Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6481 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2011 - 09:02 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 31 October 2011 - 12:48 AM, написа:

Показване на мнениетоbeep, в 30 October 2011 - 11:53 PM, написа:

Здравейте!
От около 7 месеца ви чета доста обстойно. но сега за първи път пиша...
Имам мъжко (неродословно) хъски на 9 месеца. Детството мина много леко, без унищожения и някакви грандиозни проблеми...Още от малък го водя в парка, въпреки множеството препоръки, че не трябва да го пускам, защото е...хъски. Много исках да стане социален и да не излезе заядлив. Допреди известно време нямахме проблеми. Постепенно започна да обръща внимание само на женските. Още от малък, обаче, играе страшно доминантно с кучета, които му "лягат" - става дума за негови набори, бебета лабрадори, както и едно по-малко хъски. Издава страшни звуци, но и вече става все по-груб. Ясно е, че се прави на мъж, но ми е страшно неудобно от хората, чийто кучета са просто "по-нежни души"... Преди два дни се сби и с по-голям от него, страшно добър ретривър и определно моят си беше виновен за дупката, която получи, заради някаква глупава пръчка. Аз бях решила да му се карам, когато нещо такова се случи, но дали е правилно? Спрях му парка за няколко дни, но надали това е решението... Много моля за съвет как да стопирам тази доминантност?

Хъски и Ретривъри, защо ли не се изненадвам!
Като бяхме на 10 месеца един кокер се опита да ни ступа, тогава Неро за първи път се скара с куче! Пърчките правят големи проблеми, както и топките и други подобни! Моят съвет е първо не го отделяй от общуването с кучета НЕ спирай парка, независимо колко лошо ти се струва, че става положението! Аз не изолирах Неро от други кучета и напредъкът е много голям! Заеми се, ако не си го направил/а вече, с възпитание! Сериозно и отговорно, защото доминантния характер трябва да може да се контролира! Неро си пада доминантен, но мога да го контролирам, дори когато има мъжки кучета, които не харесва! Изключение правят голъдните и едно две конкретни кучета! Правилно е да му се караш и да му казваш Не, за да знае, че боят за каквото и да било не се толерира! Но ти не го бий, защото няма логика! Също така , правиш добре, че го пускаш, трябва да хабите енергия, тичайте, играйте заедно, стани предпочитан/а от кучето! Говори му, за да знае кога си спокойна и кога ядосана и къде греши! Хвали го абсолютно винаги, когато прави нещата като трябва и се държи добре! Като навърши една година, може да стане по-лошо, да не харесва нито едно мъжко куче, но това не трябва да те обезкуражава! Ако имаше кой да ми го каже тогава, нямаше да е лошо, но сама го разбрах, което също не беше лошо! Та, след година, дори и да не понася повечето мъжки, нека се среща с тях, нека общува , но да го държиш под око, защото те не подбират с кого се карат, може да е 60 кг. ротвайлер или малък кокер . . .или питбул! И колкото повече расте, толкова повече трябва да тичате, да му говориш, да хабите енергия!
Спирай го когато прекали с доминантната игра, дърпаш го леко настрана и го караш да седне за една кратка пауза и като се успокои го пускаш!
Неро на 2 години и половина, още има трески за дялане, но мога да го контролирам, моята дума има тежест и разчитам абсолютно на него! Пускам го непрекъснато, среща се със всякакви кучета и мога да преценя да го оставя ли да се види с кучето или по-добре да е вързан! Но най важното, ако пуснато куче тръгне към вас, не дърпай своето в обратна посока, защото така ще го изнервиш! Вместо това кажи на стопанина на другото куче да си го прибере, ако няма време за това, ги оставяш да се видят винаги с очакването, че НЯМА да се скарат, но с едно наум! Ти с времето ще разбереш, кое куче може, кое-не, кога да го пуснеш и кога да се срещнат, но да е вързан!
Успех и поздравления, за отделеното време да четеш и да научаваш!

Благодаря ти!
Оф, толкова по-спокойно ми беше, когато беше бебе и не подбираше - играеше с всеки... Сега има две приятелки, с които играят по-силово и които са по-силни от него, та той после отива и прилага същата игра на бебетата (лабрадорите са колкото него, а хъскито с два месеца по-малко). Те му се плашат и като че ли, това още повече го нахъсва да ги "посмачка", защото не тичат с него, а му се подлагат по гръб. Много сконфузно става, а според мен е само игра, но последния път, едното лабрадорче (не съм присъствала, единствения път, когато не съм била аз с него в парка) бая се е уплашило. А и как да му кажа да не ходи точно при тези кучета...С големите мъжки ще видим...явно ще си изяжда боя регулярно, защото той не е и особено силничък и май него ще го ядат (водим го хъскоподобно, при положение, че не е от развъдник :ab_041: , всичко му е маааааалко по-дълго, отколкото трябва - муцка, крака, опашка, уши хихи)...Другите хора казват, че е умничък, защото избягва по-силните мъжки (това поне преди изцепката с ретривъра)...
Съжалявам за размишленията и отново благодаря!

#6482 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 09:56 AM

Показване на мнениетоbeep, в 31 October 2011 - 09:02 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 31 October 2011 - 12:48 AM, написа:

Показване на мнениетоbeep, в 30 October 2011 - 11:53 PM, написа:

Здравейте!
От около 7 месеца ви чета доста обстойно. но сега за първи път пиша...
Имам мъжко (неродословно) хъски на 9 месеца. Детството мина много леко, без унищожения и някакви грандиозни проблеми...Още от малък го водя в парка, въпреки множеството препоръки, че не трябва да го пускам, защото е...хъски. Много исках да стане социален и да не излезе заядлив. Допреди известно време нямахме проблеми. Постепенно започна да обръща внимание само на женските. Още от малък, обаче, играе страшно доминантно с кучета, които му "лягат" - става дума за негови набори, бебета лабрадори, както и едно по-малко хъски. Издава страшни звуци, но и вече става все по-груб. Ясно е, че се прави на мъж, но ми е страшно неудобно от хората, чийто кучета са просто "по-нежни души"... Преди два дни се сби и с по-голям от него, страшно добър ретривър и определно моят си беше виновен за дупката, която получи, заради някаква глупава пръчка. Аз бях решила да му се карам, когато нещо такова се случи, но дали е правилно? Спрях му парка за няколко дни, но надали това е решението... Много моля за съвет как да стопирам тази доминантност?

Хъски и Ретривъри, защо ли не се изненадвам!
Като бяхме на 10 месеца един кокер се опита да ни ступа, тогава Неро за първи път се скара с куче! Пърчките правят големи проблеми, както и топките и други подобни! Моят съвет е първо не го отделяй от общуването с кучета НЕ спирай парка, независимо колко лошо ти се струва, че става положението! Аз не изолирах Неро от други кучета и напредъкът е много голям! Заеми се, ако не си го направил/а вече, с възпитание! Сериозно и отговорно, защото доминантния характер трябва да може да се контролира! Неро си пада доминантен, но мога да го контролирам, дори когато има мъжки кучета, които не харесва! Изключение правят голъдните и едно две конкретни кучета! Правилно е да му се караш и да му казваш Не, за да знае, че боят за каквото и да било не се толерира! Но ти не го бий, защото няма логика! Също така , правиш добре, че го пускаш, трябва да хабите енергия, тичайте, играйте заедно, стани предпочитан/а от кучето! Говори му, за да знае кога си спокойна и кога ядосана и къде греши! Хвали го абсолютно винаги, когато прави нещата като трябва и се държи добре! Като навърши една година, може да стане по-лошо, да не харесва нито едно мъжко куче, но това не трябва да те обезкуражава! Ако имаше кой да ми го каже тогава, нямаше да е лошо, но сама го разбрах, което също не беше лошо! Та, след година, дори и да не понася повечето мъжки, нека се среща с тях, нека общува , но да го държиш под око, защото те не подбират с кого се карат, може да е 60 кг. ротвайлер или малък кокер . . .или питбул! И колкото повече расте, толкова повече трябва да тичате, да му говориш, да хабите енергия!
Спирай го когато прекали с доминантната игра, дърпаш го леко настрана и го караш да седне за една кратка пауза и като се успокои го пускаш!
Неро на 2 години и половина, още има трески за дялане, но мога да го контролирам, моята дума има тежест и разчитам абсолютно на него! Пускам го непрекъснато, среща се със всякакви кучета и мога да преценя да го оставя ли да се види с кучето или по-добре да е вързан! Но най важното, ако пуснато куче тръгне към вас, не дърпай своето в обратна посока, защото така ще го изнервиш! Вместо това кажи на стопанина на другото куче да си го прибере, ако няма време за това, ги оставяш да се видят винаги с очакването, че НЯМА да се скарат, но с едно наум! Ти с времето ще разбереш, кое куче може, кое-не, кога да го пуснеш и кога да се срещнат, но да е вързан!
Успех и поздравления, за отделеното време да четеш и да научаваш!

Благодаря ти!
Оф, толкова по-спокойно ми беше, когато беше бебе и не подбираше - играеше с всеки... Сега има две приятелки, с които играят по-силово и които са по-силни от него, та той после отива и прилага същата игра на бебетата (лабрадорите са колкото него, а хъскито с два месеца по-малко). Те му се плашат и като че ли, това още повече го нахъсва да ги "посмачка", защото не тичат с него, а му се подлагат по гръб. Много сконфузно става, а според мен е само игра, но последния път, едното лабрадорче (не съм присъствала, единствения път, когато не съм била аз с него в парка) бая се е уплашило. А и как да му кажа да не ходи точно при тези кучета...С големите мъжки ще видим...явно ще си изяжда боя регулярно, защото той не е и особено силничък и май него ще го ядат (водим го хъскоподобно, при положение, че не е от развъдник :ab_041: , всичко му е маааааалко по-дълго, отколкото трябва - муцка, крака, опашка, уши хихи)...Другите хора казват, че е умничък, защото избягва по-силните мъжки (това поне преди изцепката с ретривъра)...
Съжалявам за размишленията и отново благодаря!

На 9 месеца няма как да не са ви големи ушите и да не изглежда несъразмерен! Лабрадорите също играят много грубо с по-малки кучета пък и с деца, те от радст бутат всичко по пътя си! За сега всичко е на игра, като загрубее го дръпни за пауза! Трябва да научиш учето как да се държи и коквод а не прави! А за Неходенето при големи кучета ти трябва добро възпитание! Ако не искаш да ходите само на повод, няма как да ти се размине общо послушание!
User's Signature

Качена снимка

#6483 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 11:27 AM

Не става въпрос за агресия изобщо-все пак това е хъски, със или без родсловие.Един ден ще разбереш, но трябва първо да станеш родител, да си заведеш детето на детска площадка, където играят деца и да видиш, че.....е препикана от някое куче.Ще ти е приятно ли?Макс е мъжко, маркира си територията, а в двора на у-то играят деца.За това замислял ли си се?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6484 Потребителят е офлайн   kamir Икона

• Interests:Моето любимо куче - Камир!

Публикувано: 01 November 2011 - 02:31 PM

взехме си хъски, след няколко дена става на 3 м., вече почти цял месец има разтройство, та то не бяха специална скъпа храна, инжекции, имодиум, прах...нищо не помага...някой може ли да даде съвет

#6485 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 01 November 2011 - 02:38 PM

Сменете ветеринара си, изследвайте го за изоспори,демек занесете изпражнение да го изследват след това нека лекарите ви предназначат специална програма за стягане на стомаха. Диарфорте на прах помага също а от домашните манджи сварен ориз.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6486 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2011 - 05:15 PM

Боже цял месец милинкото, то сигурно е отслабнало? Има ли апетит? И да - сменете вет-а.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6487 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 06:29 PM

Показване на мнениетоkamir, в 01 November 2011 - 02:31 PM, написа:

взехме си хъски, след няколко дена става на 3 м., вече почти цял месец има разтройство, та то не бяха специална скъпа храна, инжекции, имодиум, прах...нищо не помага...някой може ли да даде съвет

Отдавна е трябвало да смените вета, от опит го казвам! От София ли сте?
User's Signature

Качена снимка

#6488 Потребителят е офлайн   lorinka85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 09:53 AM

здравей те вземах си хъски но е много разглезено.Постоянно скимти и вие като вълк . Не слуша въобще моля помогнете ми .Дайте ми съвет какво да направя за да спре .Подлуди ми съседите и искат да го махам ,а аз много го обичам на 1и 5месеца е помощ

#6489 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 01:11 AM

Показване на мнениетоlorinka85, в 03 November 2011 - 09:53 AM, написа:

здравей те вземах си хъски но е много разглезено.Постоянно скимти и вие като вълк . Не слуша въобще моля помогнете ми .Дайте ми съвет какво да направя за да спре .Подлуди ми съседите и искат да го махам ,а аз много го обичам на 1и 5месеца е помощ

Кучето скимти и вие, ако е тъжно, самотно, не се чувства добре, ако е пренебрегвано! Ако чува някакви сирени, други кучета също могат да са причина, но съм забелязала, че когато стопаните не правят нещо както трябва кучето си казва!
Внимавай съседите да не вземат нещата в свой ръце, я с отрова, я по друг начин!
Непрекъднато ли вие или повече сутрин? Когато е само? Гладно?
Някъде грешите вие, там търсете проблема, кучето само ви казва, че нещо не е наред!
User's Signature

Качена снимка

#6490 Потребителят е офлайн   lorinka85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 08:26 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 04 November 2011 - 01:11 AM, написа:

Показване на мнениетоlorinka85, в 03 November 2011 - 09:53 AM, написа:

Кучето скимти и вие, ако е тъжно, самотно, не се чувства добре, ако е пренебрегвано! Ако чува някакви сирени, други кучета също могат да са причина, но съм забелязала, че когато стопаните не правят нещо както трябва кучето си казва!
Внимавай съседите да не вземат нещата в свой ръце, я с отрова, я по друг начин!
Непрекъднато ли вие или повече сутрин? Когато е само? Гладно?
Някъде грешите вие, там търсете проблема, кучето само ви казва, че нещо не е наред!

сутрин,обяд ,следобед.След обед го разкарвам прибирам го нахраня го и по някога пак скимти.Немога да го разбера какво иска.Понякога по цял ден не спира карам му се не слуша много е упорито.Дори да не е гладно пак скимти

#6491 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 08:42 AM

Да разбирам, че сте си "вземали" голямо, пораснало хъски ли?Разглезено...от Вас или вече е било така.Къде го държите, когато Ви няма?С каране до никъде няма да стигнете с хъски-ще Ви прави на инат.От колко време е този проблем, откога е при Вас?.
User's Signature

#6492 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 11:32 AM

С каране наистина няма да стане, не само , че ще прави на инат, ами така го насърчаватае да лае и вие, защот в неговите очи вие правите същото!
Дай малко по-подробна информация за навицете на семейството и на кучето ! Отношението и тн . . .
User's Signature

Качена снимка

#6493 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 01:27 AM

звучи ми все едно е затворено на балкона,,,
докато ви няма нека да има място където да може да спи, играчки вода и да е в стая по възможност
ако на обяд разходката му е достатъчна обикновенно лягат и спат след нея

#6494 Потребителят е офлайн   lorinka85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 08:10 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 04 November 2011 - 11:32 AM, написа:

С каране наистина няма да стане, не само , че ще прави на инат, ами така го насърчаватае да лае и вие, защот в неговите очи вие правите същото!
Дай малко по-подробна информация за навицете на семейството и на кучето ! Отношението и тн . . .

Гледам го на двора има си оградено пространство където може да се разкарва и къщичка в която да спи.Винаги пред него има вода,храна,и някъкви играчки.Аз работя и не винаги съм си в къщи.Разкарвам го винаги само следобед по 1-2 часа.Цяла нощ спи няма проблеми.Става в 6 сутринта и скимти слагам му да яде понякога продължава да скимти.Вземах го на 4 месеца но детето го разглези докато беше малко.Много си играеше с него и то свикна винаги да има хора покрай него какво да го правя за да отвикне вече нямам сили да се разправям със съседите .Дайте ми съвет като по опитни

#6495 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 08:46 AM

Намерете му другарче.То е лесно отстрани да се дават съвети и Вие си знаете какво Ви коства грижата за едно куче, та камо ли за още едно.Не е до разглезване, а до потребности.Явно е самотно.Другият вариант е, да го изкарвате малко и сутрин- те се нуждаят от разходката си не само заради физическото раздвижване, а и за да задоволяват силното си любопитство към заобикалящия ги свят.Ако случайно се спрете на първия вариант, то е желателно кучето да е женско и кастрирано или мъжко и недоминантно, за да няма конфликти между тях.Сега се сещам и за още нещо-кучето ви мъжко ли е?Ако е така и не е кастрирано, може да страда, подушвайки разгонени.А те се срещат почти постоянно.Така е-проблем си е да имаш куче- но и да имаш дете не е лесно, но родителите не се отказват от децата си по тази причина.Желая Ви успех.
User's Signature

#6496 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 01:46 PM

На мен ми се струва, че разходките са му доста малко! Пълна скука!
Понякога ми се е случвало да извеждам три пъти на ден Неро за не по-малко от два часа и вечерта му се наложи да отиде до тоалетна, следователно го извеждам пак, срещна едно куче и като почнаха една луда игра и си викам "да му се не види все едно не е излизало това куче" ! Като стане сутрин има нужда от разходка, а не от ядене, след разходка-храна! После вечерта или когато имате възожност още една разходка!
User's Signature

Качена снимка

#6497 Потребителят е офлайн   lorinka85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 November 2011 - 08:54 PM

Показване на мнениетоАриел, в 05 November 2011 - 08:46 AM, написа:

Намерете му другарче.То е лесно отстрани да се дават съвети и Вие си знаете какво Ви коства грижата за едно куче, та камо ли за още едно.Не е до разглезване, а до потребности.Явно е самотно.Другият вариант е, да го изкарвате малко и сутрин- те се нуждаят от разходката си не само заради физическото раздвижване, а и за да задоволяват силното си любопитство към заобикалящия ги свят.Ако случайно се спрете на първия вариант, то е желателно кучето да е женско и кастрирано или мъжко и недоминантно, за да няма конфликти между тях.Сега се сещам и за още нещо-кучето ви мъжко ли е?Ако е така и не е кастрирано, може да страда, подушвайки разгонени.А те се срещат почти постоянно.Така е-проблем си е да имаш куче- но и да имаш дете не е лесно, но родителите не се отказват от децата си по тази причина.Желая Ви успех.

Благодаря за съвета .Кучето ми е женско един път се разгони на 1 година беше .Казаха ми че трябва да го оплодя на второто разгонване.И тогава вече ще си има другарчетаОбичам я моята Лора много затова няма да я махам а ще намирам време и сутрин да я разкарвам.Между другото ми казаха че имало някъкви нашийници против лай ,какво мислите за тях

#6498 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2011 - 09:22 PM

Показване на мнениетоlorinka85, в 05 November 2011 - 06:54 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 05 November 2011 - 08:46 AM, написа:

Благодаря за съвета .Кучето ми е женско един път се разгони на 1 година беше .Казаха ми че трябва да го оплодя на второто разгонване.И тогава вече ще си има другарчетаОбичам я моята Лора много затова няма да я махам а ще намирам време и сутрин да я разкарвам.Между другото ми казаха че имало някъкви нашийници против лай ,какво мислите за тях

:ea_103:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6499 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2011 - 10:29 PM

Цитат

Казаха ми, че трябва да го оплодя на второто разгонване.И тогава вече ще си има другарчета

:ud_009: :ud_009: :ud_009:

Ужас ... някой "специалист" ви е посъветвал. Вие така ли мислите да направите? Ако ви кажат, че трябва да ражда всяка година на всяко разгонване - т.е. по два пъти - ще повярвате ли, ще го направите ли?
И ако другарчетата са целта на занятието, искрено се надавям да се откажете да ги умножите точно по този начин!
Дано намерите време да прочетете и разберете повече за това оплождане ... например ето тук има много подходящи теми за и против - цък
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6500 Потребителят е офлайн   conundrum Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 09:36 AM

Здравейте,

знам, че на много от вас въпроса ми ще се стори несериозен , но все пак реших , че е по добре да се допитам до хора с години опит в отглеждането на хъски вместо да се опитвам да се намеря в тоновете материали, които намерих по въпроса в интернет. Проблема ми е следния - мои приятели имат хъски на 6-7 месеца. Решиха да заминат за 4-5 дни извън България и нямаше как да я вземат с тях ( момиченце е :) ) . Оказа се, че никой не иска да я вземе докато ги няма. Ние се съгласихме, въпреки че сме с малко дете и се притеснявах , че ще им отнеме малко време да свикнат една с друга ( няма да описвам за последните 2 дни колко комични ситуации имахме с двете :) да не говорим, че хъскито от самото начало се лепна за мен и в момента с детето водят своеобразна борба за вниманието ми, скоро очаквам дъщеря ми да започне също да ръмжи срещу нея :) ). Оставиха ми храна, а и аз попрочетох основни неща за породата. Видях, че на много места ги описват като злояди. Е, нашата малка приятелка е явно с друга кръвна група. Много ме слуша и изпълнява всяка от командите ми ( макар и понякога от 5-ия път, но все пак). Щом и кажа сяда и чака да и сипя храна и тогава започва да яде. Сутрин приятеля ми я разхожда , а аз междувременно и сипвам закуската - днес едва не събори 90 килограмов човек, така се впусна от вратата към купата :) Проблема обаче беше снощи - от два дни у нас буквално се крием като се храним, защото е ужасно лакома и става направо неконтролируема като започнем да ядем. Снощи правих макарони. Беше се навечеряла вече, но като започна едно мрънкане, едно скимтене, едно умилкване. И аз се подведох - имаше останали около 10 -15 макарона ( само сварени, леко топли още) и и ги дадох :( около 15 ина минутки по - късно я забелязах, че диша доста учестено с изплезен език и малко се притесних. взех я при мен на дивана, полежа малко , погуши се после започна да се мести на различни места, явно не и беше комфортно и все така дишаше по учестено. Не си легнах, наблюдавах я , след малко се поуспокои и заспа в коридора и явно и аз тогава съм се отпуснала и заспала. Ставах през нощта, дишаше си нормално и си спеше спокойно. Сутринта обаче когато станахме и тя ни видя и скочи върху мен и започна да подскача повърна малко. Наистина съвсем малко , но все пак:( От тогава - нищо. Игрива е , бяха 40-50 мин на разходка, казах ви вече на връщане как нападна храната. И, лакомията, пак се въртя и скимтя докато правех закуска за нас. Сега се закача по малко, после ляга и дреме, общо взето обичайното и поведение, но аз съм още притеснена. От сутринта не ме оставя да изляза от стаята. Ограничили сме я малко, не я пускаме в стаята не детето, защото има пръснати неща, които ме е страх да не погълне. Няколко пъти се опитах да вляза там - за малко да избие вратата, един лай. Стои навряна в мен през цялото време и не знам дали не е защото още чувства някакво неразположение, което аз не мога да забележа. Играе си, още първия ден минахме през един зоомагазин и и взехме една топка и някаква играчка за гризане, подскача с тях из стаята. Не диша учестено изобщо, но на моменти сякаш диша малко по тежко, но както казах аз се попритесних и може и да си внушавам. Дали всичко е било поради проявената ми глупост да и дам още храна ( и то точно такава) и просто да я наблюдавам по изкъсо днес или да се притеснявам и да я заведа някъде днес да я погледне някой дежурен ветеринар? Знам, че не мога да се шашкам за всичко, но за мен тя е като детето - няма нужда от паника и драми, но притеснението е неизбежно и е по добре да се презастраховаш , вместо да съжаляваш след това, че си изтървал нещата. Та така. Надявам се няма да ме засипете с раздразнени коментари, искам просто съвет и благодаря на всеки , който реши да ми отговори с такъв.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни