Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1901 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2011 - 02:24 PM

Показване на мнениетоДизел, в 03 April 2011 - 06:37 PM, написа:

Показване на мнениетоFrantz, в 03 April 2011 - 05:31 PM, написа:

Показване на мнениетоДизел, в 01 April 2011 - 02:47 PM, написа:

Показване на мнениетоFrantz, в 01 April 2011 - 10:46 AM, написа:

Показване на мнениетоДизел, в 31 March 2011 - 11:09 PM, написа:

Някой хранил ли е с храна "Champion" ?

турската храна ли имаш предвид?

Да...

брат ми си храни двете кучета с нея от година и нещо, а от месец и нещо и аз храня Джеси с нея ... и неговите кучета, и моето са в чудесно състояние. той купува на чували направо от вносителите, аз аз си пазаря от него - ползвал съм 2 вида - хай енерджи и другия е ... забравих какъв беше (26% протеин). след бая ровене в нета, разбрах, че фирмата производител е много голяма и производството на храни за домашни любимци не е единствената и дейност. в сайта и няма посочени показатели на храните, но съм виждал копия от сертификатите.

Питам, защото и аз храня с нея, а никъде не бях чел нищо за нея... просто ветеринара ми я донесе и каза, че е много добра...Храня Джеси с нея от както е при мен ..., а на скоро взехме и 15 кг чувал ... на цена 53 лева на едро ... до колкото разбрах в зоомагазина е 90+ лева... значи не би следвало да е лоша...,

Нека, ако още някой е хранил с нея сподели повече....

Ето го анализа и съдържанието на храната за малки кученца..

Анализ (% - мин. -макс) Влага (% макс.) - 12.00; Суров протеин (% мин.) - 27.00; Сурови мазнини (% мин. - макс.) - 14.00 - 18.00; Сурови влакнини (% макс) - 4,00; Пепел (% макс) - 7.00; HCL разтворима пепел (% макс.) - 2.00; Енергия (мин. kcal/kg) - 3600; Витамини и минерали : Ca (% мин. - макс.) - 0.10 - 1.90; P (% мин. - макс.) - 0.10 - 1.50; Na (% мин. - макс.) - 0.10 - 1.00 Вит. А (мин) - 12.000 IU/kg; Вит. Д3 (мин.) - 1.200 In/kg; Вит. Е - 80мг/кg

Да-а-а, както 99% от храните на пазара, цените им варират до дву-трикратния размер на цената на вносителя! Относно цената на едро, мога да те уверя, че е доста по-ниска от тези 53 лева за 15 килограмов (то май други не внасят)! Давам ти пресен пример - вчера проверих в Плевен - за малките чувалът е 38-40 лева, като тази цена е със 25-30% търговска надценка над тази на вносителя - сметай колко те "бият в кантара" за да стига до 53-90 лева ... ама то не е само за тази де - май всички гранули ни ги продават с 200-300% печалба!!! АБСУРДИСТАНСКА РАБОТА - ЮКАНУБИ, НУТРАМИ И Т.Н. "ЗЛАТНИ" МАРКИ НИ ГИ ЛАШКАТ НА ЦЕНАТА НА СГОТВЕНОТО ОБЕЗКОСТЕНО СВИНСКО МЕСО ЗА ЧОВЕШКА УПОТРЕБА!!! А по темата - мой Нерон си я хареса champion-а и мисля да почвам с нея!

#1902 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 10:34 PM

Показване на мнениетоDino+Neron=RealLove, в 16 December 2011 - 02:24 PM, написа:

АБСУРДИСТАНСКА РАБОТА - ЮКАНУБИ, НУТРАМИ И Т.Н. "ЗЛАТНИ" МАРКИ НИ ГИ ЛАШКАТ НА ЦЕНАТА НА СГОТВЕНОТО ОБЕЗКОСТЕНО СВИНСКО МЕСО ЗА ЧОВЕШКА УПОТРЕБА!!! А по темата - мой Нерон си я хареса champion-а и мисля да почвам с нея!

Хвала! Колко компетентност, колко сметки....
Да ти е живо и здраво хайванчето! Предполагам с втория си пост ще оставиш и телефонче за доставка.
User's Signature

Качена снимка

#1903 Потребителят е офлайн   lili_ Икона

Публикувано: 17 December 2011 - 05:05 PM

Здравейте имам малко хъски на почти три месеца и в момента го храня с Ориджен , от зоомагазина ми казаха че е висок клас 11,90 е килограма интересува ме дали е наистина добра или да турся нещо по добро за маника!
User's Signature

Качена снимка

#1904 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2011 - 02:48 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 16 December 2011 - 10:34 PM, написа:

Показване на мнениетоDino+Neron=RealLove, в 16 December 2011 - 02:24 PM, написа:

АБСУРДИСТАНСКА РАБОТА - ЮКАНУБИ, НУТРАМИ И Т.Н. "ЗЛАТНИ" МАРКИ НИ ГИ ЛАШКАТ НА ЦЕНАТА НА СГОТВЕНОТО ОБЕЗКОСТЕНО СВИНСКО МЕСО ЗА ЧОВЕШКА УПОТРЕБА!!! А по темата - мой Нерон си я хареса champion-а и мисля да почвам с нея!

Да ти е живо и здраво хайванчето! Предполагам с втория си пост ще оставиш и телефонче за доставка.

За съжаление ще те разочаровам, защото не съм обвързан с никой от вносителите или търговците, както доста от прехвалващите тази или онази марка! Просто съвсем случайно попаднах в една амбулатория с ротчо и той си заби муцуната именно в чувалчето champion, което там търгуваха по 2,70 лв за кило! Ако не си много мързелив, може да ровнеш в нет-а и да намериш "Вет Сервиз" мисля беше в Плевен и да си се разбираш с тях как да ти изпратят 15-илограмовото чувалче, струващо 40 лв. А, забравих, те също не са вносители а търговци, тъй че в тези 40 лева гаранция си има едни 25-30% търговска надценка ... бъди сигурен!

#1905 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 05:01 PM

Показване на мнениетоDino+Neron=RealLove, в 18 December 2011 - 02:48 PM, написа:

За съжаление ще те разочаровам, защото не съм обвързан с никой от вносителите или търговците, както доста от прехвалващите тази или онази марка! Просто съвсем случайно попаднах в една амбулатория с ротчо и той си заби муцуната именно в чувалчето champion, което там търгуваха по 2,70 лв за кило! Ако не си много мързелив, може да ровнеш в нет-а и да намериш "Вет Сервиз" мисля беше в Плевен и да си се разбираш с тях как да ти изпратят 15-илограмовото чувалче, струващо 40 лв. А, забравих, те също не са вносители а търговци, тъй че в тези 40 лева гаранция си има едни 25-30% търговска надценка ... бъди сигурен!

Не че нещо, но за съвстав, в който преобладават "царевица, пшеничини трици,житни растения, животински субпродукти, зеленчуков протеинов екстракт и др." и 2,70/кг са много :md_064:

#1906 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 18 December 2011 - 07:53 PM

Показване на мнениетоlili_, в 17 December 2011 - 05:05 PM, написа:

Здравейте имам малко хъски на почти три месеца и в момента го храня с Ориджен , от зоомагазина ми казаха че е висок клас 11,90 е килограма интересува ме дали е наистина добра или да турся нещо по добро за маника!

ok e :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1907 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 04:26 PM

My link

или ТУК

Някой да е запознат с тази храна?

#1908 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 December 2011 - 10:08 AM

Искам да попитам някой хранил ли е с храните на Фармина само,че Fun Dog и Ecopet? Цената им е примамлива,но дали и качеството е добро?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1909 Потребителят е офлайн   ARIMANN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 10:44 AM

Здравейте на всички :) А з имам 2 кучета едното е мелез около 35кг а другото е азиатка -женска около 55 кг и двете си хапват доволно като по лекото май яде повече хахах. храня ги с патешки фенери в кауфланд са по 1 лв /кг и суха храна ..по принцип взимам на любимец с дроб 18 лв/10 кг или на чоки 12 лв/ 10 кг в зеленикавия чувал в краен случаи и една кауфландска мисля че е полска в червеникав чувал с лабрадор на нея. 12.90 /10 кг Достигнах до тези храни след доста проби и грешки имам впредвид това което кучетата си избраха като вкус и на мене да ми е по джоба..която не харесват направо я изриват от кофите и я стъпкват.Понеже не видях по горе добри отзиви за българската храна реших да я подкрепя от опит знам че на любимец храните хич не са лоши .Даже доколкото знам холандска фирма е купила завода и качеството е значително по добро от минали години .Препоръчвам и и патешките фенери особено сега в зимата и ако кучетата живят на открито.Много силна храна е и ги държи сити дълго време.2 хляба и 1 сварен фенер с бульона на куче го ядат 2 дни след това от сухата храна и така около 50 лв на месец ми струва издръжката което мисля че е поносимо за 2 кучета а и има удоволствието да общувам с прекрасни животни които обичат безрезервно ;))

#1910 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 11:27 AM

Аз съм категорично против :ea_103: патешките фенери. По добре им вземи пилешки. Нямат разлика в цената.

#1911 Потребителят е офлайн   american_bulldog Икона

Публикувано: 28 December 2011 - 12:14 PM

Здравейте,имам си 4 месечен Американски булдог,храня го с гранули на ВИСАН - ОПТИМА и.. се чудя дали е добър избор.Продавачите ми казват че е добра , но.. наистина ли е така ? Все пак те са търговци . Бих се радвал и за някой съвет относно калцийте,понеже вече сме на 4 месеца .. а още не сме купили , благодаря предварително

#1912 Потребителят е офлайн   emmo22 Икона

Публикувано: 28 December 2011 - 12:34 PM

+1 от мен за Champion-а!
от година и нещо купувам само такава за кучето на къщата, и от 7-8 месеца и племенницата си храни нейното със същата - не отстъпва по нищо на по-скъпите храни...може и да не съм прав, но моите наблюдения са такива.

#1913 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 03:22 PM

Показване на мнениетоDino+Neron=RealLove, в 18 December 2011 - 02:48 PM, написа:

Аз пък искам да ти кажа, че или това което купуваш не е това което купувам аз... или просто ти продават сметеното от земята на тая цена... Щото ветеринаря ми не е случаен... , а е близък приятел без задни мисли и идей да прави империя и богатства на мой гръб... и се познаваме повече от 12 години ... В момента я взимам 15 кг на 44 лева за големи кучета... като на кучето ми никога не се е давало витамини и подобни.. единствено до 3-тия месец давах калций и то не за друго ами защото е зимно куче... родено януари с цел презастраховане... от тогава на сам ... е с тези гранули и ела да го видиш кучето ... стойка... лапи... изпражнения.. кондиция.. енергия...

НЕ искам никой да убеждавам в думите си .., нито в действията си ..., нито искам да кажа, че яко се цакате като давате по 100-150 лева за чувал храна 15 кг...!

Нито кучето има пърхут, както някой хора се оплакват от еукануби и пурини разни ... не ме разбирайте погрешно... и аз бях скиптично настроен към всичко турско..., ама си казах... ветеринаря ги е изследвал тия храни ... и е близък, няма да ме преебе... ще пробвам с 1 чувал .., ако не ми хареса ще му кажа друга да ми носи ..., е да ама сега е супер и плащам 1/3 от това което плащат масово хората за качествена храна с марка :Д

Има и друг вариант... да ти продават някаква храна бракувана... или с изтекъл срок на годност.. знам ли ..
User's Signature

Качена снимка

#1914 Потребителят е офлайн   ARIMANN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 04:43 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 28 December 2011 - 11:27 AM, написа:

Аз съм категорично против :ea_103: патешките фенери. По добре им вземи пилешки. Нямат разлика в цената.

Какво има е на патешките .че не вдявам?? за разлика от пилетата които ги зобят яко с комбинирани фуражи (соята за които е бразилска генномодифицирана) и ги помпат с антибиотици докато са по малки щото смъртността при малките пиленца е доста висока- патиците се гушат предимно със зърна царевица .Не виждам причина пилешките да са по добри даже напротив ..е по мое мнение де :))

#1915 Потребителят е офлайн   ARIMANN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 05:02 PM

Доста работи прочетох и си мисля че тази тема един безкраен спор-като това кое е по добро -Мерцедес или БМВ ..или коя антивирусна е наи добра. В крайна сметка повечо шофьори си мечтаят за Мерцедес или БМВ ама карат Опел щото могат да си го позволят...така е и с храните ако имам възможност и естествено ако им харесва на кучетата бих храниал само с Роял Канин..поне за мен е най доброто в храните....но живея в БГ и трябва да се разпростирам според възможностите си ...това е реалността :((

#1916 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 05:48 PM

Само изказах мнение за предпочитание към храненето с кокали, лично аз не храня кучето си с кокали, дори и с Роял Канин. Пилешките фенери са по меки, докато патешките са доста по твърди и остри, а това създава потенциална опасност за здравето на кучето. Но всеки си избира сам как и с какво да храни кучето си. :dog:

#1917 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2011 - 05:53 PM

Показване на мнениетоДизел, в 28 December 2011 - 03:22 PM, написа:

Аз пък искам да ти кажа, че или това което купуваш не е това което купувам аз... или просто ти продават сметеното от земята на тая цена... Щото ветеринаря ми не е случаен... , а е близък приятел без задни мисли и идей да прави империя и богатства на мой гръб... и се познаваме повече от 12 години ... В момента я взимам 15 кг на 44 лева за големи кучета... като на кучето ми никога не се е давало витамини и подобни.. единствено до 3-тия месец давах калций и то не за друго ами защото е зимно куче... родено януари с цел презастраховане... от тогава на сам ... е с тези гранули и ела да го видиш кучето ... стойка... лапи... изпражнения.. кондиция.. енергия...

НЕ искам никой да убеждавам в думите си .., нито в действията си ..., нито искам да кажа, че яко се цакате като давате по 100-150 лева за чувал храна 15 кг...!

Нито кучето има пърхут, както някой хора се оплакват от еукануби и пурини разни ... не ме разбирайте погрешно... и аз бях скиптично настроен към всичко турско..., ама си казах... ветеринаря ги е изследвал тия храни ... и е близък, няма да ме преебе... ще пробвам с 1 чувал .., ако не ми хареса ще му кажа друга да ми носи ..., е да ама сега е супер и плащам 1/3 от това което плащат масово хората за качествена храна с марка :Д

Има и друг вариант... да ти продават някаква храна бракувана... или с изтекъл срок на годност.. знам ли ..

И защо пък си мислиш че след като ти не можеш да си я купиш по-евтино от познатия ти вет, я няма по-евтина другаде и ние всички останали купуваме сметта от складовете?! Доста наивно от твоя страна! Явно си с доста беден опит с фалшивите храни! Е, честито, може да ти е познат, но пак си те работи - преди коледа си купих чувалче Шампион Енерджи за 38 левчета - за големи кучета е също! За малките кутрета го даваха по 48 лева! Та може и да си купуваме и едно и също, само дето преди твоя познат вет явно има още някой на клонката, който ти храниш! И както казваш ти "има и друг вариант" - просто познатия ти вет си е истински търговец и си те работи и теб както си му е реда! Както казват старите хора: "приятели, приятели, ама сиренето е с пари"! Тъй че и ти купуваш същото "сметено от земята", само дето с това пълниш още нечия гушка, бъди сигурен!!!

#1918 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 09:25 PM

Иска ти се да е така, но уви, не е... не само, че се познаваме от 12 години, но и отделно сме семейни приятели ... и за разлика от тия дето ти търгуваш с тях ... аз до себе си измет и долна подлога не търпя... и си подбирам и отбирам приятелите и хората около мен ... не веднъж аз съм му вършил работа, не веднъж той на мен ... неща дето не са ти ясни и се правят между приятели ... преди 2-3 седмици взех от него пак храна... цената е 44 лева абсолютно на едро .. от производителя... и цената в зоомагазина е минимум 90 лева... аз лично не съм я виждал по зоомагазините, но мога да застана на 100% зад думите на приятеля си ..., нищо, че през живота си 5 пъти да съм стъпвал в такъв магазин ... така, че не АЗ, а ти си направи хубаво сметките тези от "ВЕТ СЕРВИЗ" какво ти пълнят в опаковката... аз лично залагам на храна от кауфлад на цена 20 лева за 15 кг... без промоцията..., ако хване промоция 10 лева за 15 кила... айде си ти си направи сметки с кфо си храниш кучетата и на кой какво плащаш...

Лека вечер и весели празници на всички!!

Само с добри чувства... в спора се ражда истината...
User's Signature

Качена снимка

#1919 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2011 - 10:00 AM

Показване на мнениетоДизел, в 28 December 2011 - 09:25 PM, написа:

Иска ти се да е така, но уви, не е... не само, че се познаваме от 12 години, но и отделно сме семейни приятели ... и за разлика от тия дето ти търгуваш с тях ... аз до себе си измет и долна подлога не търпя... и си подбирам и отбирам приятелите и хората около мен ... не веднъж аз съм му вършил работа, не веднъж той на мен ... неща дето не са ти ясни и се правят между приятели ... преди 2-3 седмици взех от него пак храна... цената е 44 лева абсолютно на едро .. от производителя... и цената в зоомагазина е минимум 90 лева... аз лично не съм я виждал по зоомагазините, но мога да застана на 100% зад думите на приятеля си ..., нищо, че през живота си 5 пъти да съм стъпвал в такъв магазин ... така, че не АЗ, а ти си направи хубаво сметките тези от "ВЕТ СЕРВИЗ" какво ти пълнят в опаковката... аз лично залагам на храна от кауфлад на цена 20 лева за 15 кг... без промоцията..., ако хване промоция 10 лева за 15 кила... айде си ти си направи сметки с кфо си храниш кучетата и на кой какво плащаш...

Лека вечер и весели празници на всички!!

Само с добри чувства... в спора се ражда истината...

Явно си далече от истината! Но пък си и доста самоуверен ... уви, без никакво покритие - хем не си стъпвал (почти) в зоомагазини, хем си на 100% сигурен в някакви си нечии твърдения! Ти не зная какво купуваш и дали забелязваш как са запечатени чувалите и че няма как да бъдат пълнени тук и там, нито пък ме вълнува какви са ти интимните отношения с ветеринаря ти, аз просто споменах какво съм намерил в търговската мрежа и след като се поинтересувах (за разлика от теб), разбрах, че вносителят им е не твоя вет, а пловдивска фирма с няколко дистрибутора! И не рекламирам по никой начин Вет сервиз, те са си търговци, на които случайно попаднах! А за цената 90 лева пак си "гледал и не вярвал на ушите си" - такава се получава цената без отстъпките в туските зоомагазини ... и ако не си чак толкова задръстен колкото се мъчиш да убедиш всички ни, може би ще си наясно, че голяма част от производителите имат експортна цена съвсем различна от тази на вътрешния пазар и че цената се диктува от пазара и в случая местната цена тук е значително по-ниска от тази в Турция - ПРОВЕРИХ! Там редовната цена е около 57-59 лева (по курса на лирата е сметнато - за да не си помислиш че там търгуват в левове!!!), а в някои магазини различната модификация Adult, Energy или Junior (не съм сигурен - ползвай и ти този израз от време на време!!!) достига и до 75-90 лева! То и забразилската Equilibrio Puppy LargeBreed 15кг един "сигурен" умник като тебтвърдеше и се кълнеше (ровнал в няколко сайта на зоомагазини с продажбионлайн), че няма как да я намериш по-евтина от 96 лева чувала, а се оказа че насъщото място, от където си купих Шампиона (да не го повтарям, щото ще тизатвърдя заблудата че го рекламирам), го продават за 90 лева чувала! И за да тиразсея съмненията за реклама на това или онова, в същият град (пак няма да госпомена) в един от складовете за търговия на едро с такива храни си купихсъщият чувал EquilibrioPuppy Large Breed 15кг с промоция още 2 кг в отделна малкаразфасовка общо за 75 лева!!! Не си в час „приятелю”, поинтересувай се малкоповечко преди да пишеш в стил „бит и е*ан не си признават”! Щом ти се дават повечепари, давай си, твое си право, аз просто споделих впечатленията си от покупкатаси за да бъда полезен на някого ако мога – ти започна с критиките в стил „щомаз не мога, значи е невъзможно”! Весел и усмихнат ден от мен! Аз спирам спора,независимо от реакцията ти – единственият ми мотив беше да съм полезен нанякои, които обичат истински като мен любимците си!

#1920 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2011 - 10:38 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2011 - 10:08 AM, написа:

Искам да попитам някой хранил ли е с храните на Фармина само,че Fun Dog и Ecopet? Цената им е примамлива,но дали и качеството е добро?

Аз храня мойте с Fun Dog. Не разбирам много от суха храна но имат лускава козинка нямат проблеми с ''изходния продукт'' за тези пари бих казала че си заслужава .Но пак казвам не съм на ''ти'' със сухата храна давам им само за закуска вечер са на манжи.Разликата в червения и зеления според мен е никаква освен оцветителите в зеления който смятам да не взимам вече :)
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема