Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 02 April 2008 - 07:40 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 07 April 2008 - 07:37 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 April 2008 - 09:44 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 08 April 2008 - 04:17 PM
mimacat явно твоя сладур ще расте с много грижи и проблеми :wub: ще ти трябва търпение и време, докато израсте всичко това :blink:
Публикувано: 08 April 2008 - 09:39 PM
Благодаря ви ;)

Публикувано: 09 April 2008 - 09:03 AM
За хапането обаче имаме проблем! Мен не ме хапе. Много рядко, само на игра, но като кажа "Не!" спира и захапва нещо друго. Но когато доидат хора вкъщи; отначало ги ближе и им се радва, а след това започва да хапе дзверски и изобщо не ме слуша, когато забраната се отнася за други хора, а не за мен.
Пробвах всякакви начини; натриване на муцуната в земята, да я държа затисната така, както би направила майка и (нали кучките стискат муцунките на малките със уста, за да не хапят), нищо не помага :(
Публикувано: 09 April 2008 - 09:11 AM
А на изложбено поведение вече слуша почти всеки, а преди не беше така..
Публикувано: 09 April 2008 - 09:24 AM
Публикувано: 09 April 2008 - 10:05 AM
Може да пробваш и да я изолираш от дошлите в къщи хора, като започне да приеграва с хапането: да я затвориш в баня, на тераса, на двора, ако имаш или просто в друга стая.Аз с Тара така направих няколко пъти при лигавене от нейна страна с гости у дома. Много бързо схвана, че ако има странични хора у дома, то тя трябва да си знае мястото и да не си показва рогата ;D
И при децата се наблюдава подобно поведение в присъствието на външни хора у дома: те го използват като причина да се качат на главата на родителите си.Хитринки ;)
Публикувано: 09 April 2008 - 10:07 AM
Публикувано: 09 April 2008 - 10:57 AM
Публикувано: 09 April 2008 - 11:12 AM
Публикувано: 09 April 2008 - 11:51 AM
Да възпитанието е многокомпонентно и кучето от малко трябва да знае позволените за него места. ;)
Публикувано: 09 April 2008 - 01:35 PM
Цитат
Това няма нищо общо с възпитанието и послушанието.
Какво ако кучетата ми се качват на леглото? Какво ако спят с мен? :rolleyes:

JulyVell Siberians
Публикувано: 09 April 2008 - 02:16 PM
Цитат
^_^
Моето куче се качва по леглата, по фотьойлите, където си иска... Не спи при мен, но сутрин идва да се погушкаме. Също така не го бия, мноого рядко се карам (общо два пъти). И, повярвай ми, няма никакво съмнение кой е шефа. Най-голямото наказание за нея е да я игнорирам. Колкото и да е инатлива, точно след пет минути идва да ми се подмазва и ми носи играчките си (ако е сгафила много, може даже да ми донесе кожения си кокал). Не мисля, че е кой знае какъв героизъм да тормозиш домашния си любимец... Е, въпрос на избор.