Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 22 July 2012 - 10:15 AM
Публикувано: 23 July 2012 - 03:29 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 23 July 2012 - 03:43 PM
Публикувано: 23 July 2012 - 03:44 PM
yani4ka, в 23 July 2012 - 03:29 PM, написа:
Аз съм много доволна от тази храна, но кучето ми е ризеншнауцер. Имам и приятели много доволни, но все с едри породи.
Според мен обаче развъдчика би трябвало да знае най-добре коя храна как се отразява на кученцата му. Не вярвам да ви препоръчат храна, която ще доведе до рязко пълнение, увреждане на ставите и други такива. А ако кученцето излезе от стандарта, едва ли храната ще е виновна.
Публикувано: 23 July 2012 - 04:05 PM
aldald благодаря много за изказаното мнение :) Надявам се и Весела да се изкаже по въпроса :)

Публикувано: 23 July 2012 - 04:13 PM
marin4eto, в 23 July 2012 - 03:43 PM, написа:
Не е на Нутрам, а на Акана и събира чувал от 18кг. http://www.bestpetfo...за-храна
Относно бързото израстване- кученцето има генетично заложена "информация" колко високо да порасне. Това не се влияе от храната. С всяка храна, при неправилни дажби, можете да направите кучето дебело, от което да пострадат ставите му, но няма да го направите по-високо, или по-ниско. От това, което аз съм чела, съм разбрала, че не е толкова важен % протеин, а калоричността, енергийната стойност на храната, както и източникът на протеина.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 23 July 2012 - 04:27 PM
aldald бихте ли ми казали точно с коя храна на Natur Croq храните?

Публикувано: 23 July 2012 - 04:38 PM
http://bg.happydog.d...NaturcroqWelpen - но на нашата опаковка освен кученцето има и едно моркови ;)
Публикувано: 23 July 2012 - 05:29 PM
yani4ka, в 23 July 2012 - 04:27 PM, написа:
aldald бихте ли ми казали точно с коя храна на Natur Croq храните?
Благодаря за доверието, но не съм чак такъв капацитет. Написаното от мен съм прочела в книги и съм чула в разговор с вет. лекари. Действително кученцето има една височина, която е генетично заложена. И с месо и ориз да го храните, то пак ще стане толкова високо, колкото и ако е хранено със суха храна. За здравето му е важно как ще трупа килограми, дали ще е с идеално за възрастта си тегло и с какво качество е храната му. Ако кученцето Ви порасне по-високо то няма да е в следствие на храната.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 23 July 2012 - 05:33 PM

Публикувано: 23 July 2012 - 08:16 PM
Fibsi, в 23 July 2012 - 03:13 PM, написа:
Относно бързото израстване- кученцето има генетично заложена "информация" колко високо да порасне. Това не се влияе от храната. С всяка храна, при неправилни дажби, можете да направите кучето дебело, от което да пострадат ставите му, но няма да го направите по-високо, или по-ниско. От това, което аз съм чела, съм разбрала, че не е толкова важен % протеин, а калоричността, енергийната стойност на храната, както и източникът на протеина.
Не искам да оспорвам това, което казвате, но съм виждала снимки на кучета от един и същ развъдчик - 3 кученца хранени с роял канин или хилс за бебета, онези засилващи растежа гранули ( никога не съм се интересувала относно тях и не съм сигурна как се казват точно ) и 3 кученца с натурално хранене ( raw feeding ). Снимат ги на една и съща възраст, примерно 4-5 месеца и разликата е ОГРОМНА. Тези с гранулите бяха по-ниски и бих казала хилави, а тези с raw доста по-едри и по-добре сложени телесно..
Мисля, че това се отразява на развитието на организма като цяло. Не съм специалист, нямам представа.
Просто споменавам това ми наблюдение и ако някой има какво повече да добави..
Публикувано: 23 July 2012 - 08:26 PM
Публикувано: 23 July 2012 - 09:04 PM
jujkavn, в 23 July 2012 - 07:16 PM, написа:
Не искам да оспорвам това, което казвате, но съм виждала снимки на кучета от един и същ развъдчик - 3 кученца хранени с роял канин или хилс за бебета, онези засилващи растежа гранули ( никога не съм се интересувала относно тях и не съм сигурна как се казват точно ) и 3 кученца с натурално хранене ( raw feeding ). Снимат ги на една и съща възраст, примерно 4-5 месеца и разликата е ОГРОМНА. Тези с гранулите бяха по-ниски и бих казала хилави, а тези с raw доста по-едри и по-добре сложени телесно..
Мисля, че това се отразява на развитието на организма като цяло. Не съм специалист, нямам представа.
И аз не искам да оспорвам :),но предполагам са били от различно кучило.А там роля играят родителите,съответно генът.И все пак е странно един развъдчик да храни по различен начин кучетата си...

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 23 July 2012 - 10:06 PM
desi79, в 23 July 2012 - 08:04 PM, написа:
jujkavn, в 23 July 2012 - 07:16 PM, написа:
И аз не искам да оспорвам :),но предполагам са били от различно кучило.А там роля играят родителите,съответно генът.И все пак е странно един развъдчик да храни по различен начин кучетата си...
Правили са един вид проучване, за да се видят разликите в развитието. По-скоро е било едно кучило. Утре ще се опитам да намеря страницата и ще я преведа и ще кача снимката :)
Публикувано: 23 July 2012 - 10:41 PM
yani4ka, в 23 July 2012 - 01:29 PM, написа:
Яничка, ако кучетата в развъдника от който се взели вашето ви харесват, ви препоръчвам да послушате развъдчицата си. Не зная за каква порода говорите, но ако е подрастващо куче от едра порода, съдържанието на протеин не играе роля. Няма значение дали протеина е много или малко, има значение какъв е произхода му, дали е животински или растителен, също от голямо значение е калоричността на дадената храна и съотношението калций-фосфор (ако става въпрос за кученце от едра порода). В случая е възможно храна с 32% протеин да доставя на организма 350кал/купичка (примерно), и друга храна която е с 22% протеин да достава 390кал/купичка. Калоричността на храната е по-важен фактор, ако се храни подрастващо куче от едра порода, може да прочетете и някои изследвания за тазобредрената дисплазия, обяснено е много добре. Аз не съм фенка на нито една от двете храни (Роял и Хапи дог), но се опитвам да бъда обективна и ви препоръчвам Роял, понеже е супер премиум, а Natur Croq серията на Хепи дог е по-нисък клас с повечко растителен протеин. Друго - размера на кучето е генетично обусловен, дори и да прехранвате едно куче или да го държите гладно, то пак ще порасне толкова, колкото му е заложено генетично, особено на височина. Natur Croq Welpen ще доведе точно до рязко покачване на килограми поради високото съдържание на въглехидрати от зърнени култури в храната.
Fibsi

На едно мнение сме.
Цитат
Кучетата в едно кучило дори и да са хранени с една и съща храна, пак се развиват различно.
Публикувано: 23 July 2012 - 11:02 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 23 July 2012 - 11:13 PM