Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2008 - 05:12 PM

Цитат

Има ли някой опит със храната Profilum?  Качена снимка В магазина казаха, че е клас супер премиум.

малко по-горе писах за нея,но ние сме взели джуниор.моето мнение за храната е много добро.щом се престраших да взема чувал от15кг.обогатена е с омега 3 и 6,определено спомага разстежа на свежа и лъскава козина.има разфасовки по 1кг.идеални са за проба.това за класа храна и нас ни го казаха.тя си е почти роял канин.

#422 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 05:17 PM

Цитат

Цитат

Има ли някой опит със храната Profilum?  Качена снимка В магазина казаха, че е клас супер премиум.

малко по-горе писах за нея,но ние сме взели джуниор.моето мнение за храната е много добро.щом се престраших да взема чувал от15кг.обогатена е с омега 3 и 6,определено спомага разстежа на свежа и лъскава козина.има разфасовки по 1кг.идеални са за проба.това за класа храна и нас ни го казаха.тя си е почти роял канин.

Е, значи не сме сбъркали :blink: Взехме точно такава храна от 3кг. която беше на промоция. Хем хубава, хем на малко по-изгодна цена от другите/марки/ :yahoo:
User's Signature

#423 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 05:43 PM

Дадена храна се отразява различно на всяко куче.  Давала съм различни храни на моето куче. От момента в който я взехме я хранех с Роял Канин дълги години, но тя не си изяждаше дневната дажба за нея беше около 0,300 гр. на ден и си мислех, че е злояда. После опитвах и с други храни, но резултата беше същия. От около 2 месеца вече я храня с Хилс за чувствителна козина( защото имахме проблеми с козината) и тя я хапва с апетит и е понапълняла. За нея специално, поне за сега мисля, че тази храна и се отразява на цялостното състояние най-добре. Опитвайте и ще намерите най-добрата храна за Вашето куче.
Ето и как описание на храната:Висок клас храни за кучета Canine Sensitive Skin Adult 12kg
Hills dogs

Висок клас храни за кучета Canine Sensitive Skin Adult 12kg

Количество:

Описание на продукта

CANINE SENSITIVE SKIN ADULT е храна съставена от висококачествени протеини и повишени количества витамин Е и витамин С, което осигурява здрава кожа и придава блясък на козината. Наличието на омега- 3 и омега-6 мастни киселини подпомага изхранването на кожата и снабдяването и с естествени масла. Кожа и козина Перфектния външен вид, със здрав тен на кожата и лъскава козина, се дължи на високите нива на хранителни мастни киселини - омега-3 и 6. Силна имунна система Подпомага засилването на имунната система. Превъзходната антиоксидантна формула съдържа високи количества витамин E и C. Здрави кости и мускули Висококачествените протеини и минерали подпомагат запазването на костите и мускулите в добро състояние. Лесно смилаема храна Формулирана от висококачествени и лесно смилаеми съставки, за оптимално абсорбиране на храната. Здрави зъби Ежедневна грижа за зъбите, почиства зъбите и освежава дъха. Идеален баланс на калций и други минерали. Здраве и жизненост Помага на вашето куче да бъде във форма, силно и пълно с енергия, чрез храната, оптимизирана за възрастта на кучето и силната й антиоксидантна формула. Science Plan CANINE SENSITIVE SKIN ADULT, с ПИЛЕШКО (мин. 23 %) и ПИЛЕШКО и ПУЕШКО смес (мин. 31%) е пълноценна храна за вашия любимец от 1 до 7 годишна възраст. Осигурява хранителен баланс от енергия, протеин, витамини и минерали и подхранва кожата и козината на Вашето куче. Не съдържа изкуствени консерванти, овкусители и оцветители. ИНСТРУКЦИИ ЗА ХРАНЕНЕ: Давайте предвидената дневно количество; коригирайте количеството, ако се налага, за поддържане на необходимото тегло. При даване на храната за първи път смесвайте всеки път по-голямо количество от новата храна с намаляващи количества от предишната храна за период от 7 дни. Предвиждайте постоянно да има прясна вода за пиене. СЪСТАВКИ: Царевица, ориз, пилешко и пушко месо, царевичен глутен, растително масло, яйчен прах, растително масло, ленени семена, мазнини от животински произход,калиев хлорид, DL- метионин, сол, L- лизин хидрохлорид, L- триптофан. СРЕДНО СЪДЪРЖАНИЕ НА: протеин 25.3 %, мазнини 16.0 %, Омега- 6 мастни киселини 4,8%, Омега- 3 мастни киселини 1,2%, фибри 1.3 %, прахообразен състав 4.9 %, влага 8.0 %, калций 0.66 %, фосфор 0.58 %, натрий 0.35%, калий 0.64 %. На килограм: Витамин A 9.600 IU, Витамин D3 480IU, Витамин E 600 мг, Витамин C 70 мг, Бета-каротин 1.5 мг, Мед (меден сулфат) 10.4 мг. С естествени консерванти (лимонова киселина) и естествени антиоксиданти (смесени токофероли).
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#424 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 06:01 PM

cece,ние преди 3дни взехме точно от тази храна и Белла не искаше и да я помирише  :angry: Тя просто си е свикнала с ПроПлан която е доста по-ароматна лично според мен,също и овкусена.
Canine Sensitive Skin Adult на Хилс ни остава като краен и резервен вариант.
За сега съм се ориентирала към БОШ- Германия SENSITIVE LAMB & RICE 15 кг
BOSCH
която и освен това е специално за бели кучета.
Рояла и Юканубата също отпаднаха та сега ще се мъчим с тези 3 марки пък да видим.
User's Signature

Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   cveti_saint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 06:13 PM

Цитат

12кг ми се виждат малко множко.....но малко:-))))) Внимавай да не му се изкривят краката
:blink:ZDRAVEITE AZ TUKO 6TO SE RAGISTRIRAH.Mnogo bih se radvala nqkoi da mi dade polezen savet za moeto malko ku4ence.porodata mu e dog ot bordo.hranq go s pedigri junier.kazaha mi 4e tq e nai dobre za nego.toi e na 40 dni i qde prez 6 4asa.kakvo mislite vie..?

МОД: ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 06:56 PM

Цитат

Цитат

12кг ми се виждат малко множко.....но малко:-))))) Внимавай да не му се изкривят краката
:blink:ZDRAVEITE AZ TUKO 6TO SE RAGISTRIRAH.Mnogo bih se radvala nqkoi da mi dade polezen savet za moeto malko ku4ence.porodata mu e dog ot bordo.hranq go s pedigri junier.kazaha mi 4e tq e nai dobre za nego.toi e na 40 dni i qde prez 6 4asa.kakvo mislite vie..?
Ми това е възможно най-лошата храна на която може да се спрете  :blink:
Въобще не е пълноценна и не набавя на кучето необходимите за него витамини и минерали,освен това е за предпочитане да го храните със суха храна отколкото с консерви.
На Педигри както беше писал и някой по напред в темата им е силна рекламата,но качеството на храната е много ниско.
Ориентирайте се към по-качествена гранула  ;)
User's Signature

Качена снимка

#427 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 11:41 AM

Цитат

Цитат

Един приятел от квартала с НОК сега започва да внася от Англия храната ARDEN GRANGE, каза че е на нивото на хилс и юкануба- вие какво бихте казали за нея, ако имате впечатления?

И аз чух за тази храна и също се интересувам какво мислите за нея?

Ако се съди по етикета и ревюта, храната определено изглежда ПО-ДОБРА от Hills, Eukanuba, Pro Plan и Royal Canin. Най-вече факта че основната съставка е пилешко месо - 35% (естествено преди изсушаване, но всички производители го дават така) и консервантите, които се ползват (изрично е посочена липсата на ethoxyquin и други химически консерванти).

От официалния им сайт:
Arden Grange Puppy/Junior Large Breed
Ingredients
Chicken Meal* (min 30%), Whole Grain Rice (min 19%), Whole Grain Maize, Chicken Fat*, Beet Pulp, Fresh Chicken (min 5%), Dried Brewers Yeast, Egg Powder, Fish Meal*, Linseed, Fish Oil*, Minerals, Vitamins, Nucleotides, Prebiotic FOS, Prebiotic MOS, Cranberry Extract, Chondroitin Sulphate, Glucosamine Sulphate, MSM, Yucca Extract.

* Preserved with mixed tocopherols and rosemary extract.
Typical Analysis

Protein 26%, Oil 16%, Fibre 2.5%, Ash 7%, Moisture 8%, Omega 6 3.8%, Omega 3 0.69%, Vitamin A 20000 IU/kg, Vitamin D3 1350 IU/kg, Vitamin E 135 IU/kg, Calcium 1.4%, Phosphorous P 0.95%, Copper 22 mg/kg (as Cupric Sulphate).

И тук - http://www.dogfoodan...e...145&cat=all
Като цяло http://www.dogfoodanalysis.com е добре да се разгледа, обяснено е добре какво значат нещата от етикета на храните.

Ние в момента сме на Pro Plan сьомга и ориз. Не съм супер недоволен, много е лъскав, кожните проблеми специфични за неговата порода почти нямаме, но непрекъснато е гладен, малко "мек" и отпуснат, без в същото време да е много тежък и прехранен, а и не е толкова енергичен, колкото би трябвало за куче на неговата възраст и от неговата порода (американски стафордшир териер). Мисля да тествам варианта за кученца от големи породи (26% протеин ми изглежда ок??) и да пиша пак тук след месец.

#428 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 01:49 PM

Цитат

Най-вече факта че основната съставка е пилешко месо - 35% (естествено преди изсушаване, но всички производители го дават така)
Не всички. Eukanuba i RC е в карйния състав.
User's Signature

Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 01:57 PM

Здравейте. Досега съм хранила кучето си само с Роял Канин и по принцип съм много доволна, а и той много я обича. Но ми казаха, че тази храна съдържа много висок процент протеин и съответно Мопсът ми много пълнее, а яде само по 100 грама на ден. Можете ли да ми препоръчате друга марка храна, от която няма да пълнее като луд? Сега пуснаха специална храна за Мопсове, която уж ги стимулира да дъвчат, но това изобщо не е така-поне моят пак си гълта като мисирка.  :rolleyes:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 03:07 PM

Eva-Buddah защо не пробвате BOSCH LIGHT или по-скоро BOSCH SPECIAL LIGHT :blink: боша по принцип е много добра храна според мен.

БОШ- Германия LIGHT 12.5 кг

Качена снимка

Описание на продукта

за кучета с наднормено тегло
Щателно балансирана храна за малко подвижни кучета от различни породи, за кучета склонни към напълняване и за кучета нуждаещи се от понижение на теглото. Съдържа оптимално количество протеини, мазнини, витамини и минерални вещества, за обезпечаване на пълноценния живот на кучето.

Помага за понижаване на теглото и го поддържа на оптимално ниво.

Подходяща е за хранене на кучета в летния период.

Среден анализ
протеин 21 %
мазнини 6 %
фибри 7 %
вода 10 %
пепел 6,5 %
калоричност 13 мДж/кг
калции 1,3 %
фосфор 0,9 %
натрий 0,35 %
калий 0,45 %
магнезий 0,13 %

витамин A 12000 I.E.
витамин D3 1200 I.E.
витамин E 70 мг
витамин B1 10 мг
витамин B2 10 мг
витамин B6 6 мг
витамин B12 30 мкг
биотин 250 мкг
пантотенова к-на 20 мг
никотинова к-на 40 мг
фолиева к-на 2 мг
витамин К 1 мг
витамин С 70 мг
холин хлорид 1250 мг

железо 210 мг
цинк 125 мг
мед 13 мг
кобалт 0,4 мг
манган 20 мг
йод 3 мг
селен 0,3 мг

BOSCH  Ветеринарна серия ниско протеинова SPECIAL LIGHT  
ветеринарна серия ниско протеинова
Качена снимка

Специална храна предназначена за кучета с остро нарушение в храносмилането в следствие на отравяне и за кучета нуждаещисе от много ниска калорична диета

Благодарение на пониженото съдържание на протеин и минерални вещества SPECIAL LIGHT се препоръчва за всички кучета, които страдат от бъбреци и бъбречна недостатъчност.

За по-добра усвояемост се препоръчва храната да се разкисва в топла вода.

Среден анализ
протеин 13 %
мазнини 4,5 %
фибри 2 %
вода 10 %
пепел 4,5 %
калоричност 14,2 мДж/кг
калции 0,7 %
фосфор 0,5 %
натрий 0,2 %
калий 0,25 %
магнезий 0,1 %

витамин A 12000 I.E.
витамин D3 1200 I.E.
витамин E 70 мг
витамин B1 10 мг
витамин B2 10 мг
витамин B6 6 мг
витамин B12 30 мкг
биотин 250 мкг
пантотенова к-на 20 мг
никотинова к-на 40 мг
фолиева к-на 2 мг
витамин К 1 мг
витамин С 70 мг
холин хлорид 1050 мг

железо 115 мг
цинк 100 мг
мед 10 мг
кобалт 0,4 мг
манган 15 мг
йод 2 мг
селен 0,3 мг
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 September 2008 - 03:33 PM

Само не разбрах, Бижу, защо препоръчваш втората храна: "Специална храна предназначена за кучета с остро нарушение в храносмилането в следствие на отравяне и за кучета нуждаещисе от много ниска калорична диета

Благодарение на пониженото съдържание на протеин и минерални вещества SPECIAL LIGHT се препоръчва за всички кучета, които страдат от бъбреци и бъбречна недостатъчност.", какво общо има ветсерия с мопс, който има нужда от отслабване?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#432 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 03:34 PM

А сигурна ли си, че проблема е в храната, а не в разни "наградки", които се дават успоредно през деня? Хората обичат да глезят любимците си с лакомства. А пък някои кучета се държат така все едно не са хранени от седмици и все успяват да изпросят по нещо (моя го прави постоянно, но не при мен, защото знае, че нищо няма да му дам). Разхожда ли се достатъчно? Мопсовете не са точно джогинг компаньони, но имат нужда от разходка. Освен това замускуления мопс за някои хора може да изглежда дебел, защото заради структурата на скелета си са малко "трупчета". Но предполагам това го знаеш и не се осланяш на мнения на случайни наблюдатели :)

#433 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 03:37 PM

Цитат

Здравейте. Досега съм хранила кучето си само с Роял Канин и по принцип съм много доволна, а и той много я обича. Но ми казаха, че тази храна съдържа много висок процент протеин и съответно Мопсът ми много пълнее, а яде само по 100 грама на ден. Можете ли да ми препоръчате друга марка храна, от която няма да пълнее като луд? Сега пуснаха специална храна за Мопсове, която уж ги стимулира да дъвчат, но това изобщо не е така-поне моят пак си гълта като мисирка.  :rolleyes:

Ева, по принцип количеството, написано на чувала е завишено. Както и на повечето други храни. Ако на чувала пише 100гр., намаляй с 20-тина процента и ще видиш как Буда ще се извае.  :P
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#434 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 03:40 PM

Цитат

Само не разбрах, Бижу, защо препоръчваш втората храна: "Специална храна предназначена за кучета с остро нарушение в храносмилането в следствие на отравяне и за кучета нуждаещисе от много ниска калорична диета

Благодарение на пониженото съдържание на протеин и минерални вещества SPECIAL LIGHT се препоръчва за всички кучета, които страдат от бъбреци и бъбречна недостатъчност.", какво общо има ветсерия с мопс, който има нужда от отслабване?
Може ли да навреди по някакъв начин? Препоръчах я защото е за кучета с наднормено тегло и с нисък процент на протеин 13% в сравнение с другите които са по 21%-22%
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 03:47 PM

Ами мисля си, че щом е за кучета "с остро нарушение в храносмилането в следствие на отравяне" и бъбречни проблеми - може би има нещо "специално"  в нея и не би следвало да се препоръчва току-така.
Отделно, че ветсериите, до колкото знам трябва да се продават и "изписват" само от лекар.

А каква е тази "никотинова к-на" - каква й е ролята? Може и в други храни да я има, ама чак сега я забелявам?
п.п. И ролята на йода?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#436 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 03:52 PM

И все пак Бош по-добра ли е от хилс, Р.К., юкануба...

#437 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 03:56 PM

Цитат

А каква е тази "никотинова к-на" - каква й е ролята? Може и в други храни да я има, ама чак сега я забелявам?
п.п. И ролята на йода?
И на мен ми е интересно да разбера има я във всички храни на БОШ,не само в тези "специални" серии ...  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 04:10 PM

Цитат

Niacin, витамин Б3. Виждал съм я в много други храни, но нямам идея защо (и дали) я добавят допънително. В месото има принципно.

#439 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 04:12 PM

На чувала пише да му давам по 175 грама, а той яде по 100. Не е от наградките, защото не му даваме често. Сега, като започне да свършва чувала с Роял Канин ще му взема Бош. На последната изложба съдията каза да свали половин килограм, или иначе казано да се "изсуши" малко, а той наистина има нужда. Не че е затлъстял, но може малко да свали. Много благодаря на всички за мненията и съветите!  :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 04:13 PM

Цитат

Цитат

Niacin, витамин Б3.
Намерих това - витамин РР.
User's Signature

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема