Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6941 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2012 - 02:07 PM

Браво на красавицата Зина за послушанието! Много ми допадна командата "не яж котките "! :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#6942 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 02:44 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 06 March 2012 - 09:37 AM, написа:

Показване на мнениетоIvanDimov, в 05 March 2012 - 02:31 PM, написа:

Не съм сигурен, кое се приема за голямо :) на 1 година и 6 месеца е...

Спроред мен си е още в пубертета, не че това може да е оправдание за действията и.... Аз да се похваля днес Зина беше много послушна, обаче защо....имаше много саламчета :ab_041: !!! И естествено бяхме на двора.... Слушаше ме като полицейско куче, редом....сяда си сама при спиране, дай лапа, стой, легни, не яж котките, ела тук.... Толкова ентусиазирана за изпълнение на команди не я бях виждала отдавна. Салама си зане работата!

Хеххее не яж котките си е класика :D иначе в двор, със саламче чудеса правят :) Още малко им трябва и ще проговорят :)

#6943 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 March 2012 - 02:45 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 06 March 2012 - 02:07 PM, написа:

Браво на красавицата Зина за послушанието! Много ми допадна командата "не яж котките "! :db_046:

Даже скоро имахме урок по социализация с котките - "Това е Рижко той е наше коте, идва си рядко защото е селски ерген. Ще го познаеш по липсата на едно око и пиърсинг на ухото. Той не е играчка, не е за ядене, не можа да му слагаш лапа по главата или да го влачиш по земята" И обратното " Рижко това е Зина не я хъскай и дери че става още по зле, като я видиш че е пусната гледай да се качиш на високо преди да те е стигнала. Ако не успееш приложи тактиката с умилкването и мъркането ако и това не проработи най-важното е да не се оставяш да те сгащи в някой ъгъл!! Докато е разсеяна тичай към най-близкото високо нещо" Такива уроци преподавам в нас по разбирателство. Приоритет ми е да не се изпобият, въпреки че уж си познава котките пак стават инциденти.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6944 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:35 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 06 March 2012 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 06 March 2012 - 02:07 PM, написа:

Даже скоро имахме урок по социализация с котките - "Това е Рижко той е наше коте, идва си рядко защото е селски ерген. Ще го познаеш по липсата на едно око и пиърсинг на ухото. Той не е играчка, не е за ядене, не можа да му слагаш лапа по главата или да го влачиш по земята" И обратното " Рижко това е Зина не я хъскай и дери че става още по зле, като я видиш че е пусната гледай да се качиш на високо преди да те е стигнала. Ако не успееш приложи тактиката с умилкването и мъркането ако и това не проработи най-важното е да не се оставяш да те сгащи в някой ъгъл!! Докато е разсеяна тичай към най-близкото високо нещо" Такива уроци преподавам в нас по разбирателство. Приоритет ми е да не се изпобият, въпреки че уж си познава котките пак стават инциденти.

Хахах, мнооого сладко обяснение на всъщност важни уроци! Браво на вас, все така добре да се справяте с възпитанието! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6945 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2012 - 09:42 PM

Хи-хи, кацам тук при вас само за минутка - прочетох днес сутринта поста на nushcho и цял ден се хиля, като се сетя за него. :ab_041:
Особено ми харесва градацията при изброяване на командите

Цитат

дай лапа, стой, легни, не яж котките, ела тук

Супер е!
:af_089:

#6946 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2012 - 08:31 PM

Искам да попитам за гранулираната храна '' Equilibrio '' ,вчера ветеринаря ни посъветва да го храним с нея .. някой използвал ли я е и какво мисли за нея като качество .. водят я висок клас храна ,но според него е среден клас .. защото му казахме ,че ние го храним с една от предишния вет. където я беше препоръчал .. тя беше 3 лева за килограм и добре ,че само 1 месец се храни с нея .. препоръча ''Equilibrio'' за малки кученца от средни породи ..7 лева килограма (Не съм сигурна 7 или 12 беше .. защото взехме и друга и може да бъркам ... каза ,че лично той е много доволен от нея и според него има всичко необходимо за подрастващото кученце .. :) Ето какво пише в интернет .. това си пише и на опаковката ама може да объркам нещо затова давам линк : http://www.zoosviat....f317d6bb19e9eb2

#6947 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2012 - 08:42 PM

Мисля, че в темата за храненето пишеше за нея.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6948 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2012 - 09:01 PM

Показване на мнениетоLetty, в 07 March 2012 - 08:42 PM, написа:

Мисля, че в темата за храненето пишеше за нея.

Благодаря ,но нещо не я намирам.Много ще съм благодарна ,ако ми дадете линк. :)

#6949 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 08:12 PM

Мисля, че е тази

Аз да се похваля, хванахме си цаката с Хера... пускам я в парка(когато няма хора защото глобата е 300лв) и тръгвам да вървя бързо, ходи си около мене и когато я викна идва, срещу лакомство разбира се. Спрях да я пускам на другата поляна, защото явно ароматите и идват в повече...

#6950 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 08:34 PM

Показване на мнениетоIvanDimov, в 08 March 2012 - 08:12 PM, написа:

Мисля, че е тази

Аз да се похваля, хванахме си цаката с Хера... пускам я в парка(когато няма хора защото глобата е 300лв) и тръгвам да вървя бързо, ходи си около мене и когато я викна идва, срещу лакомство разбира се. Спрях да я пускам на другата поляна, защото явно ароматите и идват в повече...

Браво за напредъка! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6951 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 March 2012 - 08:41 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 07 March 2012 - 06:31 PM, написа:

Искам да попитам за гранулираната храна '' Equilibrio '' ,вчера ветеринаря ни посъветва да го храним с нея .. някой използвал ли я е и какво мисли за нея като качество .. водят я висок клас храна ,но според него е среден клас .. защото му казахме ,че ние го храним с една от предишния вет. където я беше препоръчал .. тя беше 3 лева за килограм и добре ,че само 1 месец се храни с нея .. препоръча ''Equilibrio'' за малки кученца от средни породи ..7 лева килограма (Не съм сигурна 7 или 12 беше .. защото взехме и друга и може да бъркам ... каза ,че лично той е много доволен от нея и според него има всичко необходимо за подрастващото кученце .. :) Ето какво пише в интернет .. това си пише и на опаковката ама може да объркам нещо затова давам линк : http://www.zoosviat....f317d6bb19e9eb2

Много добра храна.Да 7 лв е килограма на вас Ви трябва жълтия чувал.Храната е висок клас ние в момента ядем оранжевия чувал-препоръчвам :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6952 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 01:30 PM

Искам да попитам за кучешката тения .. днес в акото на Арес мисля ,че видях червей [Не беше глист.] беше си плосък и беше дълъг около 5-7 милиметра.Искам да попитам освен оперативно чрез каква друга намеса може да се премахне тенията .. при положение ,че кучето няма още 3 месеца и е вътрешно обезпаразитено не знам как се е заразило .. месо не яде .. само гранули ! Преди няколко дена го оперираха ,защото беше изяло опаковка от салам и още е на хапчета .. защото опаковката се беше оплела в червата .. и доктора каза ,че не трябва да му се дават други хапчета и друга храна освен едни специални гранули за оперирани кучета .. и сега мисълта ми е дали ще може веднага да го излекуват и по какъв начин .. от както направи 45 дена го взехме сега е почти на 80 и майка ми вече мрънка ,че много пари са отишли и вика да го подаря на някой ,но това няма да стане .. кучето не си го давам за нищо на света ако ще и 1000 лева да ми искат .. защото миналата операция е направиха по спешност в една частна клиника и беше 170 лева + гранулите 20 лева килото ии си мислих ,че е само това ,но то какво се оказа. . още проблеми :( :(

#6953 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 09 March 2012 - 02:14 PM

верно ли? МНнг странно, не знам като са го отворили, не са ли видяли червеи или те са на други места. Не съм запозната с точното място на пребиваване на червейте.
В такъв случай отиваш на док. пак :( И той ще ти предпише схема по която да му даваш хапчета за обезпаразитяване. Ще е добре, ако видиш още червей, да ги събереш и да му ги занесеш, за да има представа, какви са всъшност.
Кога си му давала хапчета за обезпаразитяване? Те се дават, ако има нещо, да ги изходи. Ако скоро си давала..... Много е вероятно майката да не е била обезпаразитявана и кученцето да се е родили с тях.
User's Signature

Качена снимка

#6954 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 02:37 PM

И аз се зачудих как не са като го оперираха.Според мен са пребивавали някаде из червата ,но те не са отворили целите а малак процеп за да изкарат найлона според мен .. ами аз видях в паспорта ,че е обезпаразиявано .. ние не сме! Трябваше този месец ,но заради операцията лекаря не даде и 3 та ваксина не може да му бием докато не се спрат хапчетата за червата и не се махнат конците.. :( Аз го видях как изглежда.. видях снимки и тук в интернет и си е досущ като кучешката тения. . :( .. ах това кученце излекуваш го от едното .. разболее се от друго .. мисля ,че и аз съм се заразила защото го целувам .. спи при мен в леглото .. и ака в стаята на вестници и сега лекарката ми каза да седи само в стаята и ни раздаде маски и само влизам да го храня и да му дам лекарствата .. каза ако ме заболи нещо повече.. защото трябва цикъла да ми идва може да е от това да ме боли така корема .. ама според мен съм се заразила ! Бруталното ще е ако и аз и майка и дядо сме се заразили .. лелее .. обезпаразитено а кви неща стават .. знам ,че трябва на 1 месец да се обезпаразитява ама ся заради тази операция не сме и ето резултата ;х

#6955 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 09 March 2012 - 03:11 PM

виж сега, не се панирай.
Вината не е във вас. На моето куче му давам хапчета през 2 месеца, повече хора дори през 3 дават. Ако кучето не яде сурово месо, абе изобщо ако яде гранули, мнг трудно, сигурно и невъзможно, да се зарази с червеи и глисти. Затова аз мисля, че майката не е била обезпаразитяване, докато е била бременна. Освен това, кученцето откъде е взето. Ако е от развъдник - можеш да се обадиш и да ги попиташ. Дори да не е от развъдник- пак се обади. Това в паспорт нищо не означава. Тези лепенки и аз мога да ти дам да си сложиш, няма гаранция никаква. Не ги слага ветеринар, а собственика.
Има теми във форума за кучета с глисти.
Ти добре си го затворила в една стая, самичко, ама заведе ли го на лекар, за да ти каже, какво да му даваш?
User's Signature

Качена снимка

#6956 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 03:41 PM

Обадих се в вет. клиника където го оперираха [Не е в моя град] и казаха вечерта като дойде вет. който го оперира тогава да се обадим към 8 , защото другия бил в операция . Вторник-Сряда трябва да се заведе да му се махнат конците и сигурно тогава ще можем .. защото 2 пъти вече го кара кака и това каза ,че ще е последния .. едвам се чудя как вече да я питам и като и кажа ще има да мрънка.Ще видим какво ще каже вета вечерта и ако каже да го водим пак няма как трябва да намеря кой да ни закара на всяка цена .. тук при нашия вет не искам .. нямам му доверие вече!Сега като му сложат и в Вторник или Сряда ваксината 3 тата и като го обезпаразитят ще видим .. дано не се налага операция.В интернет четох ,че те са краен гостоприемник и че няма такива кисти и т.н и само в червата имат а не в различните кухи органи докато човека е междинен и по кръвта може да си се приселят в черния дроб,белия дроб ,мозъка ,далака и т.н .. От Стара Загора го взехме от една жена Ана Господинова ако ви говори нещо.. тя ги развъжда ,но кученцето няма родословие .. само паспорт.Докараха го с транспортна фирма .. искам си го като приятел да си го гледам да го обичам .. нищо че няма родословие .. за сега върви в стандарта ,но не знам .. дано да се оправи и да няма вече такива болести по него .. и дано и на нас не ни има нещо .

#6957 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:09 PM

Сега видях като отидох да му сложа вода ,че си е изяло половината купичка ,а тя е от кутиика за масло.Сега както има операция ,заради найлона от салама миналия път .. леле не съм очаквала ..

#6958 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 09 March 2012 - 11:15 PM

Само малко кученца затворено в стая без контакти и с пластмасова кутийка... логично.Внимавайте повече особено след предните изпълнения.Дано всички тези перипетии ви сближат повече и за напред само да си ги спомняте :ba_025:

#6959 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 09:46 AM

Преди малко видях ,че е изкарало части от пластмасовата кутиика и то пластмасата се е свила като дъвка и сега се надявам до утре или други ден да я изкара цялата .. обезопасили сме стаята по всякакъв начин , няма достъп до нещата ,които може да изяде за кабелите измислих да разрежа един маркуч и да направя нещо като обвивка и не ги е барал а и маркуча не може да се изяде махнати са завивките от леглото всичко само неговото му е останало просто всичко за което се сетих .. ама за тая купичка изобщо не очаквах ,че ще направи така .. е нищо взехме си поука и вече ще го проверявам на всеки 30 мин и дядо и мама когато минат покрай стаята та ако е почнало да прави някоя беля , защото сега като не може да си изразходва енергията мозъчето му е не е заето с игра и само пакости мисли мъника .. най-тъпото е че майка само повтаря ама предишното куче не правеше така аз от къде да съм очаквала и се си измива ръцете с тая фраза .. еми прешното беше ПЕКИНЕЗ .. нормално .. и тя е свикнала то само да лежи и да си е по двора .. ся се видя в чудо .. аз и обясних че това не е декоративно кученце .. тя си мислише че се бъзикам и като и казах дай да махнем това онова и тя вика няма да си променям живота заради едно куче .. ама после като се изтърси 200 лева и бързо бързо се съгласи .. тъпо ми беше че трябваше да стане нещо такова за да проумее някой неща ама дано всичко върви наред .. и съжелявам ,че пълня темата само с мойте проблеми ,но просто доста се притеснявам .. след време дано да си спомняме само и да се смеем над тези неща!!

#6960 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 12:20 PM

Мойто мнение е че трябва да обръщате повече внимание на кучето. Не го оставяйте за дълго само, защото сега се изгражда характера му. Сложете му метални купи за вода и храна. Не трябва да има нищо пластмасово и гумено около него. Нашата Тара щом и попадне нещо пластмасово или гумено го дроби на дребни парчета просто за разнообразие. Вече успя на двора да унищожи едно кошче , гумена стелка и една 20л кофа . Имай пред вид че Хъски имат страшно много енергия и ако не се изразходва стават разрушителни за околното пространство. Играй повече с него за да го изморяваш.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема