Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 06 March 2009 - 11:15 PM
Публикувано: 15 April 2009 - 10:49 AM
goldroks, в Feb 12 2008, 11:20 AM, написа:
Цитат

И ние сме я пробвали тая, ама след 2-3 месеца започна да не я яде. Беше някаква с промоция, ама беше супер стара!! Според мен най- добрата е Royal Canin :->) обаче и цената си я бива :-
Честно да ви кажа,и ние сме с Роял Канин,още от самото начало,от година.За цена е добре- има я за 11лв. има и за 9лв.,навсякъде е различна.И мислим да си останем с тази,а и като гледам в магазина че има и храни за два,четири лева за кило,говоря за българската храна,Любимец,по добре да е от по скъпите,имат доста повече неща в нея.Както казва ветеринарят,хубавата храна трябва да е по скъпа - а не тази от два,и повече 3-4 лв. за килограм.
Така,че твърдо за Роял Канин.

Кръвна група А1 (-)
Публикувано: 15 April 2009 - 01:27 PM
Детелина 74, в Apr 15 2009, 09:49 AM, написа:
Цитат

И ние сме я пробвали тая, ама след 2-3 месеца започна да не я яде. Беше някаква с промоция, ама беше супер стара!! Според мен най- добрата е Royal Canin :->) обаче и цената си я бива :-
Честно да ви кажа,и ние сме с Роял Канин,още от самото начало,от година.За цена е добре- има я за 11лв. има и за 9лв.,навсякъде е различна.И мислим да си останем с тази,а и като гледам в магазина че има и храни за два,четири лева за кило,говоря за българската храна,Любимец,по добре да е от по скъпите,имат доста повече неща в нея.Както казва ветеринарят,хубавата храна трябва да е по скъпа - а не тази от два,и повече 3-4 лв. за килограм.
моля теб един път дигни чувал с Роял Канин на горе и прочети съставките на български и англиски и намери разликата в превода.
Аз съм за канадски и американски храни, поне имат стандарт за качество и не слагат консерванти!

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 April 2009 - 02:11 PM
Apso, в Apr 15 2009, 02:27 PM, написа:
Детелина 74, в Apr 15 2009, 09:49 AM, написа:
Цитат

моля теб един път дигни чувал с Роял Канин на горе и прочети съставките на български и англиски и намери разликата в превода.
Аз съм за канадски и американски храни, поне имат стандарт за качество и не слагат консерванти!
http://www.sambs.bg/...d...ducts&pid=3
Ето тука пише подробно какво съдържа храната.

Кръвна група А1 (-)
Публикувано: 21 April 2009 - 06:08 PM

от тези дето с бонус 15 +3кг, всичко ОК, ама се оказа с две различни големини на гранулата.
Първия чувал по-големи, втория по-ситнички!!!

Е ли нормално това?
Все още имам и от двата чувала!!!

Публикувано: 24 April 2009 - 09:28 PM
hwarang, в Apr 24 2009, 10:11 PM, написа:
Ето състава на въпросната храна - месно брашно, смлени цели зърна царевица, ориз, трици, царевичен глутен, пилешки мазнини, пшенично брашно, пулп от цвекло, естествен овкусител пиле, ленени семена, калиев хлорид, сол. Витамини, минерали.
Гарантиран анализ:
суров протеин (мин.) 27%
сурови мазнини (мин.) 15%
влага (макс.) 10%
суровия влакно (макс.) 3%
Храната е нисък клас, базирана на зърнени храни, без съдържание на месо. С една дума не е най-добрия избор.

Публикувано: 25 April 2009 - 06:19 AM
Храната за малки кученца Country Value Puppy ® за пълноценно хранене осигурява добър растеж и здраве на кученцето.
Формулата за малки кучета съдържа 27% протеини и 15% мазнини и всички витамини и минерали, необходими за правилното развитие на мускулатурата и костната система на кученцето.
Състав: месо, мляна царевица, ориз, царевичен глутен, пиле, бяло брашно, цвекло, естествен ароматизатор, ленено семе, меден хлорид, сол, витамини, минерали.
Анализ: протеин 27%, мазнини 15 %, вода 10%, фибри 3%
На кое да вярвам?

Публикувано: 25 April 2009 - 06:44 AM
Цитат
Ето ти текста който преведох със състава. Поне аз вярвам повече на този текст, взет от самата опаковка. И имай предвид, че meal се превежда "брашно", а не "месо".
Цитат
Meat meal, whole grain ground corn, rice bran, corn gluten meal, chicken fat (preserved with mixed toco-pherols), wheat flour, beet pulp, natural chicken flavor, flaxseed, potassium chloride, salt. Vitamins, minerals.
Guaranteed Analysis:
crude protein (min) 27%
crude fat (min) 15%
moisture (max) 10%
crude fiber (max) 3%
Ето ти и един сайт, където храната е оценена, отново на английски - http://www.dogfoodan...e...=80&cat=all
Публикувано: 25 April 2009 - 07:11 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 25 April 2009 - 07:11 PM