Здравейте, ще ви разкажа отначало всичко..
Разхождах кучето и му нямаше нищо, прибрах го и тръгнах да го погаля по муцуната след което той изпищя силно, едната му страна се поду и го заведох при ветеринар. Беше го ужилила пчела (може би), би му инжекция и му нямаше нищо до другия ден, разходих го пак и като се върнахме пак същата история, заведох го пак удари му втора ваксина и се оправи за 2 дни....
От вчера, след като тръгнах да го погаля забелязах, че пак пази ужилената си страна, помислих че е от уплаха просто, но не е. Кучето стана неактивно, зениците му се разшириха и едвам вижда, подавам му храна но той просто не я вижда, като го викнеш иначе гледа към теб, като ходи се удря в стените и други мебели, но НЕ е некоординирано и не залита - ходи си съвсем нормално. Вечерта дори не искаше да излезе, донесох каишката и обикновенно като я види започва да скача и да ме бута към вратата, сега не искаше, само си стоеше и ме гледаше ...
Кучето иначе се храни нормално, не е боледувал от нещо сериозно, активен е и игрив, на 7 години е.
Довечера ще го водя пак при ветеринаря, а до тогава- моля ви кажете от какво може да е?
Проблем с чау-чау - разширени зеници и лошо зрение
Публикувано: 24 May 2015 - 07:04 PM
Доктора го прегледа, каза че има някакви петна по очите (нещо свързано с отлепяне на ретината), но каза че попринцип може да вижда въпреки тези петна, и има съмнения да не е инсулт и нещо с мозъка, започнахме лечение и каза че ако до три дни няма малко подобрение значи е най-лошото, няма да вижда отново .... Кучето не вижда на 100%, нито реагира на махане пред него нито нищо
Публикувано: 25 May 2015 - 08:10 PM
Явно не съм се изразил правилно и заради това така си ме разбрал ... не мисли, че не ми е кофти и не бера душа за животинката, все пак го гледам от 7 години, само аз си знам какво ми е !!! Едвам се сдържах да не те наредя след този коментар, не знам защо се заяждаш.
Кучето е видимо по-добре, разпознава някои неща, но само отдалече, примерно ми следи ръката като махам бавно, но от близо не го прави. Доктора също каза, че е по-добре и пак му удари няколко инжекции, явно е нещо с мозъка .. Лечението продължава.
Кучето е видимо по-добре, разпознава някои неща, но само отдалече, примерно ми следи ръката като махам бавно, но от близо не го прави. Доктора също каза, че е по-добре и пак му удари няколко инжекции, явно е нещо с мозъка .. Лечението продължава.
Публикувано: 25 May 2015 - 10:04 PM
Ако според вас това е лечение да ви кажа,че не е.Защото явно .....може....евентуално...не е диагностика а шарлатанщина.Прави се клиничен преглед,офталмологичен,кръвни изследвания и ехография на окото о тогава знаеш какво е и как да го лекуваш.В момента продължавате курса на инжекциите от самото начало,и ако сега има частично нарушено зрение,каква е гаранцията че след още няколко дни няма напълно да ослепее и после да умре.Да,има заболявания които рефлектират в очите,но те са общи заболявания и може да са много сериозни.Помислете си преди да ме ''наредите''....ама мен не ме е срам да кажа каквото мисля!
Страница 1 от 1