Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6141 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоДизел, в 31 May 2011 - 09:45 PM, написа:

И моята гълта без да дъвче... когато яде гранули..., но, ако е нещо по-едро .. си го дъвче... примерно пилешка пържола или салам .. Гранулите и ги накисвам още от малка, просто като са накиснати не натоварват толкова стомаха... или поне така се надявам ...

Каква е логиката да не натоварват стомаха? Ако следваме някаква логика....то като накиснеш гранулите стават по-тежки, защото поемат водата :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6142 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 08:58 PM

Логиката е, че при храносмилането стомаха се "бори" повече с твърдата не поела течност храна, от колкото с накиснатата.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6143 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 11:44 PM

Показване на мнениетоLetty, в 02 June 2011 - 04:02 PM, написа:

Показване на мнениетоДизел, в 31 May 2011 - 09:45 PM, написа:

И моята гълта без да дъвче... когато яде гранули..., но, ако е нещо по-едро .. си го дъвче... примерно пилешка пържола или салам .. Гранулите и ги накисвам още от малка, просто като са накиснати не натоварват толкова стомаха... или поне така се надявам ...

Каква е логиката да не натоварват стомаха? Ако следваме някаква логика....то като накиснеш гранулите стават по-тежки, защото поемат водата :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

ХъскиПауър ме изпревари...Така е и при хората, ако ядат много сухо и прекаляват с него получават язва/гастрит*, сега не знам дали кучетата страдат от подобни заболявания, но по пътя на логиката смятам, че стомаха би се справил по-добре с гранула напоена с вода от колкото със суха, по-лесно се смила и "разлага" ...
User's Signature

Качена снимка

#6144 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 12:01 AM

Така е, но не мисля, че е вредно ако не се накисват гранулите. Все пак водата е до паничката с храната. Забелязъл съм, че кучето само си пие вода колкото си иска след излапването на крокетите...
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#6145 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 01:42 AM

Хъм, аз не знам какво да мисля... знам, че за човека е вредно да яде само сухо ... и по пътя на логиката следва и за кучетата да е вредно... чудя се дали има човек във форума който да потвърди, че има куче което е хранил в продължение на 5 години само с гранули и то е нямало проблеми със стомаха ... язви/гастрит или други свързани със еднообразната и суха храна проблеми...Не казвам, че накисната гранулата е нещо по-различно, а може би е... Не знам, чувствам се малко объркан... за пръв път през живота ми се случва да съм объркан ... може да е от късния час...
User's Signature

Качена снимка

#6146 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 09:13 AM

Показване на мнениетоДизел, в 02 June 2011 - 11:42 PM, написа:

Хъм, аз не знам какво да мисля... знам, че за човека е вредно да яде само сухо ... и по пътя на логиката следва и за кучетата да е вредно... чудя се дали има човек във форума който да потвърди, че има куче което е хранил в продължение на 5 години само с гранули и то е нямало проблеми със стомаха ... язви/гастрит или други свързани със еднообразната и суха храна проблеми...Не казвам, че накисната гранулата е нещо по-различно, а може би е... Не знам, чувствам се малко объркан... за пръв път през живота ми се случва да съм объркан ... може да е от късния час...

Аз също съм се питала, дали са правени изследвания за заболявания и продължителност на живота на кучета хранени с натурална храна и хранени само с хранулирана!? Има наблюдения, че храненето само със суха храна предизвиква бъбречна недостатъчност! Всички знаем, че пазара на определена стока са много, много пари и интереси, затова кой как ще храни кучето си е право на личен избор ! Същото е и с вредата за която се пише отскоро за мобилните телефони. Това, че причиняват рак е нещо за което се знае още от създаването им !!!! Масовото измиране на пчелните семейства е друг голям проблем вече и в БГ, те измират основно от клетките на мобилните оператори ! А няма ли пчели, няма и опрашване........няма да има и живот !
Относно храненето, в купата на моите кучета винаги има висок клас суха храна от която си взимат само по няколко гранулки на ден, основната им храна е варено месо със ориз, овес, жито! Излиза много по-скъпо и трудоемко, защото им готвя всеки ден, но това е моят избор! Наскоро четох някъде за предложение за "Рекордите на Гинес" на българско куче което е на 26 години и е хранено основно с варена царевица :ud_009: :ud_009: :ud_009: Незнам дали е истина ! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6147 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 10:07 AM

Показване на мнениетоДизел, в 03 June 2011 - 01:42 AM, написа:

Че при кучето има язва има,но гранулите са така уравновесени,че доста трудно може да я получи само от тях..Прав си за това,че само суха храна не става поне няколко пъти в месеца е добре да хапва варено месце,ориз и тнт .Дори съм чувал,че трябва да се дава и хляб макар,че кучетата не могат да го усвоят добре.
User's Signature

Качена снимка

#6148 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 10:27 AM

Хъ, аз моята я храня за сега по 3 пъти на ден ... 2 пъти с гранули и 1 път с пилешко месце и бульон... когато казах и препоръчах на човек с лабрадор от форума да го храни така... всички ме упрекнаха и ми казаха, че така не бива... или с едното или с другото ... ама философи колкото искаш ... моята от съвсем малка (55 дни) се храни така.. на ден поне 1 път готвено, като се готви специално за нея..

Ако 1 ден я храня само с гранули после изходния продукт е зеленикав на цвят.... независимо от марката на гранулите, не знам при вас как е..., моята явно е свикнала на този ритъм и начин на хранене.

Аз лично съм против храненето на куче само и изцяло с гранули ... за мен, а и други хора са ми казвали ... е най-добре разнообразната храна... така хем до някаква степен се застраховаме от това на кучето да му омръзнат гранулите, хем и от болести като горе споменатите "язва/гастрит/бъбречна недостатъчност"... гаранция както се казва никога няма..., но предпочитам да свеждам шанса до минимум ...

Да отбележа, че това са мой мисления/логики и не ги натрапвам на никой, независимо от чуждото и "експертно" мнение аз ще продължавам да храня кучето си така, а за в бъдеще и кучетата си!
User's Signature

Качена снимка

#6149 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 10:52 AM

Не мисля че има хора,които твърдят,че кучето трябва да се храни само с гранули.Това е крайно мнение и аз не го споделям.Но съм напълно съгласен,че качественните гранули са най-балансираната и полезна храна за нашите любимци.Аз храня Алтай 4 пъти на ден засега,2 пъти със суха храна и 2-готвено,предимно пилешко с ориз.Давам му и по 1 варено яйце на ден,като му го нарязвам на парченца и смесвам с гранулките,така покрай него изяжда и тяхКачена снимка Не е толкова лаком,че да поглъща всичко,без да дъвче,хрупа си дори и гранулките,въпреки че са доста дребнички.В момента,на 2 месеца и 5 дни тежи близо 7 кг.,мисля че се развива нормално.Чудя се дали е време вече да му давам някакви витамини и хранителни добавки за малки кученца.Доколкото съм запознат,калция се дава към 3 месечна възраст...Какви витамини бихте ми препоръчали?
User's Signature

Качена снимка

#6150 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 11:00 AM

Показване на мнениетоДизел, в 03 June 2011 - 10:27 AM, написа:

така хем до някаква степен се застраховаме от това на кучето да му омръзнат гранулите

нямаш спирка, а :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Ако на кучето му писваше от гранули когато яде само тях, то Джек и Арвен щяха да им се нахвърлят като мечки стръвници. :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Иначе не знам до колко гранулите са причинетили на тези заболявания.
Моято котка почина от бъбречна недостатъчност...но това по принцип е наследствено.

Аз съм привърженик на суровото хранене, но ще го следвам, когато знам от къде идва продуктът и какво има в него.
До тогава гранулите и готвеното ще са ми на едно ниво.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6151 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 11:07 AM

Хъ, аз моята я храня за сега по 3 пъти на ден ... 2 пъти с гранули и 1 път с пилешко месце и бульон... когато казах и препоръчах на човек с лабрадор от форума да го храни така... всички ме упрекнаха и ми казаха, че така не бива... или с едното или с другото ... ама философи колкото искаш ... моята от съвсем малка (55 дни) се храни така.. на ден поне 1 път готвено, като се готви специално за нея..

Ако 1 ден я храня само с гранули после изходния продукт е зеленикав на цвят.... независимо от марката на гранулите, не знам при вас как е..., моята явно е свикнала на този ритъм и начин на хранене.

Аз лично съм против храненето на куче само и изцяло с гранули ... за мен, а и други хора са ми казвали ... е най-добре разнообразната храна... така хем до някаква степен се застраховаме от това на кучето да му омръзнат гранулите, хем и от болести като горе споменатите "язва/гастрит/бъбречна недостатъчност"... гаранция както се казва никога няма..., но предпочитам да свеждам шанса до минимум ...

Да отбележа, че това са мой мисления/логики и не ги натрапвам на никой, независимо от чуждото и "експертно" мнение аз ще продължавам да храня кучето си така, а за в бъдеще и кучетата си!

За мен храниш много добре,аз също храних така,но преди 20 дни се разболя и беше много зле,карахме я в клиники. След включването на система тя направи гърч и казаха да я храня само с гранули известно време и нали да си приема лекарствата.Прибираме се и този доктор звъни и каза спирай всичко кучето е диабетик и тоя гърч е в следствие на глюкозата от системата и каза да почвам инсулин и вместо гранули варено месо и риба.Минаха два дни и тя си върна и килограми и всичко и просто беше в перфектна форма.И сега се оказва,че е нито диабетичка, нито епилептичка.Всичко това се дължало на това,че преди да се разболее я храних с гранули и варено месо и ориз.Ориза я е запекъл до такава степен,че не може да си върши работата.. , а тя има много нисък праг на чувствителност и всичко било от силните коремни болки."Уш" диабет, а то само повишена захарност от стреса и като включиха система тя с тая захарност те я повишиха още с глюкозата..И сега си е жива и здрава без проблеми за сега и дай БОЖЕ за напред !
User's Signature

Качена снимка

#6152 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 12:59 PM

Показване на мнениетоДизел, в 03 June 2011 - 08:27 AM, написа:

Хаха Еди като хапне една пържола после 2 дена се мръщи на гранулите :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6153 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 04:23 PM

Показване на мнениетоxael, в 03 June 2011 - 11:00 AM, написа:

така хем до някаква степен се застраховаме от това на кучето да му омръзнат гранулите

нямаш спирка, а :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Ако на кучето му писваше от гранули когато яде само тях, то Джек и Арвен щяха да им се нахвърлят като мечки стръвници. :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Иначе не знам до колко гранулите са причинетили на тези заболявания.
Моято котка почина от бъбречна недостатъчност...но това по принцип е наследствено.

Аз съм привърженик на суровото хранене, но ще го следвам, когато знам от къде идва продуктът и какво има в него.
До тогава гранулите и готвеното ще са ми на едно ниво.

Ами не знам, но аз често чета из форумите как след продължително хранене с една марка гранули на кучето му "писва" и отказва да ги яде... тогава собствениците се питат "дали аджеба не е от гранулите", масово ги сменят и ... "нека бъде чудо"...

@Лети, мисля, че си е индивидуално ..., моята примерно ... никога на нищо не се мръщи... до сега не съм виждал/усещал да отказва храна...

@Heskey_, хем я "За мен храниш много добре", хем казваш, че сте имали проблем не разбирам .. моята ориз яде рядко ... и никога не е сух ..., а е придружен с бульон ... тоест майка ми прави супа с пилешко и ориз (вместо фиде) и на куч му идва много добре... за сега не е имала проблеми с изхождането, оп грешка, тук излъгах ... веднъж имаше когато майка ми и беше дала кокалче с размера на палец, като се напъна да върши работа ... мина 1-2 мин .., но сериозни проблеми не сме имали..
User's Signature

Качена снимка

#6154 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 03 June 2011 - 04:52 PM

Като ви чета и все си мисля дали се грижите и за себе си толкова внимателно. Все едно бг-мама форума чета.

#6155 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 05:41 PM

Така и трябва да бъде..., ако нещо се случи на кучето ми и заради това съм виновен аз... не знам как ще го преживея... освен това колкото по-добре информирани сме толкова по-малко ще ни бъркат в джоба като отидем на ветеринар.Лично за себе си .. мога да кажа, че не пуша, не пия и не употребявам наркотици, не се храня особено здравословно и в момента не съм активно спортуващ, но никога не е късно да стана, точно както възнамерявам да направя...

Въпроса тук е друг... буквално кучетата трябва да се гледат като деца... ти си го взел и носиш отговорност за него ... то е пряко зависимо от теб и само теб... то не може да отиде само на лекар... то не може да ти каже какво го боли .. ти носиш отговорност за него!

Мисля, че вниманието не е прекалено, стига да не се вманиачаваш и да се докараш до болестно състояние и постоянно да те гони параноята..., защото много често срещам тук такива хора..., не говоря само за "Хъски" форума..., а като цяло във всички под-форуми е така... Без да ми е обижда нежния пол, но в 90% от случаите именно те изпадат в такива параноии и вманиачавания...
User's Signature

Качена снимка

#6156 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 08:32 PM

Аз, моя куч го имам от март 2009 (осиновен на 2годишна възраст) оттогава досега неизменно го храня само веднъж - вечер, с гранули на Афинити (Брекис лайт) от която храна един чувал от 10кг. стига за 25дни. Останалите 5 дни е на попара от варено месо и хляб + зехтин.
Естествено редовно получава "комплименти" варено или сурово яйце, и кокалите. Така се храним вече 2години и нещо. Теглото е винаги 26,5кг. акаме като по часовник и нито веднъж не сме имали дрисък :) Козина и външен вид винаги сме на ниво :ba_025: та чак мацките се заглеждат подир нас :af_089:
Това е моя скромен опит в храненето на куче.
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#6157 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 10:21 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 03 June 2011 - 10:52 AM, написа:

Не мисля че има хора,които твърдят,че кучето трябва да се храни само с гранули.Това е крайно мнение и аз не го споделям.Но съм напълно съгласен,че качественните гранули са най-балансираната и полезна храна за нашите любимци.Аз храня Алтай 4 пъти на ден засега,2 пъти със суха храна и 2-готвено,предимно пилешко с ориз.Давам му и по 1 варено яйце на ден,като му го нарязвам на парченца и смесвам с гранулките,така покрай него изяжда и тяхКачена снимка Не е толкова лаком,че да поглъща всичко,без да дъвче,хрупа си дори и гранулките,въпреки че са доста дребнички.В момента,на 2 месеца и 5 дни тежи близо 7 кг.,мисля че се развива нормално.Чудя се дали е време вече да му давам някакви витамини и хранителни добавки за малки кученца.Доколкото съм запознат,калция се дава към 3 месечна възраст...Какви витамини бихте ми препоръчали?

Аз купувам Витабон на фирмата витакрафт http://shop.zoomania...eks-31tabl.html. Мился че са немски.Има едни испански но името им збравих ше видя опаковката и ше ти кажа точно. Абе виж тука има доста добавки и витамини и е въпрос на избор

http://shop.zoomania...ni-dobavki.html

#6158 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 07:07 AM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 03 June 2011 - 10:21 PM, написа:

Показване на мнениетоFANFAN, в 03 June 2011 - 10:52 AM, написа:

Аз купувам Витабон на фирмата витакрафт http://shop.zoomania...eks-31tabl.html. Мился че са немски.Има едни испански но името им збравих ше видя опаковката и ше ти кажа точно. Абе виж тука има доста добавки и витамини и е въпрос на избор

http://shop.zoomania...ni-dobavki.html

Да,въпрос на избор е,и когато той е достатъчно богат започваш да се луташ и е трудно да го направиш единственно доверявайки се на качествата,които се приписват на предлагания продукт.Мерси за помощта.Дано имам късмета да избера подходящо за моя разбойникКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6159 Потребителят е офлайн   Richito Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2011 - 02:50 PM

Искам да попитам след като съм сложил Advantix за кърлежи, може ли на следващия ден да го реша? Или трябва да изчакам няколко дена..
User's Signature

Качена снимка

#6160 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2011 - 04:05 PM

Показване на мнениетоRichito, в 07 June 2011 - 12:50 PM, написа:

Искам да попитам след като съм сложил Advantix за кърлежи, може ли на следващия ден да го реша? Или трябва да изчакам няколко дена..

За ресане, никой нищо не ми е казвал, защо да има проблем? Иначе 3 дни не трябва да се къпе, като се има впредвид третиране със шампоани и т.н. Чиста вода не пречи. Така знам аз :)

Аз да попитам друго - каква е тази ваксина с/у бълхи, кърлежи и т.н. ? Целогодишна ли е? По-добре ли е от третирането с Адвантикс и тем подобни? Колко струва горе долу? Въобще...нищо незнам по този въпрос :ab_041: Всякакви мнения, препоръки, "за" и "против" ще са ми от полза. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни