Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6221 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2011 - 10:32 PM

Показване на мнениетоNero_, в 21 June 2011 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 21 June 2011 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоNero_, в 21 June 2011 - 11:35 AM, написа:

Охх вече ми стана неудобно постоянно да питам,но като съм начинаещ и почти нищичко незнам...Когато взех Неро той беше на два месеца и започнах да го храня с ROYAL CANIN "MEDIUM JUNIOR " и от чувалчето не остана почти нищо и за това отидох до "зоомагазина" (ако може да се нарече така) почти нищо няма и нямаше и Royal Canin и искам да питам ако така рязко му сменя храната с друга дали ще му се отрази зле на стомахчето.Бях чел някъде , че не трябва така рязко да се сменя храната ама като няма нз какво да правя дайте ми някакви съвети моля ви :dh_188:

Ок само да ги сваля от тела :happy:
Тук в нашия град имаме само два зоомагазина в този първия където ходих сутринта няма нищо на Пурина, Хилс или Нутра Нъгетс , а в втория има само на Royal Canin "MAXI JUNIOR и MINI JUNIOR " MEDIUM няма ще доставят чак в петък.Най-близкия град до нас е Видин,но нямам нито близки или пък роднини.Ако пък поръчам по интернет те ще я доставят най-малко до два дена то си е същото по-добре да изчакам до петък ама до тогава с какво ще го храня незнам...освен с консерви ама то пък само с тях или да взема от MAXI JUNIOR-ра незнам какво да правя :cc_012:

Според мен най-доброто решение е да вземеш за няколко дена MAXI JUNIOR!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6222 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2011 - 10:36 PM

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 07:40 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 21 June 2011 - 09:22 PM, написа:

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 09:05 PM, написа:

дано да свикне скооро

Ще свикне да си ака в трева и на скришно! Не драматизирай, не е чак толкова трагично! Моя имаше разстройство и се изака точно пред Народния театър в София, беше пълно с хора и нямаше някой , който да не е видял! Събираш, избърсваш, и понеже нося вода даже полях - плочките светнаха от чистота! Важното е да му събираш след като се изака.

Ами почуствах се доста неловко просто. И аз почистих след това, но все пак не беше никак приятно.

Ако разбере, че на всякъде е позволено, може да си ака на всякъде. Виждала съм и такива дето си се изхождат по тротоарите. Така че, това да се научи зависи от теб. И с няколко пликчета под ръка, няма да има за какво да се притесняваш.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6223 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 22 June 2011 - 09:27 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 21 June 2011 - 10:36 PM, написа:

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 07:40 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 21 June 2011 - 09:22 PM, написа:

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 09:05 PM, написа:

дано да свикне скооро

Ще свикне да си ака в трева и на скришно! Не драматизирай, не е чак толкова трагично! Моя имаше разстройство и се изака точно пред Народния театър в София, беше пълно с хора и нямаше някой , който да не е видял! Събираш, избърсваш, и понеже нося вода даже полях - плочките светнаха от чистота! Важното е да му събираш след като се изака.

Ами почуствах се доста неловко просто. И аз почистих след това, но все пак не беше никак приятно.

Ако разбере, че на всякъде е позволено, може да си ака на всякъде. Виждала съм и такива дето си се изхождат по тротоарите. Така че, това да се научи зависи от теб. И с няколко пликчета под ръка, няма да има за какво да се притесняваш.

Мда ще го "преболедува" с времето. От 2-3 месеца Арес гледа да се скатае в 2 метра трева, а преди успяваше все по пътя да свърши тая работа. Гадна работа е чистенето.. особено с 30 чифта очи на гърба гледащи лошо

#6224 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2011 - 03:35 PM

Като цяло кучетата са притеснителни по отношение къде да си направят работата и при възможност,се скриват в храсталак,висока трева или се отдалечават,ако се пуснати,след което радостни доприпкват пак до теб.Заложено им е,или поне в повечето породи съм го забелязала.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6225 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2011 - 03:40 PM

Права си, но има значение и къде и при какви условия живеят.
Виждала съм много кучета, които живеят в центъра, където е пълно с улици и тротоари, градинките са кът и са далече, или пълни с майки с деца и неудобни за кучета, да не говорим пък за пуснати кучета. Тези кучета си тропат без притеснение където ги свари зора и след тях трябва да се почиства.
Цяло щастие е, че не живея на такова място.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6226 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 07:45 PM

Здравейте! Понеже никой не ме отрази в темата за хигиенните навици реших да попитам тук. Значи Макс за две седмици се научи да пишка и ака на вестниците , но когато започнах да ги местя към банята отвикна да си върши работата на тях и сега където му падне.Някакви идей как отново да го науча на вестниците?
User's Signature

Качена снимка Весела Коледа
Качена снимка

#6227 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 08:10 PM

Избързала си с местенето на вестниците. Още е малък, за да схваща добре тези "трикове". И се е объркал. Т.е. той сега не знае какво да прави, и защо да го прави. Моят съвет е да върнеш в изходно положение и да започнеш всичко отначало. Ще ти трябва известно упорито дебнене на момента, когато се кани да си свърши нешата и уж случайно да е близо до това място или точно на него. За по-голяма успеваемост увеличи площа на вестниците. Поощрявай правилното действие, като му се радваш много и се опитвай да предотвратиш неправилното действие. Някак нещата уж да станат от самосебе си ще е най-добре. "Наказвай" нежеланото действие само, ако го видиш да го прави на момента и го "наказвай" предимно с гласово неодобрение. Опитай, дано проработи. Ако някой друг се сети още някоя "хитрост", да споделя! :md_064:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6228 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 08:35 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 27 June 2011 - 09:10 AM, написа:

Избързала си с местенето на вестниците. Още е малък, за да схваща добре тези "трикове". И се е объркал. Т.е. той сега не знае какво да прави, и защо да го прави. Моят съвет е да върнеш в изходно положение и да започнеш всичко отначало. Ще ти трябва известно упорито дебнене на момента, когато се кани да си свърши нешата и уж случайно да е близо до това място или точно на него. За по-голяма успеваемост увеличи площа на вестниците. Поощрявай правилното действие, като му се радваш много и се опитвай да предотвратиш неправилното действие. Някак нещата уж да станат от самосебе си ще е най-добре. "Наказвай" нежеланото действие само, ако го видиш да го прави на момента и го "наказвай" предимно с гласово неодобрение. Опитай, дано проработи. Ако някой друг се сети още някоя "хитрост", да споделя! :md_064:

Да аз ги върнах отново в стаята и преди малко се изпишка на тях...наградих го.Обаче напоследък нямам никакво време да го следя постоянно сега се местим в друго жилище и доста време остава сам.Мерси много за съвета :smile: даже сега ще му сложа повече вестници...дано има ефект
User's Signature

Качена снимка

#6229 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 08:58 PM

Някой може ли да ми каже, защо Неро ближе метал? Нещо му липсва ли, като витамини или и аз не знам? Например като баща ми го гали и Неро почва да ближе часовника на ръката му и като се закроти на него едвам го махам . . .
User's Signature

Качена снимка

#6230 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 June 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 27 June 2011 - 06:10 PM, написа:

Само дебнене му е майката, както "всички" знаем си вършат работата след сън или след хранене, издебваш го - когато почва да души и е готово да си свърши работата и го занасяш, например в банята, ако искаш там да прави "каквото трябва"
Аз така имах голяма успеваемост и с двете кучета, може би за около седмица и вече си ходеха в банята. Естествено похвала и наградка след това и до ден днешен самички си ходят там, после чистенето там е лесно
Пробвайте така, ако имате възможност да следите Макс
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#6231 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 27 June 2011 - 11:49 PM

Аз му местех пелената с по метър на 5-6 дни. След сън е 100% успеваемост има "излавянето". Въобще хъскито някак не обича дори и малко му смърди и лесно научава дори само каде е банята. Поне моето с кеф ходеше там и излизаше гордо се едно е спечелило всички кучешки олимпиади :)

#6232 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 10:38 AM

Показване на мнениетоvinek, в 27 June 2011 - 10:24 AM, написа:

Показване на мнениетоHuskypower, в 27 June 2011 - 06:10 PM, написа:

Само дебнене му е майката, както "всички" знаем си вършат работата след сън или след хранене, издебваш го - когато почва да души и е готово да си свърши работата и го занасяш, например в банята, ако искаш там да прави "каквото трябва"
Аз така имах голяма успеваемост и с двете кучета, може би за около седмица и вече си ходеха в банята. Естествено похвала и наградка след това и до ден днешен самички си ходят там, после чистенето там е лесно
Пробвайте така, ако имате възможност да следите Макс

И това е много добър начин тъкмо няма да се занимавам да местя и да сменям вестници,но както казах нямам почти никакво време освен да го оставя за по нататък когато се пооправя с преместването надявам се , че до третия месец ще успея да му изградя някакви хигиенни навици докато дойде времето да излизаме...предполагам че ще ми е по-лесно :smile: и пак да ви благодаря за съветите и за бързите отговори
:smile:
User's Signature

Качена снимка

#6233 Потребителят е офлайн   Sara7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 12:38 PM

Ще си взимам хъски, ще има ли проблем ако имам в къщи и котки?

#6234 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 12:45 PM

Показване на мнениетоSara7, в 28 June 2011 - 12:38 PM, написа:

Допитай се до котките по-скоро!
User's Signature

Качена снимка

#6235 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 12:50 PM

Показване на мнениетоSara7, в 28 June 2011 - 12:38 PM, написа:

Зависи,ако и котките са малки ще свикнат.
Зависи как ще го приемат,как ще доходите към двете животинки.
Аз лично нямам проблем.Но,нека по-компетентните също да изкажат мнение :) Успех !
User's Signature

Качена снимка

#6236 Потребителят е офлайн   Sara7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 01:18 PM

Проблема е, че са малко повече от една котка.
Имам и малки и големи.

#6237 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 01:27 PM

Показване на мнениетоSara7, в 28 June 2011 - 01:18 PM, написа:

Проблема е, че са малко повече от една котка.
Имам и малки и големи.

Заведи куче на познат при тях и погледни реакцията им..Като вземеш Хъскито котките ще го бият в началото, после ще бягат от него и така дълго време ще има напрежение, а може би и цял живот зависи!
User's Signature

Качена снимка

#6238 Потребителят е офлайн   Sara7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 01:38 PM

Мене не ме притеснява за котките а за кученцето.
Да не развие омраза към тях като стане голямо.
Иначе имах немска офчарка и така стана с нея, но нали казват че всяка порода куче си има характер.
И затова се притеснявам.

#6239 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 01:42 PM

Хм, не мога да ви кажа точно.Моето куче не проявява желание да яде котката ми, но пък като види чужда котка се втурва настървена.При всички положения обаче големите котки в двора ви ще бият кучето в началото, аз до преди да направим бокса на кучето на двора много се притеснявах котката като го бие по муцуната да не му извади някое око, за всеобщ късмет нямаше инциденти.
User's Signature

Качена снимка

#6240 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоSara7, в 28 June 2011 - 01:38 PM, написа:

Мене не ме притеснява за котките а за кученцето.
Да не развие омраза към тях като стане голямо.
Иначе имах немска офчарка и така стана с нея, но нали казват че всяка порода куче си има характер.
И затова се притеснявам.

Рискът винаги го има!!
Но ето как стоеше въпроса при нас с пораснало куче и малко коте:
(мисля, че нагледно ще е по-добре обяснено)

И все пак винаги има риск!! Никога не е напълно сигурно, кога едното животно може да предизвика другото и да стане беля!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема