Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#3161 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2013 - 11:47 AM

Показване на мнениетоjujkavn, в 15 November 2013 - 11:42 AM, написа:

Без да съм експерт в храненето на кучета, след всичко, което изчетох, искам да добавя нещо, което може да е от някаква полза.... останалите ще си кажат мнението...
Не знам от къде прочетох или някой беше споменал, че е добре кучето да е леко гладно, т.е. да не се засища изцяло след хранене. Не знам дали има логика или е правилно, защото и аз имах период, в който кучето ми по цял ден ме преследваше да му дам храна... а беше на орижен... но той може да яде по цял ден без да преяде... както и да е. Просто вмятам това предположение.
Поздрави

То и с хората съм чувал , че е тъй. Да спреш когато ти е сито, но си леко гладен. Да не преяждаш. :ba_025:
Има логика, звучи достоверно.

#3162 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 15 November 2013 - 01:11 PM

Принципно си е до куче,ако на моя му оставя цялата дажба ще се напуа ,като за световно,което не мисля,че е ок.За това разделям на два пъти сутрин и вечер след разходка.Сито е животното и е в отлична кондиция.Храня с акана/ в момента сме на акана класик адълт/ 27 кг. животно яде по 250 гр на ден/ лятото по 220/.Специално при питовете и подобни,те са си лакоми по природа,до сега лично аз злоядо от тях не съм имала,включително и тези дето намираме и търсим дом.Не добавям нищо към храната,само на гранули е .Чувстват се в пъти по добре ,ако дневната дажба е разделена на два приема. Факт е ,че специално моята свиня винаги е готов да яде :ab_041: ама то природа :ab_041: Ето го дзверо

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3163 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 November 2013 - 01:45 PM

Ух,че е хубав :wub:
И аз разделям Аканата на 2-сутрин и вечер по 200гр и има мир и спокойствие,въпреки,че ако зависи от него би ял цял ден и пак ще иска още.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3164 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2013 - 02:10 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 15 November 2013 - 08:22 AM, написа:

Към качествена храна като Акана давам бутчета, защото порцията е малка и те са гладни. Хъскито ми не е лакомо, но другото може да яде непрекъснато.И точно защото не е лаком разбирам че е гладен щом търси храна.Освен това гранулите на Акана не набъбват както другите гратули. Сега като че ли посвикнаха в момента давам само гранули. Знам, че Акана е чудесна храна, но все пак никой не отговаря на въпроса ми свързан сък серията без зърно на Нутрам, какво мислите за храната? Не съм сигурна много за тия въглехидрати от ориз и паста, за които споменавате, защото не са ли точно такива въглехидрати проблемни. Въпросът е реторичен.Има ли изобщо такова животно- сито и в добра форма куче?

За пълнозърнестите ориз и паста, така наречените "кафяви" са с по-високо съдържание на фибри и когато човек или животно се храни с такава храна се засища за по-дълго време при едно и също количество с друга храна. Препоръката ми беше да се дават евентуално такива храни като добавка към гранули, ако дозата не засища вместо месо, което винаги е привлекателно за едно куче и то ще гълта много по-бързо гранулата, смесена с месо, отколкото същата доза гранула без месо. И това ще го оставя незаситен и очакващ да му сипят още, от месцето, разбира се:) Правила съм си екперименти с моето, което има на свободен достъп качесвена гранула и си хапва винаги умерено, не преяжда със суха храна. Обаче, ако има в купата месце или дори само сварен ориз лесно не се спира:)

Сухата храна с марка "НУТРАМ" GRAIN FREE ги намирам като отлични, над нивото на "ACANA REGIONALS", защото освен че нямат пълнеж като зърнени култури, царевица, нямат и картофи, както "ACANA REGIONALS". А наличието на картофи в храната на кучето води до висок гликемичен индекс и последващите в бъдеще проблеми и това може да го прочетете от страницата на НУТРАМ , за да не утежнявам и без това дългия ми пост.

Иначе и двата асортимента "НУТРАМ" без зърно и "АКАНА" regionals съдържат морски водорасли като пребиотик, боровинки като оксиданти, ехинацея и разни билки, въглехидратни храни с по-високо съдържание на фибри като овес, грах и подобни съставки за добре балансирана храна за отлично здраве.

"НУТРАМ" ги предпочитам, освен че нямат картофи и защото имат много по-богат набор от ключови съставки. Дори, когато кучето го храних с по-ниския клас НУТРАМ с пилешко и ориз (вътре има пълнеж от царевица) и НУТРАМ с агнешко резултатът е бил винаги отличен, никакво затлъстяване, изчистен релеф на мускултурата и много енергия и то на един уж мързелив френски булдог, пък всеки ден по десетина километра тичане и разходки. НУТРАМ без зърно е пробвал едни 15 кг със сьомга, отново перфектен резултат освен по-високата цена за този, който плаща:) Между другото, добра цена на "НУТРАМ" без зърно има в сайта http://zooborsa.bg/k...rana-za-kucheta (дано не се счете за реклама, не ги знам кои са търговците).

Ако имам куче с наднормено тегло и това наистина вече е здравословен проблем бих предпочела NUTRAM weight control. със само 9% мазнини при много богат набор от съставки (ще си ги прочетете от линка кое за какво има роля, много добре са ги показали с картинка и анотация), включващи и храни с фибри като киноа, нахут, овес, ленено семе, къдраво зеле "кале" , а това би трябвало при спазване на дозата добре да засища. Забележете високото съдържание от 32 % протеини, което дава висока степен на енергия за едно енергично куче, каквото е хъскито в ежедневието. За по-старата кучица би трябвало много по-нисък процент протеини и мазнини, ако е по-малко динамична и има други варианти за възрастни кучета. Ако положението с теглото не е толкова от значение естествено формулата без зърно е перфектна.

Поздрави!

п.с. лично мнение като любител, не съм професионалист, да не стават грешки:)

#3165 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 02:50 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 15 November 2013 - 02:10 PM, написа:

Към качествена храна като Акана давам бутчета, защото порцията е малка и те са гладни. Хъскито ми не е лакомо, но другото може да яде непрекъснато.И точно защото не е лаком разбирам че е гладен щом търси храна.Освен това гранулите на Акана не набъбват както другите гратули. Сега като че ли посвикнаха в момента давам само гранули. Знам, че Акана е чудесна храна, но все пак никой не отговаря на въпроса ми свързан сък серията без зърно на Нутрам, какво мислите за храната? Не съм сигурна много за тия въглехидрати от ориз и паста, за които споменавате, защото не са ли точно такива въглехидрати проблемни. Въпросът е реторичен.Има ли изобщо такова животно- сито и в добра форма куче?

За пълнозърнестите ориз и паста, така наречените "кафяви" са с по-високо съдържание на фибри и когато човек или животно се храни с такава храна се засища за по-дълго време при едно и също количество с друга храна. Препоръката ми беше да се дават евентуално такива храни като добавка към гранули, ако дозата не засища вместо месо, което винаги е привлекателно за едно куче и то ще гълта много по-бързо гранулата, смесена с месо, отколкото същата доза гранула без месо. И това ще го оставя незаситен и очакващ да му сипят още, от месцето, разбира се:) Правила съм си екперименти с моето, което има на свободен достъп качесвена гранула и си хапва винаги умерено, не преяжда със суха храна. Обаче, ако има в купата месце или дори само сварен ориз лесно не се спира:)

Сухата храна с марка "НУТРАМ" GRAIN FREE ги намирам като отлични, над нивото на "ACANA REGIONALS", защото освен че нямат пълнеж като зърнени култури, царевица, нямат и картофи, както "ACANA REGIONALS". А наличието на картофи в храната на кучето води до висок гликемичен индекс и последващите в бъдеще проблеми и това може да го прочетете от страницата на НУТРАМ , за да не утежнявам и без това дългия ми пост.

Иначе и двата асортимента "НУТРАМ" без зърно и "АКАНА" regionals съдържат морски водорасли като пребиотик, боровинки като оксиданти, ехинацея и разни билки, въглехидратни храни с по-високо съдържание на фибри като овес, грах и подобни съставки за добре балансирана храна за отлично здраве.

"НУТРАМ" ги предпочитам, освен че нямат картофи и защото имат много по-богат набор от ключови съставки. Дори, когато кучето го храних с по-ниския клас НУТРАМ с пилешко и ориз (вътре има пълнеж от царевица) и НУТРАМ с агнешко резултатът е бил винаги отличен, никакво затлъстяване, изчистен релеф на мускултурата и много енергия и то на един уж мързелив френски булдог, пък всеки ден по десетина километра тичане и разходки. НУТРАМ без зърно е пробвал едни 15 кг със сьомга, отново перфектен резултат освен по-високата цена за този, който плаща:) Между другото, добра цена на "НУТРАМ" без зърно има в сайта http://zooborsa.bg/k...rana-za-kucheta (дано не се счете за реклама, не ги знам кои са търговците).

Ако имам куче с наднормено тегло и това наистина вече е здравословен проблем бих предпочела NUTRAM weight control. със само 9% мазнини при много богат набор от съставки (ще си ги прочетете от линка кое за какво има роля, много добре са ги показали с картинка и анотация), включващи и храни с фибри като киноа, нахут, овес, ленено семе, къдраво зеле "кале" , а това би трябвало при спазване на дозата добре да засища. Забележете високото съдържание от 32 % протеини, което дава висока степен на енергия за едно енергично куче, каквото е хъскито в ежедневието. За по-старата кучица би трябвало много по-нисък процент протеини и мазнини, ако е по-малко динамична и има други варианти за възрастни кучета. Ако положението с теглото не е толкова от значение естествено формулата без зърно е перфектна.

Поздрави!

Пичове и дами, :mg_062: гликемичен, алабаламичен половината термини не знаем , какво означават. Аз съм си правил труда да питам ветеринаря, само се усмихва, и си мълчи. Кой знае и какви глупости пишат на тия опаковки.
Имам един въпрос, Весела може да каже, защо по дяволите, Акана и Нутрам нямат 15кг, а тая греин фрии е 11кг или 13кг.

#3166 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 November 2013 - 03:02 PM

Ами научи какво означават :)
Чувал 13кг Акана изкарва същото време като 15кг от друга марка-защо?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3167 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2013 - 03:35 PM

Фунт или паунд е едно и също и е мярка в англо-американската метрична система за маса-тегло.

Чувал гранула 25 паунда/фунта = 25 * 0.453592 = 11.339 = 11.340 кг.

В Европа/СИ се полза килограм килограм като мярна единица на маса-тегло.

Или обратното, чувал гранула 11.340 кг = 11.340 * 2.2046 = 25.000164 паунда/фунта/lb

таблица за лесно превръщане от една в друга мярна единица.

И ето, че и аз съм сгрешила в горния си постинг, че съм написала чувал 15 кг grain-free, а всъщност този вид артикул са по 11.340 кг. Или по-качествената/по-калорийната храна е в опаковки с по-малко количество или вид маркетинг-трик или ясно обозначаване, че "наш'та" марка бутикова храна ще си я продаваме по "наш'те" правила и мерки и теглилки, а останалото - като конфекция за масовия пазар по международната СИ система за мерки и теглилки:)

#3168 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 04:00 PM

Каквато и калоричност да има, 300-350гр е за 30кг куче . :zz_227:

#3169 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2013 - 03:05 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 15 November 2013 - 02:10 PM, написа:

Поздрави!

Много благодаря за това мнение!
User's Signature

Качена снимка

#3170 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 06:33 PM

Здравейте!Скоро привършваме един чувал на Акана-Chicken&Burbank,но от сайта,от който е поръчвам,е в много малка наличност,пише,че има проблем за цяла Европа :dry: та се чудих дали да не му поръчам този пък Taste of the Wild..става въпрос за куче френски булдог,на 1г. и 4 мес,не много активно..дали тази храна ще е подходяща за него и като цяло какво ви е мнението ?
Благодаря предварително

#3171 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 21 November 2013 - 06:37 PM

При мен не се отрази добре на кучето и не съм доволна...
User's Signature

#3172 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2013 - 06:36 AM

TOWT SIerra Mountain Canine Formula.
Ние използваме този продукт в продължение на над 3 месеца сега, чудесни резултати, високо ниво на енергия и и устойчив стабилен здравословен растеж.
Аз наистина съм много доволен.

Внимание, от четири продукта, които се предлагат в България:

High Prairie Canine® Formula
Pacific Stream Canine® Formula
Wetlands Canine® Formula

Тези три отговарят на хранителните нива, установени от AAFCO за поддръжка.

Sierra Mountain Canine® Formula
е формулиран, за да отговаря на хранителните нива, установени от AAFCO за растежа и размножаването.

Post Scriptum I чаша (cup) е равна на 99 грама.
User's Signature

Качена снимка

#3173 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 12:10 PM

Аз пробвах един чувал ~7кг TOWT High Prairie и не останах доволен. Допълнително и на кучо не му беше така вкусна като Акана. Ако ползваш зоофаст не им слушай глупостите, тези ' проблеми' за цяла Европа ги има само в техния магазин :dry: Цената наистина е добра, но в крайна сметка ще сменя магазина ако продължават с тези 'проблеми'. На мен последния път дори ми казаха, че можело да има и увеличаване на цената в близко бъдеще, т.е. според мен в момента умишлено го правят това за да имат след няколко месеца оправдание за повишените цени ..

#3174 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:27 AM

Ние решихме да поръчаме Акана Ranchlands понеже не ми се иска да я сменяме като марка,кучето си я харесва,отразява му се добре.И ще я поръчам от български сайт,ще е по-висока цената ,но предпочитам да е по-скъпа и да знам,че е хубава,отколкото да взимам нови храни,които кучето може и да не хареса.И най-вероятно и аз ще спра да поръчвам от зоофаст :zz_218:

#3175 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:44 AM

И аз да се оплача от Зоофаст. Поръчах храна цената е над 50 лв и ми се полага безплатна доставка. Живея в село на 15 км от Варна и обикновенно ми носят до тук храната. Вчера се обадиха , че нямат път и ми казват да си взема гранулите от офис на куриера. Не е проблем за мен , нооо....... :dh_188: И аз май ще спра да пускам поръчки от там.

#3176 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:44 AM

Аз също съм минала през няколко марки гранули за не малък период от време,както и на натурално хранене също за не малко и честно казано Акана-та за моите животни е най-качествения избор.
Ползвам я от вече 2 години и отгоре.

Преди месец се изкуших от ТОТW с бизонското,но не е нашата храна.
Първо трабваше да давам по-голяма дажба,за да се нахрани кучето,лакомо е не подбира какво пупа,но на нея се подмотваше,другото ми куче пък хич не я искаше.Изходния продукт бе в количество,което от бая време не е изхвърляно.
Демек давах повече,кучето някак не се наяждаше,отпадъка много.
Аз не останах доволна от нея и повече няма да я взема,но пък,който реши и иска да я опита нека го направи,само тогава ще има ясен поглед е ли тя добра за неговото животно.

#3177 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 04:31 PM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 28 November 2013 - 10:44 AM, написа:

И аз да се оплача от Зоофаст. Поръчах храна цената е над 50 лв и ми се полага безплатна доставка. Живея в село на 15 км от Варна и обикновенно ми носят до тук храната. Вчера се обадиха , че нямат път и ми казват да си взема гранулите от офис на куриера. Не е проблем за мен , нооо....... :dh_188: И аз май ще спра да пускам поръчки от там.

Оплакване до главния офис на Европът и до офиса на Зоофаст му е майката. Аз така си реших проблема като имах такъв :)

#3178 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2013 - 08:07 PM

Показване на мнениетоATINA PALADA-DONICHKA, в 28 November 2013 - 10:44 AM, написа:

Аз също съм минала през няколко марки гранули за не малък период от време,както и на натурално хранене също за не малко и честно казано Акана-та за моите животни е най-качествения избор.
Ползвам я от вече 2 години и отгоре.

Преди месец се изкуших от ТОТW с бизонското,но не е нашата храна.
Първо трабваше да давам по-голяма дажба,за да се нахрани кучето,лакомо е не подбира какво пупа,но на нея се подмотваше,другото ми куче пък хич не я искаше.Изходния продукт бе в количество,което от бая време не е изхвърляно.
Демек давах повече,кучето някак не се наяждаше,отпадъка много.
Аз не останах доволна от нея и повече няма да я взема,но пък,който реши и иска да я опита нека го направи,само тогава ще има ясен поглед е ли тя добра за неговото животно.

Добре, аз не разбирам някои от вашите изявления тук.
На кучето не му хареса и не иска да яде TOWT от едната страна,
но той е бил гладен, тъй като порцията е била твърде малка, от друга страна.
Аз ли съм единственият, който виждам противоречие тук?

Има специфична енергийна стойност на единица тегло на всяка суха кучешка храна.
Стойността наTaste of the Wild® High Prairie Canine® Formula with Roasted Bison & Roasted Venison е 3719 ккал / кг (370 ккал / чаша) изчислена обменна енергия.

Трябва да се предостави за кучето точното количество калории (виж предложенията на чувала), така отчета ви, че вашето куче не е получавал нужното количество е базирано на какво?
Собствено мнение на кучето?

Вие говорите за размера на изпражненията, като това зависи от това каква част от храната се абсорбира от тялото на кучето.
Това е невярно предположение,
Размерът на изпражненията зависи от количеството на фибри в храната.
Моля, прочетете за това.

Моля, опитайте се да пишете смислени мнения в бъдеще.
Благодаря ви предварително.
User's Signature

Качена снимка

#3179 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:22 AM

Смятам,че съм достатъчно грамотна,за да преценя,кое е подходящо за животните и кое не.
Каквото съм имала нужда съм прочела и съм се информирала,каквото не съм и ми трябва си го намирам.

Какъв всъщност Ви е проблема с мнението ми г-н sandanski?
Не одобрявам храната за моите кучета,не одобрявам нужните дажби на храна с подобен състав,за да се нахранят,не одобрявам,че едното животно взе да слабее,не да качва,не одобрявам,че за поддържане на теглото ще има нужда от приблизително 280/300 гр храна за неактивно куче! тежащо скромните 18 кг

Купувала съм и други грейн фрии храни и това не е било.
Собствено мнение на кучето,иронията Ви е излишна-не смятате ли?

Съжалявам,ако нещо не Ви харесва в мнението ми за тази храна,но то е такова.

ПП. Всъщност не съм единствената,чието куче "нашепва",че не е доволно от храната,присъединявам се към други неудовлетворени от нея.

#3180 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 December 2013 - 11:09 AM

При нас дажбата достигна до 450 грама на ден,за 27 кг.,животното отслабна,изходния продукт беше в пъти повече в сравнение с друга храна.Принципно не би трябвало да е така,според състава,който беше близък до храната, с която хранех.Не казвам,че храната е кофти или боклук,но на нас не се отрази добре и не смятам повече да я ползвам.Говоря за варианта с бизон.
Едит: http://www.dogfoodad...d-dog-food-dry/ на мен лично ми се изясниха нещата,който желае да прочете :)
User's Signature

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема