Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 13 April 2016 - 10:42 AM
Публикувано: 13 April 2016 - 11:11 AM
Публикувано: 13 April 2016 - 11:36 AM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 12 September 2016 - 10:21 AM
btrend, в 12 September 2016 - 09:23 AM, написа:
Royal Canin отдавна вече не е супер скъпа храна. Преди цената беше изкуствено надута от вносителя. Хранила съм с нея, но не сматам, че е нещо особено. Може би специализираните им храни са добри - имам предвид Интестинал Гастро и Стартер за бременни и новородени.
Доволна бях от Акана - региналните серии без зърно.
Публикувано: 21 September 2016 - 11:34 AM
btrend, в 21 September 2016 - 09:47 AM, написа:
aldald, в 12 September 2016 - 10:21 AM, написа:
Royal Canin отдавна вече не е супер скъпа храна. Преди цената беше изкуствено надута от вносителя. Хранила съм с нея, но не сматам, че е нещо особено. Може би специализираните им храни са добри - имам предвид Интестинал Гастро и Стартер за бременни и новородени.
Доволна бях от Акана - региналните серии без зърно.
Аха, ясно. А може ли наистина да се говори за разлика в качеството? Какво топлкова повече може да има от храната в средния клас, например? Винаги ми е било интересно, за това любопитствам толкова.
Здравейте,
Разлика има огромна, както в качеството на продуктите така и в състава. Примерно в среден клас и надолу като първи състав ( като първи и най-висок) влиза зърнен продукт ( който не влиза в храната на кучетата по природа и освен това често дава здравословни проблеми в бъдеще, както и поява на алергия). Освен зърнен продукт описват и месо, в което влизат кости, пера, вътрешности етц., които не са за човешка употреба, често от болни животни.. На опаковката и по рекламите може да казват колко силни и здрави могат да бъдат кучетата с тяхната храна но реално това не се предлага, а се прави само за реклама.
Високият клас храна ( обикновено качествената храна не прави реклама на продуктите си, а достойно показва произхода и точният състав в % на храната)
Има доста информация ако питаш Google :)
Публикувано: 21 September 2016 - 05:24 PM
То на чувала пише невероятни неща, а дали е така???
Високия клас храни ги водят годни за човешка консумация, но аз не бих ги ял и винаги съм се чудил, какво е това " гранулата " , че не иска кой знае какви условия за съхранение, а пък има такъв срок на годност?
Аз също храня с гранула от време на време и то основно, когато ме мързи или нямам време да готвя. Иначе готвено, ама специално за кучето или сурово( от доверен източник ) смятам, че е най - добре. Витамини и хранителни добавки, ако има нужда ще давам допълнително.
Публикувано: 21 September 2016 - 06:14 PM
Най-доброто си е натуралното, хрупкави сурови кокъли с месо, месо, органи и добавки :)
Публикувано: 27 September 2016 - 09:22 AM
Хранил съм и с Orijen и с Acana, Eucanuba, Royal Canin, Taste of the Wild. Като от 4те не ти препоръчвам единствено рояла. За мен поне не струва. Другите са добри, но кучо не хареса мн мн вкуса на тия т.нар "натурални храни". Eukanuba я хареса и си я хапваше с кеф, но количеството изпражнения беше огромно. В момента храня с Equillibrio. Харесва му, а на мен ми харесва, че козинката е лъскава, не пада, акото е твърдо и в нормални количества и е енергичен. Вече 2 чувала изяде по 15кг и смятам да продължа.
Публикувано: 20 October 2016 - 08:38 AM
Имам малък проблем с кучето ми.
Изключително е капризна към храната.
В продължение на 2 месеца ядеше Royal Canin, след което изведнъж спря да я харесва и се мръщеше. Минахме на Eukanuba(1 месец), след което и на нея почна да се мръщи. Пробвах с Pro Plan, но почна да повръща.
Готвих до навършването на първата й годинка, но ветеринарят ми каза, че е по хубаво да и давам гранули. Стомахът й бил чувствителен.
Почнах с ######- не го хареса. Минах на Pedigree., Яде го, но с много зор. На Happy Dog също се мръщи.
В момента се двоумя между Menge (Италиянска фирма) и Bosch.
Много ми е трудно да избера.
Моля за помощ!

Публикувано: 20 October 2016 - 11:37 AM
Успех

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 October 2016 - 01:39 PM
Rainwoman, в 20 October 2016 - 08:38 AM, написа:
Готвих до навършването на първата й годинка, но ветеринарят ми каза, че е по хубаво да и давам гранули. Стомахът й бил чувствителен.
Моля за помощ!

Какво готви за кучето?
Ядеше ли го?
Наистина няма куче умряло от глад при наличието на храна.
Всеки си решава сам с какво ще си храни животното. Ако яде готвено, готви му.
Не съм съгласен, че гранулите са най-доброто, че са най-лесният начин за стопанина - ДА, ама най-добрият за животното.........едва ли.
В предният пост много добре са ти казали. Оставяш купата с храна, ако не започне да яде до 5-10 мин, вдигаш я и чак на другото ядене. И не го съжалявай. Не му давай нищо през интервала между храненията, колкото и жално да гледа.
Орижен е хубава суха храна, даже годна за човешка консумация, даже се и разваля, даже и без царевично участие, което от своя страна е добре.
Публикувано: 25 October 2016 - 05:06 PM
Враца_Баце, в 25 September 2016 - 09:40 PM, написа:
Това не е вярно. Вълците и много други хищници добре си хапват крехки кости, вътрешности, пера, козина даже и черва. Като отмъкне някое агне няма да намерите даже руното му ако е достатъчно гладен! Зайците, мишките, птиците също се изяждат без остатък или да остане някое и друго махово или опашно перо :)
Публикувано: 28 October 2016 - 09:12 PM
Ancheto, в 25 October 2016 - 05:06 PM, написа:
Враца_Баце, в 25 September 2016 - 09:40 PM, написа:
Това не е вярно. Вълците и много други хищници добре си хапват крехки кости, вътрешности, пера, козина даже и черва. Като отмъкне някое агне няма да намерите даже руното му ако е достатъчно гладен! Зайците, мишките, птиците също се изяждат без остатък или да остане някое и друго махово или опашно перо :)
Вълк кости не яде.
Публикувано: 29 October 2016 - 07:29 AM