Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2261 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2012 - 09:46 AM

Показване на мнениетоkoniarska, в 11 July 2012 - 08:36 AM, написа:

като състав ок,обаче протеина и мазнините са много ниски. 12/10,това лично мен ме притеснява.Орижен не ползвам поради високото съдържание на протеин,с аканата сме ок,като съм намалила дневната дажба с 30% и кучо се чувства ок.
П.П. Това е на бърз преглед...

Да.. в dogfoodanalysis си казват, че би било добре да се добавя допълнително месо към тази храна.
На Orijen сме вече два месеца, отне ни около месец и отгоре да свикнем с формулата (Orijen puppy) и в момента фекалите са супер, но козината му не изглежда "страхотна", но знам ли, той моя 4 месеца няма още и си е с бебешката козина може би за това не виждам голяма разлика.. днес ще се стрижем, че сме в големи жеги.. може би ще видя разлика след това Качена снимка

#2262 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 July 2012 - 09:49 AM

Аз имам информация за Юкануба и Ямс - не, не тестват върху животни. Че даже и няколко сертификата за хуманно отношение към животните си имат от няколко организации за защита на животни.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2263 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2012 - 10:23 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 09 July 2012 - 04:07 PM, написа:

Установих нещо интересно и бих искала да знам кой внася Equilibrio (бразилската супер премиум) в България?
Храните които се предлагат у нас, като опаковки, не съществуват в официалния бразилски сайт на производителя. И понеже обмислям смяната на храната, си правя домашното и детайлно проверявам всичко...та някой aко е наясно?!

Свързах се с производителя в Бразилия. Отговориха ми че за Латинския пазар наскоро са сменили дизайна на опаковките, скоро ( до края на годината) и в България ще идват с новия външен вид. Съдържанието / формулата не е променена.

А сега да питам, Някой има ли лични впечатления от тази храна Equilibrio ?!

#2264 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 11 July 2012 - 10:51 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 10 July 2012 - 09:23 PM, написа:

Някой има ли информация дали наистина Юкануба и Ямс тестват върху животни?

Ти шегуваш ли се? В нета е пълно с информация по тази тема.
http://www.iamscruelty.com/
http://www.uncaged.co.uk/iams.htm
http://www.change.or...cruel-lab-tests

Eukanuba и Iams са собственост на Procter&Gamble. Те тестват и козметиката си върху животни...
http://www.pandgkills.com/main.html
http://www.uncaged.co.uk/pg.htm
http://throughagreen...procter-gamble/
http://www.naturalne...ng_cruelty.html

Да продължавам ли?

Samotnata, имаш ли факти и доказателства за обратното?

#2265 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 July 2012 - 10:55 AM

Показване на мнениетоjujkavn, в 11 July 2012 - 05:41 AM, написа:

Някой срещал ли е храната на Canidae ? Изглеждат на нивото на Orijen, Acana. Но не мога да намеря повече информация освен сайта им http://www.canidae.com/
Ако някой има интерес да прегледа ще ми бъде интересно да обсъдим. Имам доставчик и се чудя дали да пробвам.
За първи път виждам храна която е за всякаква възраст кучета. Имат интересен поглед върху нещата.

Преди 2 години бях на зоо изложение в Италия и си взех мостри на всички видове гранула на Канидае, и на кучешката и на котешката. Храната е с чудесен състав, но не ми хареса гранулата, суха е и се рони, може да има проблем с храненето ако кучето е по-злоядо или капризно. Орижен и 3те вида грейн-фри Акана са също all life stages формули, т.е. отговарят на изискванията за хранене на кучета от всички възрасти.

#2266 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 11:11 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 11 July 2012 - 10:23 AM, написа:

А сега да питам, Някой има ли лични впечатления от тази храна Equilibrio ?!

Аз давам Equilibrio от около половин година, че зверовете почнаха много да се мръщят на Про План и ядяха толкова, колкото да не умрат от глад. А и ценово е по-приемлива с около 30-40 лв. на чувал от 15 кг. Добре им понася, но и те не са с капризни стомаси. Иначе откъм % съдържание на веществата не съм наясно дали е добра или не, макар че се води супер премиум.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#2267 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2012 - 11:35 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 11 July 2012 - 11:51 AM, написа:

Samotnata, имаш ли факти и доказателства за обратното?

Не желая да влизам в безсмислен спор в който нито една от двете страни не може да докаже твърденията си.
Аз на сайтове със снимки не вярвам. И аз сега мога да си спретна сайт и да накачуля снимки и клевети колкото си искам. Някой ще повярва.
Виждала съм сертификатите, това ми стига.
Но да седна сега и баш на теб да доказвам нещо, в което отсега знам, че няма да те убедя, няма да стане...
User's Signature

#2268 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 July 2012 - 11:44 AM

Аз също мога да направя сертификати с фотошопа. :ab_041: Самата слава на Проктър и Гембъл ме насочва към тази мисъл. Това не е безмислен спор, напротив, дори не бих го нарекла спор. :ea_103: Всеки иска да знае какво има в храната на любимото му куче и всеки, който обича животните не би искал да ползва продукти тествани върху животни, нали така? Следователно в случая откриването на истината е много важно. :dry: Не може да се нарече безмислен спор. Информацията, която аз публикувах е от преди няколко години. Току виж наистина са спрели тестовете върху животни под натиска на общественото мнение. Но искам доказателства за това, не сертификати. Аз дори избягвам да купувам козметика, за която е известно че се тества върху животни (l'oreal, garnier и т.н.) Искам всичко да е чисто, ясно и прозрачно. Черно или бяло.

#2269 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2012 - 11:56 AM

В този глобален свят няма черно и бяло. Затова и спора е безмислен. И си е спор, защото ти твърдиш едно, аз друго.
Тази "информация" по никакъв начин не можеш да ми гарантираш, че е достоверна.
Така, както съвсем наскоро собствените ни медии "отразяваха" едни протести някак не както се случиха реално....
В този ред на мисли не съм убедена, че всякаква подобна информация не се пуска от конкуренти с цел очерняне на имиджа или по други причини.
И аз искам всичко да е цветя и рози, но няма как да имаме 100% гаранция.
Аз съм преценила за себе си на какво да вярвам, кое намирам за по-достоверно.
Не е лесно организация /на запад/ да издаде такива сертификати, за мен това значи много.
Ти ако искаш вярвай на сайтове, вестници, твоя си работа.
User's Signature

#2270 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 July 2012 - 08:24 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 11 July 2012 - 07:49 AM, написа:

Аз имам информация за Юкануба и Ямс - не, не тестват върху животни. Че даже и няколко сертификата за хуманно отношение към животните си имат от няколко организации за защита на животни.

Като гледам линковете явно определено тестват :dh_188:

Диадра на овчарките оранжевия чувал-Адулт Лардж Брийд се отразяваше много добре.Моя позната с НоК също храни вече няколко месеца с нея много е доволна.
На ротвайлера обаче му разстрои стомаха и се подриска.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2271 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 08:34 PM

Не ги знам какво тестват Юкануба, ама скапаха храната.. Последно преди два месеца взех едно чувалче, а кучето ми даже не я помириса.. :ud_009: :ab_041: Изобщо съм я зачеркнал и не бих купил пак.. Или има някаква измекярска серия за нашият пазар или са решили да я карат през просото.

#2272 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2012 - 09:41 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 July 2012 - 09:24 PM, написа:

Като гледам линковете явно определено тестват :dh_188:

Е, щом линковете успяха да те убедят...
User's Signature

#2273 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 10:32 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 11 July 2012 - 10:55 AM, написа:

Показване на мнениетоjujkavn, в 11 July 2012 - 05:41 AM, написа:

Някой срещал ли е храната на Canidae ? Изглеждат на нивото на Orijen, Acana. Но не мога да намеря повече информация освен сайта им http://www.canidae.com/
Ако някой има интерес да прегледа ще ми бъде интересно да обсъдим. Имам доставчик и се чудя дали да пробвам.
За първи път виждам храна която е за всякаква възраст кучета. Имат интересен поглед върху нещата.

Преди 2 години бях на зоо изложение в Италия и си взех мостри на всички видове гранула на Канидае, и на кучешката и на котешката. Храната е с чудесен състав, но не ми хареса гранулата, суха е и се рони, може да има проблем с храненето ако кучето е по-злоядо или капризно. Орижен и 3те вида грейн-фри Акана са също all life stages формули, т.е. отговарят на изискванията за хранене на кучета от всички възрасти.

Само да добавя, че АКАНА има 4-ри вида грейн фрии, а ACANA Ranchlands нашите кучета похапват с такава охота, каквато не сме виждали да имат към друга храна. :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#2274 Потребителят е офлайн   darinkna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 July 2012 - 06:30 AM

Значи зависи каква порода е и колко е голямо кучето.
Значи ако е кученце до 4 месеца му взимаш гранули или Royal canin super premium или pedigree junior omega 3 .Ако е по-голямо му вземи на от 5 килограмовите чували на royal canin premium или също е добра и храната то серията на kaufland dante-поне аз я харесвам имам 2 големи немски овчарки на по 2 години и съм много доволна от тази храна.
Успех ! :smile:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#2275 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2012 - 06:34 AM

Показване на мнениетоdarinkna, в 12 July 2012 - 06:30 AM, написа:

Значи ако е кученце до 4 месеца му взимаш гранули или Royal canin super premium или pedigree junior omega 3 .Ако е по-голямо му вземи на от 5 килограмовите чували на royal canin premium или също е добра и храната то серията на kaufland dante-поне аз я харесвам имам 2 големи немски овчарки на по 2 години и съм много доволна от тази храна.

Не знам към кого е насочен този съвет, но който и да чете- не, не купувайте педигри и от храните в кауфланд, била, метро и изобщо всякакви големи вериги магазини, освен, ако не искате да храните със скъпо оцветени царевични гранулки с всякакви изкуствени консерванти.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2276 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 07:39 AM

Производителите на Iams и Еukanuba тестват храните си върху кучета и котки. Информацията е официална и идва от самите Procter & Gamble. Никой не ги атакува, за да срине рейтинга на храните им, защото и без това, не е висок. Iams и Еukanuba се нареждат, в долните редове, на средния клас, кучешки храни, в САЩ. Не претендират и за повче. Атаката срещу тях започва от PETA, защото тестцентровете в заводите за кучешки храни, са били строго секретни и забранени за достъп. След изтичането на солидна информация, подкрепена документално - P&G, признават за провеждането на ненужни изследвания върху кучета и котки и нарушаване на политиката за хуманно отношение към животните. Мерките, които предприемат е, че местят лабораториите си, в които днес, поддържат 350 кучета и около 350 котки за тестовите си програми, подобряват условията им на живот и при определени условия, допускат журналисти в лабораториите си.

#2277 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 July 2012 - 01:59 PM

Показване на мнениетоkalva4es, в 11 July 2012 - 08:32 PM, написа:

Само да добавя, че АКАНА има 4-ри вида грейн фрии, а ACANA Ranchlands нашите кучета похапват с такава охота, каквато не сме виждали да имат към друга храна. :)

Е, 4тия вид Акана само вие го внасяте, затова не го споменах. :md_064: Бих искала да го тествам, може да се разберем нещо.

И за да бъда полезна с поста си, моля обърнете внимание на този сайт - http://www.dogfoodpr...=badingredients
В него има много полезна информация относно как да изберем качествена храна за кучето си, какво означава всяка съставка в храната, кои съставки да избягваме и т.н. Много полезно четиво според мен.

#2278 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 July 2012 - 07:21 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 12 July 2012 - 04:34 AM, написа:

Показване на мнениетоdarinkna, в 12 July 2012 - 06:30 AM, написа:

Не знам към кого е насочен този съвет, но който и да чете- не, не купувайте педигри и от храните в кауфланд, била, метро и изобщо всякакви големи вериги магазини, освен, ако не искате да храните със скъпо оцветени царевични гранулки с всякакви изкуствени консерванти.

Абсолютно вярно Данте за 20 лв и Педигрии за 40 няма как да имат нещо качествено-пълен талаш :zz_020: Най-добре ще е да спрете да храните бебето си НОК с тези пумии.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2279 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 12:20 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 12 July 2012 - 01:59 PM, написа:

И за да бъда полезна с поста си, моля обърнете внимание на този сайт - http://www.dogfoodpr...=badingredients
В него има много полезна информация относно как да изберем качествена храна за кучето си, какво означава всяка съставка в храната, кои съставки да избягваме и т.н. Много полезно четиво според мен.

Мерси! Много полезно! :rc_036:

Ние в момента на Акана Пасифика - като взех първия път само за проба я ядеше с голям кеф, сега й се куми нещо.... :dry:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2280 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 July 2012 - 07:45 PM

Показване на мнениетоxael, в 13 July 2012 - 10:20 AM, написа:

Мерси! Много полезно! :rc_036:

Ние в момента на Акана Пасифика - като взех първия път само за проба я ядеше с голям кеф, сега й се куми нещо.... :dry:

И при мен се получи същото с Аканата с риба. Сега ядат с пиле. Същата работа, отдавам го на жегата, и на мен не ми се яде в тоя ад.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни