Dog.bg Форуми : ДИСПЛАЗИЯ на немска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ДИСПЛАЗИЯ на немска овчарка Спешно!

#21 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 August 2015 - 11:05 PM

Повечето мъже мразим да се молим .
Нещо на хормонална основа е , но мразим да се молим .

#22 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2015 - 07:59 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 06 August 2015 - 11:05 PM, написа:

Повечето мъже мразим да се молим .
Нещо на хормонална основа е , но мразим да се молим .

Маани ги теа бе!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#23 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 07 August 2015 - 06:13 PM

Не те разбирам .

#24 Потребителят е офлайн   EG3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2015 - 09:46 PM

Показване на мнениетоwind, в 06 August 2015 - 09:46 PM, написа:

Показване на мнениетоwind, в 06 August 2015 - 01:49 PM, написа:

Има един компромисен вариант, като намерите ветеринар, който да извърши операцията качествено, а не да ви дере за пари, помолете за помощ за покриване на сметката. Може да се свържете с бургаска организация за защита на животните, която да ви помогне за апела за набиране на средства (те да са един вид гарант за вашите чисти намерения) ...

Има варианти и за такова развитие на ситуацията.

На всичко в моя пост си отговорил с подробности, но този момент, който предлага някакво решение за проблема ти, изобщо не си го удостоил с внимание.

Не мога да си го обясня как ще ми помогнат с пари туко така,има ли и имало ли е такъв случай преди и хората да помагат с пари.

#25 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 August 2015 - 11:47 PM

Има много случаи, в които се помага. Но всичко трябва да е изрядно, ясно и отчетено. Трябва да се посочи точната сума, да се публикуват касови бонове и т.н. За физическо лице е за предпочитане да се даде сметка на самата вет клиника.
Не твърдя, че всичко става лесно, но това все пак е шанс кучето ти да остане живо и да живее нормално.
Нищо няма да загубиш, ако опиташ.
Може да попиташ ветеринарите за разсрочено плащане.
Може да се свържеш с организация дали могат да ти съдействат по някакъв начин. Макар че обикновено всички са затрупани и не смогват с техните сметки по клиниките, но поне да споделят апела ти.

Ето един аналогичен случай на твоя, само че с коте.
http://www.zoomania....8%D1%8F-%D0%BD/

В крайна сметка става въпрос за живота, нормален, на кученце, което не е виновно за нищо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2015 - 11:26 PM

Пълни глупости няма такава операция.Много ми е интересно кои доктор ще даде гаранция че кучето ще ходи нормално след операцията? :flagbg: :zz_220:

#27 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 08 August 2015 - 11:53 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 05 August 2015 - 08:13 PM, написа:

User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2015 - 08:16 AM

.Капан за наивници.Няма такава операция. :flagbg:

#29 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 09 August 2015 - 01:58 PM

Показване на мнениетоYerom, в 09 August 2015 - 08:16 AM, написа:

.Капан за наивници.Няма такава операция. :flagbg:

Yerom - Вездесъщ и Всичкознаещ!
Слава!
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   EG3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2015 - 03:07 PM

Артро стабил-Така се казват тези хапчета някой знае ли точно за какво са.

#31 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 09 August 2015 - 09:06 PM

Може да зададеш въпросите си тук - https://petvet.bg/Co...a-travma/page/1
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 15 August 2015 - 01:08 PM

Здравейте, EG3,
Опитвам се да Ви разбера, наистина...
В много неприятна и деликатна ситуация се намирате.
Ще се постарая да Ви бъда максимално полезен.

Забравете, човека от който сте взели кучето!
Сега не той е важен, важно е кученцето!!!
Забрави за това да броиш дните му..., ако някой брои твоите?!?!
Обичай го повече от всичко, това действа по-добре от Превикок-са!

Сега, чети внимателно:
Кученцето трябва да отслабне!
Кученцето трябва да яде храна от най висок клас!
Кученцето трябва да се движи, без да се натоварва.
Казваш, че не желае и го боли....., НЕ, горещо му е!
Снимката е много не-качествена!
Вижда се проблема, но не и степента!
Обич, храна, плуване, разховки, оптимално тегло=здраво кученце, замускулено, не изпитващо болка и най-вече....ЖИВО!!!!

Успех!

п.п. аз вярвам, че Сте добър човек.....
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#33 Потребителят е офлайн   tai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2015 - 08:22 AM

blackburn,

Дълбок поклон за написаното от теб!

EG3 - историята на моето куче: получих го като подарък, изненадата от приятели беше, че ме накараха да вярвам, че правя избор за общ приятел, а всъщност са ми правили подарък, който да си избера.

Почитател съм на породата шотландска овчарка, избрах няколко известни развъдника от цял свят, започнах да комуникирам с тях. Собственикът на развъдника беше международен съдия. Уведоми ме кога ще има кучила, родословия на майки и бащи, документи и т.н. В процеса на разговор спомена, че имат куче на 6 месеца, което е останало в развъдника.

Веднага разбрах, че има някакъв проблем. Първоначално отказах дори да обсъдим кучето! Вечерта преди крайния ми избор, сънувах въпросното куче, усещах силният му дух, което ми каза: "Моля те, вземи ме, тук не ми е добре! Сам съм!"

На сутринта попитах "уж" другия собственик, дали иска куче, което явно е с проблем. Казаха: "Ти си го избираш!", тогава не знаех, че е за мен. Веднага се обадих да уредят транспорта до БГ. Оказа се, че е имал 6 братчета и сестричета, всички са били взети и той е оставал сам.

Разбрах, че кученцето е едностранен крипторх, не може да бъде татко, което за един развъдник, на ниво световни и национални шампиони е трагедия, тъй като цялата родословна линия трябва да се прекъсне.

Кастрирах кучето, оправих храносмилателните проблеми - да, има строг режим - трябва да внимавам какво яде. Явно не са му отделяли внимание относно храненето, за тях е бил бракувана стока.

В момента имам най-щастливите мигове, подарени ми от този приятел. Не съжалявам и секунда за избора си.

Знам, има обида (че са те подвели) - чувство за безпомощност - дали ще се справиш, но погледни от другата страна на нещата, кучетата сами избират стопаните си, то е избрало точният човек в твое лице, който ще му подари щастливи мигове.

Колко време ни остава, това го знае само Онзи горе.
Как ще изживеем живота си, зависи от нас!!!

Горе главата и не се предавай...,пътищата и начините за справяне със ситуацията са посочени от по-опитните и мъдри съфорумци, повече гласност, за да може повече хора да ти помогнем, ако става въпрос за пари.

(между другото, някъде четох, че в Германия, в миналото, е имало много висок процент на засегнати от дисплазия НОК-ове , следствие в течение на десетилетия при много строга селекция и контрол, немците успяват да премахнат дисплазията в над 90% от случаите. За това по-късно се създава породата ценjрално европейска овчарка, или източно европейска - във връзка с работни качества и натоварване на задницата, мисля, че не е официално регистрирана)

(emilvr, просто продължават мисълта ти - предполагам,
В този ред на мисли, стигнах до извода, че ние българите обичаме да заставаме на колене само пред поробителя си - (разбирай душманин, мутра, властоимащ), но не и пред Бог.

#34 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2016 - 08:19 PM

tai Примера, който сте дали не е многокоректен - заболяванията нямат нищо общо. Иначе съм с съгласна, че кучето трябва да се гледа, но не съм сигурна дали това е човекът за това куче..

Преди 2 години взех своето второ куче от породата френски булдог. Развъдник - VIVA VITA - Украйна.
На кратко кучето се оказа с дисплазия последна степен. След като два пъти правихме снимки и изследвания, след сертификати и т.н. така и не получих компенсация от развъдчика. Няма да го коментирам това.

Проблема е, че кучето е на постоянен хранителен режим, на специална храна, на специални хранителни добавки и пак не се получават нещата. Просто всичко е адски скъпо, а кучето не се чувства ок. Ей, това е най-трудното - да даваш и правиш всичко, а кучето ти да се мъчи.
За това и се решихме на операция за резекция на главата на ставата. Надявам се след операцията, поне да не я боли.
Трудно начинание е да гледаш куче с дисплазия, било то и 11 кг, но не заменям нито миг от живота ни, който прекарваме заедно. Надявам се дълги години да ни грухти и да ни радва, както до сега, а аз й обещах само едно - каквото мога ще правя, само и само да се чувства добре и да е щастлива! Ще се боря до край!
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2016 - 12:12 AM

Показване на мнениетоEG3, в 04 August 2015 - 07:29 PM, написа:

Здравейте!
Ще ви разкажа какъв е случая и се нуждая от спешен отговор за да знам какво да правя!

Купих си немска овчарка дългокосместа на 2 месеца за 250лв от кучкарник без родословие-кучето стана много красиво.Сега е на 7 месеца и забелязох,че когато застане на едно място започва да залита,леко присурква задните крака движи ги странно,понякога сяда на едната си част от таза,не може да стои право повече от една минута просто ляга тежко треперят му лапите.
Заведох го на ветеринар един от най-добрите в града.Направиха му иследвания на кръвта и снимка на костите(струваше ми много!)От иследванията имаше две неща които не разбрах за какво са са малко увеличени но казаха,че не е нищо фатално.От снимките обаче казаха дисплазия показаха ми ги и се вижда ясно,че ставите са доста отдалечени.
Попитах ги (и други добри ветеринари) дали дисплазията е с сигурност наследсвтено заболяване или се е случило нещо с отглеждането те казаха,че е наследсвтено още повече,че е на 7 месеца и е толкова много развита.Четох в интернет навсякъде пише,че е наследствено заболяване.
Полудях....Свързах се с човека който ми го продаде той започна да ме убеждава,че лекарите ме лъжат и се опитват само да ми вземат парите за операций.Става въпрос за Бургас снимката я разчитаха и в София.
Човека продължава да ме убеждава,че проблема е в отглеждането а не наследствено от неговите кучета.
Кучето тежи 25 килограма на 7 месеца каза ми,че било много тежко но в интернет го дават да е от 22-28кг,лекарите също ми казват,че е в нормите.
Човека отказва да ми върне парите или да ми даде друго куче защото проблема "не бил в неговия телевизор".
Храня го с среден клас гранула дог чау и му давам калций,всеки ден го разходжам по час и половина освен това е в дворче около 12квадрата и НЕ Е ВЪРЗАНО.От малко не съм го мокрил и да е истивало не е стояло на течение направих му хубава къща.....абе положих максимални усилия за него,а човека ми казва ти си го хвърлил в някоя барака без разходки хранил си го с 15 лева чувала гранула калций не си му давал пълни глупости....

Не знам какво да правя,искам да разбера кои ме лъже,дисплазията само наследствено ли се получава или при неправилно отглеждане.
Ще приложа снимкa ако някои си има на представа .

Качена снимка

Незнам какво ти пука от къде е проблема,а защо не търсиш решение,а търсиш някой да ти върне парите. Моята принцеса е в крайно тежко критично състояние и вече 6 дни се борим за оцеляване. НЕ МИ ПУКА ПОРОДИСТА ЛИ Е,НЕ МИ ПУКА КОЛКО ПАРИ СЪМ ДАЛ ДА Я ВЗЕМА,КОЛКО ДА Я ЛЕКУВАМ И ГЛЕДАМ. Пука ми единствено и само кучето ми да оживее.

#36 Потребителят е офлайн   Roni852 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 March 2016 - 09:49 AM

Здравейте ,моето куче е със същия проблем .Кучето Ви наистина с дисплазия и на мен лекарите ми казаха ,че е наследствена щом се проявява в такава ранна възраст и е толкова напреднала .Кучето Ви трябва да бъде оперирано .Дано да има шанс ,тъй като за моето к беше късно за тройна остеотомия ,направиха му дартопластика на двете крачета ,но според мен е безуспешна ,ще разберем на 100% към края на м.Април и това което ще ни остане е смяна на двете стави,но Господ ми е свидетел ,че не зная как ще се справя направо е безбожно скъпо ,а не мога да го оставя така

#37 Потребителят е офлайн   galeeto Икона

Публикувано: 30 March 2016 - 10:16 AM

Здравейте,
кучето ни е с дисплазия и ни предлагат лечение с инжектиране на тромбоцити в ставите.
Не намирам никакво инфо за този метод на лечение при животни и каква е успеваемостта.
Прилага се и при хора, но има доста оскъдна информация.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни