Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 04 January 2008 - 02:55 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 05:07 PM

Но имай в предвид, че един нашийник, дори и да не е душач върши много повече работа и е някак си повече за хъски. ;) Нагръдниците мачкат козината.
Публикувано: 04 January 2008 - 05:48 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 06:35 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 07:02 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 07:37 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 07:42 PM
Искам да ви папитам какви витаминки да му взема на моя палавник.Казаха ми да му купа калций някой би ли ми препоръчал хубава марка и някакви други витамини.
Моя палавник като стане почва да ми лае на главата и в момента в който си отворя очите почва да ме хапе по носа ;D
Публикувано: 04 January 2008 - 08:25 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 January 2008 - 08:24 AM
Вчера разходих Ара да я запозная с вета и за обезпаразитяване преди втората ваксина. Докторката мног я хареса дадени калции на Virbac и паста за обезпаразитяване на същата фирма. До вечерта Ара малко я прокара но вече оправя.
Интересува ме от всички медикаменти ли се продрискват или е индивидуално.
Публикувано: 08 January 2008 - 11:49 AM
А с теб май ще се караме, защото видях, че сте излезнали на вън рано рано..... и сте за бой! :angry:

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 January 2008 - 08:16 PM
Публикувано: 08 January 2008 - 10:07 PM
Ако ще позволявате на кучето да прави кактово си иска, когато си иска и все да е на неговото, съвсем скоро ще имате проблеми за това. не зная точно колко е голямо кученцето, ако е до 3 месечно, предполагам каране със строг тон и разтърсване за врата ще свършат работа сега, после вече става по трудно. Важното е то да разбере, че не командва парада и да разбере, че е наказано за това. Взимайте мерки от сега, защото такя някой ден може да ви ухапе сериозно и ще ви създава сериозни проблеми. Тук на сайта има раздел за възпитание и обучение, където можете да прочетете доста неща. Успех!

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 January 2008 - 11:33 PM
Не трябва да му позволявате да се държи така. То ще разбере, че по този начин става винаги на неговата и ще го прави все по - често. Така той вас дресира вместо вие него. Дано успеете да се справите с проблема. Карайте му се със строг тон.
Публикувано: 09 January 2008 - 08:41 AM
Цитат
Виновен. Боя ще си го понеса, ама като гледам може и да не види повече сняг тази година и я пуснах за 10 мин. в градината. Там се разхождат само котките на комшиите.
Днес сме на втора ваксина. Докторката казаа че след 2 седмици мога да я извеждам.
От куче на 3 м. какво се иска да прави на изложба. Защото ми се вижда трудно да я накарам да стои на едно място на стоика.
Публикувано: 09 January 2008 - 12:26 PM
Цитат
Цитат
Виновен. Боя ще си го понеса, ама като гледам може и да не види повече сняг тази година и я пуснах за 10 мин. в градината. Там се разхождат само котките на комшиите.
Днес сме на втора ваксина. Докторката казаа че след 2 седмици мога да я извеждам.
От куче на 3 м. какво се иска да прави на изложба. Защото ми се вижда трудно да я накарам да стои на едно място на стоика.
Котките на съседите никак не са безобидни. На тях може нищо да им няма, но могат да са преносители на какво ли не.
За изложбата трябва да я учиш още от сега да стои отначало около 10 секунди с поощрение, а после постепенно и по-дълго. Използвай да и ангажираш вниманието с нещо - игрчка или храна, но така, че да не скача по теб или играчката/храната, а да чака да и я дадеш.
Също я учи да стои спокойно докато и гледаш зъбите - при затворена уста просто повдигаш устните така, че да се видят добре зъбите отпред /захапката/. Устата ти я държиш затворена, и едновременно с това повдигаш устните, трябват ти и двете ръце ;) Успех!

JulyVell Siberians