Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#721 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2008 - 10:39 AM

само едно ще кажа....куче от глад доброволно няма да умре...няма злояди кучета има умни кучета които карат стопаните им да им угаждат

#722 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 10:42 AM

Явно просто не си попадал на злоядо куче. Има кучета, които просто не са фенове на яденето, което не значи че непременно трябва да им се угажда, да тичаш по него "сервирайки" различни неща. Просто когато кучето расте и трябва да яде, хората се притесняват повече и така бавно и полека успяват да го разглезат.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#723 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 11:28 AM

При нас бирената мая подейства или е просто съвпадение.Хели беше поотслабнала малко,но сега си възтанови теглото,а в момента е разгонена и не яде много.Освен от бирената мая да е друго не ми идва на акъла.От опит глава не боли,поне ако не наеддрее ще се отрази добре на козинката ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#724 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 11:32 AM

Уууффф, аз се нагледах на злояди: и децата ми като малки ме развъртаха с това ядене, а сега и Тара от разгонването си не яде и не яде!  :'(
Гранулите, дето преди това им се радваше, само като й покажех шумолящия пакет и скачаше и чакаше да й дам - сега не ги и поглежда. :-Опитвам с обща храна - баница с яйце, кюфтета,палачинки, принцеси...едвам хапва по няколко залъчета и ги бута с носа си.Говоря й че трябва да яде галя я и й побутвам храната към нея, а тя ме гледа, като че ли разбира с един особен поглед. :(
Днес сутринта й дадох на гладно витамини с калций,от вета препоръчани и дано има ефект. :kisel:
Злоядо куче си е като злоядо дете...мъка!  :mazohist:
User's Signature

Качена снимка

#725 Потребителят е офлайн   varkulak Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 06:43 PM

Здр всички.Имам женско хъски на 8 месеца и както знаете са доста упорити и по някои път ми прави на инат,та въпроса ми е може ли като вземе да ми се инати(примерно като я прибирам някои път с каишката и се дърпа като магаре на мост и хапе каишката,че и мен се опитва)да и удрям по 1-2 леки шамарчета за да разбере че не става както тя иска?Или ако знаете друг начин моля кажете?  :(

#726 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 07:41 PM

значи разходката и е малко, но не я пошляпвай ще го приеме зле и ще стане по-лошо
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#727 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 08:34 PM

Според мен, ако си дъвчи каишката и не спира при "не", може да я шляпнеш, но не и ако само се дърпа, защото ще го запомни с лошо прибирането вкъщи. ;)

#728 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 08:50 PM

Цитат

Здр всички.Имам женско хъски на 8 месеца и както знаете са доста упорити и по някои път ми прави на инат,та въпроса ми е може ли като вземе да ми се инати(примерно като я прибирам някои път с каишката и се дърпа като магаре на мост и хапе каишката,че и мен се опитва)да и удрям по 1-2 леки шамарчета за да разбере че не става както тя иска?Или ако знаете друг начин моля кажете?  :(

Накарай я да разбере че не трябва да прави така пък вече как ще я накараш само ти си знаеш се пак кучето вече има някакво възпитание..и ако досега не си използвала от вереме на време шляпването едвали ако сега я шляпнеш ще разбере.....аз например използвам шляпване комбинирано със викане :) напрао ми ляга в краката защото и гласа ми е дебел.

#729 Потребителят е офлайн   Dark Jester Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 10:09 PM

Много ви моля за съдействие защото в момента сме в тих ужас. Нашата Тера е разгонена, мисля че сме към края вече, но преди пет дена я изтървахме за около 20 минути, събори майка ми която я държеше за повода и хукна след някакъв уличен. Обикалях да я търся, но слава богу, скоро си дойде пред входа.
Минаха пет дена, до преди това кучето не ядаеше никакъв хляб и гранули, днес яде абсолютно всичко, което и се даде. Знам, че много ядът когато са бременни, но възможно ли е за пет дена да се отвори апетит от бременност и да почне да се тъпче. Как да разбера, че кученцето ми е бременно и какво да направя в последствие. Може ли да се направи веднага кастрация, или е опасно веднага след разгонване. Моля кажете.
Кученцето е на по-малко от годинка, това е първото разгонване.

#730 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 10:30 PM

20 минути е достатъчно време за сватба.
Преди не се е хранила добре, защото е тъгувала за мъж. Сега това е отминало и си яде пак нормално. За пет дена не може да се разбере дали е бременна. |Това започва да личи доста по -късно.
За кастрация би трябвало да може сега, консултирай се с вет. лекар. Другия вариант е да изчакате и да отгледате бебетата... но ... да не ги оставите на улицата, трябва да намерите дом за всяко от тях.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#731 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 10:30 PM

защо след като сте я изтървали не сте и дали веднага хапче против забременяване.....станала белята и след 5 дена чак търсите помощ.....отидете при ветеринар да ви каже дали е бременна сигурно се правят някви изследвания...и отидете сега не след още 5 дена

#732 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 10:38 PM

На пет дена не се правят изследвания за бременност при кучетата. И хапчета против това не знам да има изобщо. Има хормонални препарати, които си бият по схема, не ги препоръчвам... и изобщо по-добре е кучето да се кастрира.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#733 Потребителят е офлайн   Dark Jester Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 10:49 PM

Добре а каква е възможността тогава да ги е отхвърляла мъжките докато я е нямало. Ами най-вероятно веднага след разгона кастрация. Предполагам не е опасно. Може ли да се кастрира при остановена вече бременност или да действам введнага след разгонването.
Кучето нали няма да стане мудно след кастрация. Надявам се ще си играе както си играят нормалните кучета. До сега съм отгледал един мъжки сетер и съм неопитен със женски кучета, съжалявам за глупавите въпроси.
Също така качествен ветеринар в района на младост ако знаете. В случай че се наложи де 

#734 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 10:57 PM

Щом е хукнала по улично куче вероятно е била в подходящ период. Нали разбираш че за такива случаи тук така виртуално нищо не може да се прецени и каже със сигурност. Останалото е ваше решение и не отлагай посещението при вет. лекар.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#735 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2008 - 08:50 AM

Преди една-две седмици майка ми установи, че котето, което си намери и прибра есента, всъщност е женско. Разбра го, когато котето се разгони и т.к. маман живее на първи етаж и има голям двор, т.е. -котето не може да се опази при разгонване, веднага го заведох за кастрация. Оказа се бременно. Никакъв проблем нямаше-кастрираха го и точно два дни по-късно отново се люлееше на пердетата и девееше...
Почти съм сигурна, че и при кучка може да се направи кастрация при забременяло животно (четох подобна тема във "Ветеринарен кабинет", мнението беше на вет). А за мудността...силно е преувеличено.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#736 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 12:03 PM

Помощ - Чери вече 2 ден стои гладна :rolleyes: Това чудо ми се случва за първи път. Има 2 купички с различна храна при нея - готвено и гранули, но магарето не иска да яде! Единственото, което хапва е котешка гранулирана храна. Може ли да й се дава? Имам чувството, че може да си умре от инат и от глад :rolleyes: Та поне докато прояде кучешки гранули да й давам от котешките? Или няма да е добре? Помагайте, че ми е голяма грижа :(

#737 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 12:38 PM

От котешка нищо няма да и стане, но давай обикновена, да не е за нещо специално като за козина, кастрирани и т.н. ;)

#738 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 03:24 PM

Цитат

Помощ - Чери вече 2 ден стои гладна :rolleyes: Това чудо ми се случва за първи път. Има 2 купички с различна храна при нея - готвено и гранули, но магарето не иска да яде! Единственото, което хапва е котешка гранулирана храна. Може ли да й се дава? Имам чувството, че може да си умре от инат и от глад :rolleyes: Та поне докато прояде кучешки гранули да й давам от котешките? Или няма да е добре? Помагайте, че ми е голяма грижа :(

Да не е разгонена? ;) Не трябва да оставяш храната по цял ден при нея! Даваш...ако не иска, след половин час вдигаш. Не давай нищо м/у храненията. Чари също си прави някакви "пречиствания" 1-2 пъти месечно...пие само вода 2-3 дни. Нормално е, спокойно! Според мен котешката храна не е подходяща. Ако кучето няма никави други симптоми, т.е здраво е, започни да му даваш бирена мая...по 2табл. сутрин. Ще прояде. :kuchence:
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#739 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 04:56 PM

И аз давам витамини на Тара, но още не е прояла.  :- Във ветеринарната ми казаха да не се притеснявам, ако кучето е здраво, то тези периодични липси на апетит не били лещо лошо.Може би така си регулират теглото, да са във форма, не зная.  :(
User's Signature

Качена снимка

#740 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 07:55 PM

Значи от днес махам паничките. Не е разгонена, разгонването беше преди 3 месеца, а пък бирената мая успява да я изрови изпод всичката храна и старателно я изплюва извън паницата :rolleyes: Благодаря ви за съветите и стискайте палци магарешкия й инат да отмине скоро, че вече повече от месец упорства за храната :- Минаваме на котешка ;D

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни