Дизел, в 03 April 2011 - 06:37 PM, написа:
Frantz, в 03 April 2011 - 05:31 PM, написа:
Дизел, в 01 April 2011 - 02:47 PM, написа:
брат ми си храни двете кучета с нея от година и нещо, а от месец и нещо и аз храня Джеси с нея ... и неговите кучета, и моето са в чудесно състояние. той купува на чували направо от вносителите, аз аз си пазаря от него - ползвал съм 2 вида - хай енерджи и другия е ... забравих какъв беше (26% протеин). след бая ровене в нета, разбрах, че фирмата производител е много голяма и производството на храни за домашни любимци не е единствената и дейност. в сайта и няма посочени показатели на храните, но съм виждал копия от сертификатите.
Питам, защото и аз храня с нея, а никъде не бях чел нищо за нея... просто ветеринара ми я донесе и каза, че е много добра...Храня Джеси с нея от както е при мен ..., а на скоро взехме и 15 кг чувал ... на цена 53 лева на едро ... до колкото разбрах в зоомагазина е 90+ лева... значи не би следвало да е лоша...,
Нека, ако още някой е хранил с нея сподели повече....
Ето го анализа и съдържанието на храната за малки кученца..
Анализ (% - мин. -макс) Влага (% макс.) - 12.00; Суров протеин (% мин.) - 27.00; Сурови мазнини (% мин. - макс.) - 14.00 - 18.00; Сурови влакнини (% макс) - 4,00; Пепел (% макс) - 7.00; HCL разтворима пепел (% макс.) - 2.00; Енергия (мин. kcal/kg) - 3600; Витамини и минерали : Ca (% мин. - макс.) - 0.10 - 1.90; P (% мин. - макс.) - 0.10 - 1.50; Na (% мин. - макс.) - 0.10 - 1.00 Вит. А (мин) - 12.000 IU/kg; Вит. Д3 (мин.) - 1.200 In/kg; Вит. Е - 80мг/кg
Да-а-а, както 99% от храните на пазара, цените им варират до дву-трикратния размер на цената на вносителя! Относно цената на едро, мога да те уверя, че е доста по-ниска от тези 53 лева за 15 килограмов (то май други не внасят)! Давам ти пресен пример - вчера проверих в Плевен - за малките чувалът е 38-40 лева, като тази цена е със 25-30% търговска надценка над тази на вносителя - сметай колко те "бият в кантара" за да стига до 53-90 лева ... ама то не е само за тази де - май всички гранули ни ги продават с 200-300% печалба!!! АБСУРДИСТАНСКА РАБОТА - ЮКАНУБИ, НУТРАМИ И Т.Н. "ЗЛАТНИ" МАРКИ НИ ГИ ЛАШКАТ НА ЦЕНАТА НА СГОТВЕНОТО ОБЕЗКОСТЕНО СВИНСКО МЕСО ЗА ЧОВЕШКА УПОТРЕБА!!! А по темата - мой Нерон си я хареса champion-а и мисля да почвам с нея!