Flawless, в 15 November 2013 - 08:22 AM, написа:
Към качествена храна като Акана давам бутчета, защото порцията е малка и те са гладни. Хъскито ми не е лакомо, но другото може да яде непрекъснато.И точно защото не е лаком разбирам че е гладен щом търси храна.Освен това гранулите на Акана не набъбват както другите гратули. Сега като че ли посвикнаха в момента давам само гранули. Знам, че Акана е чудесна храна, но все пак никой не отговаря на въпроса ми свързан сък серията без зърно на Нутрам, какво мислите за храната? Не съм сигурна много за тия въглехидрати от ориз и паста, за които споменавате, защото не са ли точно такива въглехидрати проблемни. Въпросът е реторичен.Има ли изобщо такова животно- сито и в добра форма куче?
За пълнозърнестите ориз и паста, така наречените "кафяви" са с по-високо съдържание на фибри и когато човек или животно се храни с такава храна се засища за по-дълго време при едно и също количество с друга храна. Препоръката ми беше да се дават евентуално такива храни като добавка към гранули, ако дозата не засища вместо месо, което винаги е привлекателно за едно куче и то ще гълта много по-бързо гранулата, смесена с месо, отколкото същата доза гранула без месо. И това ще го оставя незаситен и очакващ да му сипят още, от месцето, разбира се:) Правила съм си екперименти с моето, което има на свободен достъп качесвена гранула и си хапва винаги умерено, не преяжда със суха храна. Обаче, ако има в купата месце или дори само сварен ориз лесно не се спира:)
Сухата храна с марка "НУТРАМ"
GRAIN FREE ги намирам като отлични, над нивото на "ACANA REGIONALS", защото освен че нямат пълнеж като зърнени култури, царевица, нямат и картофи, както "ACANA REGIONALS". А наличието на картофи в храната на кучето води до висок гликемичен индекс и последващите в бъдеще проблеми и това може да го прочетете от страницата на
НУТРАМ , за да не утежнявам и без това дългия ми пост.
Иначе и двата асортимента "НУТРАМ" без зърно и "АКАНА" regionals съдържат
морски водорасли като пребиотик, боровинки като оксиданти, ехинацея и разни билки, въглехидратни храни с по-високо съдържание на фибри като овес, грах и подобни съставки за добре балансирана храна за отлично здраве.
"НУТРАМ" ги предпочитам, освен че нямат картофи и защото имат много по-богат набор от
ключови съставки. Дори, когато кучето го храних с по-ниския клас НУТРАМ с пилешко и ориз (вътре има пълнеж от царевица) и НУТРАМ с агнешко резултатът е бил винаги отличен, никакво затлъстяване, изчистен релеф на мускултурата и много енергия и то на един уж мързелив френски булдог, пък всеки ден по десетина километра тичане и разходки. НУТРАМ без зърно е пробвал едни 15 кг със сьомга, отново перфектен резултат освен по-високата цена за този, който плаща:) Между другото, добра цена на "НУТРАМ" без зърно има в сайта
http://zooborsa.bg/k...rana-za-kucheta (дано не се счете за реклама, не ги знам кои са търговците).
Ако имам куче с наднормено тегло и това наистина вече е здравословен проблем бих предпочела
NUTRAM weight control. със само 9% мазнини при много богат набор от съставки (ще си ги прочетете от линка кое за какво има роля, много добре са ги показали с картинка и анотация), включващи и храни с фибри като киноа, нахут, овес, ленено семе, къдраво зеле "кале" , а това би трябвало при спазване на дозата добре да засища. Забележете високото съдържание от 32 % протеини, което дава висока степен на енергия за едно енергично куче, каквото е хъскито в ежедневието. За по-старата кучица би трябвало много по-нисък процент протеини и мазнини, ако е по-малко динамична и има други варианти за възрастни кучета. Ако положението с теглото не е толкова от значение естествено формулата без зърно е перфектна.
Поздрави!
п.с. лично мнение като любител, не съм професионалист, да не стават грешки:)