Третия въпрос - с какво я храните? Попринцип на тази възраст трябва по 4 пъти дневно. И бирена мая според мен няма нужда да даваш. Мое лично мнение - може би никога не бих дала на моето куче....Поздрави и успех, ако имаш още въпроси тук има и доста по-компетентни хора от мен

Публикувано: 25 January 2011 - 08:21 PM

хъскито е красиво куче
Публикувано: 26 January 2011 - 01:17 PM
ApOlOgIzE, в 26 January 2011 - 09:28 AM, написа:
Значи пак да повторим. Кучето е бебе, представи си че оставиш човешко бебе само за дълго време какво ще стане. Така е и с него, трябва му внимание и общуване. Трябва да има хора около него, някой да си играе с него и т.н. Ако кучето ти е Хъски трябва да се социализира, да живее с хора . В момента само го измъчваш като го държиш затворено само.Трябвало е предварително да почетеш за отглеждане на куче и тогава да го взимаш, като си готов да му се отдадеш.
Публикувано: 26 January 2011 - 06:52 PM
ApOlOgIzE, в 26 January 2011 - 04:09 PM, написа:
"ем", струва ми се, дано да греша, че нещо си избързала с взимането на домашен любимец, и особено много си сгрешила с породата. Не можеш да го държиш в нещо като гараж, защо не го държиш вътре?Какво ти пречи? Бити ли са му всички ваксини, на колко стана вече?
Не можеш да кажеш за куче, което наскоро е отделено от майка си и братята и сестрите си, че щом плаче като е само е разглезено!!!!!!! Ако мислиш, че му е студено, му донеси одеало или нещо такова . . .какво й е постлано в къщичката, в/у какво спи? И какво, ходиш чат пат да го наглеждаш и да поиграеш с него за 20-30 мин.??? А като дойде време да го разхождаш? Кучето има много голяма нужда от разходки, упражнения , социализация и тн . . . Не знам какво си мислите?
Публикувано: 27 January 2011 - 11:14 AM
ApOlOgIzE, в 26 January 2011 - 04:20 PM, написа:
1-во - не я разхождай, като все още няма 3-та ваксина. Това , че като я разхождаш и не се среща с други животни ,не значи че всичко е наред. Все пак , извинявай, но там където я разхождаш със сигурност минават други животни, оставят мръсотия, миризми, акота и т.н. след себе си, което е много опасно щом няма трета ваксина. Моят съвет - в никакъв случай!
2-ро - по изказването ти по-горе на мен също ми се стува , ч е е така.
3-то - никой не те съди, а ти казваме какво да правиш, след като искаш съвет.
Моля те, направи всичко възмоожно да я вкараш вкъщи при теб. Какво те спира да я гледаш вътре в къщата? Пък като й мине третата ваксина, изкарай я навън, в къщичката, извеждай я на разходки....и т.н.
Разглезена!?!
Хора,.....не ви разбирам. Не мъчете животните си....

П.С. Качи няколко снимчици в галерията да я видим хубавицата

Публикувано: 27 January 2011 - 01:34 PM

хъскито е красиво куче
Публикувано: 28 January 2011 - 01:42 AM
ApOlOgIzE, в 27 January 2011 - 12:39 PM, написа:
Я, ми кажи едно нещо, как може да вземеш куче без цялото семейство да е съгласно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Така не се прави, всички трябва да са съгласни, за да се грижат за кучето, за да може то да е щастливо в семейната глутница . . .
Публикувано: 29 January 2011 - 03:55 AM
за вет е ясно утре ще ходим, но и там те като почнат с хилядите предположения, хапчета и лутане за това ви питам на някой ако точно това му се е случвало и е запознат
кучето е на 4 месеца