Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5661 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2011 - 08:21 PM

Показване на мнениетоMeto, в 13 February 2011 - 06:45 PM, написа:

Абе това да не е заек та да му давам клончета? :mg_062:
Жалко, че апарата не е във мен. Та да ви покажа как се смуче костен мозък ;)

Жалко наистина . . . :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#5662 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 09:28 PM

Когато се налага ги чистя механично, по "свой си начин" :ab_041: (с един от инструментите от несесерчето за нокти). Най-вече горния четвърти премолар и моларите правят зъбен камък, когато го има той се сваля на люспи.. Те се чистят по-трудно защото са навъре, иначе най-лесни са горните "кучета" (кучешките) За да правиш това, трябва да имаш куче, което позволява такива процедури и не мърда, за да не засегнеш венеца. На мен ми отнема около 5 минути. Понякога, когато още няма налепи ги почиствам с памук. Понякога давам от кожените кокали и други подобни кучешки лакомства за гризане. Кокали не давам, защото гледам да не портя стомасите (без зъби се живее, без стомах не) Някои препоръчват да се дават големи тежки кости с хрущяли за гризане, не за ядене, но ми е по-лесно да им ги чистя сама. Пада се сигурно веднъж или два пъти годишно. Пробвала съм и с кучешка паста за зъби, но нещо не ми е "на сърце" този род процедура и затова я зарязах. До сега веднъж само Реди ми е имал проблем с венците, тогава пи Стоморжил (антибиотик, който действа в устната кухина) и имаше много добър ефект. След него лесно се чисти всичко, изчезва неприятната миризма и известно време "пази" от образуването на зъбен камък.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5663 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 09:40 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 13 February 2011 - 08:33 PM, написа:

Когато се налага ги чистя механично, по "свой си начин" :ab_041: (с един от инструментите от несесерчето за нокти). Най-вече горния четвърти премолар и моларите правят зъбен камък, когато го има той се сваля на люспи.. Те се чистят по-трудно защото са навъре, иначе най-лесни са горните "кучета" (кучешките) За да правиш това, трябва да имаш куче, което позволява такива процедури и не мърда, за да не засегнеш венеца. На мен ми отнема около 5 минути. Понякога, когато още няма налепи ги почиствам с памук. Понякога давам от кожените кокали и други подобни кучешки лакомства за гризане. Кокали не давам, защото гледам да не портя стомасите (без зъби се живее, без стомах не) Някои препоръчват да се дават големи тежки кости с хрущяли за гризане, не за ядене, но ми е по-лесно да им ги чистя сама. Пада се сигурно веднъж или два пъти годишно. Пробвала съм и с кучешка паста за зъби, но нещо не ми е "на сърце" този род процедура и затова я зарязах. До сега веднъж само Реди ми е имал проблем с венците, тогава пи Стоморжил (антибиотик, който действа в устната кухина) и имаше много добър ефект. След него лесно се чисти всичко, изчезва неприятната миризма и известно време "пази" от образуването на зъбен камък.

Интересно, кой точно инструмент ползваш? И не нарушаваш ли емайла така?
С Неро нямам проблем, мия му зъбите съвсем спокойно с четка и паста за зъби и нито се дърпа, нито се противи, много ми е добър . . .
User's Signature

Качена снимка

#5664 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 09:56 PM

Не знам как се казва :ab_041: , мога да снимам и да ти го покажа, но разбира се не нарушавам емайла.
А той Неро е още млад едва ли има проблеми, но би трябвало това миене на зъбите да върши работа, за да не се образува зъбен камък.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#5665 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 10:35 PM

Нещо останах май недоразбран с това клонче.Значи Аксел никога не поглъща люспите или треските затова му давам да си гризка дръвчето .Ако смятате че вашето куче ше ги поглъща по добре да не му дава Дървото съдържа целулоза все пак не цианид .И не гриземе колкото може да изгризе например един бобър .Подъвче си 5-6 мин и го зарязва.А зъбния камък не го чиста с шишове и желазария ами го водя в клиниката и там ако има нужда докторката му ги почиства с стерилни инструменти(само зъбния камък и то веднъж след като ги смени).Аксел посещава клиника почти през месец профилактично .Мерят температурка слушат сърцето и дробчетата но това е друга тема .А който смята че кучето не е заек да гризка клонки да си отреже на неговите арматурно железо да джвакат.Може би ше е по добре за почистване на зъби. :db_046: . ето на кличето за малко но се вижда че си го плюва сиромаха

#5666 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 10:41 PM

Не търси под вола теле!
Между другото зъбния камък при доктора се почиства под упойка, ходи си всеки месец, никой не те спира, нищо няма да ти обяснявам, споко, но спри да се дърлиш тук!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#5667 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 10:51 PM

:flagbg:

#5668 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 11:12 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 13 February 2011 - 09:46 PM, написа:

Не търси под вола теле!
Между другото зъбния камък при доктора се почиства под упойка, ходи си всеки месец, никой не те спира, нищо няма да ти обяснявам, споко, но спри да се дърлиш тук!

.Не става дума за дърлене писах аз кво правя .Нещо да съм казал че нередно правите а?.На моя го чистят без упойка поне така видях аз защото аз го държа докато каката чисти с инструмента.не знам до колко е полезно за кучто да го упояват всеки месец заради един зъбен камък .Аз не разбирам много и нямам намерение да влизам в конфликт като някой друг ,с който и да било и по каквато и тема да било.Просто изразявам личен опит и мнение (скромен).Ни най малко искам да засегна някой съфорумец с мненията си .Значи тука всеки споделя опит и практика .Ако нещо не е правилно просто може да се обсъди по човешки начин а не да се реагира остро щом егото му е засегнато неволно.Ни най малко влизам тука за да "дърля" .Влизам за да споделя моя скромен опит и да почерпя по голям от повече знаещите но понякога не се получава .Някой се засяга и се почва(не говоря конкретно за теб).Не искам това искам да водя нормална дискусия с разбрани хора(повечето са такива) :ab_041: :ba_025: :be_107:

#5669 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 09:05 AM

Я, да ви питам нещо, понеже съм в дилема. Значи.... Еди яде на терасата повечето пъти, когато си изяде яденето го пускам вътре, това един вид е награда, че си е изял яденето и вече може да влезе. Обаче когато не иска да яде, му махам купата. Интересно ми е, за да не стане объркване....след като му махна купата(когато не иска да яде), трябва ли да го пускам вътре? За мен това един вид ще е пак награда, обаче защото не си е изял яденето. А, ако не го пусна вътре, какво....навън ли да седи? И колко?
Понякога така като не яде, и му махна купата, оставям го на терасата 15-тина минутки, послед пак слагам купата (през това време, той вие и скимти като луд), но той пак не иска да яде. Какво да правя в този случай? Да го оставям още навън ли или да го вкарвам вътре? За мен вкарването ще значи, че е свършил добра работа. 100% съм сигурна, че ще го объкам кое е правилно и кое не. Искам да знае, че ако си изяде храната, всичко ще е ок. Ако не - не. Дайте съвет някакъв.... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5670 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 11:14 AM

Защо за награда да влиза вътре .Ти не го ли държиш вътре в апартамента постоянно .МОя шета навсякъде включително и терасата.Даже от месец поцял ден си лежи на тераската и едва ли ше разбере че пускането вътре е награда.Но щом по този начин ти яде и възприема влизането вътре като награде сперед мен и да не яде вдигай му купата но не го пускай веднага вътре за да се усети че не е награден.Подръж го вънка известно време и тогава си го пускай.Мой приятел кучкар от дълги години казва, че кучето трябва да се поощри или накаже за дадена постъпка веднага няколко минути след събитието.После е добре да се държим нормално с него, за дане се отчужди от стопанина си . Аксел се е научил от седмица и на други мурафети.Аз му се карам за нещо и му повишавам тон естествено за да разбере че наисина му се карам а той с двете лапи си закрива очите и се прави на сърдит.Аз естествено не се сдържам и почвам да се смея и оня лигльо скача и почва да ме ближе по лицето.Това е моето мнение ,нека инякой друг да ти каже и горе долу ше прецениш кое е правилното и ще правиш така .Може и аз да не мисля правилно затова изчакай и некой друг да даде мнение особено ако е човек с по богат опит.Все ще намериш праилното решение.Аз не мога да го накарам от известно време да си яде гранулте и тва си е.Месото с ориза го омита но гранулите с кво ли не ги месяне иска и не иска .Вдигам купи и не яде по цел ден седи си купата на земята само минава и заминава.Успех. :ae_085:

#5671 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 10:30 AM

Самата храна би трябвало да е награда след дълга разходка.А не...за награда го пускам вътре.Къде е логиката?Хъски са достатъчно интелигентни,че и те да не схванат идеята ти.Моят съвет-храни го по каманда,следа като вие сте са нахранили и....ако ви позволява пространството-там,където и вие се хранете,на едно и също кюшенце да кажем.То обикновено ще изчака какво ще му остане от масата и види ли,че тя е раздигната вече,гладно ли е,ще си яде от паницата.Не е ли-след 15 мин. си вдигайте.Голямо важно,ако не яде.Така или иначе те не са от лакомите и карат с по-малко храна от останалите породи-така им е заложено.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5672 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 10:19 AM

Здравейте искам да си взема малко хъски но имам няколко въпроса на който не успях да намеря много точен отговор, а искам да съм запознат преди да си го взема.
1.Живея в къща с двор но искам маника да поживее малко вътре докато порасне достатъчно.Вие какво мислите на каква възраст е готов да излезе на двора и ще има ли викове да влезе вътре в нас :) ?
2.Има ли начин да го науча да не ми изяде мебелите :D (ако има как по точно да стане това) ? Помагат ли тези гумени кокали който продават?
3,Понеже имам саксии по земята който са като малки дръвчета има ли някаква вероятност да ги изрови или да им стори нещо?
4,Мога ли лесно да го науча да ходи до тоалетна на правилното място?
5,Скубят ли се прекалено много?
6,С каква храна трябва да го храня има една цяла тема в която коментирате това но не ми стана много ясно суха храна ли или домашно приготвена или някаква друга?
7,Доста важен въпрос долу горе колко струва изхранването на това кученце ?Знам че има и други разноски по него за доктор ваксини и т.н.
Ако съм пропусна нещо като се сетя ще го добавя. Мерси на всички който ще ми отговорят, извинете ме ако ви задавам въпроси на който вече сте отговорили в друга тема.

п.п Спрял съм се на тази порода кучета защото са страшно красиви и обичат дългите разходки.Всяка сутрин ходя да бягам, а вечер след училище няма кой да се нави да бяга с мен, а сега ще има :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#5673 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 10:45 AM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 February 2011 - 09:24 AM, написа:

Здравейте искам да си взема малко хъски но имам няколко въпроса на който не успях да намеря много точен отговор, а искам да съм запознат преди да си го взема.
1.Живея в къща с двор но искам маника да поживее малко вътре докато порасне достатъчно.Вие какво мислите на каква възраст е готов да излезе на двора и ще има ли викове да влезе вътре в нас :) ?
2.Има ли начин да го науча да не ми изяде мебелите :D (ако има как по точно да стане това) ? Помагат ли тези гумени кокали който продават?
3,Понеже имам саксии по земята който са като малки дръвчета има ли някаква вероятност да ги изрови или да им стори нещо?
4,Мога ли лесно да го науча да ходи до тоалетна на правилното място?
5,Скубят ли се прекалено много?
6,С каква храна трябва да го храня има една цяла тема в която коментирате това но не ми стана много ясно суха храна ли или домашно приготвена или някаква друга?
7,Доста важен въпрос долу горе колко струва изхранването на това кученце ?Знам че има и други разноски по него за доктор ваксини и т.н.
Ако съм пропусна нещо като се сетя ще го добавя. Мерси на всички който ще ми отговорят, извинете ме ако ви задавам въпроси на който вече сте отговорили в друга тема.

п.п Спрял съм се на тази порода кучета защото са страшно красиви и обичат дългите разходки.Всяка сутрин ходя да бягам, а вечер след училище няма кой да се нави да бяга с мен, а сега ще има :af_089:

В момента съм в твоята ситуация.

1. Аз също живея в къща с двор, но докато не мине третата ваксина - период от 50 дни, кучето живее вкъщи с нас. След третия месец може да заживее навън, но трябва да става постепенно, а не заведнъж.

2. Единствената застраховка за спасяване на мебелите е доброто възпитание. От първия ден, когато го взехме Арон /на 38 дни/ категорично със строго "Не" сме му забранявали да дъвче каквото и да е друго освен играчките му. На земята са му хвърлени няколко чорапа, гумена играчка, кокал от пресована кожа и една топка. Още след първата седмица се научи, че чехлите не са за гризане и в момента ги пипа много рядко и съвсем плахо. Важното обаче е, че е под постоянен надзор на жена ми, която си е вкъщи. Това е много важно!!!

3. Саксиите ги изнеси. Малкото куче може да унищожи всичи "посеви" наоколо.

4. За една седмица Арон се научи да ходи до тоалетна на терасата. Разбира се, малкото кученце не може да се контролира винаги и понякога в играта се изпуска, но никога не му се караме. За сметка на това, щом се изпиша или изака на пясъка, получава големи овации и похвали. Вече винаги щом му се ходи до тоалетна /около 20 пъти на денонощие/ застава до вратата и дори я захапва, за да излезе. Сега ще се учим да скимтим, за да го чуваме и нощем, ако има зор.

5. Мисля, че за времето до третия месец няма да имаш голям проблем със скубенето на козината.

6. Храната е изключително важна. Поне за малкото куче те съветвам да не правиш компромиси и да се мъчиш да му сготвиш правилна диета. Приготви поне по 5-7 лева за килограм храна. Малкото яде около 200 грама на ден, като към 3-ия месец вече грамажът ще е над 300. За хубавите храни е изписано доста. Нищо не ти пречи да ги комбинираш с домашна храна - главно месце и примерно някое яйце. Избягват се кокали, трудносмилаеми неща и хляб. Може да даваш обезкостена риба. Ако храната не е качествена, задължително даваш хапчета калций и витамини.

7. По 20 лева струва всяка от трите първи задължителни ваксини. По 5 лева е блистерът с 10 витамина. Храната излиза около 5-7 лева за килограм гранули. Трябват още купички, каишка и повод, играчки, гребени и т.н. После дворът трябва да е много добре обезопасен и ограден, защото хъскитата са големи пакостници и като нищо ще изоре всичко и после ще офейка.

И накрая - емоцията от отглеждането на кученцето е невероятна! Никога не очаквай, че ще предвидиш всичко, затова винаги имай едно наум.

Ей го на хубавеца:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5674 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 11:01 AM

Мерси за отговора, страхотен хубавец си имате :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5675 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 02:25 PM

Само не съм съгласен, че яде по 200 грама до 3 месеца...
User's Signature

Качена снимка

#5676 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 02:53 PM

Показване на мнениетоДизел, в 17 February 2011 - 01:30 PM, написа:

Само не съм съгласен, че яде по 200 грама до 3 месеца...

А колко според теб?

http://www.purina.bg...+Plan/?prodid=9

http://www.profpetco...py--and--junior
User's Signature

Качена снимка

#5677 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 03:31 PM

Ами зависи според храната... това, че на твоите храни пише 200 ... не значи, че и на другите марки пише същото ...

Ето ти един пример...

http://www.purina.bg...+Plan/?prodid=9

http://www.purina.bg...gChow/?prodid=4

Като погледни грамажа не само до 3тия месец... ами и в зряла възраст...
User's Signature

Качена снимка

#5678 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 10:30 PM

Какво още трябва да знам за отглеждането на едно малко хъски ? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#5679 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 10:50 PM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 February 2011 - 09:35 PM, написа:

Прегледай темите... има отговор на това което търсиш ..., ако се сетиш нещо конкретно ни питай, няма проблем ... :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#5680 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 February 2011 - 12:40 AM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 February 2011 - 09:35 PM, написа:

Трябва да знаеш, че хъскито се отглежда и като порасне :) Дургото е търпение и здрави нерви :ba_025:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни