Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5841 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 18 March 2011 - 10:55 AM

Тук подкрепям Хъскиповър. Името, печата и така. То тез работи ако не бяха важни нямаше да се измислят и спазват с години наред.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5842 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 11:13 AM

Показване на мнениетоДизел, в 18 March 2011 - 07:41 AM, написа:

. всеки път когато влезне някой новак във форума с цел да разбере аджеба какво мисля "разбиращите" за неговото куче... се повдига и дъвчи поне 2 страници какво и що е родословно ...

Това се случва, защото като кажеш на човека, който иска да знае дали му е "чистокръвно" хъскито, че не е, щом не е взето от развъдник и тн. Този човек започва да ти обяснява колко не разбираш! Колко си тъп, как това нямало значение, нищо че допреди малко е настоявал за обратното! И всички тук са принудени отново да обяснят как стоят нещата! Защото всеки иска да има супер якото родословно, чистокръвно хъски, и като му кажеш, че то не е такова, и ти се сърдят, вместо да приемат, че имат прекрасно, красиво същество, за което да се грижат, и с което да изживеят невероятни мигове!
User's Signature

Качена снимка

#5843 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 12:49 PM

Показване на мнениетоАриел, в 17 March 2011 - 10:05 PM, написа:

Ха ха-памперси.Ако познаваш въпросното куче,ела ти да му ги монтираш и да и обясниш,че не трябва да ги разкъсва.Не бързай да се смееш-един ден твоето ще го халоса хормона и ще има да търчиш и да го разтърваш,за да не се сдобиеш с непредвидени "внученца". :af_089: Неди-да ти цапа до 7-10 дена.Това е малкият зор.Идва момент,в който ако си играе с някое мъжко и почне да му завърта настрани опашката,вместо да си сяда на д-то или да се отбранява-те тогава е готова да хване и в никакъв случай не я пускай без повод.То и на повод разходките са малко опасни,да не ви налети някой бездомник с мераци,или пуснат да потърчи из парк или улица домашен.И после,дори пак да не е опасно вече,поне месец мъжкарите в близост до нея,ще я желаят и качват,а тя ще се нерви,защото няма да иска това.А бе-луда работа.Аз да попитам-сменихте ли козината и намерихте ли каквото търсихте за разресване?

Самия процес на разгонвене ми е ясен, но с Клара не сме имали проблем с кръвта, а тази върви и след нея капки кръв, няма как да й сложим памперс просто ще седи 3 минути.С козината има промяна направо си е друго куче.Но в близкия месец ще се задоволи с разходки около блока :) после ще я докарам на поляната.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5844 Потребителят е офлайн   haski_vili Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 01:28 PM

Показване на мнениетоpebals, в 17 March 2011 - 10:27 PM, написа:

много ти е сладко хъскито.. гледай често да го пускаш от тези решетки и си играйте много ... това иска като го гледам от снимките

Благодаря ти....често я пускам играя си много с нея -но има проблем с крачето и се надявам да се оправи

#5845 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 March 2011 - 01:30 PM

няма да се оправи от само себе си ако не отидете на вет,както ти казаха и много други хора в другата тема.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5846 Потребителят е офлайн   haski_vili Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 01:45 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 March 2011 - 01:30 PM, написа:

няма да се оправи от само себе си ако не отидете на вет,както ти казаха и много други хора в другата тема.

Във вторник ще го заведа в София тъй като тогава имам път натам.И тогава се надявам да се оправи и да :dog:

#5847 Потребителят е офлайн   haski_vili Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 08:26 PM

Имам един въпрос-Дали ако не пускам моята красавица ""да създава поколения-ако мога така да се изразя""ще се и се отразили някак-имам предвид никога да не я пускам че после трудно ще ги продам в моя малък град.Може да звучи тъп въпроса но ми е любопитно.

#5848 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 08:31 PM

Кучето ти е болно.Нека оздравее.Ако съм на твое място,ще я кастрирам без да ми мигне окото.Другият вариант е докато е жива,да я пазя да не забременее.Знаеш ли колко тук ще ти скочат,че нямаш право да развъждаш куче без родословие?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5849 Потребителят е офлайн   haski_vili Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 08:35 PM

:smile:Защо да ме нападат аз попитах просто

#5850 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 09:55 PM

Показване на мнениетоhaski_vili, в 18 March 2011 - 08:35 PM, написа:

:smile:Защо да ме нападат аз попитах просто

Ще ти скочат, защото това се смята за "междусъседско развъждане" с цел финансово облагодетелстване, което не се толерира във форума!
Най-добре е да я кастрираш, защото в по-късен етап може да се отрази зле на здравословното й състояние!
User's Signature

Качена снимка

#5851 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2011 - 10:37 PM

Кое ще се отрази зле.Това,че е кастрирана или че не е? Защо постоянно се карате в този форум немога да разбера и все се дават много "експертни" оценки макар,че като гледам само Huskypower се занимава професионално с кучета.За мене специално форумите са да си помагаме един на друг а не да се правим кой от кого по-велик.Извинявам се ако съм нагрубил някой,но за мен е така.
User's Signature

Качена снимка

#5852 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 10:51 PM

Хъъъ, не е само хъскипауър... и още няколко развъдници има регистрирани във форума... може би тя е по-активна..., но не е единствена...

По темата с раждането и кастрацията не искам да се изказвам ... има си едно друго място пак във форума ни ... на което се коментира и говори ...
User's Signature

Качена снимка

#5853 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 11:07 PM

Какво излиза-ако бе от голям град,би я пуснала и после да намериш купувачи за паленцата ли?Има кой да развъжда тази порода.И да знае как.Да ражда за здраве е мит.Затова-дръж я без поколение или направо я кастрирай.Кучето ти,както е писано по-горе,е от приличащите на хъски,по простата причина,че не можеш да докажеш,че е родословна.
User's Signature

#5854 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 11:31 PM

Показване на мнениетоexcalibur, в 18 March 2011 - 10:37 PM, написа:

Кое ще се отрази зле.Това,че е кастрирана или че не е? Защо постоянно се карате в този форум немога да разбера и все се дават много "експертни" оценки макар,че като гледам само Huskypower се занимава професионално с кучета.За мене специално форумите са да си помагаме един на друг а не да се правим кой от кого по-велик.Извинявам се ако съм нагрубил някой,но за мен е така.

Това, че не е кастрирана се отразява зле, в по-напреднала възраст доколкото ми е известно! При мъжките- също, за това съм сигурна!
User's Signature

Качена снимка

#5855 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 09:24 AM

Въпрос!Ако си кастрирам гадината ще спре ли цикълът й?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5856 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 09:36 AM

Показване на мнениетоhaski_vili, в 18 March 2011 - 08:26 PM, написа:

Имам един въпрос-Дали ако не пускам моята красавица ""да създава поколения-ако мога така да се изразя""ще се и се отразили някак-имам предвид никога да не я пускам че после трудно ще ги продам в моя малък град.Може да звучи тъп въпроса но ми е любопитно.

Много разпространен мит е, че женското куче трябва да роди поне веднъж, иначе....(какво ли не сме чували). Няма такова нещо. Много по - вероятно е едно раждане, за което не сте подготвени да и навреди. Ако кученцето Ви няма родословие, правилното решение е да не я развъждате. Кастрацията може да предотврати част от възможните заболявания, но по - важното е, че няма да има опастност от нежелана бременност. :ba_025:

Показване на мнениетоnedelina5, в 19 March 2011 - 09:24 AM, написа:

Въпрос!Ако си кастрирам гадината ще спре ли цикълът й?

Да. Но се надявам, че разбирате защо това решение би било правилно, а причината не е, че 'цапа'

#5857 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 10:12 AM

Ами точно заради това питам, колкото и грубо да звучи!Не очаквам от кучето си ферма за неродословни хъскита, имам супер красив сетер, който никога не е имал бебета, а си заслужаваше.Ако не ми пречеше разгонването й, никога нямаше да я кастрирам, нито щях да я пускам на мъжки кучета, така че въпросът ти е реторичен.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5858 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 10:54 AM

Показване на мнениетоnedelina5, в 19 March 2011 - 10:12 AM, написа:

Ами точно заради това питам, колкото и грубо да звучи!Не очаквам от кучето си ферма за неродословни хъскита, имам супер красив сетер, който никога не е имал бебета, а си заслужаваше.Ако не ми пречеше разгонването й, никога нямаше да я кастрирам, нито щях да я пускам на мъжки кучета, така че въпросът ти е реторичен.

Не съм задавала въпрос, за да го определяте като риторичен. Вие сте избрали да вземете женско куче, трябвало е предваритлно да си изясните особеностите и разликите в отглеждането, в сравнение с мъжкото.
ПС: Всички кучета ''цапат''.

#5859 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 11:51 AM

Показване на мнениетоНара, в 19 March 2011 - 10:54 AM, написа:

Показване на мнениетоnedelina5, в 19 March 2011 - 10:12 AM, написа:

Не съм задавала въпрос, за да го определяте като риторичен. Вие сте избрали да вземете женско куче, трябвало е предваритлно да си изясните особеностите и разликите в отглеждането, в сравнение с мъжкото.
ПС: Всички кучета ''цапат''.

Оф добре бе компетенцията! Ако искам ще го кастрирам, ако искам не, не съм изчела "Война и мир" в кучешки вариант.Сори, че имам проблемно куче, да го хвърля ли?Проповеди не са ми нужни или поне от хора, които са агресивно настроени.От 7 годишна гледам женски кучета, ако бях се сблъсквала с подобен проблем изобщо нямаше да си правя труда да питам "Свети дог форум"
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5860 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 01:41 PM

Неди,да я кастрираш по време на "цапане" не е невъзможно,но не знам дали е препоръчително.Мисля,че се прави в случаи на хормонални разстройства,от които цикъла не спира.Но най-добре звънни на вета си.В клиниката на Карагьозов сега и утре до14.00 ще ти отговорят на запитванията,дори и да не си техен клиент.
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема