Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2321 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2012 - 09:33 PM

Здравейте, може ли някой да ми помогне с информация, откъде в Пловдив мога до купя JOSERA.:dh_188:

#2322 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2012 - 10:15 AM

Иска ми се да пробвам Нутрам с агнешко, но няма малки разфасовки, някой, който дава от нея може ли да ми даде половинка или едно кило, разбира се ще си платя? Не искам да купувам 15 кг без да знам дали я яде, а няма като тази с пилето по 800 грама!
User's Signature

Качена снимка

#2323 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 01:12 PM

И другото, което се чудих, някой който внася Нутрам, дали разполага с контейнер за съхранение на храна на същата марка или някакъв по голям?
User's Signature

Качена снимка

#2324 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2012 - 03:29 PM

Аз искам да попитам за някакво мнение за Natur Croq Welpen на Happy Dog.Развъдчицата настояваше да го храня с Роял обаче аз не го искам а и не ми го препоръчаха заради високото съдържание на протеин и голямото количество гранула което трябва да поема на ден.Това ще доведе до рязко качване на килограми и съответно проблеми със ставите,а и за неговата порода не мисля че качването на много маса в тази възраст ще му е от полза.Да не говорим че ако продължава с това темпо да расте,с което докато още е бил в развъдника,ще излезе извън стандарта..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2325 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 03:43 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 July 2012 - 01:12 PM, написа:

И другото, което се чудих, някой който внася Нутрам, дали разполага с контейнер за съхранение на храна на същата марка или някакъв по голям?

И аз търся от доста време такъв контейнер. Ако някой има информация, ще е много хубаво :)

#2326 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 03:44 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 23 July 2012 - 03:29 PM, написа:

Аз искам да попитам за някакво мнение за Natur Croq Welpen на Happy Dog.Развъдчицата настояваше да го храня с Роял обаче аз не го искам а и не ми го препоръчаха заради високото съдържание на протеин и голямото количество гранула което трябва да поема на ден.Това ще доведе до рязко качване на килограми и съответно проблеми със ставите,а и за неговата порода не мисля че качването на много маса в тази възраст ще му е от полза.Да не говорим че ако продължава с това темпо да расте,с което докато още е бил в развъдника,ще излезе извън стандарта..

Аз съм много доволна от тази храна, но кучето ми е ризеншнауцер. Имам и приятели много доволни, но все с едри породи.
Според мен обаче развъдчика би трябвало да знае най-добре коя храна как се отразява на кученцата му. Не вярвам да ви препоръчат храна, която ще доведе до рязко пълнение, увреждане на ставите и други такива. А ако кученцето излезе от стандарта, едва ли храната ще е виновна.

#2327 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2012 - 04:05 PM

Има и такъв момент в който всеки си мисли че РК е най-добрата храна в Б-я и всеки препоръчва нея.А и за всеки развъдчик бързия растеж на кученцата е добре дошъл..Аз на развъдчицата вярвам и съм сигурна че преди да е решила да развъжда е прочела и научила доста,така че доверявам и се,но просто това е моето мнение.Чувала съм от доста места че РК води до рязко и бързо израстване..Просто не мисля че докато расте е най-подходящото за него и исках и друго мнение от хора които хранят с Natur Croq.Че няма да е на РК това вече е решено.И ветеринар ми каза че по добре да не е точно на нея на този етап..Малкия много харесва Natur Croq,но просто исках мнение от хора които са хранели с нея..
aldald благодаря много за изказаното мнение :) Надявам се и Весела да се изкаже по въпроса :)
User's Signature

#2328 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 04:13 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 23 July 2012 - 03:43 PM, написа:

И аз търся от доста време такъв контейнер. Ако някой има информация, ще е много хубаво :)

Не е на Нутрам, а на Акана и събира чувал от 18кг. http://www.bestpetfo...за-храна

Относно бързото израстване- кученцето има генетично заложена "информация" колко високо да порасне. Това не се влияе от храната. С всяка храна, при неправилни дажби, можете да направите кучето дебело, от което да пострадат ставите му, но няма да го направите по-високо, или по-ниско. От това, което аз съм чела, съм разбрала, че не е толкова важен % протеин, а калоричността, енергийната стойност на храната, както и източникът на протеина.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2329 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2012 - 04:27 PM

И все пак си мисля че храната оказва влияние върху скоростта на растежа и развитието на кученцето и би повлияла макар и в малка доза върху височината му.Но Fibsi Вие сте с по-голям опит,все пак развъждате и гледате бебета и сте доста запозната,така че ви вярвам и мога само да се надявам да си остане в стандарта като се развие :) Благодаря!
aldald бихте ли ми казали точно с коя храна на Natur Croq храните?
User's Signature

#2330 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 04:38 PM

Natur Croq Welpen - тя мисля е една за всички породи.
http://bg.happydog.d...NaturcroqWelpen - но на нашата опаковка освен кученцето има и едно моркови ;)

#2331 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2012 - 04:49 PM

Да една за всички породи е.Просто не разбрах дали все още храните с Welpen или вече с някоя за кучета над 1 год,затова попитах :)
User's Signature

#2332 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 05:29 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 23 July 2012 - 04:27 PM, написа:

И все пак си мисля че храната оказва влияние върху скоростта на растежа и развитието на кученцето и би повлияла макар и в малка доза върху височината му.Но Fibsi Вие сте с по-голям опит,все пак развъждате и гледате бебета и сте доста запозната,така че ви вярвам и мога само да се надявам да си остане в стандарта като се развие :) Благодаря!
aldald бихте ли ми казали точно с коя храна на Natur Croq храните?

Благодаря за доверието, но не съм чак такъв капацитет. Написаното от мен съм прочела в книги и съм чула в разговор с вет. лекари. Действително кученцето има една височина, която е генетично заложена. И с месо и ориз да го храните, то пак ще стане толкова високо, колкото и ако е хранено със суха храна. За здравето му е важно как ще трупа килограми, дали ще е с идеално за възрастта си тегло и с какво качество е храната му. Ако кученцето Ви порасне по-високо то няма да е в следствие на храната.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2333 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2012 - 05:33 PM

Благодаря отново за написаното от Вас мнение..Надявам се в такъв случай заложбите му да са в стандарта :) Ако някой друг също има наблюдения върху Natur Croq нека изкаже мнение,благодарна съм на всякакво мнение..
User's Signature

#2334 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 08:16 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 23 July 2012 - 03:13 PM, написа:

Относно бързото израстване- кученцето има генетично заложена "информация" колко високо да порасне. Това не се влияе от храната. С всяка храна, при неправилни дажби, можете да направите кучето дебело, от което да пострадат ставите му, но няма да го направите по-високо, или по-ниско. От това, което аз съм чела, съм разбрала, че не е толкова важен % протеин, а калоричността, енергийната стойност на храната, както и източникът на протеина.

Не искам да оспорвам това, което казвате, но съм виждала снимки на кучета от един и същ развъдчик - 3 кученца хранени с роял канин или хилс за бебета, онези засилващи растежа гранули ( никога не съм се интересувала относно тях и не съм сигурна как се казват точно ) и 3 кученца с натурално хранене ( raw feeding ). Снимат ги на една и съща възраст, примерно 4-5 месеца и разликата е ОГРОМНА. Тези с гранулите бяха по-ниски и бих казала хилави, а тези с raw доста по-едри и по-добре сложени телесно..
Мисля, че това се отразява на развитието на организма като цяло. Не съм специалист, нямам представа.
Просто споменавам това ми наблюдение и ако някой има какво повече да добави..

#2335 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 08:26 PM

p.s. нямам идея на каква възраст са снимани кучетата, знам, че това има значение.. но не мога да намеря страницата където е обяснено всичко.

#2336 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 09:04 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 23 July 2012 - 07:16 PM, написа:

Не искам да оспорвам това, което казвате, но съм виждала снимки на кучета от един и същ развъдчик - 3 кученца хранени с роял канин или хилс за бебета, онези засилващи растежа гранули ( никога не съм се интересувала относно тях и не съм сигурна как се казват точно ) и 3 кученца с натурално хранене ( raw feeding ). Снимат ги на една и съща възраст, примерно 4-5 месеца и разликата е ОГРОМНА. Тези с гранулите бяха по-ниски и бих казала хилави, а тези с raw доста по-едри и по-добре сложени телесно..
Мисля, че това се отразява на развитието на организма като цяло. Не съм специалист, нямам представа.

И аз не искам да оспорвам :),но предполагам са били от различно кучило.А там роля играят родителите,съответно генът.И все пак е странно един развъдчик да храни по различен начин кучетата си...
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2337 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 10:06 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 23 July 2012 - 08:04 PM, написа:

Показване на мнениетоjujkavn, в 23 July 2012 - 07:16 PM, написа:

И аз не искам да оспорвам :),но предполагам са били от различно кучило.А там роля играят родителите,съответно генът.И все пак е странно един развъдчик да храни по различен начин кучетата си...

Правили са един вид проучване, за да се видят разликите в развитието. По-скоро е било едно кучило. Утре ще се опитам да намеря страницата и ще я преведа и ще кача снимката :)

#2338 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 July 2012 - 10:41 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 23 July 2012 - 01:29 PM, написа:

Яничка, ако кучетата в развъдника от който се взели вашето ви харесват, ви препоръчвам да послушате развъдчицата си. Не зная за каква порода говорите, но ако е подрастващо куче от едра порода, съдържанието на протеин не играе роля. Няма значение дали протеина е много или малко, има значение какъв е произхода му, дали е животински или растителен, също от голямо значение е калоричността на дадената храна и съотношението калций-фосфор (ако става въпрос за кученце от едра порода). В случая е възможно храна с 32% протеин да доставя на организма 350кал/купичка (примерно), и друга храна която е с 22% протеин да достава 390кал/купичка. Калоричността на храната е по-важен фактор, ако се храни подрастващо куче от едра порода, може да прочетете и някои изследвания за тазобредрената дисплазия, обяснено е много добре. Аз не съм фенка на нито една от двете храни (Роял и Хапи дог), но се опитвам да бъда обективна и ви препоръчвам Роял, понеже е супер премиум, а Natur Croq серията на Хепи дог е по-нисък клас с повечко растителен протеин. Друго - размера на кучето е генетично обусловен, дори и да прехранвате едно куче или да го държите гладно, то пак ще порасне толкова, колкото му е заложено генетично, особено на височина. Natur Croq Welpen ще доведе точно до рязко покачване на килограми поради високото съдържание на въглехидрати от зърнени култури в храната.

Fibsi :rc_036:
На едно мнение сме.

Цитат

Правили са един вид проучване, за да се видят разликите в развитието. По-скоро е било едно кучило. Утре ще се опитам да намеря страницата и ще я преведа и ще кача снимката :)

Кучетата в едно кучило дори и да са хранени с една и съща храна, пак се развиват различно.

#2339 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 11:02 PM

Весела,четох на скоро статия/проучване в която се споменава,че обърнати на вътре лапи (предни) е индикация за недостатъчен протеин в диетата и обърнати на вън лапи е индикация за прекалено много протеин в диетата. Ти като по-информирана имаш ли представа дали е вярно,срещала ли си такава информация ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2340 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 July 2012 - 11:13 PM

Не е ли индикация за липса на калций?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема