Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1441 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2011 - 12:16 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 January 2011 - 09:12 AM, написа:

Geschnetzeltes mit Pute an Pilzrahmsoße - Нарязано пуешко в гъбен сос и сметана, ама това е много първосигнален превод, предполагам, че месото е на кубчета, плуващи в сос от гъби и сметана. "geschnetzelten" е определен начин на нарязване, във вид на късчета.

И на мен ми се завъртя пуйка като излезе това Турция.Понеже пък на английски пуйка и Турция се пише еднакво ама викам я да си мълча все някой ще го знае.Првилно вече съм убеден че е така.
Данке Деси! И днес научих нещо ново. :re_037:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#1442 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 January 2011 - 12:20 PM

Показване на мнениетоalexy, в 17 January 2011 - 11:21 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Не бива да ми се доверяваш много, нали знаеш, че ме "хапят мухите" от време на време. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1443 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 12:50 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 January 2011 - 09:25 AM, написа:

Показване на мнениетоalexy, в 17 January 2011 - 11:21 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Не бива да ми се доверяваш много, нали знаеш, че ме "хапят мухите" от време на време. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

:ab_041: :ab_041: Всички сме така," Природа человека не всегда понятна",а на любителей сабак ой,ой,ой! :ab_041: :ab_041:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#1444 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 January 2011 - 01:02 PM

Показване на мнениетоalexy, в 17 January 2011 - 09:05 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 January 2011 - 09:02 AM, написа:

Pute не е ли пастет или аз се бъркам ?

Pate е пастет ама на английски.

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1445 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 09:23 PM

Ente е патица ,а pute пуйка ....

Деси защо съветваш човека да премине на гранули още по-вече , че кучето му не ги иска , а доколкото разбрах и твоите кучета не са много очаровани от гранулите май и те предпочитат готвено.
Това хранене което цитира си е съвсем ок. Моят съвет е продължавай така.

Абе хора съвсем сте изперкали с тез гранули , преди 15 г. нямаше никакви гранули и според вас кучетат си умираха млади болни и нещастни защото са хранени с нормална храна??!!
Не се лъжете от лъскавите реклами и съставките написани на чувалите с топчета и не се оставяйте да ви промиват мозъците , повечето гранули съдържат такива боклуци че никога няма да си помислите да ги давате на кучето си ако го видите с очите си това.
Ако храните с гранула то нека е най високия клас и то от няколко марки , а всичко друго са боклуци...

#1446 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 09:49 PM

Преди 15 години имаше само Лада и Жигули и оцеляхме някак.. Обаче сега като седнеш в една S-класа друго казва,нали?.. Е, частите са по-скъпи, Кичозно е(според някои), но и удобно. :ab_041:

дай да вървим по старо му, да кажем Не на новостите и на модерните и удобни неща.. И защо? Гранулите ако бяха вредни, щяха ли кучетата, които цял живот с това се хранят да изглеждат чудесно? :ab_041: Нека всеки сам избере с какво да храни.. както по-горе казаха някои не може с лека ръка да отречеш и АНАтемосаш нещо, само защото теб не те кефи.. Гледа се резултата-състоянието на животното.. Щото има и такива, които не могат да се хранят с месо-готвено(заради заболяване).. Обаче на тях "вредната гранула" им понася.. :ae_085:

иначе заглавието на темата направо си търси Спор, скандал, битки. :dog:

#1447 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 January 2011 - 10:02 AM

ами,аз не съм съгласен да го е..
моите наблюдения са ,че кучетата хранени основно с гранули ,живеят по малко,и имат повече здравословни проблеми като поостареят от тези хранени натурално..ама тва си е мое наблюдение ..
да ти кажа ,преди 15 години нямаше макдоналдс,дюнери,пици и снакс и децата не бяха с визия на хипопотамчета..
обикновено в клас имаше по едно дебело дете и всички му се смееха,същото беше и с децата с очила..а сега всяко второ е дебело,всяко второ с очила,като има такива и с двете"екстри"..
да не говорим за инфарктите при хора на 30-40 години,които преди 15-20 години ги нямаше..
новото не е задължително да е по добро,по удобно да,но по добро-ш ма извинявате...
още нещо-преди +15 години,почти нямаше дисплазия,а сега е нормално срещано явление...
еееех,носталгия..

#1448 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 18 January 2011 - 10:46 AM

Гранулираната храна е просто един удобен начин за изхранване. Трябва да измислят гранули и за хора, защото ми омръзна да мисля какво ще готвя довечера. Вчеря нарязах на кучето 500г телешко месо и да ви кажа, изяде го във въздуха. :ab_041: Противник съм на храненето изцяло с гранули. Като няма време - сипвам в купата сухата храна и готово, да удобно е, но дотам. Когато имам време, кучето ми яде попарено пилешко или телешко месо, варено яйце, кисело мляко. Защото просто не съм убедена, че дори в най-високият клас гранулирана храна има всичко необходимо. Резултата е отличен, кучето ми изглежда страхотно. Но определено храненето само с гранула през целият живот на кучето, ми звучи нереално. Постоянно чета по разни сайтове за храни, които се изтеглят от пазара, защото са им открили токсични вещества, т.н. "food recall". Като знам какви боклуци слагат в човешката храна, си представям какво слагат в кучешката..

#1449 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2011 - 10:58 AM

Показване на мнениетоnavar, в 18 January 2011 - 09:07 AM, написа:

преди +15 години,почти нямаше дисплазия,а сега е нормално срещано явление...
еееех,носталгия..

......защото не се правеха изследвания, затова нямаше. :tb_195: Това е равностойно на твърдението, че по време на комунизма е имало по-малко престъпления, ама после се оказва, че просто е нямало общественодостъпна информация по въпроса. Индустриализацията на България се е развивала главно през 70-те години на миналия век, нали разбираш сам, че последиците от тези не особено екологично съобразени решения и проекти се отразяват в следващото поколение, демек точно през 90-те години и след тях, така че нека не изключваме произволно фактори от картинката. Не, че констатацията ти е невярна, но обяснението подлежи на коментар :md_064:

redy, предполагам, че съм го посъветвала така, защото човекът е потърсил съвет относно хранене извън областта на натуралната храна и готвенето. Очевидно такъв опит вече има и не търси съвет в тази посока. :rc_036:
п.п. Благодаря за уточнението относно представителите на птичия свят, въпреки че то не променя превода. :smile: :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1450 Guest_navar_*

Публикувано: 18 January 2011 - 07:30 PM

не Деси,нямаше нужда да се правят изследвания,защото нямаше куцащи кучета под път и над път..а ако твърдиш че по време на комунизма,престъпността не е била пъти,дори десетки пъти по ниска от сегашната,значи живеем в различни светове...
написах още няколко неща които ги нямаше,така че не ми вади думи от контекста,моля те коментирай всичко

#1451 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 10:26 PM

Ако трябва да бъда честна грам не искам да и давам нито консерви нито гранули .....Никои не може да ме убеди че вътре има месо....не гожоря за хрущяли и т.н Но ме притесни факта ,че тук прочетох че е вредно даването на хляб на кучето и акртофи а главно това и готвя ,за жалост не беше написано какво се разбира под вредно количество..... Вие какво мислите найстина ли е толкова вреден хляба? Или по две филиики примерно на ядене не е толкова фатално с обилно количество сърца,дробчета и зеленчуци?
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#1452 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2011 - 01:08 AM

Показване на мнениетоnavar, в 18 January 2011 - 06:35 PM, написа:

не Деси,нямаше нужда да се правят изследвания,защото нямаше куцащи кучета под път и над път..а ако твърдиш че по време на комунизма,престъпността не е била пъти,дори десетки пъти по ниска от сегашната,значи живеем в различни светове...
написах още няколко неща които ги нямаше,така че не ми вади думи от контекста,моля те коментирай всичко

Напротив navar, давам друго обяснение на констатираната действителност, което ти не искаш да приемеш. Все пак тук има и други потребители преживели соц-а. А относно другите светове - много си прав, наистина и тогава, и сега очевидно сме живяли и живеем в различни светове. Това, че една върхушка е създала ред по свои разбирания и ценностна система, съобразена с този ред , не означава, че като цяло това не е престъпление. Ти отчиташ само регистрираните престъпления срещу този наложен ред, а не и престъпленията на самата прослойка, поддържаща този ред, които не са регистрирани за обществото. Не отчиташ и нерегистрираните престъпления от домашен характер, които сега влизат в статистиката. Така, че ако се замислиш ще разбереш какво имам предвид. Какво повече искаш да коментирам?! Да спорим сега, в тази тема, за дебелите деца и за децата с очила ли??! Какво повече от това, което ти написах да ти напиша. Факторите са комплексни, а не изолирани, защото средата действа комплексно върху индивидите. Един фактор от средата може самостоятелно да порази определена част от популацията и екосистемата (човешка, животинска, растителна) само ако е силно токсичен материал или атомна бомба. От това, което си написал излиза, че ти избираш само фактора качествена/некачествена храна като единствено отговорен за състоянието на човешкото население, респ. домашните животни. Къде остави тогава липсата на физическа натовареност (защото вече няма човек без кола, без компютър, наличие на всякакъв вид транспорт и унищожаване на спортната база по едно и също време)?! Къде отидоха последиците от ядрената авария в Чернобил, чиито резултати все още не са показали пиковите си стойности?! Къде са отравянията от КЦМ-то, от Марица-изток и други знайни и незнайни предприятия, част от които със специално предназначение?! Къде отиде влиянието на среса и нервно-психологическото натоварване?! Значи, ако ги нямаше Макдоналдс или там имитациите на храни всички щяхме да бъдем здрави, така ли? Не така, опростено, моля! Ситуацията е такава, че всеки прави каквото намери за добре, защото дори и да храниш кучетата си с натурална храна, ти я купуваш от магазините и складовете, в които се продава храна за хората, а тя също е некачествена, защото качествената могат да си я позволят най-много 10 % от населението ни. Ние сме типична бананова република - нищожен процент може да си позволи всичко, останалите са на ръба. Половината от последните приемат ерзаца като спасително средство, а другата просто не могат да си позволят нищо освен жизнения минимум.
Нямало куцащи кучета. По-точно никой не обръщаше такова внимание като куцат. Обяснението е било "То е старо" или "Абе ударило се е нещо, ама ще му мине, то е куче", нищо че е било едва 5-6 годишно, а после - "Ми то умря. Нещо ... болно беше." Да не би бабите и дядовците ни да са разполагали с ветеринарни лекари за дребни животни?! Този лукс го имаме ние, не те. Институтите в Ст. Загора и София започнаха да подготвят такива кадри едва през последните 20 години. Да имаш куче-компаньон се считаше за буржоазна отживелица. Признаваха се ловните и служебните породи. Добре, че Пенчо Кубадински беше страстен ловец та подпомогна ловно-рибарския съюз и киноложките структури там. Колко хора имаха расови кучета?! Той им внесе едни от първите истински птичари и гончета, при това с документи за произход, а какво стана после с тях .....някой да си спомня нещо за ловните ферми и как точно можеше да си вземеш породисто куче от там?! Никой не спори, че мелезите са по-устойчиви. Нека не бъркаме двата щата! И аз дълго време си мислех, че имаме немска овчарка, понеже го взехме от кучкарника на милицията, ама сега съм наясно, че хайвана имаше само общ прародител с кучетата от тази порода и естествено не беше с тази паднала крупа, както повечето от кучетата им. Колко хора слагаха ваксини на кучетата си?! За ограниченията при притежаването им няма да говорим. Преди години не знам колко хора извън ветеринарните специалисти бяха чували за пиометра. Според теб дали и тогава я е имало или сега са я измислили?! Просто хайвана си е умирал тихо и кротко и никой не е търсил обяснение. Ние сме поколението на информацията.

Ruva, щом държиш на готвената храна, тогава разнообрази менюто. Използвай ориз, маронени изделия, извара, обезсолено сирене, зеленчуци, без бобови растения, плюс месото .... такива неща. Като гледаш да готвиш месо, а не да използваш консерви. Неудобното при консервите е, че трябва да следиш производствените серии. Един път решават да ги направят добре, а после нещо се проваля и стават боклук, затова щом искаш да готвиш, купувай месо и го готви. Картофи и хляб ... хубаво, ама не постоянно. Какво точно ти е кучето? Имам предвид, какво ще стане като порасне, на размери - дребно, средно, едро или гигант?. Така по-лесно ще може да те посъветват хората какво да промениш, но според мен разнообразието е в основата на всичко.
User's Signature

#1453 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 09:33 AM

Еми не е малка сега е кум 15кг на 4 месеца и 20 и няколко дена.Не е чиста порода прилича на ротваилер в телосложението и украсата но има и немска овчарка...Абе голямо куче ще бъде само по лапите си личи :) за това не искам да я храня с гранули и консерви искам да е здрава и на ядена добре.
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#1454 Guest_navar_*

Публикувано: 19 January 2011 - 10:45 AM

да Деси,имаше престъпления( не забравяй че аз също съм от хората закачили годинки соц) но много видове престъпления ги нямаше,и то все тежки -и да спорим все тая,да вярно че тогава не се броеше за престъпление мъж да шамароса жена си ,но нямаше отвличания,убийствата бяха нищожен брой,въоръжените грабежи,обирите,кражби на коли,изнасилванията се брояха на пръсти,наркотици-нищожен брой наркомани..да продължаваме ли ??
аз няма спомен аз като младеж,или някой от нашите да се е притеснявал да се прибира по тъмно от където и да е пеша,затова и нямаше частни охранителни фирми-защото нямаше нужда...
а за това че никой не е обръщал внимание на кучетата си-не само в БГ дисплазията беше малко,в цял свят беше така..виж какво казват умните хора по 101 кучета по анимал,конкретно за дисплазията при големите породи-има си причина за бумът и

#1455 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2011 - 10:52 AM

Показване на мнениетоRuva, в 19 January 2011 - 08:38 AM, написа:

Еми не е малка сега е кум 15кг на 4 месеца и 20 и няколко дена.Не е чиста порода прилича на ротваилер в телосложението и украсата но има и немска овчарка...Абе голямо куче ще бъде само по лапите си личи :) за това не искам да я храня с гранули и консерви искам да е здрава и на ядена добре.

Бих ти препоръчала една книжка, която съм ползвала и мисля, че би ти била в полза -
"Наръчник за хранене на домашни любимци", д-р Димчо Джувинов. Там има приблизителни таблици, начини да изчислиш оптимално количество и такива подобни неща. Ползвала съм я и съм доволна. Отделно, тук, във форума, има специални теми, посветени на натуралното хранене. Използвай търсачката и ще попаднеш на тях. Предполагам, че и това ще ти бъде от ползва.
Относно това дали кучето ти ще е здраво и наядено ... това е тема, дълга поне колкото тази. С подходящите гранули също може да бъде здраво и наядено. Аз храня смесено и мисля, че кучетата ми са здрави и наядени. Всеки си има негова теория по въпроса. :wb_052:
User's Signature

#1456 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 28 January 2011 - 12:38 AM

нова холандска храна 10кг .30%-20% енерджи и пупи
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1457 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 January 2011 - 12:43 AM

Какво мнение ще споделите за Чикопии?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1458 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 28 January 2011 - 01:06 AM

освен ,че я промениха(влошиха ) и вдигнаха цената друго няма, в този клас има много храни на по добра цена
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1459 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 28 January 2011 - 10:44 AM

Имам двумесечен самоед и в момента съм се спрял на Hills medium puppy.
Приема я добре, вкусна му е, омахва си чинийката бързо.
Храня го на два пъти - сутрин и вечер, но изглежда добре, жизнен е, весел, заиграва се.
Вечер преди да го нахраня, с половинка кренвирш си правим упражненията.

Как е този режим, има ли по-добра храна за малък самоед? Цената не е фактор.

Може би въпросите ми звучат глупаво, но ми е първо куче и само по форумите се образовам.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#1460 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2011 - 11:03 AM

Според мен трябва да се храни поне 4-5 пъти на ден. Виж какви са грамажите за него и раздели количеството на повече хранения. Не е страшно ако леко превишиш дажбата. Ние преминаваме към двудневно хранене едва след 8-9-тия месец. Попитай си и развъдчика за всеки случай. Предполагам, че той си има конкретен опит и би ти помогнал повече.
User's Signature

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни